Παιδί και Ασφάλεια στην Τεχνολογία

Content:1486048590477

Ο Όμιλος ΟΤΕ δεν περιορίζεται στην παροχή ασφαλών προϊόντων και υπηρεσιών κορυφαίας ποιότητας, αλλά προχωρά στην ενημέρωση των πελατών και του ευρύτερου κοινού, για την ασφαλή χρήση της τεχνολογίας. Με την πεποίθηση ότι μαζί με τη γνώση και την πρόοδο έρχεται και η ευθύνη για την ασφαλή χρήση των νέων τεχνολογιών, συμβάλλουμε στην ευαισθητοποίηση του κοινό και αναπτύσσουμε, συστηματικά, προϊόντα και υπηρεσίες για την πρόληψη και τη σωστή χρήση της τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα:

 1. Προσφέρουμε Προϊόντα & Υπηρεσίες
 • COSMOTE Family: Από το 2018, η COSMOTE προσφέρει μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών για τους γονείς ώστε να διευκολύνεται η ασφαλής πλοήγηση των παιδιών τους στον ψηφιακό κόσμο.
  - Οικογενειακά προγράμματα COSMOTE Mobile Family: Ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα κινητής τηλεφωνίας μέσω των οποίων οι γονείς μπορούν να ορίσουν οι ίδιοι τον όγκο των δεδομένων που θα καταναλώσουν τα παιδιά τους στη διάρκεια ενός μήνα.
  - Εφαρμογή COSMOTE Family Safety: Μια προηγμένη εφαρμογή γονικού ελέγχου που εξασφαλίζει ολοκληρωμένο γονικό έλεγχο σε κάθε συσκευή, επιτρέποντας την ασφαλή πλοήγηση παιδιών στο Internet και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 • COSMOTE Total Security: H συγκεκριμένη υπηρεσία έχει ως στόχο την προστασία του υπολογιστή, του smartphone και του tablet του χρήστη. Περιλαμβάνει Anti-Virus, Anti-Spam, Firewall, Banking Protection, Browsing Protection, και γονικό έλεγχο, για ασφαλή πλοήγηση στο Internet. Επίσης, η υπηρεσία COSMOTE Mobile Security προσφέρει προστασία για την πλοήγηση στο Internet από smartphones μέσω Wi-Fi ή μέσω του δικτύου της COSMOTE και προστατεύει τις συσκευές από κακόβουλο λογισμικό, ιούς και απόπειρες ηλεκτρονικού ψαρέματος (anti-fishing).
 • Υπηρεσίες Γονικού Ελέγχου στην COSMOTE TV, για συνδρομητές μέσω δορυφόρικής ή ευρυζωνικής σύνδεσης. Με αυτές τις υπηρεσίες, οι συνδρομητές μπορούν να ορίσουν επιθυμητό επίπεδο γονικού ελέγχου και να περιορίσουν την πρόσβαση των παιδιών τους σε συγκεκριμένα προγράμματα βάσει του βαθμού καταλληλόλητας. Επιπλέον, οι συνδρομητές μπορούν να περιορίσουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένα τηλεοπτικά κανάλια.
Αναλυτικές πληροφορίες για τα προγράμματα COSMOTE Mobile Family και την εφαρμογή COSMOTE Family Safety, στο www.cosmote.gr/family.  

      2. Ενημερώνουμε και Ευαισθητοποιούμε το κοινό
 • e-parenting.gr: Είναι ένα microsite για την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους γονείς για τον κόσμο του Internet. Δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει τις προσπάθειες των γονιών να παρέχουν στα παιδιά τους έναν ασφαλή ψηφιακό κόσμο. Το e-parenting.gr περιέχει online σεμινάρια, άρθρα, εκδηλώσεις και εργαλεία για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο, καθώς και το «School of Cool», το 1ο digital σχολείο internet για γονείς, με σύντομα e-learning προγράμματα για την εκπαίδευση των γονέων σχετικά με την ψηφιακές δραστηριότητες των παιδιών. Το περιεχόμενο του διαμορφώνεται σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες και φορείς, όπως είναι το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.
 • Ενημερωτικές Συναντήσεις για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Στο Μουσείο, πραγματοποιούνται ενημερωτικές συναντήσεις για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο από εκπροσώπους της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που απευθύνονται σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.
    3. Συνεργαζόμαστε με Έγκριτους Φορείς
 • Υποστηρίζουμε τις ενημερωτικές ημερίδες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.
 • Υποστηρίζουμε το 1o Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», που αποτελεί πρωτοβουλία του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Μέσω της συγκεκριμένης δράσης, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ενημερώνονται για σημαντικά θέματα, όπως και η ασφαλής χρήση του διαδικτύου.
    4. Συμμετέχουμε σε Πρωτοβουλίες Αυτορρύθμισης- Αυτοδέσμευσης

facebook
instagram
youtube
twitter