Ασφαλής Οδήγηση και Κινητό τηλέφωνο

«ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ»

Για σένα που η ασφάλεια, η δική σου και των γύρω σου, είναι σημαντικότερη από ένα μήνυμα SMS ή ένα τηλεφώνημα, μεταφέρουμε το δικό μας μήνυμα ζωής που πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους τους Έλληνες, στο πλαίσιο του Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Κινητό και αυτοκίνητο δεν πάνε μαζί. Όλοι το γνωρίζουμε, αλλά πόσοι τελικά το ακολουθούμε;

Οι οδηγοί που χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της οδήγησης έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να προκαλέσουν ατύχημα. Όλοι γνωρίζουν τον κίνδυνο. Όμως, το 54%, συνεχίζει να χρησιμοποιεί το κινητό όταν οδηγεί, όπως προκύπτει και από έρευνα που διεξήγαγε  το 2015 το  Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Μήπως ανήκεις κι εσύ σε αυτό το ποσοστό;

Τα τελευταία χρόνια η χρήση έξυπνων συσκευών δεν περιορίζεται σε ένα μήνυμα ή ένα τηλεφώνημα αλλά περνάμε στην driving selfie εποχή όπου η λήψη φωτογραφιών ή βίντεο κατά τη διάρκεια της οδήγησης γίνεται συνήθεια. Κάτι το οποίο αποδεικνύεται από την έρευνα της αμερικανικής ΑΤ&Τ, όπου ένας στους δέκα οδηγούς παραδέχτηκε πως γυρίζει βίντεο ενώ είναι στο τιμόνι, από τους οποίους το 27%  δεν το θεωρεί επικίνδυνο!

Οι νεότερες γενιές δυστυχώς είναι πιο ευάλωτες στη χρήση των έξυπνων συσκευών και απόλυτα εξαρτημένες από αυτές. Σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα, οι νέοι 18-24 ετών ελέγχουν κατά μέσο όρο 82 φορές την ημέρα το κινητό τους (Deloitte 2016). Σε πρόσφατη έκθεση που δημοσίευσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών (ETSC), καταγράφεται μια σειρά από παράγοντες αυξημένου κινδύνου πρόκλησης ή εμπλοκής σε τροχαία σύγκρουση που αφορούν σε μεγαλύτερο βαθμό τους νέους 18 – 25 ετών και σχετίζονται με τη χρήση κινητών στην οδήγηση. Κινητό και οδήγηση είναι επικίνδυνος συνδυασμός και ακόμα και οι πιο νέοι σε ηλικία πρέπει να το γνωρίζουν, με τον πιο άμεσο τρόπο.

Για 8η συνεχή χρονιά, η COSMOTE είναι μέλος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και της συμμαχίας του για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον», επίσης υποστηρίζει τη Σχολή Οδικής Συμπεριφοράς «Ιαβέρης», ενισχύοντας τις δράσεις ενημέρωσης οδικής συμπεριφοράς που διεξάγει.

Μ' αυτό τον τρόπο, κάνουμε πράξη την ουσιαστική μας δέσμευση για τη φροντίδα της ασφάλειας των ανθρώπων και συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα ενέργειες που ωφελούν τον καθένα από εσάς. Γι' αυτό να θυμάστε πάντα ότι ένα τηλεφώνημα ή ένα μήνυμα στο δρόμο δεν είναι ποτέ πιο σημαντικό από τη ζωή.
 

 

facebook
instagram
youtube
twitter