ΠΡΙΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ
Για εμάς στον Όμιλο ΟΤΕ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί βασική μας προτεραιότητα.
Για να απολαμβάνετε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες, προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και προσφορές προσαρμοσμένες στις δικές σας ανάγκες, παρακαλούμε ενημερωθείτε για τις δυνατότητες δημιουργίας του ατομικού σας προφίλ και για το πώς προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα.
 
Για ποιόν λόγο επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα;
 • Δημιουργώντας το δικό σας προσωπικό προφίλ, μας δίνετε τη δυνατότητα να δημιουργούμε για σας και να σας επικοινωνούμε προσωποποιημένες προτάσεις και λύσεις, που ανταποκρίνονται καλύτερα στις προτιμήσεις σας.
Γι’ αυτό χρειαζόμαστε τη συναίνεσή σας στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από τον ΟΤΕ και την COSMOTΕ για όλες τις συνδέσεις κινητής και σταθερής, όπως και για επιμέρους υπηρεσίες που παρέχονται από τον ΟΤΕ και την COSMOTE που έχετε επιλέξει/ενεργοποιήσει, όπως για παράδειγμα το COSMOTE TV. Παράλληλα, εφόσον μας δώσετε τη συναίνεσή σας, θα επεξεργαστούμε προσωπικά σας δεδομένα που καταχωρείτε ή που προκύπτουν από την χρήση των ψηφιακών σας λογαριασμών (accounts), που έχετε ενεργοποιήσει ως ενεργός χρήστης υπηρεσιών που σας παρέχουμε.

Έτσι, θα δημιουργήσετε το δικό σας προφίλ καταναλωτή, μέσα από το οποίο θα μπορούμε:
 1. να δημιουργούμε νέα καθώς και να βελτιώνουμε υφιστάμενα προϊόντα και υπηρεσίες που σας παρέχουμε με βάση τις ατομικές σας ανάγκες και προτιμήσεις. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούμε να σας εξυπηρετούμε και να απαντάμε στα αιτήματά σας πιο αποτελεσματικά. [π.χ. μέσω της Εξυπηρέτησης Πελατών μας, μέσω των εφαρμογών μας (mobile applications), μέσω των ιστοσελίδων μας ή μέσω των εφαρμογών My COSMOTE και What’s Up]. Επιπλέον, θα συμμετέχετε σε έρευνες αγοράς σχετικά με τις απόψεις και τον βαθμό ικανοποίησής σας από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.
 2. να επικοινωνούμε μαζί σας και να σας προτείνουμε προϊόντα και υπηρεσίες μας, καθώς και να σας καλούμε να συμμετέχετε στις προωθητικές μας ενέργειες/ προγράμματα (πχ μέσω διαγωνισμών, κουπονιών, κλπ.) σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις σας. Τέτοιου είδους επικοινωνίες μπορείτε να λάβετε πχ. μέσω των ιστοσελίδων που επισκέπτεστε, των mobile applications που χρησιμοποιείτε και της συνδρομητικής τηλεόρασης COSMOTE TV και θα αφορούν προϊόντα και υπηρεσίες του ΟΤΕ, της COSMOTE και των θυγατρικών τους,
 3. να σας ενημερώνουμε για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τρίτων εταιρειών που διατηρούμε εμπορική συνεργασία, καθώς και για τις προσφορές ή τις προωθητικές ενέργειές τους (πχ για διαγωνισμούς που τρέχουν από μια τρίτη εταιρεία) που θα ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντά σας. Σε αυτή την περίπτωση, διευκρινίζουμε πως ο ΟΤΕ και η COSMOTE δεν θα γνωστοποιήσουν ούτε θα διαβιβάσουν τα προσωπικά σας δεδομένα.
Δεδομένα που επεξεργαζόμαστε.
Οι κατηγορίες των δεδομένων που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε με τη συναίνεσή σας για έναν ή και περισσότερους σκοπούς, περιλαμβάνουν τα εξής:

