ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΖΩΓΡΑΦΟΙ»

Νίκος Χατζηκυριάκος Γκίκας, Αλέξης Ακριθάκης, Γιάννης Μόραλης, Θεόφιλος Χατζημιχαήλ. Τέσσερις σπουδαίοι Έλληνες ζωγράφοι, που με τις δημιουργίες τους γαλούχησαν ολόκληρες γενιές εικαστικών και προέβαλαν, ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο, την Ελλάδα στο εξωτερικό, μας συστήνονται τον Ιανουάριο στο COSMOTE HISTORY.

Από τη λαϊκή παραδοσιακή τέχνη ως την αφαίρεση και τον κυβισμό, κι από τις κλασικές αξίες στις πρωτοποριακές νέες τάσεις, ακολουθήστε την εξέλιξη της εικαστικής δημιουργίας στην Ελλάδα του περασμένου αιώνα, μέσα από τα έργα και τις «διαδρομές» τεσσάρων από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους όλων των εποχών. Συνεντεύξεις με ειδικούς στον τομέα των εικαστικών τεχνών, αλλά και μ’ ανθρώπους που σχετίστηκαν με τη ζωή και το έργο των ζωγράφων, αναδεικνύουν την αξία της καλλιτεχνικής τους συνεισφοράς, ενώ προσωπικές επιστολές και σπάνιες εξομολογήσεις των ίδιων των καλλιτεχνών σκιαγραφούν τον χαρακτήρα τους και φέρνουν στο φως εμπειρίες και πάθη που τους καθόρισαν.

Κάθε Κυριακή του Ιανουαρίου στις 21:00, ένα διαφορετικό, πολύχρωμο καλλιτεχνικό σύμπαν «ανοίγεται» στις οθόνες σας και σας περιμένει να το ανακαλύψετε, στο COSMOTE HISTORY!