Πολιτισμός

Στηρίζουμε τον Πολιτισμό

Στον Όμιλο ΟΤΕ υποστηρίζουμε με συνέπεια δραστηριότητες που συμβάλλουν στη διατήρηση και τη διάδοσης  πολιτιστικής μας κληρονομιάς με όχημα την τεχνολογία, γνώμονα την εκπαίδευση και προορισμό τον πολιτισμό, αποδεικνύουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για την προστασία της πολύτιμης κληρονομιάς μας αλλά και για την ανάδειξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Εκφράζουμε και αποδεικνύουμε την στήριξη μας με πλήθος χορηγικών δράσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα, που υλοποιούνται με την τεχνογνωσία και τα καινοτόμα προϊόντα του Ομίλου μας.

Προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες (WiFi) σε 20 αρχαιολογικούς χώρους 

Ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες (Wi-Fi) στους 20 μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας, βάσει σπουδαιότητας και επισκεψιμότητας,  θα προσφέρει  η COSMOTE σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η συνολική επένδυση ξεπερνά το ποσό των €2 εκατ. και περιλαμβάνει τη μελέτη, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη υποδομών ασύρματου δικτύου σε επιλεγμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σημεία, την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, τη λειτουργία και συντήρηση των δικτύων, αλλά και την δωρεάν παροχή των υπηρεσιών ασύρματου Internet για τρία χρόνια.

Στόχος, είναι η προβολή της χώρας, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της ιστορία μας  μέσω από την ανάπτυξη νέων διαδραστικων και σύγχρονων τρόπων ξενάγησης και παρουσίασης των εκθεμάτων.

Tο Wi-Fi έχει ήδη ολοκληρωθεί στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο στην Αθήνα και στο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Το Ακρωτήρι Σαντορίνης, οι Δελφοί και η Δήλος προστίθενται φέτος το καλοκαίρι στους αρχαιολογικούς χώρους.  Wi-Fi θα εγκατασταθεί  σταδιακά και στους εξής αρχαιολογικούς χώρους : Ακρόπολη Αθηνών, Αρχαιολογικός χώρος Κνωσού, Αρχαιολογικός χώρος Σουνίου, Βασιλικοί Τάφοι Αιγών (Βεργίνα), Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο, Αρχαία Ολυμπία, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Ακρόπολη Λίνδου, Αρχαία Επίδαυρος, Ακρόπολη Μυκηνών, Σπιναλόγκα, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Αρχαία Δωδώνη και Αρχαία Κόρινθος 

Η Τεχνολογία Πρωταγωνιστής στην Νέα Ενάλια Έρευνα στα Αντικύθηρα

Με επιτυχία και με την καθοριστική συμβολή της τεχνολογίας, υλοποιείται η ενάλια έρευνα για το ναυάγιο των Αντικυθήρων, με τίτλο «Επιστροφή στα Αντικύθηρα». 

Εξοπλίσαμε το νησί των Αντικυθήρων  με τηλεπικοινωνιακές υποδομές νέας γενιάς, προκειμένου να καλυφθούν  οι τηλεπικοινωνιακές ανάγκες των μελών της ερευνητικής ομάδας, για τη διασφάλιση της αποτελεσματικότητας των εργασιών τους και της προβολής των ευρημάτων της έρευνας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ενεργά συμμετέχουμε στη σύμπραξη της πολιτείας, του επιχειρηματικού κόσμου και της επιστημονικής κοινότητας για να αναδείξουμε τον πολιτισμό, ένα ανεκτίμητο κεφάλαιο για την ανάπτυξη της Ελλάδας. Τα δίκτυα νέας γενιάς εκμηδένισαν τις αποστάσεις, συνδέοντας αυτόν τον ιστορικής σημασίας τόπο με ολόκληρο τον κόσμο, για πάντα.

Περιοδική έκθεση «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων: το Πλοίο, οι Θησαυροί, ο Μηχανισμός», Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών

Από τον Απρίλιο του 2012, που άνοιξε τις πύλες της στο κοινό, η περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων: το Πλοίο, οι Θησαυροί, ο Μηχανισμός», περισσότερα από 370.000 άτομα την έχουν επισκεφθεί. 