τα στοιχεία της ταυτότητάς που μας δίνετε κατά τη διαδικασία ενεργοποίησης μιας σύνδεσης σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας ή/και τηλεόρασης, δεδομένα/πληροφορίες από τη χρήση των υπηρεσιών ή/και δικτύων συμπεριλαμβανομένης και της τοποθεσίας σας, ο τύπος, το μοντέλο και τα χαρακτηριστικά της συσκευής σας (π.χ. IMEI, MAC address, device operating system κ.λπ.), δεδομένα που αναφέρονται στον τρόπο σύνδεσης και στην παραμετροποίηση των συσκευών σας (π.χ. πληροφορίες Wi-Fi, carrier, κ.λπ.), στοιχεία και πληροφορίες από την επικοινωνία σας με την Εξυπηρέτηση Πελατών που πραγματοποιήθηκε είτε τηλεφωνικά είτε με άλλους τρόπους (π.χ. email, επιστολή, κ.λπ.), στοιχεία και πληροφορίες που μοιράζεστε στα κοινωνικά δίκτυα, πληροφορίες από την πλοήγησή σας στο διαδίκτυο ή από τη χρήση των mobile applications (π.χ. πόσο συχνά επισκέπτεστε μια ιστοσελίδα), κατηγορίες τηλεοπτικού περιεχομένου που παρακολουθείτε από τη συνδρομητική τηλεόραση COSMOTE TV, πληροφορίες που αποκτούμε από τη χρήση cookies ή παρόμοιων τεχνολογιών και πληροφορίες που μας δίνετε εσείς μέσα από online έρευνες, διαγωνισμούς κ.λπ.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα δεδομένα που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε, μπορείτε να βρείτε επίσης στο κείμενο Γενικής Ενημέρωσης αναφορικά με την Επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων από τον ΟΤΕ και την COSMOTE, που είναι διαθέσιμο εδώ www.cosmote.gr/dataprivacypolicy, καθώς και τα αντίστοιχα κείμενα των επιμέρους υπηρεσιών, που είναι διαθέσιμα εδώ www.cosmote.gr/dataprivacypolicy/notices

Σε ό, τι αφορά τα νομικά πρόσωπα-συνδρομητές, ο OTE και η COSMOTE θα επεξεργαστούν τα προσωπικά δεδομένα χρηστών που ανήκουν στο συγκεκριμένο εταιρικό πακέτο με σκοπό τη δημιουργία συνολικού προφίλ για τον εταιρικό πελάτη. Τέτοια δεδομένα θα μπορούσε να είναι: τα στοιχεία που γνωστοποιεί ο πελάτης κατά τη διαδικασία υπογραφής σύμβασης με τον ΟΤΕ και την COSMOTE, τα συγκεντρωτικά δεδομένα χρήσης, τα προϊόντα που έχουν ενεργοποιηθεί στα στοιχεία του εταιρικού πελάτη, πληροφορίες που αντλούνται κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με την Εξυπηρέτηση Πελατών, το οικονομικό πρόγραμμα, στοιχεία επικοινωνίας του νόμιμου εκπρόσωπου της εταιρείας, πληροφορίες σχετικά με τις χρεώσεις, στοιχεία και πληροφορίες από τη σελίδα της εταιρείας στα κοινωνικά δίκτυα, πληροφορίες που μας κοινοποιεί ο πελάτης κατά τη διάρκεια online ερευνών, διαγωνισμών κ.λπ.
Φροντίζουμε για την ασφάλειά των δεδομένων σας!
 • Η ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων και η τήρηση του απόρρητου των επικοινωνιών είναι εξαιρετικά σημαντικές για εμάς.
Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, οργανωτικά και τεχνικά, που εξασφαλίζουν ότι τα δεδομένα που συλλέγουμε, στο πλαίσιο της παρούσας δήλωσης, υποβάλλονται σε επεξεργασία σύμφωνα με τη νομοθεσία για την προστασία και τη διατήρησή τους.

