Η κυκλική οικονομία αποτελεί ένα μοντέλο ανάπτυξης, στο οποίο δίνεται έμφαση στην επιμήκυνση του κύκλου ζωής των προϊόντων, στη μείωση της κατανάλωσης μη ανανεώσιμων φυσικών πόρων, και στην επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση και ανάκτηση ενέργειας και υλικών που αναλώθηκαν. Το μοντέλο αυτό αποτελεί μία σύγχρονη πρόταση για βιώσιμη ανάπτυξη, με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον, η οποία απαιτεί αλλαγές σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, από το σχεδιασμό των προϊόντων έως και την κατανάλωσή τους.
Στον Όμιλο ΟΤΕ αναγνωρίζοντας ότι οι φυσικοί πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι και είναι σημαντικοί για τη βιώσιμη ανάπτυξη, ενσωματώνουμε τις αρχές της κυκλικής οικονομίας σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας του (5R: Refuse/Κατάργηση, Reduce/Μείωση, Repair/Επισκευή, Reuse/Επαναχρησιµοποίηση, Recycle/Ανακύκλωση.
* Βιώσιμη διαχείριση των παραγόμενων αποβλήτων από το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο,
το δίκτυο καταστημάτων, τα κτίρια και τα data center.
Τα παραπάνω συνεισφέρουν στην ανάκτηση υλικών και στη µείωση των παραγόµενων αποβλήτων. Οι ψηφιακές τεχνολογίες είναι ένας κρίσιµος παράγοντας για τη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης και της διαχείρισης πόρων.O Όµιλος ΟΤΕ χρησιμοποιεί την τεχνολογία για την ανάπτυξη υπηρεσιών που συμβάλλουν στην αποϋλοποίηση (dematerialization) και την απανθρακοποίηση (decarbonization) της οικονοµίας και τελικά και στη βιώσιµη ανάπτυξή. Παράλληλα, υπηρεσίες και πρωτοβουλίες (όπως τα e-bill και η ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων στο δίκτυο καταστηµάτων) αναµένεται να ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέµατα όπως η αποδοτική χρήση πόρων, η ανακύκλωση, κλπ.