ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

2013

 • Διάκριση του Investor Relations του ΟΤΕ στην ετήσια κατάταξη Extel

Ως η  καλύτερη εταιρεία στον τομέα των Επενδυτικών Σχέσεων στην Ελλάδα αναδείχθηκε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, o ΟΤΕ στην ετήσια πανευρωπαϊκή κατάταξη Extel Europe 2013, της Thomson-Reuters. Ο Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μπάμπης Μαζαράκης, ψηφίστηκε από τους ευρωπαίους επενδυτές ως ο καλύτερος CFO για Επενδυτικές Σχέσεις και ο Διευθυντής Σχέσεων με Μετόχους κ. Δημήτρης Τζελέπης, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και τέταρτη φορά από το 2007, αναδείχτηκε ως ο καλύτερος Investor Relations Professional στην Ελλάδα.

2012

 • Διάκριση του Investor Relations του ΟΤΕ στην ετήσια κατάταξη Extel

Σημαντικές  διακρίσεις απέσπασε στην ετήσια πανευρωπαϊκή κατάταξη Extel Europe 2012, την εγκυρότερη  διαδικασία αξιολόγησης των εταιρειών και επαγγελματιών στον χώρο των επενδυτικών σχέσεων. Ο ΟΤΕ ψηφίστηκε από τους διεθνείς επενδυτές ως η καλύτερη Ελληνική εταιρεία στον τομέα των Επενδυτικών Σχέσεων, ο Γενικός Δ/ντής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων Ομίλου, κ. Kevin Copp, ψηφίστηκε ως ο καλύτερος CFO για Επενδυτικές Σχέσεις, και ο Διευθυντής Σχέσεων με Μετόχους, κ. Δημήτρης Τζελέπης, ως ο καλύτερος Investor Relations Professional στην Ελλάδα.

2010

 • Διάκριση του Investor Relations του ΟΤΕ στην ετήσια κατάταξη extel

O OΤΕ ψηφίστηκε «Καλύτερη Εταιρεία για Επενδυτικές Σχέσεις στην Ελλάδα», το 2010, από Ευρωπαίους αναλυτές και επενδυτές.

 • 2 βραβεία για τις επενδυτικές σχέσεις του ΟΤΕ

Βραβεία σε δύο κατηγορίες κέρδισε η Διεύθυνση Σχέσεων με Μετόχους του OTE στο πλαίσιο του θεσμού των «Ετήσιων Βραβείων Επενδυτικών Σχέσεων» της εταιρείας Capital Link. Επενδυτές, αναλυτές και εκπρόσωποι του οικονομικού τύπου ανακήρυξαν τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Σχέσεων με Μετόχους του ΟΤΕ, κ. Δημήτρη Τζελέπη, ως τον καλύτερο Investor Relations Officer για τα Financial Media και τον καλύτερο Investor Relations Officer για τους  Ιδιώτες Επενδυτές.

 • Διεθνής διάκριση για τον ΟΤΕ στον τομέα της εταιρικής διακυβέρνησης

Το βραβείο καλύτερης εταιρείας στον τομέα Εταιρικής Διακυβέρνησης στην Ελλάδα (Best Corporate Governance in Greece) έτους 2010 απενεμήθη στον ΟΤΕ από το έγκριτο διεθνές περιοδικό World Finance.

2009

 • Διάκριση του Εκτελεστικού Γενικού Διευθυντή στην ετήσια κατάταξη extel του Thomson-Reuters

Στην ετήσια κατάταξη Extel του Thomson-Reuters, καλύτερος CFO Investor Relations ψηφίστηκε ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής του ΟΤΕ, κ. Ιορδάνης Αϊβάζης.

 • Ο ετήσιος απολογισμός ΟΤΕ έτους 2007 κατακτά το τρίτο βραβείο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο

Τον Μάιο 2009 ο Ετήσιος Απολογισμός OTE, έτους 2007, διακρίθηκε στη κατηγορία «Καλύτερου Ετήσιου Απολογισμού της Ευρώπης», κατακτώντας το τρίτο βραβείο (bronze award) σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, κατά την ετήσια απονομή των Ευρωπαϊκών Βραβείων Γραφιστικής (European Design Awards, EDA).

 • Ο ετήσιος απολογισμός ΟΤΕ έτους 2007 κατακτά το α' βραβείο ΕΒΓΕ

Ο Ετήσιος Απολογισμός του έτους 2007, έλαβε την υψηλότερη διάκριση, το βραβείο "ΕΒΓΕ", στον τομέα "Γενική Γραφιστικής" κατά την ετήσια απονομή των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής και Εικονογράφησης.

 • Aπονομή 4 βραβείων για τις επενδυτικές σχέσεις στον ΟΤΕ

Η Διεύθυνση Σχέσεων με Μετόχους της εταιρείας κέρδισε βραβεία σε τέσσερις κατηγορίες στο πλαίσιο του θεσμού των «Ετήσιων Βραβείων Επενδυτικών Σχέσεων» της εταιρείας Capital Link. Επενδυτές, αναλυτές και εκπρόσωποι του οικονομικού τύπου ανακήρυξαν τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Σχέσεων με Μετόχους, κ. Δημήτρη Τζελέπη, ως τον καλύτερο Investor Relations Officer για τους Διεθνείς Επενδυτές. Η ομάδα των Σχέσεων με Μετόχους του ΟΤΕ απέσπασε επίσης τα παρακάτω βραβεία:

 • Καλύτερες Επενδυτικές Σχέσεις από Εταιρεία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης (FTSE-ASE 20)
 • Καλύτερες Επενδυτικές Σχέσεις με Διεθνείς Επενδυτές
 • Καλύτερες Επενδυτικές Σχέσεις με Χρηματιστηριακές Εταιρείες

2008

 • Διάκριση του Investor Relations του ΟΤΕ στην ετήσια κατάταξη του Thomson-Extel

Στην ετήσια κατάταξη του Thomson-Extel, καλύτερος Investor Relations Professional από τους ευρωπαίους επενδυτές ψηφίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Διευθυντής Σχέσεων με Μετόχους του ΟΤΕ, κ. Δημήτρης Τζελέπης.

2007

 • Διακρίσεις στην ετήσια κατάταξη Ιnvestor Relations της Τhomsonxtel

Στην πανευρωπαϊκή κατάταξη αξιολόγησης των εταιρειών και επαγγελματιών στον χώρο των επενδύσεων έτους 2007, που πραγματοποίησης το Thomson-Extel, ο ΟΤΕ σημείωσε σημαντικότατες επιτυχίες, αφού αξιολογήθηκε από τους επενδυτές σαν η 10η καλύτερη εταιρεία στον τομέα των επενδυτικών σχέσεων, μέσα από ένα σύνολο 56 Ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών εταιρειών. Στην αντίστοιχη γενική κατάταξη των Ελληνικών εταιρειών, ο ΟΤΕ ψηφίστηκε ως η 2η καλύτερη εταιρεία θέση μεταξύ όλων των εταιρειών όλων των κλάδων. Ταυτόχρονα,  ο Διευθυντής Investor Relations του ΟΤΕ, κ. Δημήτρης Τζελέπης κατέλαβε την πρώτη θέση στην Ευρώπη, μεταξύ των 51 Investor Relations Professionals του τομέα των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών, σύμφωνα με τις ψήφους των επενδυτικών τραπεζών, και την πρώτη θέση στην Ελλάδα μεταξύ των Investor Relations Professionals όλων των κλάδων δραστηριοποίησης.