Στήριξη Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων και Παιδιών

Το 2014, ο ΟΤΕ και η COSMOTE στήριξαν περισσότερους από 70 ΜΚΟ και φορείς που φροντίζουν κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και παιδιά.

Οι εταιρείες παρείχαν υποστήριξη στους φορείς μέσω οικονομικής ενίσχυσης ή μέσω της διάθεσης δωρεάν τηλεπικοινωνιακών προϊόντων και υπηρεσιών, όπως συνδέσεις σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, τηλεφωνικά κέντρα, υπηρεσίες internet, OTE TV, τηλεκάρτες ΟΤΕ κ.ά., καθώς και προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης, όπως ρούχα, φάρμακα, τρόφιμα, κ.ά.

Ενδεικτικά, παρουσιάζονται μερικοί από τους φορείς που έλαβαν στήριξη από τον ΟΤΕ και την COSMOTE, το 2014:

Ένωση «Μαζί για το Παιδί»*

«Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο

Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Οράσεως και Πρόσθετες Αναπηρίες «Αμυμώνη»

Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα»

Αμυμώνη – Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά»

Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου, «ΕΨΥΠΕ»

Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών

Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού

Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ)

Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία»

Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις «MDA Hellas»

Σύλλογος «Αγάπη»

Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (ΣΚΕΠ)

Special Olympics Hellas

Make-Α-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Gentle Carousel

Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης & Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού»

Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ξάνθης

Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»

ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή»

Φιλανθρωπικό Σωματείο «Κιβωτός Αγάπης»

Τράπεζα Τροφίμων

Σωματείο Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Σύλλογος Δικαίωμα στη Ζωή»

Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηνών (Κ.Υ.Α.Δ.Α.)

Σύλλογος Βορείου Ελλάδος για άτομα με συγγενείς καρδιοπάθειες «Παιδικές Καρδιές»

ΜΚΟ «ΚΛΙΜΑΚΑ»

Ίδρυμα για το Παιδί «H Παμμακάριστος»

ΜΚΟ «Διογένης»

Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η ΜΕΛΙΣΣΑ»

Επιστημονική Μαστολογική Εταιρία-Ίαση-Στήριξη - Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.

«Κιβωτός του Κόσμου»

Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Εταιρία για τη φροντίδα παιδιών και οικογενειών στην αρρώστια και το θάνατο «Μέριμνα»

Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων & Συνταξιούχων με Ανάπηρα Παιδιά- ΟΤΕ (ΠΑΣΕΣΑΠ-ΟΤΕ)

Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα»

Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»

Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων «ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»

Κέντρο Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»

ΜΚΟ 50 και Ελλάς»

*Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» περιλαμβάνει τα ακόλουθα δέκα σωματεία: Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη», Ι.Κ.Ε Χατζηπατέρα ΚΑΣΠ, Κέντρο Ατόμων με ειδικές ανάγκες «Η Χαρά», Οι Φίλοι της Μέριμνας, Οι Φίλοι του Παιδιού, Ελίζα- Εταιρία Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού, Πανελλήνια Ένωση κατά του Νεανικού Διαβήτη, ΠΝΟΗ Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού, Φίλοι του Ιδρύματος «Η Θεοτόκος».

Ημέρα Αγάπης- Ημέρα Έμπνευσης

Το Μάρτιο του 2014, ο ΟΤΕ και η COSMOTE γιόρτασαν τα 15 χρόνια προσφοράς στο παιδί, στο πλαίσιο της ειδικής εκδήλωσης με θέμα «Ημέρα Αγάπης – Ημέρα Έμπνευσης». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για να τιμηθεί το έργο 17 φορέων και των 4.500 εθελοντών τους, που φροντίζουν για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης περισσοτέρων από 150.000 παιδιών. Επιπλέον, με σκοπό την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των εργαζομένων των εταιρειών και την προώθηση του εθελοντισμού και της σημασίας της προσφοράς, 11 στελέχη των εταιρειών επισκέφθηκαν φορείς για παιδιά και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες των οργανισμών και πάνω από 140 εργαζόμενοι του Ομίλου ΟΤΕ παρευρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή.

Οι εταιρείες, όλα αυτά τα χρόνια, έχουν στηρίξει περισσότερες από 40 μη κυβερνητικές οργανώσεις που φροντίζουν παιδιά, με πάνω από €5,5 εκατ.

