TOP

Γραμμές Βοήθειας, Υπηρεσίες και Προσφορές για το κοινό

Για άλλη μια χρονιά, οι υπηρεσίες Σταθερής και Κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιήθηκαν για την πραγματοποίηση δωρεάν κλήσεων έκτακτης ανάγκης. Το 2012, ο Ευρωπαϊκός Αριθμός Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης 112, που παρέχεται στην Ελλάδα από τον ΟΤΕ,δέχθηκε 3.287.072 κλήσεις, εκ των οποίων οι 23.724 συνδέθηκαν με αριθμούς έκτακτης ανάγκης [100, 199, 166, 108].

Η COSMOTE συνέχισε να παρέχει την Υπηρεσία «ΠΡΟΣΦΕΡΩ», σε συνεργασία με τις άλλες δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα (VODAFONE και WIND Hellas), δίνοντας στο κοινό τη δυνατότητα να υποστηρίξει φιλανθρωπικές οργανώσεις, μέσα από την διενέργεια ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών μαραθωνίων για τη συγκέντρωση χρημάτων μέσω της αποστολής SMS. Το 2012, συγκεντρώθηκε από την COSMOTE το ποσό των €111.997,4,το οποίο διατέθηκε σε ΜΚΟ για την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων. (βλ. πίνακα παρακάτω)

Ο ΟΤΕ συνέχισε να παρέχει τηλεπικοινωνιακές υποδομές και οικονομική υποστήριξη για τη λειτουργία των παρακάτω γραμμών βοήθειας για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες:

Σημαντικές Πρωτοβουλίες Υπηρεσιών, Προσφορών και Γραμμών Βοήθειας

Από τον ΟΤΕ:
Υπηρεσία «yourbussiness.gr»
Με τη νέα πρωτοποριακή πρωτοβουλία «yourbussiness.gr», ο ΟΤΕ δίνει τη δυνατότητα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, να προωθήσουν την επιχείρησή τους στο Διαδίκτυο, εύκολα, γρήγορα και εντελώς δωρεάν για έναν ολόκληρο χρόνο. Με την πρωτοβουλία αυτή, ο ΟΤΕ ανταποκρίνεται στις ανάγκες ανάπτυξης των επιχειρήσεων, προσφέροντας υπηρεσίες δημιουργίας και φιλοξενίας ιστοσελίδων, ονοματοθεσίας τομέων και διαχείρισης εκστρατειών.

Από την COSMOTE:
α) Υπηρεσία «ΠΡΟΣΦΕΡΩ»
Για 7η συνεχή χρονιά, η COSMOTE συνεργάστηκε με τις άλλες δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας (VODAFONE και WIND HELLAS) για την παροχή της Υπηρεσίας «Προσφέρω», με στόχο την ουσιαστική συνδρομή στο έργο κοινωφελών ιδρυμάτων και μη κυβερνητικών οργανώσεων. Μέσω της υπηρεσίας αυτής, οι διάφοροι φορείς κάνουν χρήση των σύντομων γραπτών μηνυμάτων (SMS) για τη διενέργεια ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών μαραθωνίων. Πιο συγκεκριμένα, η υπηρεσία υποστηρίζεται από 3 πενταψήφιους αριθμούς και ενεργοποιείται αποκλειστικά και μόνο για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας προϋποθέτει την έγκαιρη κατάθεση αίτησης, καθώς και την κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, από τη ΜΚΟ που αιτείται την ενεργοποίηση της υπηρεσίας. Οι χρήστες της υπηρεσίας στέλνουν ένα SMS, με κόστος €1 συν ΦΠΑ, στον προκαθορισμένο πενταψήφιο αριθμό και με μία λέξη σχετική με το περιεχόμενο του συγκεκριμένου φιλανθρωπικού σκοπού. Το σύνολο των μικτών εσόδων από τη χρήση της υπηρεσίας αποδίδεται στη φιλανθρωπική οργάνωσηπουέκανεχρήσητηςυπηρεσίας.Το 2012, η υπηρεσία «Προσφέρω» ενεργοποιήθηκε περισσότερες από 20 φορές και το συνολικό χρηματικό ποσό που συγκέντρωσε και διέθεσε για φιλανθρωπικούς σκοπούς η COSMOTE ανήλθεσε €111.997,4.

β) Προσφορά για Ανέργους και Συνταξιούχους
Εστιάζοντας σε συνδρομητές που ανήκουν σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες,οι οποίες έχουν δεχθεί βαρύ πλήγμα από την οικονομική κρίση, η COSMOTE υποστηρίζει τους ανέργους και τους συνταξιούχους και, από το 2010, προσφέροντάς τους έκπτωση 15% στο μηνιαίο πάγιο του προγράμματός τους, επί ένα χρόνο. Η υπηρεσία αυτή έτυχε θερμής ανταπόκρισης από την ελληνική κοινωνία και, ως αποτέλεσμα, παρατείνεται και το 2013.

γ) Πρόγραμμα «2FOR ONE» μέσω του «COSMOTE DEALS for YOU»
Η COSMOTE αποδεικνύει στην πράξη ότι μεριμνά για τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού, προσαρμόζοντας τις υπηρεσίες της και δημιουργώντας πρωτοποριακά προγράμματα. Η COSMOTE ήταν ο πρώτος πάροχος στην ελληνική αγορά που δημιούργησε το «2FOR ONE», ένα προσιτό πρόγραμμα ψυχαγωγίας, με στόχο τη δυναμική επιβράβευση των πελατών της. Από το 2008, η COSMOTE συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο της ψυχαγωγίας και καλύπτει –με τον οικονομικότερο τρόπο– τις ανάγκες αναψυχής και διασκέδασης όλων των κοινωνικών ομάδων.

Το 2012, με κύριο στόχο την ικανοποίηση ακόμα περισσότερων αναγκών των πελατών της, το πρόγραμμα «2FOR ONE» διευρύνθηκε στο «COSMOTE DEALS for YOU», ένα μοναδικό πακέτο προσφορών διαθέσιμων αποκλειστικά στους συνδρομητές της COSMOTE. Εκτός από τα προνόμια τύπου «2 στην τιμή του 1», που παρείχε το πρόγραμμα «2FOR ONE», το «COSMOTE DEALS for YOU»,περιλαμβάνει επίσης και άλλα μοναδικά προνόμια, όπως προσιτά πακέτα διακοπών σε επιλεγμένους προορισμούς, εκπτώσεις για θεραπείες spa και άλλα πολλά. Αξίζει να αναφερθεί ότι, μέσα στο 2012, περισσότεροι από 270.000 συνδρομητές έκαναν χρήση του Προγράμματος, ενώ η ετήσια αύξηση συμμετοχής ξεπέρασε το 32%.