Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο

 


Επειδή «η τεχνολογία χρόνια δεν κοιτά…», στην COSMOTE συμβάλλουμε  στην ανάπτυξη των τεχνολογικών δεξιοτήτων ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας με το πρόγραμμα «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο».

Το πρόγραμμα λειτουργεί από το 2012, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «50και Ελλάς», και το έχουν παρακολουθήσει έως σήμερα 2.500 άτομα. Σκοπός της ΜΚΟ είναι η προώθηση της διά βίου μάθησης και η βελτίωση της ποιότητας ζωής ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας.

Τέσσερα εκπαιδευτικά κέντρα λειτουργούν συνολικά, στους Δήμους Αγίου ΔημητρίουΑγίων Αναργύρων-Καματερού, Αμαρουσίου και Πειραιά.

Στα μαθήματα του Πειραιά μπορούν να πάρουν μέρος και οι κάτοικοι από τον Δήμο του Περάματος, ενώ το κέντρο του Αμαρουσίου φιλοξενεί και τους κατοίκους των όμορων Δήμων Λυκόβρυσης-Πεύκης και Ηρακλείου Αττικής. Ταυτόχρονα, τα μαθήματα διά βίου μάθησης συνεχίζονται στα εκπαιδευτικά κέντρα του Αγ. Δημητρίου με τη συμμετοχή κατοίκων από τους όμορους Δήμους Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού, Δάφνης-Υμηττού και των Αγ. Αναργύρων-Καματερού με συμμετοχές από τους Δήμους Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας και Πετρούπολης.

Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν δεξιότητες όπως να χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες αφής (tablets), να πλοηγούνται στο Internet, να μπαίνουν στον κόσμο των social media, αλλά και να χρησιμοποιούν εύχρηστες εφαρμογές που διευκολύνουν τη καθημερινότητα τους μέσω της τεχνολογίας (σημειώσεις, ημερολόγιο, ειδοποιήσεις, κάμερα, χάρτες κ.λπ.).

Περισσότερες πληροφορίες: 211-7100203, 6987-221156, www.50plus.gr
 

facebook
instagram
youtube
twitter