Το Μεγάλο Αφιέρωμα του Ιουνίου | Απέραντο Γαλάζιο της Ελλάδας

Ένα συναρπαστικό ταξίδι! 

Μια αναζήτηση ανάμεσα σε ουρανό και θάλασσα.
Οι παράδεισοι της νησιωτικής Ελλάδας ανοίγουν διάπλατα τις πύλες τους στο Μεγάλο Αφιέρωμα του μήνα. Ιόνιο πέλαγος. Δωδεκάνησα. Κρήτη. Κυκλάδες. Χιλιόμετρα ακτών σμιλεμένα από το χρόνο, ποτισμένα από την αρμύρα της θάλασσας, από την ιστορία και τις τοπικές παραδόσεις. Αιώνες ουσιαστικής συμμετοχής στη διαμόρφωση του ελληνικού πολιτισμού. 

Κάθε Κυριακή στις εννέα το βράδυ, στην αγκαλιά της θάλασσας ξυπνούν αισθήσεις, εικόνες και χρώματα Ελλάδας. Χρώματα της φύσης, αποχρώσεις ομορφιάς και αφθονίας, πινελιές Ιστορίας και Πολιτισμού. Στο ανάγλυφο της καθημερινής ζωής και των παραδόσεων ξεχωρίζει η γνωριμία με τους ανθρώπους των νησιών μας. Μια γνωριμία μοναδικά αποκαλυπτική. 

Άνθρωποι της γης και της θάλασσας, εναρμονισμένοι πλήρως με το περιβάλλον τους, ακολουθούν τους δικούς τους ιδιαίτερους ρυθμούς ζωής.
Άνθρωποι που έμαθαν να αφουγκράζονται το χρόνο και τη φύση. Την ίδια την ψυχή τους, που τους οδηγεί σε μια πολυεπίπεδη γνώση, στην εξελισσόμενη δημιουργία και τελικά, ίσως γι’ αυτό, στην ανεξαρτησία και τη βαθιά γαλήνη. Άρρηκτη η σχέση τους με την πολιτισμική μας κληρονομιά, θα προσδίδει πάντα στην ιδιοσυγκρασία τους μια φρεσκάδα ξεχωριστή και στη ζωή τους μια ευωδιά ασύγκριτη.

Όλο τον Ιούνιο στο COSMOTE History..
Ασύγκριτο κι Απέραντο το Γαλάζιο της Ελλάδας!