Φοιτητές/Σπουδαστές

Content:1486048855591

Η επαφή με τη δομή και τις λειτουργίες ενός ολοκληρωμένου οργανισμού και η άντληση ερεθισμάτων, γνώσεων και εμπειριών αποτελούν εφόδια για την εξέλιξη των νέων ανθρώπων. Για τον λόγο αυτό, ο Όμιλος ΟΤΕ καλλιεργεί σχέσεις συνεργασίας με τα πανεπιστήμια και υποστηρίζει έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τα γραφεία διασύνδεσης των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Με τον τρόπο αυτό, ο Όμιλος ΟΤΕ συνδέει τους νέους με την αγορά εργασίας, ενώ παράλληλα αναζητά στα πρόσωπά τους τα δικά του στελέχη του μέλλοντος.

Πρακτική άσκηση

Στον Όμιλο ΟΤΕ προσφέρουμε την ευκαιρία σε φοιτητές και σπουδαστές να εφαρμόσουν τις γνώσεις που έχουν αποκομίσει από την ακαδημαϊκή τους πορεία σε ένα ολοκληρωμένο και σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.

Η πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης των φοιτητών στο εσωτερικό του Ομίλου ΟΤΕ, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των σπουδών τους, τους επιτρέπει να αποκτήσουν πλούσια εργασιακή εμπειρία σε όλες τις λειτουργικές μονάδες του Ομίλου. Κατά τη διάρκεια της εργασίας τους (on-the-job training), εκπαιδεύονται και αναπτύσσουν δεξιότητες που ενισχύουν την εργασιακή και προσωπική τους εξέλιξη και θέτουν βάσεις για τη μετέπειτα καριέρα τους.

Οι σπουδαστές συνεργάζονται συστηματικά με τους εργαζομένους του Ομίλου ΟΤΕ και δημιουργούν ένα ισχυρό επαγγελματικό δίκτυο που μπορούν να αξιοποιήσουν στο μέλλον.
Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, η πορεία και η πρόοδός τους παρακολουθούνται συστηματικά με τακτική ανατροφοδότηση για την απόδοσή τους, ενώ εφαρμόζεται γι’ αυτούς ένα ολοκληρωμένο σύστημα αξιολόγησης 360o.

Το 2016, 488 φοιτητές και σπουδαστές (ΑΕΙ,ΤΕΙ, ΙΕΚ), πραγματοποίησαν την πρακτική άσκησή τους στον Όμιλο ΟΤΕ. Μόνο την τριετία 2014 με 2016, πάνω από 1.570 σπουδαστές επέλεξαν την εταιρεία μας για την πρακτική άσκησή τους.

Εάν ενδιαφέρεσαι να κάνεις πρακτική άσκηση μαζί μας συμπλήρωσε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ο ΟΤΕ παρών σε εκδηλώσεις καριέρας

Ως Όμιλος ΟΤΕ, συμμετέχουμε και υποστηρίζουμε συστηματικά δράσεις και πρωτοβουλίες πανεπιστημίων και άλλων φορέων σε θέματα επαγγελματικής σταδιοδρομίας και σχεδιασμού καριέρας, γνωστές ως Ημέρες Καριέρας.

Εκεί εκπρόσωποι της ομάδας Ανθρώπινου Δυναμικού συνομιλούν με φοιτητές, αποφοίτους και νέους επαγγελματίες και τους πληροφορούν για ευκαιρίες καριέρας στον Όμιλο ΟΤΕ.

Ανοιχτή πρόσκληση-πρόκληση

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικών επισκέψεων, φοιτητές και απόφοιτοι φιλοξενούνται συχνά στους χώρους εργασίας του Ομίλου ΟΤΕ, αποκομίζοντας μια ξεχωριστή εκπαιδευτική εμπειρία.

Ανάλογα με το αντικείμενο σπουδών τους, οι νέοι σπουδαστές και φοιτητές επισκέπτονται πραγματικούς χώρους εργασίας, εκεί όπου χτυπά η καρδιά του Ομίλου ΟΤΕ.

Τέτοιοι χώροι είναι το NMC (Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου), το Situation Center (Κέντρο Διαχείρισης Κρίσιμων Συμβάντων), καθώς και το IT Data Center, ένα πρότυπο κέντρο φιλοξενίας εξοπλισμού πληροφορικής.

Υψηλόβαθμα στελέχη από διαφορετικές λειτουργίες του Ομίλου κάνουν παρουσιάσεις για σημαντικά έργα του τομέα ευθύνης τους και συζητούν μαζί τους επίκαιρα θέματα της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογίας.

facebook
instagram
youtube
twitter