ΠΡΙΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ
Για εμάς στον Όμιλο ΟΤΕ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί βασική μας προτεραιότητα.
Για να απολαμβάνετε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες, προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και προσφορές προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες, παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις δυνατότητες δημιουργίας του ατομικού σας προφίλ και για το πώς προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα.
 
Για ποιόν λόγο επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα;
  • Δημιουργώντας το δικό σας προσωπικό προφίλ, μας δίνετε τη δυνατότητα να δημιουργούμε για εσάς και να σας επικοινωνούμε προσωποποιημένες προτάσεις και λύσεις που ανταποκρίνονται καλύτερα στις προτιμήσεις σας.
Γι’ αυτό χρειαζόμαστε τη συναίνεσή σας στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από τον ΟΤΕ και την COSMOTΕ για όλες τις συνδέσεις κινητής και σταθερής όπως και για επιμέρους υπηρεσίες που παρέχονται από τον ΟΤΕ και την COSMOTE, που έχετε επιλέξει/ενεργοποιήσει, όπως για παράδειγμα το COSMOTE TV. Παράλληλα, εφόσον μας δώσετε τη συναίνεσή σας, θα επεξεργαστούμε προσωπικά σας δεδομένα που καταχωρείτε ή που προκύπτουν από τη χρήση των ψηφιακών σας λογαριασμών (accounts), που έχετε ενεργοποιήσει ως ενεργός χρήστης υπηρεσιών που σας παρέχουμε.

Έτσι, θα δημιουργήσετε το δικό σας προφίλ καταναλωτή μέσα από το οποίο θα μπορούμε:
  1. να δημιουργούμε νέα καθώς και να βελτιώνουμε υφιστάμενα προϊόντα και υπηρεσίες που σας παρέχουμε με βάση τις ατομικές σας ανάγκες και προτιμήσεις. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούμε να σας εξυπηρετούμε και να απαντάμε στα αιτήματά σας πιο αποτελεσματικά. [π.χ. μέσω της Εξυπηρέτησης Πελατών μας, μέσω των εφαρμογών μας (mobile applications), μέσω των ιστοσελίδων μας ή μέσω των εφαρμογών My COSMOTE και What’s Up]. Επιπλέον, θα συμμετέχετε σε έρευνες αγοράς σχετικά με τις απόψεις και τον βαθμό ικανοποίησής σας από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.
  2. να επικοινωνούμε μαζί σας με σκοπό να σας προτείνουμε προϊόντα και υπηρεσίες μας, καθώς και να σας καλούμε να συμμετέχετε στις προωθητικές μας ενέργειες/ προγράμματα (π.χ. μέσω διαγωνισμών, κουπονιών, κλπ.) σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις σας. Τέτοιου είδους επικοινωνίες μπορείτε να λάβετε π.χ. μέσω των ιστοσελίδων που επισκέπτεστε, των mobile applications που χρησιμοποιείτε και της συνδρομητικής τηλεόρασης COSMOTE TV και θα αφορούν προϊόντα και υπηρεσίες του ΟΤΕ, της COSMOTE και των θυγατρικών τους,
  3. να σας ενημερώνουμε για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τρίτων εταιρειών που διατηρούμε εμπορική συνεργασία, καθώς και για τις προσφορές ή τις προωθητικές ενέργειές τους (π.χ. για διαγωνισμούς που τρέχουν από μια τρίτη εταιρεία) που θα ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντά σας. Σε αυτή την περίπτωση, διευκρινίζουμε πως ο ΟΤΕ και η COSMOTE δεν θα γνωστοποιήσουν ούτε θα διαβιβάσουν τα προσωπικά σας δεδομένα.
Δεδομένα που επεξεργαζόμαστε.
Οι κατηγορίες των δεδομένων που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε με τη συναίνεσή σας για έναν ή και για περισσότερους σκοπούς, περιλαμβάνουν τα εξής:

Τα στοιχεία της ταυτότητάς που μας δίνετε κατά τη διαδικασία ενεργοποίησης μιας σύνδεσης σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας ή/και τηλεόρασης, δεδομένα/πληροφορίες από τη χρήση των υπηρεσιών ή/και δικτύων, συμπεριλαμβανομένης και της τοποθεσίας σας, ο τύπος, το μοντέλο και τα χαρακτηριστικά της συσκευής σας (π.χ. IMEI, MAC address, device operating system κ.λπ.), δεδομένα που αναφέρονται στον τρόπο σύνδεσης και στην παραμετροποίηση των συσκευών σας (π.χ. πληροφορίες Wi-Fi, carrier, κ.λπ.), στοιχεία και πληροφορίες από την επικοινωνία σας με την Εξυπηρέτηση Πελατών που πραγματοποιήθηκε είτε τηλεφωνικά είτε με άλλους τρόπους (π.χ. email, επιστολή, κ.λπ.), στοιχεία και πληροφορίες που μοιράζεστε στα κοινωνικά δίκτυα, πληροφορίες από την πλοήγησή σας στο διαδίκτυο ή από τη χρήση των mobile applications (π.χ. πόσο συχνά επισκέπτεστε μια ιστοσελίδα), κατηγορίες τηλεοπτικού περιεχομένου που παρακολουθείτε από τη συνδρομητική τηλεόραση COSMOTE TV, πληροφορίες που αποκτούμε από τη χρήση cookies ή παρόμοιων τεχνολογιών και πληροφορίες που μας δίνετε εσείς μέσα από online έρευνες, διαγωνισμούς κ.λπ.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα δεδομένα που συλλέγουμε, μπορείτε να βρείτε επίσης στο κείμενο Γενικής Ενημέρωσης αναφορικά με την Επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων από τον ΟΤΕ και την COSMOTE, που είναι διαθέσιμο εδώ, καθώς και τα αντίστοιχα κείμενα των επιμέρους υπηρεσιών, που είναι διαθέσιμα εδώ.

