Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο

Επειδή «η τεχνολογία χρόνια δεν κοιτά…», η COSMOTE με το πρόγραμμα «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο», συμβάλλει στην ανάπτυξη των τεχνολογικών δεξιοτήτων ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας.

Το πρόγραμμα λειτουργεί από το 2012, σε συνεργασία με την ΜΚΟ «50και Ελλάς» και το έχουν παρακολουθήσει έως σήμερα 2.500 άτομα. Σκοπός της ΜΚΟ είναι η προώθηση της δια βίου μάθησης και η βελτίωση της ποιότητας ζωής ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας.

Τέσσερα εκπαιδευτικά κέντρα λειτουργούν συνολικά , στους Δήμους Αγίου ΔημητρίουΑγίων Αναργύρων - ΚαματερούΑμαρουσίου και Πειραιά

Στα μαθήματα του Πειραιά, μπορούν να πάρουν μέρος και οι κάτοικοι από τον Δήμο του Περάματος. Επίσης, το κέντρο του Αμαρουσίου, θα φιλοξενήσει και τους κατοίκους των όμορων Δήμων Λυκόβρυσης-Πεύκης και Ηρακλείου Αττικής. Ταυτόχρονα, τα μαθήματα συνεχίζονται στα εκπαιδευτικά κέντρα του Αγ. Δημητρίου με τη συμμετοχή κατοίκων από τους όμορους Δήμους Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού, Δάφνης-Υμηττού και των Αγ. Αναργύρων-Καματερού με συμμετοχές από τους Δήμους Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας και Πετρούπολης.

Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες αφής (tablets), να πλοηγούνται στο internet, να μπαίνουν στον «κόσμο» των social media, αλλά και να χρησιμοποιούν εύχρηστες εφαρμογές που διευκολύνουν τη καθημερινότητα τους (σημειώσεις, ημερολόγιο, ειδοποιήσεις, κάμερα, χάρτες κλπ).

Περισσότερες πληροφορίες: 211-7100203, 6987-221156, www.50plus.gr