Πολιτισμός

Η Τεχνολογία Πρωταγωνιστής στην Νέα Ενάλια Έρευνα στα Αντικύθηρα

Με επιτυχία και με την καθοριστική συμβολή της τεχνολογίας, ολοκληρώθηκε το 2014 η πρώτη φάση της ενάλιας έρευνας για το ναυάγιο των Αντικυθήρων, με τίτλο «Επιστροφή στα Αντικύθηρα».

Εξωπλίσαμε το νησί των Αντικυθήρων με τηλεπικοινωνιακές υποδομές νέας γενιάς, προκειμένου να καλυφθούν οι τηλεπικοινωνιακές ανάγκες των μελών της ερευνητικής ομάδας, για τη διασφάλιση της αποτελεσματικότητας των εργασιών τους και της προβολής των ευρημάτων της έρευνας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Κατά την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε υπό την διεύθυνση Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, έγινε η ανέλκυση χάλκινου δόρατος, χάλκινου δακτυλίου και μολύβδινου τύπου άγκυρας του σκάφους.

Ενεργά συμμετείχαμε στη σύμπραξη της πολιτείας, του επιχειρηματικού κόσμου και της επιστημονικής κοινότητας για να αναδείξουμε τον πολιτισμό, ένα ανεκτίμητο κεφάλαιο για την ανάπτυξη της Ελλάδας. Τα δίκτυα νέας γενιάς εκμηδένισαν τις αποστάσεις, συνδέοντας αυτόν τον ιστορικής σημασίας τόπο με ολόκληρο τον κόσμο, για πάντα.

Δείτε περισσότερα: http://youtu.be/YC-j3PF0OOc