Υποστήριξη του Αθλητισμού

O OTE και η COSMOTE βρίσκονται σταθερά δίπλα στον ελληνικό αθλητισμό και σε σημαντικές διοργανώσεις, αθλητικούς συλλόγους και θεσμούς, με στόχο την ανάδειξη της συμμετοχής και του αγωνιστικού πνεύματος.

Οι δύο εταιρείες, το 2014, υποστήριξαν συνολικά 15 αθλητικές ομάδες της Αττικής και 43 αθλητικές ομάδες, συλλόγους και αθλητικές διοργανώσεις της Ελληνικής Περιφέρειας. Με σκοπό την ολοκληρωμένη υποστήριξη του αθλητισμού, ο ΟΤΕ και η COSMOTΕ, το 2014, υποστήριξαν ποδοσφαιρικές ομάδες, ομάδες μπάσκετ και χάντμπολ, αθλητικούς ομίλους, όπως σκακιστικούς, χιονοδρομικούς, γυμναστικούς συλλόγους, κολυμβητικές ακαδημίες, ποδηλατικούς αγώνες, αγώνες δρόμου, καθώς και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου.

Πρόγραμμα «Ποδηλατοδράσεις»

Το πρόγραμμα «Ποδηλατοδράσεις», που υλοποιούν ο ΟΤΕ και η COSMOTE, έχει ως στόχο την ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου στις αστικές μετακινήσεις, αλλά και τη δημιουργία ποδηλατικής κουλτούρας. Πρόκειται για ενέργειες που αναπτύσσονται μέσω της δημιουργίας υποδομών και της ενημέρωσης των πολιτών.

 • Δημιουργία υποδομών
  Περισσότερες από 56.000 μισθώσεις ποδηλάτων έχουν πραγματοποιηθεί, 870.000 χιλιόμετρα έχουν διανυθεί και περισσότεροι από 120 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα (CO2) έχουν εξοικονομηθεί μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος μίσθωσης ποδηλάτων (Bike Sharing), που υποστηρίζουν ο ΟΤΕ και η COSMOTE, σε πέντε δήμους (Κομοτηνή, Καρδίτσα, Καβάλα, Ιωάννινα και Ρέθυμνο).

  Παράλληλα, ο ΟΤΕ και η COSMOTE έχουν εγκαταστήσει τις πρώτες ηλεκτρονικές αυτοματοποιημένες θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων (Bike Parking), οι οποίες βρίσκονται σε επτά διαφορετικές περιοχές, στα βόρεια και νότια προάστια της Αττικής.
 • Ενημέρωση πολιτών
  ΟΤΕ και COSMOTE, από το 2012, έχουν πραγματοποιήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια και ψυχαγωγικές δράσεις για το ποδήλατο σε 42 πόλεις, σε όλη την Ελλάδα, με συμμετοχή 43.000 ατόμων. Μεταξύ άλλων, έχουν υλοποιηθεί το εκπαιδευτικό σεμινάριο για ενήλικες «Δοκιμάζω την πόλη μου με ποδήλατο», καθώς και τα σεμινάρια «Μάθε παιδί μου ποδήλατο» και «Όταν μεγαλώσω θα είμαι καλός ποδηλάτης», για την εκμάθηση της χρήσης του ποδηλάτου σε παιδιά.

  Ο ΟΤΕ και η COSMOTE στηρίζουν φορείς και διοργανώσεις όπως το Athens Bike Festival, το μεγαλύτερο θεσμό της χώρας για το ποδήλατο, που συγκεντρώνει περισσότερους από 30.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.
 • Κοινωνική Συνεισφορά
  Στο πλαίσιο του Athens Bike Festival που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, 19 έως 21 Σεπτεμβρίου 2014, ο ΟΤΕ και η COSMOTE διοργάνωσαν πλήθος δράσεων, όπως η ποδηλασία για καλό σκοπό. Για 4η συνεχή χρονιά, οι εταιρείες έδωσαν δυναμικά το «παρών» προσκαλώντας, μεταξύ άλλων, το κοινό να κάνει πετάλι σε στατικά ποδήλατα για καλό σκοπό. Περισσότερα από 7.000 άτομα ποδηλάτησαν για να ενισχυθεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής».

  Επιπλέον, με την ευκαιρία των εγκαινίων του συστήματος Bike Sharing στο Δήμο Ρεθύμνου, ο ΟΤΕ και η COSMOTE κάλεσαν όλους τους πολίτες να ποδηλατήσουν για καλό σκοπό και με τη συμμετοχή τους στην Ποδηλατοβόλτα ενίσχυσαν το Σύλλογο «Αγάπη».

  Ο ΟΤΕ και η COSMOTE, από τη συμμετοχή του κόσμου στις δύο παραπάνω δράσεις, διέθεσε το ποσό ύψους €10.000 για την ενίσχυση των δύο μη κερδοσκοπικών οργανισμών.