Χριστουγεννιάτικο Bazaar στις εγκαταστάσεις των ΟΤΕ-COSMOTE για τη στήριξη φορέων για παιδιά

O OTE και η COSMOTE φιλοξένησαν σε κεντρικές εγκαταστάσεις τους 7 Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς που φροντίζουν παιδιά, με σκοπό τη διεξαγωγή διήμερου χριστουγεννιάτικου bazaar, για την υποστήριξη του έργου τους. Πάνω από 2.500 εργαζόμενοι συμμετείχαν σε πρόγραμμα Συλλογής Τροφίμων και πραγματοποίησαν τις Χριστουγεννιάτικες αγορές τους, από τα ειδικά «περίπτερα» των φορέων: Το Χαμόγελο του Παιδιού, Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (Ε.Λ.Ε.Π.Α.Π.), Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», Ανοιχτή Αγκαλιά των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής, Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας και «Make-A-Wish» (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος). Συνολικά, μέσα στο 2014, συγκεντρώθηκαν από τα bazaar Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου ΟΤΕ, πάνω από € 14.500, για τη ενίσχυση του έργου 12 φορέων.

Παράλληλα, το Cosmotebooks.gr, σε συνεργασία με τους εκδοτικούς οίκους Πατάκης, Μεταίχμιο, Ψυχογιός, Παπαδόπουλος, Διόπτρα, Καστανιώτης, και Μίνωας, δώρισαν 362 βιβλία σε όλους τους φορείς.

Δωρεάν διάθεση OTE TV σε Φορείς για Παιδιά

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου ΟΤΕ, ο OTE TV παρέχει δωρεάν υπηρεσίες και εξοπλισμό στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ», στο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ», καθώς και στα σπίτια του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Μέσω της προσφοράς αυτής, περισσότερα από 480 παιδιά που φιλοξενούνται στους προαναφερόμενους φορείς και οι οικογένειές τους, μπορούν να παρακολουθήσουν τα αγαπημένα τους παιδικά και αθλητικά προγράμματα στον OTE TV.

Ο OTE TV οργάνωσε τον Νοέμβριο του 2014, μια ιδιαίτερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», με επίτιμους προσκεκλημένους την ηθοποιό Κάρμεν Ρουγγέρη και τους τέσσερις αθλητές της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου του 2004, Άγγελο Μπασινά, Δημήτρη Παπαδόπουλο, Γιούρκα Σεϊταρίδη και Στέλιο Γιαννακόπουλο. Με την αφήγηση ενός παραμυθιού με τη συνοδεία μουσικής, η Κάρμεν Ρουγγέρη ψυχαγώγησε τα παιδιά, ενώ οι τέσσερις αθλητές έπαιξαν ξύλινο ποδοσφαιράκι με τους μικρούς φίλους και όλοι μαζί τους χάρισαν δώρο από ένα παραμύθι και μία μπάλα ποδόσφαιρου.

Παιδιά από ΜΚΟ στην παράσταση Quidam του «Cirque du Soleil», με μεγάλο χορηγό τον ΟΤΕ

Για τρίτη συνεχή χρονιά, ο ΟΤΕ παρουσίασε το Cirque du Soleil στην Ελλάδα, με τη νέα μαγική παράσταση «Quidam», που για πρώτη φορά το 2014, μετά την Αθήνα, ταξίδεψε και στη Θεσσαλονίκη. Ο ΟΤΕ, για ακόμα μια χρονιά, έδωσε χαρά σε παιδιά που φροντίζουν μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, διαθέτοντας δωρεάν προσκλήσεις για τη μοναδική αυτή παράσταση. Συνολικά, το μοναδικό υπερθέαμα παρακολούθησαν περισσότερα από 500 παιδιά και εκπρόσωποι από 8 φορείς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Για τις παραστάσεις του τσίρκου του ήλιου στην Αθήνα διατέθηκαν προσκλήσεις σε παιδιά από τους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς: «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας, «Κιβωτός του Κόσμου», Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» και Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας. Αντίστοιχα, τις παραστάσεις «Quidam» στη Θεσσαλονίκη, παρακολούθησαν παιδιά και εκπρόσωποι των φορέων: Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η Μέλισσα», «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο και «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Στήριξη έργου «Gentle Carousel Greece»

Το «Gentle Carousel Greece» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που διαθέτει εκπαιδευμένα θεραπευτικά μικρόσωμα άλογα, τα οποία επισκέπτονται άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και αποσκοπεί στην ψυχολογική υποστήριξή τους. Ο ΟΤΕ, το 2014, κάλυψε τα έξοδα για τέσσερις επισκέψεις των θεραπευτικών αλόγων του «Gentle Carousel Greece» σε φορείς και ιδρύματα. Το πρόγραμμα επισκέψεων περιλάμβανε μια επίσκεψη στον Ξενώνα του Συλλόγου «Φλόγα», δύο επισκέψεις στο φορέα «Πόρτα Ανοιχτή» και μια επίσκεψη στο ΠΙΚΠΑ Βούλας. Η συγκεκριμένη δωρεά του ΟΤΕ προς το «Gentle Carousel Greece», συνέβαλε στην οικονομική στήριξη του προγράμματος επισκέψεων, με σκοπό να πραγματοποιηθεί χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των φορέων που δέχθηκαν την επίσκεψη.