Εκπαιδευτική Ρομποτική- STEM

Αυτά τα Χριστούγεννα, η COSMOTE παρουσιάζει για πρώτη φορά, μία ταινία με θέμα την εκπαιδευτική ρομποτική. Δείτε το «ROBOGIRL», 18 Δεκεμβρίου στο YouTube.

Mάθετε περισσότερα εδώ.

Η COSMOTE συμβάλλει σε έναν καλύτερο κόσμο για όλους, αναπτύσσοντας τις ψηφιακές δεξιοτήτες των παιδιών σε όλη τη χώρα. Πώς αυτό γίνεται πραγματικότητα; Εδώ και 5 χρόνια, ως στρατηγικός συνεργάτης του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης «WRO Hellas» η COSMOTE υλοποιεί δράσεις για τη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής και της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering - Mathematics). Μέχρι σήμερα, οι συμμετοχές παιδιών στις δράσεις αυτές έχουν ξεπεράσει τις 12.000.

Η εκπαιδευτική ρομποτική βασίζεται στο STEM, συνδυάζοντας την επιστήμη, τα μαθηματικά, την μηχανική και την τεχνολογία. Μέσα από τις δράσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής, τα παιδιά αναπτύσσουν νέα εφόδια και δεξιότητες που είναι πολύτιμα για το μέλλον τους, όπως η ομαδικότητα, η φαντασία, η δημιουργικότητα και η κριτική σκέψη.

Κάθε χρόνο, η COSMOTE και ο WRO Hellas διοργανώνουν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και τον Εθνικό Διαγωνισμό για μαθητές, οι νικητές του οποίου αποτελούν την ελληνική αποστολή στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Πέρα από το διαγωνιστικό μέρος, προσφέρονται δωρεάν ειδικά workshops και webinars ρομποτικής, τα οποία παρακολουθούν πάνω από 2.000 εκπαιδευτικοί από όλη τη χώρα. 

Πληροφορίες για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019:

Στον  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής μπορούν να συμμετέχουν μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε ομάδες, κάνοντας χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας. Η κάθε σχολική βαθμίδα έχει διαφορετικές διαγωνιστικές κατηγορίες και διαγωνιστικά κριτήρια, ενώ για πρώτη φορά, έχει ενταχθεί στον διαγωνισμό και πιλοτική κατηγορία για παιδιά Νηπιαγωγείου.

Αναλυτικά, οι κατηγορίες και τα θέματα του διαγωνισμού είναι:
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή πατώντας εδώ, μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2019.


WRO Hellas

Ο WRO Hellas έχει ως στόχο την εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, αξιοποιώντας τους διαγωνισμούς που διοργανώνει. Είναι ο κύριος φορέας διεξαγωγής διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αποτελεί επίσημο φορέα διοργάνωσης της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad – W.R.O.) στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.wrohellas.gr