Το Μεγάλο Αφιέρωμα του Απριλίου | Έλληνες Ποιητές: Η ζωή και το έργο τους

Η Μούσα συντροφιά τους εποίησεν τα Σπουδαία. Έργα της νόησης. Εικόνες της ψυχής. Κάθε τους ρίμα, Ποίημα, γραμμένο με στοιχεία ελληνικά.

Δροσίνης, Παλαμάς, Σικελιανός, Καβάφης, Ρίτσος. 

Κορυφαία ονόματα της Ελληνικής Ποίησης στο Μεγάλο Αφιέρωμα του μήνα! Κάθε δημιουργία τους ένα ξεχωριστό κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ποίηση, πεζογραφία, θέατρο, μυθιστορήματα, μελέτες, μεταφράσεις, χρονογραφήματα. Η ελληνική γλώσσα στα χέρια τους γίνεται πλούτος πνεύματος με ακτινοβολία και φήμη διεθνή.

Βραβεύσεις, αναγνώριση, διακρίσεις, υποψηφιότητες για Νόμπελ Λογοτεχνίας, μα το κυριότερο για τους μετέπειτα καιρούς, οι ρηξικέλευθες ιδέες τους, η παγκόσμια επιρροή τους, η γλωσσική εξέλιξη και η ανανέωση της ποίησης ως αποτύπωμα του έργου τους. 

Όσο για τη ζωή τους, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, άλλες φορές απλή και άλλες δύσκολη, ακολούθησε τα ονειρικά μονοπάτια της δημιουργίας με αφοσίωση και πάθος.

Στο Μεγάλο Αφιέρωμα του μήνα, κάθε Κυριακή στις εννέα το βράδυ θα αφεθούμε να ταξιδέψουμε μαζί τους στο άχρονο του ποιητικού τους λόγου. Στην πορεία ζωής του καθενός ξεχωριστά. Ανακαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς τους. Γνωρίζοντας από κοντά τη ζωή τους, τη ροή της δημιουργίας και της προσωπικής τους εξέλιξης. 

Φωτεινές οι Κυριακάτικες βραδιές του Απρίλη! 
..κι ο Ουρανός της Ποίησης, Έναστρος. 
..γεμάτος ρίμες αιώνιες. Άφθαρτες!