ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΙΟΥΛΙΟΥ «ΕΝΔΟΞΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ»

Θρυλικά πολεμικά πλοία που πρωταγωνίστησαν στους αγώνες των Ελλήνων από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή «αφηγούνται» τις ιστορίες τους από τα θαλάσσια πεδία μάχης, όλο τον Ιούλιο, στο COSMOTE HISTORY HD.

Κάθε Κυριακή του μήνα στις 21:00, μαρτυρίες επιζώντων, συνεντεύξεις με σύγχρονους ιστορικούς και αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, και σπάνιο υλικό από το αρχείο της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού δίνουν ξανά «πνοή» στο παρελθόν και αναβιώνουν ορισμένες από τις ιστορικότερες ναυμαχίες, η έκβαση των οποίων έκρινε το μέλλον της Ελλάδας.

Παρακολουθήστε τις περιπέτειες του αντιτορπιλικού «Αδρίας» και του υποβρυχίου «Παπανικολής» κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Ταξιδέψτε» πίσω στα χρόνια της Επανάστασης του 1821, όταν το βρίκιον «Άρης» και το ηρωικό πλήρωμά του μάχονταν την απελευθέρωση της χώρας. Γνωρίστε την ιστορία του «Βέλος», του αντιτορπιλικού που αψήφησε τη Χούντα των Συνταγματαρχών και πρωτοστάτησε στην άμυνα της Κύπρου μετά την τουρκική εισβολή. Μάθετε πότε συστάθηκαν οι πρώτες οργανωμένες ναυτικές πολεμικές μονάδες στον ελλαδικό χώρο αλλά και ποια ήταν η θαλάσσια πολεμική τακτική των αρχαίων Ελλήνων, μέσα από τα όσα αποκάλυψε η διαδικασία κατασκευής της τριήρους «Ολυμπιάς» το 1987.

Πέντε ιστορικά πλοία – πέντε θαρραλέοι προασπιστές των ελληνικών θαλασσών τον Ιούλιο στις οθόνες σας!