Τώρα μιλάς στο
κινητό ακόμα κι εκεί
που δεν έχεις σήμα!
Με την COSMOTE και την πρωτοποριακή
υπηρεσία WiFi Calling μπορείς να μιλάς
ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία!
Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να έχεις WiFi και η συσκευή σου να είναι συμβατή!
Η υπηρεσία εξασφαλίζει την αδιάλειπτη επικοινωνία σου, αξιοποιώντας τα δίκτυα κινητής και
σταθερής της COSMOTE! Όταν βρεθείς σε κάποιο σημείο με περιορισμένο σήμα κινητής, η
υπηρεσία αυτόματα δρομολογεί τις κλήσεις φωνής μέσα από το δίκτυο WiFi.
Συμβατές
συσκεύες
Επίλεξε τη συσκευή σου
για να δεις αν είναι συμβατή
με την υπηρεσία WiFi Calling
ΣΥΜΒΑΤΟ
 
Η συσκευή είναι συμβατή
με την υπηρεσία WiFi Calling
Προϋποθέτει την εγκατάσταση έκδοσης λογισμικού iOS 10.3 και άνω.
Δες πως να ρυθμίσεις τη συσκευή Δες πως να ρυθμίσεις τη συσκευή
Ενεργοποίησε την
υπηρεσία WiFi Calling
Βήμα 1
Στείλε WIFICALL στο 1333 μέσω SMS
Βήμα 2
Αφού λάβεις SMS επιβεβαίωσης, επιβεβαίωσε ότι έχεις την τελευταία έκδοση του λειτουργικού και κάνε επανεκκίνηση στη συσκευή σου.
Βήμα 3
Android συσκευές
Aκολούθησε τις οδηγίες ρυθμίσεων εδώ ή μπορείς να παρακολουθήσεις το σχετικό video με τις οδηγίες ενεργοποίησης εδώ!
iPhone συσκευές
Aκολούθησε τις οδηγίες ρυθμίσεων εδώ ή μπορείς να παρακολουθήσεις το σχετικό video με τις οδηγίες ενεργοποίησης εδώ!
Αναβάθμισε τώρα και εσύ την επικοινωνία σου με την υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling,
χωρίς επιπλέον χρέωση και χρήση πρόσθετων εφαρμογών.
Τι είναι το COSMOTE WiFi Calling και τι μου προσφέρει;
Η υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των νέων τεχνολογιών VoWiFi (Voice over WiFi) και VoLTE (Voice over LTE). Συγκεκριμένα, με το VoWiFi οι συνδρομητές κινητής COSMOTE μπορούν να πραγματοποιούν και να δέχονται κλήσεις και SMS ακόμα και όταν το σήμα τους είναι πολύ περιορισμένο, αρκεί να βρίσκονται στην εμβέλεια οποιουδήποτε δικτύου WiFi, στο οποίο έχουν πρόσβαση. Επίσης, μέσω της τεχνολογίας VoLTE (Voice over LTE), οι κλήσεις κινητής τηλεφωνίας πραγματοποιούνται ταχύτερα, έχουν αναβαθμισμένη ποιότητα ήχου με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, ενώ δίνεται η δυνατότητα ταυτόχρονης χρήση δεδομένων κινητής με ταχύτητες 4G/4G+ κατά τη διάρκεια της κλήσης.
Πως μπορώ να ενεργοποιήσω την υπηρεσία;
Για να ενεργοποιήσεις την υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling αρκεί να στείλεις δωρεάν SMS στο 1333 γράφοντας «WIFICALL».
Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την ενεργοποίηση και χρήση της υπηρεσίας;
Για να μπορείς να χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling αρκεί:
  • να είσαι συνδρομητής συμβολαίου COSMOTE Mobile ή Καρτοκινητής/What’s Up/Καρτοσυμβόλαιου
  • να διαθέτεις συμβατή συσκευή (βλ. παραπάνω)
  • να είναι ενεργοποιημένο το 4G στη σύνδεσή σου.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία με οποιοδήποτε WiFi δίκτυο;
Ναι, αρκεί να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο.
Με την υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling, τι αλλάζει στον τρόπο που κάνω κλήσεις σήμερα;
Δεν αλλάζει κάτι στην εμπειρία σου. Η υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling δεν χρειάζεται εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής στο κινητό. Είναι αυτόματα διαθέσιμη μόλις την ενεργοποιήσεις.
Υπάρχει χρέωση για την υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling;
Όχι. Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας είναι δωρεάν, ενώ οι κλήσεις χρεώνονται σύμφωνα με το πρόγραμμα που διαθέτεις.
Έχω σύνδεση Καρτοκινητής/What’s Up/Καρτοσυμβόλαιο. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το COSMOTE WiFi Calling;
Ναι. H υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε COSMOTE συνδρομητές, Καρτοκινητής/What’s Up/Καρτοσυμβόλαιου.
Πως λειτουργεί η υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling;
Κατά προτεραιότητα, οι κλήσεις πραγματοποιούνται μέσω VoLTE εφόσον υπάρχει κάλυψη 4G, ενώ σε αντίθετη περίπτωση μέσω 2G (όπως και σήμερα). Αν δεν υπάρχει σήμα κινητής, και ταυτόχρονα η συσκευή σου έχει πρόσβαση σε δίκτυο WiFi, τότε οι κλήσεις πραγματοποιούνται μέσω VoWiFi. Στις συσκευές Samsung, υπάρχει η δυνατότητα προεπιλογής του VoWiFi ώστε να δίνεται προτεραιότητα στο WiFi ακόμα και όταν υπάρχει σήμα κινητής (προτείνεται μόνο σε περιπτώσεις που η σύνδεση WiFi είναι καλή και ταυτόχρονα το σήμα κινητής είναι χαμηλό). Στις συσκευές Apple μετά την αναβάθμιση λογισμικού θα πρέπει από το μενού ρυθμίσεις – τηλέφωνο, να ενεργοποιηθεί η επιλογή κλήσεις μέσω wifi (ή Wi-Fi Calling στο αγγλικό menu) .
Αν κατά τη διάρκεια μιας κλήσης μέσω VoWiFi μετακινηθώ εκτός εμβέλειας WiFi, θα διακοπεί η κλήση;
Η κλήση θα συνεχιστεί μέσω VoLTE εφόσον υπάρχει κάλυψη 4G. Το ίδιο συμβαίνει και κατά την αντίθετη μετάβαση, δηλ. από VoLTE σε VoWiFi.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling εκτός Ελλάδος;
To VoLTE είναι ενεργοποιημένο σε επισκέπτες, κατόχων ξένων δικτύων κινητής στην Ελλάδα και συνδρομητές COSMOTE που βρίσκονται στο εξωτερικό, ανάλογα με τις συμφωνίες μεταξύ δικτύων. Το VoWiFi είναι ενεργοποιημένο στους επισκέπτες, κατόχων ξένων δικτύων κινητής στην Ελλάδα αλλά δεν είναι ενεργοποιημένο σε συνδρομητές COSMOTE που βρίσκονται στο εξωτερικό.
Κλήσεις προς αριθμούς έκτακτης ανάγκης
Οι κλήσεις προς αριθμούς έκτακτης ανάγκης (πχ. 100, 166, 199, 112 κα.) πραγματοποιούνται μέσω δικτύου κινητής (2G/4G), αλλά όχι μέσω VoWiFi.
Φραγές κλήσεων από το κινητό
Οι φραγές κλήσεων λειτουργούν κανονικά. Όμως για να ορίσεις νέες φραγές ή να αλλάξεις/καταργήσεις τις υφιστάμενες, κάλεσε την Εξυπηρέτηση Πελατών (Ιδιώτες 13888, Επαγγελματίες 13818)
Πως μπορώ να απενεργοποιήσω την υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling;
Για να απενεργοποιήσεις την υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling αρκεί να στείλεις δωρεάν SMS στο 1333 γράφοντας «END WIFICALL»
Απενεργοποιήση COSMOTE WiFi Calling σε MutliSIM
Σε περίπτωση που ένας συνδρομητής, έχει στη σύνδεση του σχήμα MultiSim, και επιλέξει την απενεργοποίηση της υπηρεσίας COSMOTE WiFi Calling, θα καταργήσει την υπηρεσία MultiSim.
ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ COSMOTE WiFi Calling από την COSMOTE

