Νέα εποχή Internet για το σπίτι με ταχύτητες που φτάνουν τα 100Mbps.

Η νέα πρωτοποριακή υπηρεσία COSMOTE Home Speed Booster
απελευθερώνει τη δύναμη του COSMOTE Home Double Play που έχεις στο σπίτι.

Για πρώτη φορά, μια υπηρεσία συνδυάζει τις ταχύτητες σταθερής και κινητής που είναι διαθέσιμες στο σπίτι σου και ενισχύει την ταχύτητα του σταθερού Internet με τις ταχύτητες του mobile Internet. Η σταθερή σου σύνδεση μπορεί να ενισχυθεί ακόμα και με ταχύτητες έως +60Mbps μέσω COSMOTE 4G, φτάνοντας σε τελικές ταχύτητες που φτάνουν έως 100Mbps στην περίπτωση μιας VDSL σύνδεσης 50Mbps, για να σερφάρετε πολλοί ταυτόχρονα, να βλέπεις βίντεο σε υψηλή ανάλυση, να κάνεις download αλλά και upload σε μεγάλα αρχεία χωρίς καθυστερήσεις.

Πώς λειτουργεί

  • Χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία Hybrid Access, το ασύρματο Router που συνοδεύει την υπηρεσία, όταν το bandwidth του σταθερού δικτύου φτάσει στα όρια της ταχύτητάς του, ενεργοποιεί τη σύνδεση Κινητής ενισχύοντας τη συνολική ταχύτητα στο σπίτι.

  • Αυτό που χρειάζεται για τη χρήση της υπηρεσίας COSMOTE Home Speed Booster είναι να υπάρχει πρόγραμμα COSMOTE Home Double Play 24 και άνω, ικανοποιητικό σήμα 3G/4G COSMOTE και ο κατάλληλος router, που παρέχεται με την αγορά της υπηρεσίας.

FAQ

Θέλεις να μάθεις περισσότερα γι'αυτό; Εδώ θα βρεις όλες τις απαντήσεις
Tι είναι το COSMOTE Home Speed Booster και πώς λειτουργεί;

Είναι μια νέα υπηρεσία που ενισχύει την ταχύτητα Internet του COSMOTE Home Double Play που έχεις στο σπίτι.
Χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία Hybrid Access του ασύρματου Router που συνοδεύει την υπηρεσία, συνδυάζονται οι διαθέσιμες ταχύτητες του σταθερού και του κινητού δικτύου COSMOTE. Συγκεκριμένα, για το κομμάτι της Σταθερής, ο εξοπλισμός χρησιμοποιεί τη σταθερή τηλεφωνική σύνδεση, ενώ το κομμάτι της κινητής εξυπηρετείται μέσω μίας κάρτα SIM που τοποθετείται στον εξοπλισμό. Η κάρτα SIM αντιστοιχεί με το πρόγραμμα COSMOTE Mobile Internet για Speed Booster, πρόγραμμα που παρέχει την δυνατότητα για την επιπλέον ταχύτητα και τη χρήση του όγκου δεδομένων που περιλαμβάνει.

Ποιες είναι οι υψηλότερες ταχύτητες που μπορώ να επιτύχω με το COSMOTE Home Speed Booster;

To COSMOTE Home Speed Booster ενισχύει την ταχύτητα της σταθερής σύνδεσης έως και 60Mbps επιπλέον μέσω COSMOTE 4G. Επομένως, η ταχύτητα πρόσβασης στο Internet μπορεί να φτάσει έως και 100Mbps σε περίπτωση που το COSMOTE Home Speed Booster συνδυαστεί με ταχύτητα VDSL 50Mbps και η υπάρχει κάλυψη 4G στο σπίτι σου.

Πώς μπορώ να ελέγξω τη διαθεσιμότητα του COSMOTE Home Speed Booster στο σπίτι μου;

Η λειτουργία της υπηρεσίας COSMOTE Home Speed Booster προϋποθέτει την κάλυψη 4G ή 3G δικτύου COSMOTE. Μπορείς να δεις εδώ την κάλυψη 4G/3G στην ιστοσελίδα κινητής COSMOTE. Εναλλακτικά και εφόσον έχεις κινητό COSMOTE που να υποστηρίζει 3G/4G, μπορείς να ελέγξεις τη λήψη του σήματος στο σημείο που θα τοποθετήσεις τον router.

Έχω περιορισμό στην κατανάλωση δεδομένων μέσω του COSMOTE Home Speed Booster;

Η υπηρεσία περιλαμβάνει 20GB/μήνα προς χρήση μέσα από το δίκτυο κινητής. Σύμφωνα με τους μέσους όρους χρήσης των πελατών Double Play, ο συγκεκριμένος όγκος θεωρείται ικανοποιητικός για εργασίες που απαιτούν μεγαλύτερες ταχύτητες (πχ. HD video streaming). Επιπλέον, απολαμβάνεις και 20GB δωρεάν μέσω της ειδικής προσφοράς που ισχύει μέχρι 30/06/2017. Έτσι, συνολικά απολαμβάνεις 40GB/μήνα μέσω δικτύου κινητής.