Στον Όμιλο ΟΤΕ,  από το 2012 μέχρι και την ολοκλήρωσή της το 2014 υποστηρίξαμε την μεγάλη αυτή  έκθεση, με πολλές και παράλληλες δράσεις όπως η δημιουργία ειδικής εφαρμογής κινητής τεχνολογίας για την περιήγηση στην έκθεση, η δημιουργία εκπαιδευτικής διαδραστικής ενέργειας για παιδιά 15 ετών και άνω και η εγκατάσταση internet corner η οποία παρέχει στους επισκέπτες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Δώσαμε την ευκαιρία σε περισσότερους από 1.200 μαθητές δημοτικών σχολείων να γνωρίσουν από κοντά τα επιτεύγματα των αρχαίων προγόνων μας μέσα από τα προγράμματα φιλοξενίας που σχεδιάσαμε.

Με στόχο να μείνει η έκθεση «ζωντανή» και μετά τη λήξη της, υποστηρίξαμε την ανάπτυξη ειδικής εφαρμογής περιήγησης στην έκθεση μέσω κινητού τηλεφώνου και με απεικόνιση 360Ο, η οποία έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του μουσείου.

Ανάπλαση Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Λόφος Νυμφών, Θησείο

Σημαντική συνεισφορά του Ομίλου ΟΤΕ αποτέλεσε η αποκατάσταση του Κτιρίου  και του Τηλεσκοπίου Δωρίδη που κατασκευάστηκε το 1870 και βρίσκεται στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στο Θησείο. Το άρτια καταρτισμένο τεχνικό προσωπικό μας διέθεσε όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία και ικανότητα και ανέλαβε την αποκατάσταση όλων των ηλεκτρομηχανολογικών προβλημάτων του ιστορικού τηλεσκοπίου, καθώς και την αποκατάσταση των δομικών προβλημάτων του κτιρίου.

Σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Ο Όμιλος ΟΤΕ  υποστηρίζει το πλούσιο έργο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, που περιλαμβάνει περισσότερες από 120 παραγωγές στο χώρο του Θεάτρου, της Μουσικής, των Εικαστικών, διαλέξεις και συνέδρια που στοχεύουν στην προβολή του Ελληνικού πολιτισμού, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα με ξεναγήσεις, διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά, εργαστήρια και σεμινάρια, για ενήλικες, σχολικές ομάδες, νέους και οικογένειες.

Η έκθεση «Science Fiction: ταξίδι στο άγνωστο» θα βρίσκεται στη Στέγη έως τις 14 Ιανουαρίου 2018 με την υποστήριξη της COSMOTE.
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα σύγχρονων καλλιτεχνών που εμπνέονται από τις δυνατότητες της επιστημονικής φαντασίας στο design, τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία. Την έκθεση πλαισιώνουν επίσης, διάφορες συναυλίες, εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια και κινηματογραφικές προβολές.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται η  υποστήριξη για την εφαρμογή με τίτλο «Soundscapes – Landscapes 2», η οποία δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να λάβουν μέρος σε μια ποιητική βόλτα με ήχο και εικόνες γύρω από τους δρόμους της πόλης στην γειτονιά του Νέου Κόσμου μέσω της χρήσης των tablets και smartphones.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Ο Όμιλος ΟΤΕ υποστηρίζει τα τελευταία χρόνια τις εκδηλώσεις στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής.
Το 2015 και το 2016, τις μοναδικές μουσικές βραδιές στον Κήπο του Μεγάρου υποστηρίζει η COSMOTE και προσφέρει στους συνδρομητές της προνόμια με το COSMOTE DEALS for YOU. 

Παραμυθένιες γιορτές με τον Ευγένιο Τριβιζά στο Μέγαρο Μουσικής

Με την υποστήριξη του ΟΤΕ, ζωντάνεψε το  πρωτοχρονιάτικο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Δώδεκα παρά δώδεκα», στο Μέγαρο Μουσικής, την περίοδο των Χριστουγέννων του 2014. Η μαγεία του μουσικού ονειροδράματος, «Δώδεκα παρά Δώδεκα», ταξίδεψε το κοινό στην πύλη του σύμπαντος, όπου ο παλιός και ο νέος χρόνος συναντιούνται κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς. Το νέο και πρωτοπαρουσιαζόμενο έργο του Ευγένιου Τριβιζά παρουσιάστηκε την περίοδο 18 -30 Δεκεμβρίου 2014.