Δράσεις Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης

Ο Όμιλος ΟΤΕ στοχεύει στην ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και την αύξηση της συμμετοχής των εργαζομένων και του ευρύτερου κοινού, σε δράσεις που αποσκοπούν στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η συμμετοχή των εργαζομένων σε δράσεις, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των εργαζομένων, με στόχο την εγρήγορση τους, αλλά και η συμμετοχή στην «Ώρα της Γης» της WWF και στην πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία Let's do it Greece! είναι μερικές από τις σημαντικότερες ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν το 2016.

Στην κατεύθυνση αυτή, υλοποιείται από το 2013 το διευρυμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης, στο δίκτυο καταστημάτων COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, οι δύο εταιρείες υπενθύμισαν την ιδιαίτερη σημασία που έχει η συμβολή όλων στην προστασία του περιβάλλοντος, μέσω ενός στοχευμένου ειδικού προγράμματος ανακύκλωσης για παλιές συσκευές κινητής τηλεφωνίας . Οι πελάτες των καταστημάτων, ανακυκλώνοντας το παλαιό κινητό ή tablet τους μπορούσαν επιτόπου να αγοράσουν μια νέα συσκευή ή tablet έως και € 20 φθηνότερα.

Παράλληλα, o ΟΤΕ και η COSMOTE στηρίζουν εκδηλώσεις και δράσεις ΜΚΟ  που αναδεικνύουν την περιβαλλοντική υπευθυνότητα των πολιτών και ενισχύουν την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών.