Υποστήριξη του Πολιτισμού

Ο ΟΤΕ και η COSMOTE υποστηρίζουν με συνέπεια, δραστηριότητες που συμβάλλουν στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Με όχημα την τεχνολογία, γνώμονα την εκπαίδευση και προορισμό τον πολιτισμό, ο ΟΤΕ και η COSMOTE αποδεικνύουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και την ανάδειξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Στόχος δεν είναι μόνο η υλική στήριξη του πολιτισμού, αλλά και η διάδοση και η ανάπτυξη ενός πνεύματος που αγκαλιάζει τον πολιτισμό, συμβάλλει στην εθνική ευημερία, ενισχύει την κοινωνία και θέτει τον άνθρωπο και τα επιτεύγματά του στο επίκεντρο. Και το 2014, ο Όμιλος ΟΤΕ εκφράζει και αποδεικνύει τη βούληση αυτή, με πλήθος χορηγικών δράσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα, που υλοποιούνται με την τεχνογνωσία και τα καινοτόμα προϊόντα του Ομίλου.

Το 2014, ο ΟΤΕ και η COSMOTE, υποστήριξαν 13 πολιτιστικές δράσεις.

Η Τεχνολογία Πρωταγωνιστής στην Νέα Ενάλια Έρευνα στα Αντικύθηρα

Με επιτυχία και με την καθοριστική συμβολή της τεχνολογίας, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ενάλιας έρευνας για το ναυάγιο των Αντικυθήρων, με τίτλο «Επιστροφή στα Αντικύθηρα».

Ο ΟΤΕ και η COSMOTE εξόπλισαν το νησί των Αντικυθήρων με τηλεπικοινωνιακές υποδομές νέας γενιάς, προκειμένου να καλύψουν τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες των μελών της ερευνητικής ομάδας, για τη διασφάλιση της αποτελεσματικότητας των εργασιών τους και της προβολής των ευρημάτων της έρευνας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Κατά την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε υπό την διεύθυνση Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, έγινε η ανέλκυση χάλκινου δόρατος, χάλκινου δακτυλίου και μολύβδινου τύπου άγκυρας του σκάφους.

Ο ΟΤΕ και η COSMOTΕ συμμετείχαν ενεργά στη σύμπραξη της πολιτείας, του επιχειρηματικού κόσμου και της επιστημονικής κοινότητας για να αναδείξουν τον πολιτισμό, ένα ανεκτίμητο κεφάλαιο για την ανάπτυξη της Ελλάδας. Τα δίκτυα νέας γενιάς του Ομίλου ΟΤΕ εκμηδένισαν τις αποστάσεις, συνδέοντας αυτόν τον ιστορικής σημασίας τόπο με ολόκληρο τον κόσμο, για πάντα.

Περιοδική έκθεση «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων: το Πλοίο, οι Θησαυροί, ο Μηχανισμός», Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών

Από τον Απρίλιο του 2012, που άνοιξε τις πύλες της στο κοινό η περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων: το Πλοίο, οι Θησαυροί, ο Μηχανισμός», περισσότερα από 370.000 άτομα την έχουν επισκεφθεί, ενώ χάρη στο αμείωτο ενδιαφέρον του κοινού, έχει πάρει δύο φορές παράταση. Ο ΟΤΕ και η COSMOTE, όχι μόνο υποστήριξαν αυτή τη διεθνούς εμβέλειας έκθεση, αλλά δημιούργησαν και ειδική εφαρμογή κινητής τεχνολογίας, που έδινε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ξεναγηθούν στο χώρο, και η οποία αποτελεί καινοτομία στη μουσειακή ξενάγηση της Ελλάδας. Επίσης, δημιούργησαν internet corner μέσα στο μουσείο, για δωρεάν ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ δημιουργήθηκε και ειδική εκπαιδευτική διαδραστική ενέργεια για παιδιά από 15 ετών, που συνέδεε τους πρωτοπόρους της αρχαίας Ελλάδας και τη νέα γενιά του 21ου αιώνα. Με στόχο να μείνει η έκθεση «ζωντανή» και μετά τη λήξη της, ο ΟΤΕ και η COSMOTE υποστήριξαν την ανάπτυξη ειδικής εφαρμογής περιήγησης στην έκθεση μέσω κινητού τηλεφώνου και με απεικόνιση 360ο, που μετά το πέρας της έκθεσης θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του μουσείου.

