COSMOTE Fiber To The Home
Οι οπτικές ίνες του COSMOTE Fiber έρχονται ακόμα πιο κοντά σου. Στην πρίζα του σπιτιού σου!
Το COSMOTE Fiber, το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών της χώρας, έφερε υπερυψηλές ταχύτητες που φτάνουν τα 200Mbps για να μπορείς να απολαμβάνεις αξεπέραστη εμπειρία Internet!

Και τώρα, μέσω της υποδομής Fiber To The Home, φέρνει 100% οπτική ίνα μέχρι την πρίζα του σπιτιού σου! Έτσι, για πρώτη φορά, θα έχεις 100% εγγυημένη ταχύτητα για να κάνεις downloading σε δευτερόλεπτα, online gaming χωρίς καθυστερήσεις, streaming HD video χωρίς διακοπές και ταυτόχρονη online σύνδεση όλων των smart συσκευών σου, όπως ποτέ άλλοτε!

Δες τη διαθεσιμότητα
Απόλαυσε ταχύτητες 100 & 200Mbps,
με υποδομή Fiber To The Home, σε μειωμένη τιμή
με τη δράση Superfast Broadband
από 28,90€/μήνα!
Το Superfast Broadband είναι μια δράση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης που επιδοτεί τα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiberspeed 100 & 200Mbps με την τεχνολογική υποδομή Fiber To The Home. Η επιδότηση αφορά στο κόστος σύνδεσης με €48 εφάπαξ και στο μηνιαίο πάγιο της σύνδεσης με €13/μήνα για 24 μήνες.

Αυτή τη στιγμή η υποδομή είναι διαθέσιμη σε πολλές περιοχές στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη καθώς και σε Στερεά και Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Κρήτη, Ρόδο, Σάμο, Λέσβο και Χίο. To δίκτυο Fiber To The Home επεκτείνεται διαρκώς για να φτάσει σύντομα σε ακόμα περισσότερες περιοχές.

Δες αν είναι διαθέσιμη η υποδομή Fiber To The Home και δικαιούσαι την επιδότηση.

Έλεγχος επιδότησης Superfast BroadbandΔες ποια είναι η διαδικασία εγκατάστασης
της οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι σου!
 
Επιθεώρηση κτιρίου
Ο μηχανικός του ΟΤΕ, σε συνεννόηση με εσένα & τον διαχειριστή της πολυκατοικίας (εφόσον διαμένεις σε πολυκατοικία), επισκέπτεται το κτίριο και συντάσσει τη μελέτη υλοποίησης της οπτικής υποδομής του.
Εκτιμ. χρόνος: 10 εργ. ημέρες
 
Κατασκευή οπτικής υποδομής
Ο εξουσιοδοτημένος συνεργάτης του ΟΤΕ, σε συνεννόηση με τον διαχειριστή, ξεκινά να κατασκευάζει την οπτική υποδομή του κτιρίου.
Εκτιμ. χρόνος: 20 εργ. ημέρες
 
Υλοποίηση διασύνδεσης κατοικίας
Ο ίδιος συνεργάτης, σε συνεννόηση μαζί σου, προχωρά στην εγκατάσταση οπτικής ίνας σε οπτική πρίζα μέσα στο σπίτι σου.
Εκτιμ. χρόνος: 10 εργ. ημέρες
 
Ενεργοποίηση υπηρεσίας
Τέλος, ο τεχνικός του ΟΤΕ έρχεται στο σπίτι σου, εγκαθιστά τον κατάλληλο εξοπλισμό και ενεργοποιεί την υπηρεσία.
 
* Οι εκτιμώμενοι χρόνοι είναι ενδεικτικοί και αφορούν στις εργασίες των συνεργατών COSMOTE.
Με τις ταχύτητες των οπτικών ινών έχεις αξεπέραστη εμπειρία Internet.
 
Πιο γρήγορο
Downloading & Uploading
Κατεβάζεις ό,τι θέλεις, όπως αρχεία μεγάλου όγκου, μουσική, video, μέχρι και 8 φορές πιο γρήγορα ενώ τo uploading γίνεται πραγματικά μέσα σε δευτερόλεπτα.
 
Super εμπειρία online gaming
χωρίς καθυστερήσεις
Πλέον μπορείς να αντιμετωπίζεις κάθε online«πρόκληση», χωρίς καμία διακοπή, αντιδρώντας αστραπιαία και αποτελεσματικά!
 
Όλες οι συσκευές
ταυτόχρονα online
Τηλεοράσεις, laptop, smartphone, κονσόλες παιχνιδιών και πολλά άλλα μπορούν να είναι ταυτόχρονα online για να κάνεις περισσότερα μέσα σε λιγότερο χρόνο.
 
Αδιάκοπο
HD Video Streaming
Απολαμβάνεις live streaming σε high definition και on demand video με μεγαλύτερη ευκρίνεια, ακόμα κι αν κάποιος κάνει παράλληλα video streaming από την ίδια σύνδεση.
Διάλεξε μία ή περισσότερες χρήσεις και
ανακάλυψε πως η καθημερινότητά σου αλλάζει!
Download
 
Ταινία Blu Ray
(3,5GB)
 
Μουσική
(750MB)
 
Παιχνίδι
(2GB)
Upload
 
Φωτογραφικό Album
(100MB)
 
Video
(150MB)
Streaming
 
HD video
(1,5GB)
 
 
 
 
 
24 Mbps
 
 
 
 
 
50 Mbps
 
 
 
 
 
200 Mbps
Πλεονεκτήματα των προγραμμάτων COSMOTE Double Play που δεν θα βρεις αλλού!
Το WiFi του σπίτιου σου σε ακολουθεί παντού!
Μέσα από το COSMOTE WiFi, το μεγαλύτερο WiFi δίκτυο της Ελλάδας, μπορείς να συνδέεσαι αυτόματα στο κινητό σου σε 1.000.000 δωρεάν WiFi spots!
Μάθε περισσότερα
Δυνατό σήμα παντού στο σπίτι
Η τελική ταχύτητα Internet που απολαμβάνεις όταν βρίσκεσαι στο σπίτι, δεν εξαρτάται μόνο από την ταχύτητα συγχρονισμού του router σου, αλλά και από τα χαρακτηριστικά του σπιτιού σου Γι’ αυτό σου παρέχουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό που θα βελτιώσει την κάλυψη του Wi-Fi σου.
Δες εδώ τα διαθέσιμα προϊόντα
Ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα με την
ενίσχυση του δικτύου COSMOTE 4G.
Με την αποκλειστική και πρωτοποριακή υπηρεσία COSMOTE Home Speed Booster μπορείς να συνδυάσεις τις ταχύτητες σταθερής και κινητής. Έτσι, εάν η ταχύτητα του σταθερού Internet δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 50Mbps, μπορείς να την αυξήσεις ακόμα και έως +60Mbps.
Μάθε περισσότερα
Απόλυτη ασφάλεια στο Internet σε όλες τις συσκευές
Το COSMOTE Total Security είναι μια ολοκληρωμένη λύση online προστασίας για έως 5 συσκευές (PC, Laptop, smartphone & tablet), με Anti-virus, Firewall, Anti-spam, Banking Protection, Parental Control, Browsing Protection και Mobile Finder.
Μάθε περισσότερα
Δες τώρα ποια Προγράμματα
COSMOTE Double Play
είναι διαθέσιμα στην περιοχή σου!
Δες τη διαθεσιμότητα
Συχνές Ερωτήσεις
1. Τι είναι το δίκτυο οπτικών ινών;
Το δίκτυο οπτικών ινών είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας για πρόσβαση στο Internet. Επιτρέπει τη μεταφορά δεδομένων με την ταχύτητα του φωτός, μέσα από καλώδια με πάρα πολύ λεπτά γυάλινα νήματα, τις οπτικές ίνες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα νέες εκπληκτικές ταχύτητες που μελλοντικά μπορούν να φτάσουν μέχρι και 1Gbps!
2. Ποιες είναι οι ταχύτητες download και upload που έχω στο δίκτυο COSMOTE Fiber;
  Download Upload
Double Play Fiberspeed 200 έως 200 Mbps έως 20 Mbps
Double Play Fiberspeed 100 έως 100 Mbps έως 10 Mbps
Double Play 50 έως 50 Mbps έως 5 Mbps

Η πραγματική ταχύτητα της σύνδεσης στο Internet οποιουδήποτε οικονομικού προγράμματος που παρέχεται μέσω υποδομής FTTH ταυτίζεται με την ονομαστική.
3. Πώς θα ενημερωθώ αν στην περιοχή μου θα είναι διαθέσιμη σύνδεση με υποδομή Fiber To The Home;
Από τις αρχές Ιουλίου 2018, τα προγράμματα COSMOTE Double Play με υποδομή Fiber To The Home, δηλαδή οπτικής ίνας που φτάνει κατευθείαν μέσα στο σπίτι και την επιχείρηση, είναι διαθέσιμα σε συγκεκριμένες περιοχές στην Αττική, σε Άνω Λιόσια , Αμπελόκηπους, Ζωγράφου, Άγιο Αρτέμιο, Άγιο Δημήτριο, Βύρωνα, Γαλάτσι, Ηλιούπολη, Καισαριανή, Κηφισιά, Μαρούσι, Νέα Ερυθραία, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο, Παπάγου-Χολαργό, Πατήσια, Μελίσσια, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Πετρούπολη, Αγία Παρασκευή, Άνοιξη, Διόνυσο, Εκάλη, Καματερό, Κερατέα, Κορωπί, Νέα Χαλκηδόνα, Δάφνη, Υμηττό, Μαρκόπουλο, Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Σαρωνίδα, Χαϊδάρι, Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Πειραιά, Νέα Φιλαδέλφεια, Παλλήνη, Ανάβυσσο, Ραφήνα, Ελευσίνα, Λαύριο, Σπάτα, Γλυκά Νερά.

Στη Βόρεια Ελλάδα, αντίστοιχα, σε συγκεκριμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης στους δήμους Θεσσαλονίκης, Αγίου Γεωργίου, Σίνδου, Καλαμαριάς, Επανομής, Ωραιόκαστρου, Ευκαρπίας, Πανοράματος και Πυλαίας. Επιπρόσθετα στην Καβάλα, την Κατερίνη, τα Γιαννιτσά, την Έδεσσα, το Κιλκίς, τη Νάουσα, τις Σέρρες, την Καστοριά, τη Πτολεμαΐδα, τη Δράμα, την Κομοτηνή, την Ορεστιάδα, τη Φλώρινα και τα Γρεβενά, την Άρτα, Ηγουμενίτσα και την Πρέβεζα.

Στη Στερεά Ελλάδα, πρόσβαση σε υποδομή Fiber To The Home έχουν ήδη το Αγρίνιο, το Άργος η Λαμία, η Χαλκίδα, η Θήβα, το Καρπενήσι και το Μεσολόγγι. Στη Θεσσαλία πρόσβαση έχουν τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα και η Λάρισα, ενώ στην Πελοπόννησο η Σπάρτη, η Κόρινθος, η Μεσσήνη, ο Πύργος Ηλείας, η Τρίπολη, το Αίγιο και το Ναύπλιο.

Στη νησιωτική Ελλάδα, η υποδομή Fiber To The Home είναι διαθέσιμη στη Κρήτη στους δήμους Χανίων, Ρεθύμνου, Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας καθώς και τη Ρόδο, Σάμο, Λέσβο και στη Χίο. Μπορείς να ελέγξεις τη διαθεσιμότητα στη διεύθυνσή σου εδώ.
4. Τι σημαίνει 100% εγγυημένη ταχύτητα μέσω υποδομής FTTH;
Η διαφορά βρίσκεται στην τεχνολογική υποδομή η οποία επηρεάζει την πραγματική ταχύτητα στην οποία συγχρονίζει το router. Στην περίπτωση της σύνδεσης με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (Fiber To The Home) δεν παρεμβάλλεται καθόλου χαλκός, όπως γίνεται στις περιπτώσεις που η οπτική ίνα φτάνει μέχρι την καμπίνα της γειτονιάς (FTTC) ή το αστικό κέντρο της περιοχής (FTTE), και έτσι δεν υπάρχει καμία απώλεια στην ταχύτητα που θα απολαμβάνεις.
5. Σε τι διαφέρει η ταχύτητα 100Mbps με υποδομή Fiber To The Home από την ταχύτητα 100Μbps μέσω άλλων υποδομών;
Η διαφορά βρίσκεται στην τεχνολογική υποδομή η οποία επηρεάζει την πραγματική ταχύτητα στην οποία συγχρονίζει το router. Στην περίπτωση της σύνδεσης με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (Fiber To The Home) δεν παρεμβάλλεται καθόλου χαλκός, όπως γίνεται στις περιπτώσεις που η οπτική ίνα φτάνει μέχρι την καμπίνα της γειτονιάς (FTTC) ή το αστικό κέντρο της περιοχής (FTTE), και έτσι δεν υπάρχει καμία απώλεια στην ταχύτητα που θα απολαμβάνεις.
6. Υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια για να δικαιούμαι την επιδότηση της δράσης Superfast Broadband;
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, θα πρέπει να ισχύουν δύο προϋποθέσεις: (α) η διεύθυνση στην οποία επιθυμείς να αποκτήσεις τη σύνδεση αυτή, να υποστηρίζει ταχύτητα από 100 Mbps και άνω με υποδομή Fiber To The Home και (β) να είσαι ιδιώτης ή επιτηδευματίας (δηλαδή ελεύθερος επαγγελματίας) ή επιχείρηση. Για να δεις αν δικαιούσαι την επιδότηση μπες στο www.sfbb.gr/LandingPage.
7. Πότε θα είναι διαθέσιμη σύνδεση με υποδομή Fiber To The Home στην περιοχή μου (που τώρα δεν είναι);
Η επέκταση του δικτύου οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH) είναι ένα έργο που απαιτεί πολύ κόπο, χρόνο και τεράστιες επενδύσεις. Έως το 2022 έχουμε σαν στόχο να φέρουμε την οπτική ίνα σε 1 εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις. Για να ενημερωθείς για τις διευθύνσεις που έχουν ήδη υποδομή Fiber To The Home μπες στο www.sfbb.gr/LandingPage
8. Τι είναι ταχύτητα συγχρονισμού;
Η ταχύτητα συγχρονισμού είναι η ταχύτητα με την οποία συνδέεται το router σου στο δίκτυο COSMOTE Fiber μέσω της πρίζας. H ταχύτητα συγχρονισμού εξαρτάται από το πόσο μακριά μένεις από το σημείο που τερματίζει η οπτική ίνα (Αστικό Κέντρο ΟΤΕ ή καμπίνα Τηλεπικοινωνιών στη γειτονιά σου), καθώς και την ποιότητα των καλωδίων τόσο του δικτύου όσο και του κτιρίου που μένεις.
9. Με ποιον τρόπο θα ελέγξω την ταχύτητα συγχρονισμού του COSMOTE router μου;
Εφόσον έχεις ενεργοποιημένο ένα πρόγραμμα COSMOTE Double Play Fiberspeed, μπορείς να ελέγξεις το COSMOTE router σου και να δεις ακριβώς την ταχύτητα με την οποία συγχρονίζεσαι με δύο εναλλακτικούς τρόπους:
  • μπαίνεις στο My COSMOTE από οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι, επιλέγεις Σταθερή Σύνδεση και στη συνέχεια πατάς «Έλεγχος ταχύτητας»
  • μπαίνεις στη σελίδα του router (http://192.168.1.1/) από συσκευή συνδεδεμένη στο δίκτυο του σπιτιού σου και επιλέγεις «Κατάσταση Σύνδεσης / Status Information»
10. Είναι διαφορετική η ταχύτητα που προκύπτει από οποιοδήποτε online εργαλείο μέτρησης (πχ. ΟΟΚLΑ) από την ταχύτητα συγχρονισμού του router;
Ναι είναι διαφορετική και συνήθως ίση ή μικρότερη σε σχέση με τη ταχύτητα συγχρονισμού.

Κάθε εργαλείο μέτρησης της ταχύτητας της σύνδεσης στο Internet (π.χ. OOKLA) μετράει την ταχύτητα με την οποία η συσκευή σου (π.χ. Tablet) έχει πρόσβαση στο Internet μέσω ασύρματης σύνδεσης, ενώ η ταχύτητα συγχρονισμού του router σου προκύπτει από μέτρηση που πραγματοποιείται μέσω ενσύρματης σύνδεσης του υπολογιστή με το router σου .
11. Όταν συνδέομαι με Wi-Fi, μπορώ να φτάσω την ταχύτητα συγχρονισμού;
Η ταχύτητα που τελικά μπορείς να απολαμβάνεις μέσω Wi-Fi όταν χρησιμοποιείς το Smartphone, το Tablet, την κονσόλα ή το laptop σου, επηρεάζεται από πάρα πολλούς εξωγενείς παράγοντες που είναι αδύνατο να γνωρίζουμε επακριβώς. Ο κυριότερος είναι η απόσταση της συσκευής σου από το router. Επίσης επηρεάζουν η χωροταξία και τα υλικά δόμησης, η ποιότητα/τεχνολογία WiFi που έχουν οι συσκευές και το router, καθώς και οι ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές από άλλες συσκευές όπως φούρνοι μικροκυμάτων, τηλεοράσεις, ψυγεία. Οι παράγοντες αυτοί επηρεάζουν άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο, την τελική ταχύτητα που απολαμβάνεις από τη συσκευή σου, αλλά σε κάθε περίπτωση το πιθανότερο είναι να την δεις μειωμένη σε σχέση με την ταχύτητα συγχρονισμού του router σου (π.χ. κάνοντας ένα speedtest). Για να έχεις την καλύτερη WiFi εμπειρία δες εδώ ( https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/homewifi.html )
12. Η εμπειρία στο internet εξαρτάται μόνο από την ταχύτητα σύνδεσης στο internet;
Η εμπειρία που έχεις όταν πλοηγείσαι στο διαδίκτυο, εξαρτάται και από άλλους παράγοντες πέρα από την ταχύτητα συγχρονισμού της σύνδεσής σου και την απόδοση του Wi-Fi, όπως:
  • Την ταχύτητα που μπορεί να δώσει το site ή ο πάροχος περιεχομένου. Αν για παράδειγμα, θέλεις να κάνεις streaming (ζωντανή μετάδοση εικόνας και ήχου) από έναν πάροχο περιεχομένου από τον οποίο ζητούν ανάλογη υπηρεσία περισσότεροι χρήστες από αυτούς που μπορεί να υποστηρίξει ο πάροχος με τη διαστασιοποίηση που έχει κάνει, θα υπάρχει μείωση ταχύτητας.
  • Την ποιότητα και τεχνολογία της εφαρμογής που χρησιμοποιείς. Για παράδειγμα, μία εφαρμογή που κάνει streaming, χρησιμοποιεί τεχνικές και αλγορίθμους για να εξασφαλίζει το καλύτερο αποτέλεσμα, όπως αυτόματη διαχείριση της ανάλυσης της εικόνας, buffering δηλαδή μετάδοση με μία μικρή καθυστέρηση ώστε να υπάρχει συνεχής ροή της εικόνας κλπ. Όσο πιο εξελιγμένες είναι οι τεχνικές και οι αλγόριθμοι που χρησιμοποιούνται, τόσο καλύτερη είναι η τελική εμπειρία.
  • Την ποιότητα και τεχνολογία του εξοπλισμού σου, όπως pc, tablet, laptop, κονσόλα. Για παράδειγμα, ένα pc με μικρή μνήμη και χαμηλή υπολογιστική δύναμη (παλαιάς τεχνολογίας) ή ακόμα ένα pc με εγκατεστημένες άλλες εφαρμογές που λειτουργούν συνέχεια και αφαιρούν πόρους επεξεργαστικής ικανότητας, μπορεί να μην μπορεί να αξιοποιήσει στο 100% την ταχύτητα του internet στην τελική εφαρμογή.
13. Θα πρέπει να αλλάξω router για να συνδεθώ στις νέες υψηλές ταχύτητες;
Εφόσον το router σου δεν είναι συμβατό με την ταχύτητα του προγράμματος που επέλεξες, το σημείο πώλησης θα φροντίσει να αποκτήσεις ένα νέο συμβατό COSMOTE router.
14. Αν δεν συνδέσω το συμβατό COSMOTE router, θα επηρεαστεί η ταχύτητα συγχρονισμού μου;
Απαιτείται συμβατό router προκειμένου να έχεις τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα του προγράμματος που έχεις επιλέξει. Επομένως, αν δεν συνδέσεις συμβατό router, θα έχεις χαμηλότερη ταχύτητα συγχρονισμού. Το σημείο πώλησης ή εξυπηρέτησης θα σε καθοδηγήσει κατάλληλα για τα συμβατά COSMOTE router.
Τα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiberspeed παρέχονται από τον ΟΤΕ.