Πολιτισμός

Στον Όμιλο ΟΤΕ υποστηρίζουμε με συνέπεια δραστηριότητες που συμβάλλουν στη διατήρηση και τη διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Με όχημα την τεχνολογία, γνώμονα την εκπαίδευση και προορισμό τον πολιτισμό, αποδεικνύουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον μας για την προστασία της πολύτιμης κληρονομιάς μας αλλά και για την ανάδειξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Εκφράζουμε και αποδεικνύουμε τη στήριξη μας με πλήθος χορηγικών δράσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα, που υλοποιούνται με την τεχνογνωσία και τα καινοτόμα προϊόντα του Ομίλου μας.

Προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες (Wi-Fi) σε 20 αρχαιολογικούς χώρους 

Η COSMOTE θα προσφέρει σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες (Wi-Fi) στους 20 μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας, βάσει σπουδαιότητας και επισκεψιμότητας . Η συνολική επένδυση ξεπερνά το ποσό των 2.000.000€ και περιλαμβάνει τη μελέτη, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη υποδομών ασύρματου δικτύου σε σημεία επιλεγμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, τη λειτουργία και τη συντήρηση των δικτύων, αλλά και τη δωρεάν παροχή των υπηρεσιών ασύρματου Internet για τρία χρόνια.

Στόχος μας είναι η προβολή της χώρας, της πολιτιστικής κληρονομιάς μας και της ιστορία μας μέσα από την ανάπτυξη νέων διαδραστικών και σύγχρονων τρόπων ξενάγησης και παρουσίασης των εκθεμάτων.

Tο Wi-Fi έχει ήδη ολοκληρωθεί στην Ακρόπολη, στο Βυζαντικό και Χριστιανικό Μουσείο στην Αθήνα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου και στο παλάτι των Ιπποτών, στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, στο Ακρωτήρι Σαντορίνης, στους  Δελφούς και στη Δήλο ενώ σταδιακά Wi-Fi θα εγκατασταθεί και στους εξής αρχαιολογικούς χώρουςκαι μουσεία: Ακρόπολη Αθηνών, Κνωσός, Σούνιο, Βασιλικοί Τάφοι Αιγών (Βεργίνα), Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο, Αρχαία Ολυμπία, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Ακρόπολη Λίνδου, Αρχαία Επίδαυρος, Ακρόπολη Μυκηνών, Σπιναλόγκα, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Αρχαία Δωδώνη και Αρχαία Κόρινθος. 

Σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Ως Όμιλος ΟΤΕ υποστηρίζουμε το πλούσιο έργο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, που περιλαμβάνει περισσότερες από 90 παραγωγές στον χώρο του θεάτρου, της μουσικής και των εικαστικών, διαλέξεις και συνέδρια που στοχεύουν στην προβολή του ελληνικού πολιτισμού, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα με ξεναγήσεις, διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά, εργαστήρια και σεμινάρια για ενήλικες, σχολικές ομάδες, νέους και οικογένειες.

Η υποστήριξη της εφαρμογής «Soundscapes - Landscapes», η οποία ξεναγεί τους επισκέπτες σε μια ποιητική βόλτα με ήχο και εικόνες στη γειτονιά του Νέου Κόσμου, συνεχίζεται έως σήμερα μέσω της χρήσης των tablets και smartphones.
 


 

facebook
instagram
youtube
twitter