Εκπαιδευτική Ρομποτική- STEM

Content:1486048271272

 
Η COSMOTE στηρίζει την εκπαιδευτική ρομποτική στην Ελλάδα και όλα τα παιδιά που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο.
 
Η COSMOTE συμβάλλει σε έναν καλύτερο κόσμο για όλους, επενδύοντας στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των παιδιών και των νέων σε όλη τη χώρα. Πώς αυτό γίνεται πραγματικότητα; Εδώ και 6 χρόνια, ως στρατηγικός συνεργάτης του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas η COSMOTE υποστηρίζει την υλοποίηση δράσεων για τη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής και της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering - Mathematics).Μέσα από τις δράσεις ρομποτικής, τα παιδιά αποκτούν νέες δεξιότητες, ενώ, παράλληλα, αναπτύσσεται η ομαδικότητα, η φαντασία και η δημιουργικότητά τους.
Oι δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας της COSMOTE και του WRO Hellas είναι ο ετήσιος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και τα εθνικά στάδια για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, τα οποία διοργανώνει ο WRO Hellas τα τελευταία 10 χρόνια, αναδεικνύοντας τις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν κάθε χρόνο στη World Robot Olympiad™..
 
Όλα αυτά τα χρόνια, η COSMOTE έχει επιτελέσει πραγματικό και ουσιαστικό έργο
στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής:
  • Διοργανώνοντας διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής με πάνω από 18.000
  • συμμετοχές παιδιών από όλη την Ελλάδα.
  • Παρέχοντας σεμινάρια εκπαιδευτικής ρομποτικής σε 1.500 εκπαιδευτικούς ετησίως.
  • Προσφέροντας δωρεάν εκπαιδευτικά πακέτα ρομποτικής σε σχολεία όλης της χώρας.
  • Έχοντας στηρίξει 15 ομάδες που συμμετείχαν σε Παγκόσμιες Ολυμπιάδες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
The Real Robokids
 
Η COSMOTE με στόχο την ανάδειξη του συγκεκριμένου έργου, δημιούργησε το ντοκιμαντέρ “The Real Robokids”. Το ντοκιμαντέρ διηγείται την ιστορία αληθινών πρωταγωνιστών της εκπαιδευτικής ρομποτικής, των ελληνικών ομάδων που προκρίθηκαν στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 στην Ουγγαρία, κατακτώντας τα περισσότερα μετάλλια του θεσμού - μαζί με την Ρωσία.
 
To ντοκιμαντέρ προβάλλεται στο κανάλι της COSMOTE στο YouTube.
 
Περισσότερες πληροφορίες https://therealrobokids.gr/.

Ξεκίνησαν οι συμμετοχές για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2020

Οι συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2020 που θα διεξαχθεί τον Μάιο στην Αθήνα έχουν ήδη ξεκινήσει. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μαθητές όλων των βαθμίδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο και Επαγγελματικό Λύκειο) κάνοντας αίτηση ηλεκτρονικά μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2020, στην ιστοσελίδα του WRO Hellas (www.wrohellas.gr). 
 
Η πρόκληση των μαθητών είναι να παρουσιάσουν ρομποτικές κατασκευές και λύσεις γύρω από ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή, η αγροτική παραγωγή, η τυποποίηση κ.ά. Κατά τη διάρκεια της εξάμηνης προετοιμασίας τους, οι μαθητές θα αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες, όπως η ομαδικότητα, η δημιουργική σκέψη και η επίλυση σύνθετων προβλημάτων. Ταυτόχρονα, μέσω της μεθοδολογίας STEM, θα κατανοήσουν στην πράξη τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς

 
Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2020
 
Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής World Robot Olympiad (WRO) διοργανώνεται κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα. Τα θέματα της Ολυμπιάδας, τα οποία αλλάζουν ετησίως, αναπτύσσσονται σε άμεση συνάρτιση με τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.
 
«Ομάδα δράσης για το κλίμα (Climate Squad)» είναι το θέμα της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2020 (World Robot Olympiad), που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο 2020 στον Καναδά, με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών από όλο τον κόσμο. Η ελληνική αποστολή, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην κορυφαία διοργάνωση, θα αναδειχθεί μέσα από τον Εθνικό Τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO, που διοργανώνει επίσης τον Μάιο 2020 ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE.Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad) είναι ένα σημαντικό παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Στόχος της διοργάνωσης είναι οι νέοι να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και την ικανότητά τους να επιλύουν προβλήματα, μέσα από τη συμμετοχή τους σε σύνθετες κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις, συμβάλλοντας σε έναν καλύτερο κόσμο για όλους. Η Ελλάδα, μέχρι τώρα έχει κατακτήσει 6 μετάλλια και πολλές ολυμπιακές διακρίσεις.
 
WRO Hellas
 

Ο WRO Hellas είναι ο κύριος φορέας διεξαγωγής διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αποτελεί τον επίσημο φορέα διοργάνωσης της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO (World Robot Olympiad – W.R.O.) στην Ελλάδα.
 
Με όχημα τους ετήσιους διαγωνισμούς, ο WRO Hellas στοχεύει στην εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής στο επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα και στην ευρύτερη σύγκλιση της Ελλάδας με τις τεχνολογικά προηγμένες χώρες. Η διεθνής εμπειρία και γνώση που προκύπτει από τις πολυετείς συμμετοχές ελληνικών ομάδων στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO, διαχέεται δωρεάν προς όλους τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς, μέσα από σεμινάρια που διοργανώνονται στο πλαίσιο των διαγωνισμών του οργανισμού.


Περισσότερες πληροφορίες στο www.wrohellas.gr

facebook
instagram
youtube
twitter