Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας

Ο ΟΤΕ και η COSMOTE, αναγνωρίζοντας τις απαιτήσεις των σύγχρονων επιχειρήσεων, προσφέρουν τις πιο αποτελεσματικές και ολοκληρωμένες λύσεις επικοινωνίας, αλλά και ένα καλά οργανωμένο δίκτυο προσωποποιημένης εξυπηρέτησης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΤΕ και η COSMOTE προσπαθούν συνεχώς να εμπλουτίζουν το χαρτοφυλάκιό τους με νέες τηλεπικοινωνιακές λύσεις, ώστε να ανταποκρίνονται στις εξειδικευμένες ανάγκες των επιχειρήσεων.

Ο ΟΤΕ και η COSMOTE υποστηρίζουν και ενισχύουν τη νεανική επιχειρηματικότητα μέσω καινοτόμων προγραμμάτων, υποστηρίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με την ανάπτυξη εξειδικευμένων υπηρεσιών, αλλά και ενισχύουν την επιχειρηματικότητα μέσα από τη στήριξη σχετικών πρωτοβουλιών και συνεδρίων.

Πρόγραμμα «Η διαφήμισή σας, διαφήμισή μας», της υπηρεσίας «Η επιχείρησή σου.gr

Ο ΟΤΕ έδειξε, για άλλη μία χρονιά, έμπρακτα τη στήριξή του στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Με το πρόγραμμα «Η διαφήμισή σας, διαφήμισή μας» έδωσε την ευκαιρία σε 10 συνδρομητές της υπηρεσίας «Η επιχείρησή σου.gr», να κερδίσουν δωρεάν τηλεοπτική προβολή (3 ημερών) της επαγγελματικής τους δραστηριότητας στα μεγαλύτερα, πανελλαδικής εμβέλειας, τηλεοπτικά κανάλια της χώρας.

Περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις συμμετείχαν στο πρόγραμμα, ενώ η ανάδειξη των νικητών προέκυψε μέσα από 5 διαδοχικές εβδομαδιαίες κληρώσεις και αξιολογήσεις από ειδική επιτροπή του ΟΤΕ. Η επισκεψιμότητα των ιστοσελίδων των νικητών αυξήθηκε θεαματικά, αμέσως μετά την προβολή τους, ξεπερνώντας σε ορισμένες περιπτώσεις το 2.000% σε μηνιαία βάση, ενώ σε άλλες περιπτώσεις παρατηρήθηκε αύξηση του αριθμού των hits στις ιστοσελίδες σχεδόν κατά 9.000%.

Να σημειωθεί ότι, η υπηρεσία «H επιχείρησή σου.gr» αποτελεί μια συνολική εύκολη και οικονομική λύση για την παρουσία των επιχειρήσεων στο Ιnternet και προσφέρεται δωρεάν για τους πρώτους μήνες, ενώ βραβεύτηκε από τα e-Bizz Awards 2014, με το βραβείο καλύτερης πρωτοβουλίας ανάπτυξης e-business. 

Σημειώνεται ότι, στο newsletter που αποστέλλεται σε τακτική (διμηνιαία) βάση στους συνδρομητές της ίδιας υπηρεσίας, δόθηκε η δυνατότητα προβολής των ιστοσελίδων (και κατ΄ επέκταση της επαγγελματικής δραστηριότητας) επιπλέον 10 επιχειρήσεων - πελατών της υπηρεσίας.

4η Ενέργεια «Ο κόσμος μας, εσύ»: Προώθηση Νέας Επιχειρηματικότητας

H 4η ενέργεια του προγράμματος «Ο κόσμος μας, εσύ», που βασίστηκε στην ιδέα του Ηρακλή Παπαδόπουλου να υποστηρίξει τους δημιουργικούς ανθρώπους και τις πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες, ξεκίνησε το 2013 και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2014. Η COSMOTE, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων, το φορέα Επιχειρηματικότητας Found.ation και την OTEAcademy, δημιούργησε το COSMOTE StartUp, ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην προώθηση της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία ευκαιριών και την ανάπτυξη πρωτότυπων ιδεών.

To 2014, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα, με τη διοργάνωση ολοήμερης εκδήλωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι δέκα ομάδες του Προγράμματος παρουσίασαν τις ολοκληρωμένες επιχειρηματικές τους προτάσεις, όπως αυτές διαμορφώθηκαν στο πλαίσιο του τρίμηνου Προγράμματος COSMOTE StartUp, για τη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Κατά τη διάρκεια του «Investors Day», οι 10 ομάδες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ελληνικές επενδυτικές εταιρείες, ιδιώτες επενδυτές, αλλά και επενδυτικά σχήματα από το εξωτερικό, που άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις επιχειρηματικές τους προτάσεις. Συγκεκριμένα, η επενδυτική κοινότητα εκπροσωπήθηκε από τους: T-Venture, Hub:raum, Eleven Capital, LaunchHub, Bethnal Green Ventures, PJ Tech Catalyst Fund, OpenFund, Odyssey Venture Partners, IQbility, Attica Ventures, Seed Innovative και Δημήτρη Βρανόπουλο.

Εμπειρία πέρα από τα όρια στο TEDx Kalamata

Τον Ιουνίου του 2014, ο ΟΤΕ και η COSMOTE στήριξαν τη διοργάνωση του TEDx Kalamata. Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης, συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο.

H COSMOTE, ως μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης, σε συνεργασία με τον ΟΤΕ, κάλυψε όλες τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες της διοργάνωσης. Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του δικτύου του, ο Όμιλος ΟΤΕ σχεδίασε και υλοποίησε ειδικό έργο για την ανάπτυξη ευρυζωνικού δικτύου πρόσβασης στην αρχαία Μεσσήνη, παρέχοντας σταθερές ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, ακόμα και σε δύσκολα προσβάσιμους και μικρούς οικισμούς της ευρύτερης περιοχής.

Για πρώτη φορά, σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσω των υποδομών του ΟΤΕ, εξασφαλίστηκε κάλυψη δικτύου wifi σε αρχαιολογικό χώρο, η οποία προσφέρθηκε δωρεάν στο κοινό. Την ίδια στιγμή, η COSMOTE ενίσχυσε το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της περιοχής, παρέχοντας υψηλούς ρυθμούς μετάδοσης, που έφταναν μέχρι τα 75 Mbps. Ο ΟΤΕ TV, ως χορηγός επικοινωνίας, προέβαλε τη διοργάνωση μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας του, ενώ, μέσω του δικτύου του Ομίλου ΟΤΕ, πραγματοποιήθηκε ζωντανή μετάδοση (live streaming) της εκδήλωσης.