Παιδί και Ασφάλεια στην Τεχνολογία

Ο Όμιλος ΟΤΕ δεν περιορίζεται στην παροχή ασφαλών προϊόντων και υπηρεσιών κορυφαίας ποιότητας, αλλά προχωρά στην ενημέρωση των πελατών και του ευρύτερου κοινού, για την ασφαλή χρήση της τεχνολογίας. Με την πεποίθηση ότι μαζί με τη γνώση και την πρόοδο έρχεται και η ευθύνη για την ασφαλή χρήση των νέων τεχνολογιών, συμβάλλουμε στην ευαισθητοποίηση του κοινό και αναπτύσσουμε, συστηματικά, προϊόντα και υπηρεσίες για την πρόληψη και τη σωστή χρήση της τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα:

 1. Προσφέρουν Υπηρεσίες & Προϊόντα 
 • Εφαρμογή γονικού ελέγχου COSMOTE Family Safety: H προηγμένη εφαρμογή γονικού ελέγχου COSMOTE Family Safety, δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να ενημερώνονται για τα sites και τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν τα παιδιά τους, αποκλείοντας εκείνα που θεωρούν ακατάλληλα, να θέτουν όρια στον χρόνο που αφιερώνουν τα παιδιά στο Internet και να τα προστατεύουν κατά την πλοήγηση στα κοινωνικά δίκτυα (cyberbullying, predators). Η εφαρμογή παρέχει κάλυψη σε όλες τις συσκευές (κινητό, tablet, υπολογιστή), σε όποιο δίκτυο και αν είναι συνδεδεμένες (Wifi, 3G/4G). Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη (App Store, Google Play) για όλους τους συνδρομητές COSMOTE κινητής. Μπορεί να εγκατασταθεί σε έως 5 συσκευές, με λειτουργικό σύστημα Android, iOs και Windows (για laptops/desktops).     
 • Εμπλουτισμένα προγράμματα COSMOTE Mobile Family: Τα προγράμματα COSMOTE Mobile Family προσφέρουν πλούσιο χρόνο ομιλίας και MB για πλοήγηση στο διαδίκτυο, τα οποία μπορεί να μοιράζεται όλη η οικογένεια. Με τη νέα δυνατότητα Family Data Limits, οι γονείς μπορούν να ορίζουν οι ίδιοι τα MB που θα καταναλώσουν τα παιδιά τους στη διάρκεια του μήνα, εκπαιδεύοντάς τα στην ορθολογική χρήση του Internet.
 • Υπηρεσίες Γονικού Ελέγχου από την COSMOTE TV, για τους συνδρομητές της υπηρεσίας μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης και μέσω δορυφόρου. Με τις υπηρεσίες αυτές, οι συνδρομητές έχουν την επιλογή να ορίσουν το επίπεδο γονικού ελέγχου που προτιμούν και να αποκλείσουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένα προγράμματα, με βάση το βαθμό καταλληλότητας που φέρει το εκάστοτε πρόγραμμα. Επιπρόσθετα, οι συνδρομητές μπορούν να αποκλείσουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένα κανάλια της επιλογής τους.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα COSMOTE Mobile Family και τη νέα εφαρμογή COSMOTE Family Safety, στο www.cosmote.gr/family.  

      2. Ενημερώνουμε και Ευαισθητοποιούμε το κοινό
 • Εκπαιδευτικό portal e-parenting: Για την εκπαίδευση του κοινού, η COSMOTE δημιούργησε το portal e-parenting, όπου οι γονείς μπορούν να αναζητούν άρθρα για το θέμα της ασφαλούς πλοήγησης από εξειδικευμένους φορείς, να ενημερώνονται για τις νέες τάσεις, εφαρμογές, αλλά και τα νέα σημεία επαφής των παιδιών στο digital περιβάλλον. Σημείο αναφοράς για το περιεχόμενο του portal, αποτελούν οι εξειδικευμένες και επίκαιρες πληροφορίες των έγκριτων φορέων με τους οποίους συνεργάζεται η COSMOTE: το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) & την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.
 • Ενημερωτικές Συναντήσεις για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Στο Μουσείο, πραγματοποιούνται ενημερωτικές συναντήσεις για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο από εκπροσώπους της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που απευθύνονται σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, τα παιδιά ενημερώνονται για την καλύτερη και ασφαλέστερη αντιμετώπιση των προκλήσεων του Διαδικτύου, μαθαίνοντας ότι το Διαδίκτυο είναι ένας απέραντος κόσμος γνώσης, ανακάλυψης και δημιουργίας, αρκεί να χρησιμοποιείται με ασφάλεια.

    3. Συνεργαζόμαστε με Έγκριτους Φορείς

 • Υποστηρίζουμε τις ενημερωτικές ημερίδες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.
 • Υποστηρίζουμε το 1o Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», που αποτελεί πρωτοβουλία του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Μέσω της συγκεκριμένης δράσης, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ενημερώνονται για σημαντικά θέματα, όπως και η ασφαλής χρήση του διαδικτύου.

    4. Συμμετέχουμε σε Πρωτοβουλίες Αυτορρύθμισης- Αυτοδέσμευσης

 • Συμμετοχή, μέσω του Ομίλου Deutsche Telekom, στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία, «ICT Coalition for the Safer Use of Connected Devices and Online Services by Children and Young People in the EU»
 • Η  COSMOTE, από το 2007, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Μνημόνιο σχετικά με την ασφαλέστερη χρήση του κινητού από παιδιά και εφήβους
 • Η COSMOTE συνεργάστηκε με τους υπόλοιπους παρόχους κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, για τη διαμόρφωση ενός σχεδίου «Κοινού Κώδικα Δεοντολογίας για τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας μέσω κινητών τηλεφώνων και την προστασία των ανήλικων χρηστών», όπου το 2008 προσαρμόστηκε σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα.

     Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:

α) καταγγελία παράνομου περιεχομένου στο Διαδίκτυο: http://www.safeline.gr/node/121
β) να "κατεβάσετε" την εφαρμογή της Safeline για Android κινητά, για καταγγελία παράνομου περιεχομένου: http://www.safeline.gr/kataggelies/efarmogi-android

facebook
instagram
youtube
twitter