Εκπαιδευτική Ρομποτική- STEM

 
Η COSMOTE συμβάλλει σε έναν καλύτερο κόσμο για όλους, επενδύοντας στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των παιδιών και των νέων σε όλη τη χώρα. Πώς αυτό γίνεται πραγματικότητα; Εδώ και 6 χρόνια, ως στρατηγικός συνεργάτης του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης «WRO Hellas» η COSMOTE υλοποιεί δράσεις για τη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής και της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering - Mathematics). Μέχρι σήμερα, οι συμμετοχές παιδιών στις δράσεις αυτές έχουν ξεπεράσει τις 17.000.Η εκπαιδευτική ρομποτική βασίζεται στο STEM, συνδυάζοντας την επιστήμη, τα μαθηματικά, την μηχανική και την τεχνολογία. Μέσα από τις δράσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής, τα παιδιά αναπτύσσουν νέα εφόδια και δεξιότητες που είναι πολύτιμα για το μέλλον τους, όπως η ομαδικότητα, η φαντασία, η δημιουργικότητα και η κριτική σκέψη.

Κάθε χρόνο, η COSMOTE και ο WRO Hellas διοργανώνουν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και τον Εθνικό Διαγωνισμό για μαθητές, οι νικητές του οποίου αποτελούν την ελληνική αποστολή στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Πέρα από το διαγωνιστικό μέρος, προσφέρονται δωρεάν ειδικά workshops και webinars ρομποτικής, τα οποία παρακολουθούν πάνω από 2.000 εκπαιδευτικοί από όλη τη χώρα. 

Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2019: Ξεκίνησαν οι συμμετοχές για τον Εθνικό Διαγωνισμό
 
Οι έξυπνες πόλεις του μέλλοντος (Smart Cities) είναι το θέμα της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2019 (World Robot Olympiad), που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στην Ουγγαρία, με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών από όλο τον κόσμο. Η ελληνική αποστολή, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην κορυφαία διοργάνωση, θα αναδειχθεί μέσα από τον Εθνικό Διαγωνισμό, που διοργανώνει στα τέλη Ιουνίου ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE.


 
Οι συμμετοχές στον Εθνικό Διαγωνισμό έχουν ξεκινήσει και οι μαθητές από όλη την Ελλάδα, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως και τις 10 Ιουνίου 2019, στην ιστοσελίδα του WRO Hellas (www.wrohellas.gr).  

Η πρόκληση των μαθητών, ενόψει της φετινής Ολυμπιάδας, είναι να παρουσιάσουν νέες καινοτόμες ιδέες που θα βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση των πόλεων του μέλλοντος, των έξυπνων πόλεων, όπου η εκτεταμένη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών θα βοηθά στην εξοικονόμηση πόρων, την προστασία του περιβάλλοντος και θα κάνει καλύτερη την καθημερινότητα των πολιτών.
 
Οι μαθητές καλούνται να παρουσιάσουν ρομποτικές κατασκευές γύρω από έξυπνες μεταφορές (Smart Passenger Transport), έξυπνο φωτισμό (Smart Lighting), έξυπνα δίκτυα (Smart Networks), έξυπνη διακυβέρνηση (Smart Governance), έξυπνη εκπαίδευση (Smart Education) και έξυπνους χώρους εργασίας (Smart workplaces).Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad) είναι ένα σημαντικό παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Στόχος της διοργάνωσης είναι οι νέοι να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και την ικανότητά τους να επιλύουν προβλήματα, μέσα από τη συμμετοχή τους σε σύνθετες κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις, συμβάλλοντας σε έναν καλύτερο κόσμο για όλους. Η Ελλάδα, μέχρι τώρα έχει κατακτήσει δύο μετάλλια και πολλές ολυμπιακές διακρίσεις.

WRO Hellas

Ο WRO Hellas έχει ως στόχο την εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, αξιοποιώντας τους διαγωνισμούς που διοργανώνει. Είναι ο κύριος φορέας διεξαγωγής διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αποτελεί επίσημο φορέα διοργάνωσης της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad – W.R.O.) στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.wrohellas.gr


 
 

facebook
instagram
youtube
twitter