Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο

Επειδή «η τεχνολογία χρόνια δεν κοιτά…», στην COSMOTE συμβάλλουμε  στην ανάπτυξη των τεχνολογικών δεξιοτήτων ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας με το πρόγραμμα «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο».

Το πρόγραμμα λειτουργεί από το 2012, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «50και Ελλάς», και το έχουν παρακολουθήσει έως σήμερα περισσότερα απο 7.000 άτομα. Σκοπός της ΜΚΟ είναι η προώθηση της διά βίου μάθησης και η βελτίωση της ποιότητας ζωής ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας.

Πέντε εκπαιδευτικά κέντρα λειτουργούν συνολικά, στους Δήμους Αμαρουσίου, Πειραιά, Αθηναίων (σε δύο σημεία του Δήμου) και Θεσσαλονίκης..

Στα μαθήματα μπορούν να συμμετέχουν δημότες απο οποιονδήποτε Δήμο της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, ανάλογα με το εκπαιδευτικό κέντρο τους εξυπηρετεί, και πάντα κατόπιν εγγραφής και διαθεσιμότητας θέσεων παρακολούθησης.  

Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν δεξιότητες όπως να χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες αφής (tablets), να πλοηγούνται στο Internet, να μπαίνουν στον κόσμο των social media, αλλά και να χρησιμοποιούν εύχρηστες εφαρμογές που διευκολύνουν τη καθημερινότητα τους μέσω της τεχνολογίας (σημειώσεις, ημερολόγιο, ειδοποιήσεις, κάμερα, χάρτες κ.λπ.).

Περισσότερες πληροφορίες: 210-6249300www.50plus.gr