Παιδί και Ασφάλεια στην Τεχνολογία

Ο Όμιλος ΟΤΕ δεν περιορίζεται στην παροχή ασφαλών προϊόντων και υπηρεσιών κορυφαίας ποιότητας, αλλά προχωρά στην ενημέρωση των πελατών και του ευρύτερου κοινού, για την ασφαλή χρήση της τεχνολογίας. Με την πεποίθηση ότι μαζί με τη γνώση και την πρόοδο έρχεται και η ευθύνη για την ασφαλή χρήση των νέων τεχνολογιών,  ο ΟΤΕ και η COSMOTE συνεχίζουν να ευαισθητοποιούν το κοινό και να αναπτύσσουν συστηματικά προϊόντα και υπηρεσίες για την πρόληψη και τη σωστή χρήση της τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα:

1. Προσφέρουν Υπηρεσίες & Προϊόντα για Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο

  • COSMOTE Total Security: H υπηρεσία αυτή εξασφαλίζει την προστασία έως και 5 συσκευών, όπως το tablet, το PC, το laptop και το smartphone, είτε ο χρήστης είναι συνδεδεμένος στο Internet είτε όχι. Περιλαμβάνει Αnti-Virus, Anti-Spam, Firewall, Banking Protection, Browsing Protection, Mobile Finder, καθώς και υπηρεσίες Γονικού Έλεγχου, που προσφέρουν έλεγχο και αποκλεισμό πρόσβασης σε σελίδες και applications με ανεπιθύμητο περιεχόμενο.
  • Υπηρεσίες Γονικού Ελέγχου από την COSMOTE TV, για τους συνδρομητές της υπηρεσίας μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης και μέσω δορυφόρου. Με τις υπηρεσίες αυτές, οι συνδρομητές έχουν την επιλογή να ορίσουν το επίπεδο γονικού ελέγχου που προτιμούν και να αποκλείσουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένα προγράμματα, με βάση το βαθμό καταλληλότητας που φέρει το εκάστοτε πρόγραμμα. Επιπρόσθετα, οι συνδρομητές μπορούν να αποκλείσουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένα κανάλια της επιλογής τους.

2. Ενημερώνουν και Ευαισθητοποιούν το κοινού

3. Συνεργάζονται με Έγκριτους Φορείς

  • Υποστηρίζουν τις ενημερωτικές ημερίδες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.
  • Υποστηρίζουν το 1o Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», που αποτελεί πρωτοβουλία του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Μέσω της συγκεκριμένης δράσης, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ενημερώνονται για σημαντικά θέματα, όπως και η ασφαλής χρήση του διαδικτύου.

4. Συμμετέχουν σε Πρωτοβουλίες Αυτορρύθμισης- Αυτοδέσμευσης

  • Συμμετοχή, μέσω του Ομίλου Deutsche Telekom, στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία, «ICT Coalition for the Safer Use of Connected Devices and Online Services by Children and Young People in the EU»
  • Η  COSMOTE, από το 2007, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Μνημόνιο σχετικά με την ασφαλέστερη χρήση του κινητού από παιδιά και εφήβους
  • Η COSMOTE συνεργάστηκε με τους υπόλοιπους παρόχους κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, για τη διαμόρφωση ενός σχεδίου «Κοινού Κώδικα Δεοντολογίας για τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας μέσω κινητών τηλεφώνων και την προστασία των ανήλικων χρηστών», όπου το 2008 προσαρμόστηκε σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:

α) καταγγελία παράνομου περιεχομένου στο Διαδίκτυο: http://www.safeline.gr/node/121
β) να "κατεβάσετε" την εφαρμογή της Safeline για Android κινητά, για καταγγελία παράνομου περιεχομένου: http://www.safeline.gr/kataggelies/efarmogi-android