Ο ΟΤΕ λαμβάνει κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια των δεδομένων και την προστασία τους από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή, τυχαία απώλεια, αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση ή πρόσβαση και κάθε άλλη μορφή αθέμιτης επεξεργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το θέμα αυτό μπορείτε να δείτε στη Γενική Ενημέρωση αναφορικά με την Προστασία των Προσωπικών σας Δεδομένων (General Data Privacy Notice), η οποία είναι διαθέσιμη στο link www.cosmote.gr/dataprivacypolicy
Η διαχείριση του προφίλ σας είναι στα χέρια σας.
 • Αξιοποιώντας τα κανάλια επικοινωνίας που σας προσφέρουμε, θα απαντήσετε σε κάθε σας ερώτημα ή απορία σχετικά με τα δικαιώματά σας βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Στο πλαίσιο του νέου Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων [υπ’ αριθμ. 2016/679 Κανονισμός (ΕΕ) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου], σε ισχύ από τέλη Μαΐου του 2018, μπορείτε να ασκήσετε τα εξής δικαιώματα:
 • πρόσβαση και διόρθωση των προσωπικών σας δεδομένων σε περίπτωση επεξεργασίας ανακριβών δεδομένων που σας αφορούν,
 • διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων σε περίπτωση που αυτά δεν είναι πλέον απαραίτητα για την παροχή μιας υπηρεσίας,
 • περιορισμό στην επεξεργασία των δεδομένων σας,
 • εναντίωση στην επεξεργασία των δεδομένων σας,
 • φορητότητα των δεδομένων σας σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, δηλαδή το δικαίωμά σας να λαμβάνετε τα δεδομένα σας σε κατάλληλο μορφότυπο, ώστε να είναι τεχνικά εφικτή η διαβίβασή τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας.
Σας ενημερώνουμε επιπλέον, ότι ο ΟΤΕ και η COSMOTE έχουν ορίσει Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (Data Privacy Officer- DPO) με βάση τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας:
 • Για ενημέρωση σχετικά με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με την Εξυπηρέτηση Οικιακών Πελατών στο 13888 ή την Εξυπηρέτηση Εταιρικών Πελατών στο 13818 ή ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας επικοινωνίας στο www.cosmote.gr/contact_us.
 • Για την άσκηση των δικαιωμάτων σας, μπορείτε να στείλετε e-mail στο customerprivacy@cosmote.gr, ή fax στο 2102511888 ή επιστολή στη διεύθυνση Εξυπηρέτηση Πελατών COSMOTE, Λ. Κηφισίας 99, 15124, Μαρούσι με θέμα «Άσκηση δικαιωμάτων προσωπικών δεδομένων» συνοδευόμενα από αντίγραφο της ταυτότητάς σας και αναφέροντας το ονοματεπώνυμό σας και τον αριθμό σύνδεσης του κινητού ή του σταθερού τηλεφώνου σας.
Αν είστε φυσικό πρόσωπο μπορείτε να ανακαλέσετε οποτεδήποτε τη συναίνεσή σας (χωρίς αναδρομικό αποτέλεσμα) μέσα από το προφίλ σας στο My COSMOTE.

Φυσικά, διατηρείτε το δικαίωμα υποβολής έγγραφης καταγγελίας στην αρμόδια εποπτική αρχή, την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Λ. Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, +30 210 6475600, email επικοινωνίας contact@dpa.gr).
Δημιουργία ατομικού/εταιρικού προφίλ


Διατήρηση του ατομικού/εταιρικού προφίλΔείτε επίσης:
Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα;
Η εμπιστοσύνη σας ανοίγει νέους δρόμους στις υπηρεσίες που προσφέρουμε.
Για ποιους σκοπούς επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα;
 
facebook
instagram
youtube
twitter