Εθελοντισμός των Εργαζομένων

Η ενίσχυση, ανάπτυξη και προβολή των εταιρικών εθελοντικών προγραμμάτων και δράσεων από τον OTE και την COSMOTE, τη χρονιά που μας πέρασε, έδωσε στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να εκφράσουν έμπρακτα την κοινωνική τους αλληλεγγύη.

Με τη στάση τους και την κινητοποίησή τους απέδειξαν με πράξεις την εταιρική αλλά και ατομική υπευθυνότητα απέναντι σε όσα συμβαίνουν. Συνολικά, 6.182 εργαζόμενοι του ΟΤΕ και της COSMOTE, συμμετείχαν σε τέσσερις πρωτοβουλίες Εταιρικής Υπευθυνότητας, το 2014.

Εργαζόμενοι που συμμετείχαν σε έργα εθελοντισμού του ΟΤΕ και της COSMOTE τα τελευταία χρόνια

2010

2011

2012

2013

2014

3.421

3.603

2.339

4.905

6.182

Ο ΟΤΕ και η COSMOTE προσπαθούν να παρέχουν τα κατάλληλα μέσα, ώστε η εθελοντική προσφορά των εργαζομένων να είναι αποτελεσματική και καλά στοχευμένη, για να επιτύχουν τη μέγιστη δυνατή στήριξη στις τοπικές κοινωνίες.

Στο πλαίσιο αυτό, το 2014, ο ΟΤΕ και η COSMOTE συνέχισαν το πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας Εργαζομένων, οργανώνοντας την 50η και 51η αιμοδοσία με κύριο μήνυμα, «Η συμμετοχή σου ‘σώζει'». Κάλεσαν τους εργαζόμενους να λάβουν μέρος στον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών με κύριο μήνυμα «Τρέχουμε για Καλό Σκοπό», καθώς και να συμμετάσχουν ενεργά στην «Ώρα της Γης».

Επιπλέον, το 2014, για πρώτη φορά, στο πνεύμα των γιορτών των Χριστουγέννων, οι εταιρείες ΟΤΕ-COSMOTE διοργάνωσαν ένα «πάρε – δώσε» αγάπης και αλληλεγγύης, με στόχο οι εργαζόμενοι να αγοράσουν τα δώρα τους από κοινωφελή ιδρύματα και να προσφέρουν τρόφιμα σε όσους έχουν ανάγκη. Περισσότερες πληροφορίες για το Χριστουγεννιάτικο Bazaar για ΜΚΟ παρουσιάζονται στην ενότητα Στήριξη Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων και Παιδιών.

Οι εθελοντικές δράσεις του ΟΤΕ και της COSMOTE, που υλοποιήθηκαν το 2014, ήταν κοινές, απευθυνόμενες στους εργαζόμενους και των δύο εταιρειών.

Πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας OTE-COSMOTE

Το Πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας Εργαζομένων ξεκίνησε το 1976. Το 2014, συγκεντρώθηκαν συνολικά 2.912 φιάλες αίματος από τους εργαζόμενους του OTE και της COSMOTE, εκ των οποίων, οι 1.091 φιάλες διατέθηκαν για την κάλυψη αναγκών των εργαζομένων και των οικογενειών τους, ενώ οι υπόλοιπες 1.821 διατέθηκαν για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών, σε όλη την Ελλάδα.

Φιάλες Αίματος που έχουν συγκεντρωθεί τα 5 τελευταία χρόνια από τον ΟΤΕ και την COSMOTE

2010

2011

2012

2013

2014

Σύνολο

3.214

3.189

2.845

3.136

2.912

15.296

32ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών

Ο ΟΤΕ και η COSMOTE προσκάλεσαν τους εργαζόμενους  να πάρουν μέρος στον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών, για να τρέξουν για καλό σκοπό. Πάνω από 700 εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν, συμμετέχοντας εθελοντικά σε όλους τους αγώνες/διαδρομές. Το ρεκόρ συμμετοχών αποτυπώθηκε στο ποσό των €15.000 που πρόσφεραν οι εταιρείες ΟΤΕ-COSMOTE, στους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς «Διογένης» και «Κλίμακα», που υποστηρίζουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Συγκέντρωση Τροφίμων

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, δόθηκε η δυνατότητα στους εργαζόμενους του ΟΤΕ και της COSMOTE να συγκεντρώσουν τρόφιμα για άτομα και οικογένειες που έχουν ανάγκη, στα κεντρικά γραφεία των εταιρειών ΟΤΕ-COSMOTE. Συνολικά, συγκεντρώθηκε 1 τόνος και 382 κιλά τροφίμων, καθώς και 1.037 συσκευασίες, που διατέθηκαν με σκοπό την υποστήριξη του έργου του φορέα «Τράπεζα Τροφίμων» και του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ).

Βιωματικές δράσεις με άτομα με αναπηρία σε συνεργασία με τον ΣΚΕΠ

Στο πλαίσιο του εταιρικού εθελοντισμού και της ευαισθητοποίησής απέναντι στα κοινωνικά θέματα, την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014, 70 εργαζόμενοι ΟΤΕ-COSMOTE, μαζί με τα παιδιά τους, είχαν την ευκαιρία να «δουν τον κόσμο αλλιώς». Ο ΣΚΕΠ (Σύλλογος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους), μέσα από μια σειρά βιωματικών δράσεων, έδωσε την ευκαιρία σε γονείς και παιδιά να εξοικειωθούν με άτομα με αναπηρία, να γνωρίσουν τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, αλλά και να ανακαλύψουν τις χαρισματικές προσωπικότητές τους, με στόχο την συμβολή τους στην κοινωνικοποίηση των νέων με αναπηρίες και στην προάσπιση των δικαιωμάτων τους.