Πώς ενημερώνομαι αν έχω καταναλώσει τα διαθέσιμα GB;

Στο 80% της κατανάλωσης των διαθέσιμων GB, θα ενημερωθείς με SMS στο κινητό επικοινωνίας που έχεις δηλώσει κατά την αίτηση. Αντίστοιχα, στο 100% της κατανάλωσης, θα λάβεις νέο SMS, με τις διαθέσιμες επιλογές για τη σύνδεση κινητής.

Τι συμβαίνει αν καταναλώσω τα διαθέσιμα GB του COSMOTE Home Speed Booster;

Τότε απλά σταματάει να λειτουργεί το κομμάτι της κινητής σύνδεσης. Η πρόσβαση στο Internet συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά μέσω της σταθερής σύνδεσης. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να προσθέσεις επιπλέον GB, για να συνεχίσεις να επιτυγχάνεις πιο υψηλές ταχύτητες, μέσω του My COSMOTE portal (cosmote.gr/dashboard).

Πώς μπορώ να αποκτήσω περισσότερα GB για χρήση από το COSMOTE Home Speed Booster;

Ανά πάσα στιγμή, μπορείς να αυξήσεις τα διαθέσιμα δεδομένα για το COSMOTE Home Speed Booster μέσω του My COSMOTE portal (cosmote.gr/dashboard). Προϋποθέτει τη δημιουργία λογαριασμού My COSMOTE Κινητής και την ταυτοποίησή του χρησιμοποιώντας τον αριθμό κινητού (MSISDN) που θα σου αποδοθεί για τη σύνδεση κινητής COSMOTE Mobile Internet για Speed Booster.

Είναι διαθέσιμο σε όλη την Ελλάδα;

Ναι! Το δίκτυο 4G/3G της COSMOTE καλύπτει όλη σχεδόν την επικράτεια της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, η πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου COSMOTE 4G φτάνει το 90% της Ελλάδας!

Θα χρειαστεί να αλλάξω εξοπλισμό;

Ναι. Η υπηρεσία COSMOTE Home Speed Booster συνοδεύεται από ειδικό εξοπλισμό xDSL (παρέχεται με χρησιδάνειο) ο οποίος χρησιμοποιεί την τεχνολογία Hybrid Access για να συνδυάζει τα δίκτυα σταθερής και κινητής. Λειτουργεί με ADSL ή VDSL σύνδεση για σταθερό Internet και διαθέτει ενσωματωμένη υποδοχή για κάρτα SIM με σύνδεση mobile Internet.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τη SIM κάρτα του COSMOTE Home Speed Booster για χρήση σε άλλη συσκευή (πχ. tablet);

Όχι. H SIM κάρτα του COSMOTE Home Speed Booster λειτουργεί μόνο με τον συγκεκριμένο τύπο εξοπλισμού (Hybrid Access router).

Μπορώ να μεταφέρω το Hybrid Access router σε σημείο εκτός του σπιτιού μου;

Όχι. H SIM κάρτα του COSMOTE Home Speed Booster που είναι τοποθετημένη στο Hybrid Access router λειτουργεί μόνο στη περιοχή (home zone) που είχες ορίσει κατά την αίτηση της υπηρεσίας.

Πώς μπορώ να αποκτήσω το COSMOTE Home Speed Booster;
  • Online στο cosmote.gr/fixed,
  • με ένα τηλεφώνημα στο 13888,
  • σε ένα κατάστημα COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ
Χρειάζεται η σύνδεση του κινητού μου να είναι COSMOTE για να αποκτήσω την υπηρεσία;

Όχι! Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είσαι συνδρομητής προγράμματος COSMOTE Home Double Play, ταχύτητας 24 Mbps και πάνω.

Είναι το COSMOTE Home Speed Booster συμβατό με προγράμματα COSMOTE Business Double Play;

Ναι. Εξαίρεση είναι όσες συνδέσεις έχουν static IP καθώς προς το παρόν δεν υποστηρίζονται.

Πού μπορώ να βρω οδηγίες εγκατάστασης του Ασύρματου Hybrid Access Router;

Εκτός από τη συσκευασία του router, μπορείς να βρεις τις οδηγίες εγκατάστασης στην ιστοσελίδα cosmote.gr/Router.

Σε περίπτωση που δεν λειτουργεί σωστά ο εξοπλισμός, τι πρέπει να κάνω;

Θα χρειαστεί να μας καλέσεις στο 13888 (Τεχνική Υποστήριξη) ώστε να επιβεβαιώσουμε τη βλάβη και να κανονίσουμε να παραλάβεις τον νέο σου εξοπλισμό είτε από ένα κατάστημα COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ είτε μέσω courier στο χώρο σου. Θα πρέπει όμως να αφαιρέσεις και να κρατήσεις τη SIM κάρτα η οποία είναι τοποθετημένη στην ειδική υποδοχή του router σου, ώστε να την τοποθετήσεις στον νέο εξοπλισμό που θα παραλάβεις.

Αν υπάρχει βλάβη στη σταθερή τηλεφωνική γραμμή, μπορώ να συνδεθώ στο Internet;

Ναι, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα megabyte στη σύνδεση κινητής του COSMOTE Home Speed Booster.

Τι λογαριασμό θα λαμβάνω;

Αν επιθυμείς, μπορείς να λαμβάνεις σε ένα φάκελο που θα περιέχει δύο ξεχωριστούς λογαριασμούς, ένα για το σταθερό και ένα για το mobile Internet.