Ανάπλαση Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Λόφος Νυμφών, Θησείο

Σημαντική συνεισφορά του OTE και της COSMOTE αποτέλεσε η αναπαλαίωση του χώρου, στον οποίο στεγάζεται το ιστορικό «Τηλεσκόπιο Δωρίδη» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που κατασκευάστηκε το 1870. Το άρτια καταρτισμένο τεχνικό προσωπικό του ΟΤΕ, που διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και ικανότητα, ανέλαβε την αποκατάσταση όλων των ηλεκτρομηχανολογικών προβλημάτων του ιστορικού τηλεσκοπίου, καθώς και την αποκατάσταση των δομικών προβλημάτων του κτιρίου, σε συνεργασία με την COSMOTE.

Γνωριμία με το Νέο Κόσμο της καλλιτεχνικής παραγωγής στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

O OTE και η COSMOTE υποστηρίζουν το πλούσιο έργο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, που περιλαμβάνει περισσότερες από 90 παραγωγές στο χώρο του Θεάτρου, της Μουσικής, των Εικαστικών, διαλέξεις και συνέδρια που στοχεύουν στην προβολή του Ελληνικού πολιτισμού, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα με ξεναγήσεις, διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά, εργαστήρια και σεμινάρια, για ενήλικες, σχολικές ομάδες, νέους και οικογένειες.

Η καλλιτεχνική ψηφιακή χαρτογράφηση της γειτονιάς του Νέου Κόσμου αποτέλεσε μοναδική δημιουργική έμπνευση και ξεχωριστή τεχνολογική καινοτομία. Πρόκειται για το έργο, που υποστηρίζουν ο ΟΤΕ και η COSMOTE, με τίτλο «Soundscapes – Landscapes» και ξεναγεί, μέσα από tablet και smartphone, με ήχους και εικόνες, τους επισκέπτες σε έναν ποιητικό περίπατο στους δρόμους της πόλης.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Ο ΟΤΕ, για δεύτερη συνεχή χρονιά, αποτέλεσε το χορηγό του προγράμματος εκδηλώσεων στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, που περιλαμβάνει συναυλίες γνωστών και αγαπημένων καλλιτεχνών, στη μοναδική ατμόσφαιρα ενός καταπράσινου κήπου. Πρόκειται για μια αξέχαστη εμπειρία στο κέντρο της πόλης, στην καρδιά του καλοκαιριού.

Παραμυθένιες γιορτές με τον Ευγένιο Τριβιζά στο Μέγαρο Μουσικής

Με την υποστήριξη του ΟΤΕ, ζωντάνεψε το πρωτοχρονιάτικο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Δώδεκα παρά δώδεκα», στο Μέγαρο Μουσικής, την περίοδο των Χριστουγέννων. Η μαγεία του μουσικού ονειροδράματος, «Δώδεκα παρά Δώδεκα», ταξίδεψε το κοινό στην πύλη του σύμπαντος, όπου ο παλιός και ο νέος χρόνος συναντιούνται κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς. Το νέο και πρωτοπαρουσιαζόμενο έργο του Ευγένιου Τριβιζά παρουσιάστηκε την περίοδο 18 - 30 Δεκεμβρίου 2014.

Χορωδία OTE Αθηνών

Η μικτή Χορωδία ΟΤΕ Αθηνών, 47 χρόνια μετά την ίδρυσή της, συνεχίζει να χαράζει την πορεία της στον καλλιτεχνικό χάρτη της χώρας. Ένα πλήρως ανανεωμένο σύνολο δημιουργήθηκε το 2012, το οποίο, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Δημήτρη Μπουζάνη, διαγράφει τη δική του δυναμική παρουσία στο χώρο της καινοτομίας και της διαφορετικότητας, ερμηνεύοντας σύγχρονα έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών και αφήνοντας ηχηρά το ίχνος ενός δραστήριου και πρωτοπόρου μουσικού συνόλου.

Το 2014, η Χορωδία πήρε μέρος σε μια σειρά από συναυλίες και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, ενδεικτικά συμμετείχε:

  • Στην παράσταση «Σπάρτακος», του Αράμ Χατζατουριάν, που παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο, συμπράττοντας με την ορχήστρα των Μπολσόι και τον μαέστρο Πάβελ Σορόκιν.
  • Στην 6η Συνάντηση Χορωδιών ΟΤΕ στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, με στόχο την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης του Νομού Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι».
  • Σε Συναυλία του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου, στην οποία συνέπραξε με την Παιδική Χορωδία του Ωδείου Τέχνης Κρήτης.
  • Στη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Αλληλεγγύης και Αγάπης του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Κέρκυρας, για την υποστήριξη του Κέντρου Ειδικής Αγωγής ΑμεΑ «ΜΕΛΙΣΣΑ» στην οποία συνέπραξε με την παιδική χορωδία της Ενορίας Κυνοπιαστών «ΓΑΛΙΛΑΙΑ»