ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΑΡΤΙΟΥ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821»

Τα γεγονότα και οι ηγετικές μορφές της Επανάστασης του 1821, της σημαντικότερης ίσως περιόδου στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας, «ζωντανεύουν» ξανά τον Μάρτιο στο μεγάλο αφιέρωμα του COSMOTE HISTORY!

Από τη δράση της Φιλικής Εταιρείας και τις πρώτες μάχες, ως την επίτευξη του μεγάλου οράματος της ίδρυσης ενός ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, παρακολουθούμε τις μεγάλες στιγμές της αναγέννησης του Έθνους, θυμόμαστε ηρωικές προσωπικότητες και γνωρίζουμε τους… θαλάσσιους πρωταγωνιστές του Αγώνα για ελευθερία.

Συγκεκριμένα, στις 4/3, το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Λουίζου «1821: Ο ξεσηκωμός του γένους» παρουσιάζει ένα αναλυτικό χρονικό του Αγώνα. Στις 11/3 και στις 18/3, ο σκηνοθέτης Γιάννης Τσαρουχάς σκιαγραφεί τα πορτρέτα δυο εμβληματικών αγωνιστών της Επανάστασης: του Γιάννη Μακρυγιάννη και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, αντίστοιχα. Τέλος, στις 25/3, προβάλλεται για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση το δεύτερο επεισόδιο της σειράς «Ένδοξα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού», παραγωγής COSMOTE TV, το οποίο αφηγείται την ιστορία του βρίκιου «Άρης», του ιστιοφόρου πλοίου που έλαβε μέρος σε δεκάδες ναυμαχίες, με αποκορύφωμα εκείνη της Σφακτηρίας.

Κάθε Κυριακή του μήνα στις 21:00, συντονιστείτε στο COSMOTE HISTORY για μια ξεχωριστή κινηματογραφική αναδρομή στα ένδοξα χρόνια του απελευθερωτικού Αγώνα!