1. Η υπηρεσία COSMOTE WiFi Calling (εφεξής «Υπηρεσία») παρέχει τη δυνατότητα να πραγματοποιούνται κλήσεις κινητής τηλεφωνίας ή αποστολή γραπτών μηνυμάτων (SMS) είτε μέσω του δικτύου δεδομένων COSMOTE 4G (LTE), όταν είναι διαθέσιμο, είτε μέσω WiFi (ασύρματου τοπικού δικτύου) όταν δεν υπάρχει σήμα κινητής τηλεφωνίας. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση της «Υπηρεσίας» μέσω WiFi είναι ο συνδρομητής να έχει ενεργοποιήσει το WiFi στη συσκευή του και να συνδεθεί στο αντίστοιχο WiFi δίκτυο.

2. Η «Υπηρεσία» παρέχεται μόνο εντός Ελλάδος και δεν είναι διαθέσιμη κατά τη περιαγωγή. Κατά τη διάρκεια χρήσης της «Υπηρεσίας» είναι δυνατή η κλήση προς τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112.

3. Η «Υπηρεσία» προϋποθέτει να είναι ενεργοποιημένη η παροχή υπηρεσιών δεδομένων μέσω δικτύου COSMOTE 4G στη σύνδεση του συνδρομητή, τη χρήση συσκευής που υποστηρίζει την πρόσβαση σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 4G (LTE) και ταυτόχρονα να διαθέτει συμβατό λογισμικό για την «Υπηρεσία». Η αναβάθμιση του λογισμικού γίνεται από τον κατασκευαστή της συσκευής και καταναλώνει τα δεδομένα του προγράμματός του με τις αντίστοιχες χρεώσεις σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο του προγράμματος του συνδρομητή.

4. Οι εκάστοτε συμβατές με την «Υπηρεσία» συσκευές αναφέρονται στην ιστοσελίδα cosmote.gr

5. Η απενεργοποίηση της «Υπηρεσίας» δεν συνεπάγεται αυτόματη απενεργοποίηση των υπηρεσιών δεδομένων μέσω του δικτύου COSMOTE 4G.

6. Η απενεργοποίηση των υπηρεσιών δεδομένων μέσω του δικτύου COSMOTE 4G συνεπάγεται την αυτόματη απενεργοποίηση της «Yπηρεσίας».

7. Ο χρόνος ομιλίας ή τα γραπτά μηνύματα μέσω του δικτύου δεδομένων COSMOTE 4G (LTE), ή μέσω WiFi, αφαιρούνται από την τυχόν ενσωματωμένη χρήση του προγράμματος του συνδρομητή και δεν αφορούν κατανάλωση δεδομένων. Μετά την κατανάλωση της ενσωματωμένης χρήσης ισχύει η χρέωση για κλήσεις ή γραπτά μηνύματα σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνδρομητή.

8. Το τέλος ενεργοποίησης της υπηρεσίας είναι δωρεάν. Πληροφορίες για την υπηρεσία παρέχονται στην ιστοσελίδα cosmote.gr