Εκπαιδευτική Ρομποτική

Η COSMOTE στηρίζει τη διάδοση και καθιέρωση της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα. Ως στρατηγικός συνεργάτης του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας WRO Hellas, η COSMOTE επιδιώκει την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των παιδιών στη χώρα μας μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής. Επενδύει στους νέους και συμβάλει σε ένα καλύτερο αύριο, με όχημα την τεχνολογία και καινοτομία.

Η εκπαιδευτική ρομποτική βασίζεται στην εκπαιδευτική μέθοδο S.T.E.M. (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Με τη συνδυαστική χρήση της επιστήμης, των μαθηματικών, της μηχανικής και της τεχνολογίας για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης ρομποτικής κατασκευής, τα παιδιά αποκτούν νέες δεξιότητες και, παράλληλα, αναπτύσσεται η ομαδικότητα, η φαντασία και η δημιουργικότητά τους.

Μια από τις δράσεις που υλοποιεί ο  WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE, προκειμένου να ενισχύσει τη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής στη χώρα μας είναι και ο 9ος Εθνικός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

9ος Εθνικός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 9ος Εθνικός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, με διοργανωτή τον WRO HELLAS και Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE, την 1η Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο Αθήνας.

Περισσότεροι από 500 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στον τελικό, όπου σχεδίασαν και κατασκεύασαν εξελιγμένες ρομποτικές κατασκευές, με θέμα «Ρομπότ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» (Sustainabot).

Ωστόσο  έντεκα ομάδες μαθητών κέρδισαν το "εισιτήριο" για τη συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, η οποία  θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Κόστα Ρίκα  και στην οποία θα κληθούν να διαγωνιστούν μαζί με πάνω από 600 ομάδες από όλο τον κόσμο.

Οι έντεκα νικήτριες ομάδες που αναδείχθηκαν ανά κατηγορία είναι:

  • Regular Δημοτικό: Robocaptains και Linkage, Ανεξάρτητες Ομάδες
  • Regular Γυμνάσιο: Πυθαγόρας από το Λεόντειο Λύκειο Ν. Σμύρνης και Robot Direction από το 13ο Γυμνάσιο Λάρισας
  • Regular Λύκειο: Le Velo Ανεξάρτητη Ομάδα και Kalamata Storm II από το Κέντρο Ρομποτικής & Προγραμματισμού Καλαμάτας
  • Open Δημοτικό: SMARTBIRDS NEXT από τα Δημοτικά Σχολεία Πατρών (44o & Ν. Σουλίου)
  • Open Γυμνάσιο: η G.R.I.D Ανεξάρτητη Ομάδα
  • Open Λύκειο: Minders από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση
  • Advanved Robotics Challenge: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 2 από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
  • Football: bitbot2 από bitLab

Στιγμιότυπα από τον Τελικό του εν λόγω διαγωνισμού, μπορείτε να δείτε στο παραπάνω video.