Σε ό, τι αφορά τα νομικά πρόσωπα-συνδρομητές, ο OTE και η COSMOTE θα επεξεργαστούν τα προσωπικά δεδομένα χρηστών που ανήκουν στο συγκεκριμένο εταιρικό πακέτο με σκοπό τη δημιουργία συνολικού προφίλ για τον εταιρικό πελάτη.
Τέτοια δεδομένα θα μπορούσαν να είναι: τα στοιχεία που γνωστοποιεί ο πελάτης κατά τη διαδικασία υπογραφής σύμβασης με τον ΟΤΕ και την COSMOTE, τα συγκεντρωτικά δεδομένα χρήσης, τα προϊόντα που έχουν ενεργοποιηθεί στα στοιχεία του εταιρικού πελάτη, πληροφορίες που αντλούνται κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με την Εξυπηρέτηση Πελατών, το οικονομικό πρόγραμμα, στοιχεία επικοινωνίας του νόμιμου εκπρόσωπου της εταιρείας, πληροφορίες σχετικά με τις χρεώσεις, στοιχεία και πληροφορίες από τη σελίδα της εταιρείας στα κοινωνικά δίκτυα, πληροφορίες που μας κοινοποιεί ο πελάτης κατά τη διάρκεια online ερευνών, διαγωνισμών κ.λπ.
Φροντίζουμε για την ασφάλειά των δεδομένων σας!
  • Η ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων και η τήρηση του απόρρητου των επικοινωνιών είναι εξαιρετικά σημαντικές για εμάς.
Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα που εξασφαλίζουν ότι τα δεδομένα που συλλέγουμε, στο πλαίσιο της παρούσας δήλωσης, υποβάλλονται σε επεξεργασία σύμφωνα με τη νομοθεσία για την προστασία και τη διατήρησή τους.

Ο ΟΤΕ λαμβάνει κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια των δεδομένων και την προστασία τους από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή, τυχαία απώλεια, αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση ή πρόσβαση και κάθε άλλη μορφή αθέμιτης επεξεργασίας. Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το θέμα αυτό μπορείτε να δείτε εδώ.

Τα δεδομένα που συλλέγουμε για τη δημιουργία του ατομικού σας προφίλ διατηρούνται σε ψευδώνυμη μορφή. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιούμε κάποιο ψευδώνυμο (π.χ. ΧΥ) αντί για τα στοιχεία που σας ταυτοποιούν (π.χ. ΑΦΜ) και έτσι προστατεύουμε την πραγματική σας ταυτότητα. Με τη χρήση της ψευδωνυμοποίησης, μπορούμε να αναλύουμε τα δεδομένα σας και να βρίσκουμε τις καλύτερες προτάσεις για το προφίλ σας, χωρίς να γνωρίζουμε την πραγματική σας ταυτότητα.
Η διαχείριση του προφίλ σας είναι στα χέρια σας.
  • Αξιοποιώντας τα κανάλια επικοινωνίας που σας προσφέρουμε, θα απαντήσετε σε κάθε σας ερώτημα ή απορία σχετικά με τα δικαιώματά σας βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Αν είστε φυσικό πρόσωπο μπορείτε να ανακαλέσετε οποτεδήποτε τη συναίνεσή σας:
  1. μέσα από το προφίλ σας στο My COSMOTE στο www.cosmote.gr
  2. μέσω της εφαρμογής My COSMOTE App
Επίσης, για να ανακαλέσετε τη συναίνεσή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με την Εξυπηρέτηση Οικιακών Πελατών στο 13888 ή την Εξυπηρέτηση Εταιρικών Πελατών στο 13818 ή ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας επικοινωνίας στο www.cosmote.gr/contact_us Για την άσκηση των δικαιωμάτων σας, μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.
Δημιουργία ατομικού/εταιρικού προφίλΔιατήρηση του ατομικού/εταιρικού προφίλΔείτε επίσης:
Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα;
Τί είναι η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων;
Για ποιους σκοπούς επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα;