Μήνυμα Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου

Το 2014 ο Όμιλος ΟΤΕ απέδειξε εκ νέου τις αντοχές και τη δυναμική του.

Με τις επενδύσεις μας φέραμε τη χώρα τεχνολογικά πιο μπροστά, κάνοντας την επικοινωνία των ανθρώπων ακόμη καλύτερη και βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής τους.

Παραμένουμε ο μεγαλύτερος επενδυτής τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Το 2014, πάνω από το 60% των επενδύσεων του κλάδου στην χώρα, πραγματοποιήθηκε από τον Όμιλο ΟΤΕ. Το ευρυζωνικό δίκτυο 4G είναι διαθέσιμο σε πάνω από το 70% του πληθυσμού, ενώ πρώτοι ξεκινήσαμε πιλοτικές δοκιμές στο 4G+. Βελτιώσαμε την εμπειρία των πελατών μας σε κάθε σημείο επαφής μαζί τους, με στόχο να είμαστε η Νο1 επιλογή τους για ολοκληρωμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.

Με τη νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας εξασφαλίσαμε, εν μέσω κρίσης, τις θέσεις εργασίας του προσωπικού μας, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι οι άνθρωποί μας παραμένουν το πιο σημαντικό μας κεφάλαιο. Προσλάβαμε 700 νέους εργαζόμενους και υλοποιήσαμε ένα καινοτόμο πρόγραμμα ανάδειξης ταλέντων, με το όραμα να δημιουργήσουμε τους ηγέτες του αύριο.

Τη χρονιά που πέρασε, είχαμε τα μάτια μας στραμμένα στην κοινωνία και τους νέους, περισσότερο από ποτέ. Μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας διαθέσαμε περισσότερα από 2,8 εκατ. ευρώ σε κοινωνικές αλλά και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες του ΟΤΕ και της COSMOTE.

Οι πελάτες μας και οι ανάγκες τους είναι το επίκεντρο κάθε μας απόφασης και συνεχίζουν να οδηγούν σταθερά τη στρατηγική μας και στο μέλλον. Η επένδυσή μας στην κοινωνία παραμένει αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρησιακής μας δράσης. Οι εργαζόμενοί μας, με την τεχνογνωσία και την ομαδικότητά τους κάνουν την στρατηγική μας πράξη, ενώ έχουν μετατρέψει την προσφορά σε καθημερινή συνήθεια και τον εθελοντισμό σε συλλογική υπόθεση, δημιουργώντας μια ανθρώπινη αλυσίδα προσφοράς που διαρκώς μεγαλώνει.

Στον Όμιλο ΟΤΕ, αλλάζουμε συνεχώς προς το καλύτερο. Αντιμετωπίζουμε κάθε πρόκληση ως ευκαιρία για αλλαγή και βελτίωση, και ερχόμαστε πιο κοντά στους συμπολίτες μας ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν. Πιο υγιείς και πιο δυνατοί από ποτέ, ενώνουμε δυνάμεις με την κοινωνία, και με σταθερά βήματα δίνουμε μια νέα ώθηση στο μέλλον της χώρας μας.

Μιχάλης Τσαμάζ
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΟΤΕ