Μάθε για τα Προγράμματα Double Play

Νέα Προγράμματα COSMOTE Double Play Fiberspeed
Πιο γρήγορο Internet, με δέσμευση πραγματικής ταχύτητας, στο μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα
Tο Internet στο σπίτι σου μέσα από το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών
Το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, το COSMOTE Fiber φέρνει στο σπίτι σου γρήγορο Internet με υπερ-υψηλές ταχύτητες αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες Vectoring, Super Vectoring και Fiber-To -The Home αλλά και το VDSL που ήδη γνωρίζεις.
Το δίκτυο οπτικών ινών είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας για πρόσβαση στο Internet. Επιτρέπει τη μεταφορά δεδομένων με την ταχύτητα του φωτός, μέσα από καλώδια με πάρα πολύ λεπτά γυάλινα νήματα, τις οπτικές ίνες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα νέες εκπληκτικές ταχύτητες που μελλοντικά μπορούν να φτάσουν μέχρι και 1Gbps!
Μάθε πώς τα νέα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiberspeed φέρνουν το γρήγορο Internet στην πόλη σου, στη γειτονιά σου και σύντομα στο σπίτι σου!
 
Το COSMOTE Fiber
είναι στην πόλη σου
Το δίκτυο οπτικών ινών έρχεται στην πόλη σου, μέσα από το δίκτυο κορμού που σήμερα έχει ξεπεράσει τα 43,000 χιλιόμετρα φτάνοντας στα Αστικά Κέντρα της χώρας. Από αυτό το σημείο και εάν το σπίτι σου απέχει 500-700 μέτρα από το Αστικό Κέντρο που καταλήγει η οπτική ίνα μπορεί να έχεις με την τεχνολογία VDSL ταχύτητες έως 50Mbps.
+
Το COSMOTE Fiber
είναι στη γειτονιά σου
Από τα Αστικά Κέντρα, η οπτική ίνα διασχίζει την πόλη και φτάνει στις καμπίνες τηλεπικοινωνιών –τα λεγόμενα ΚΑΦΑΟ- που βλέπεις διασκορπισμένες στις γειτονιές. Από το σημείο αυτό μπορούν να φτάσει στο σπίτι σου μία σύνδεση με ταχύτητα έως 200Mbps με τεχνολογία VDSL Vectoring & Super Vectoring.
+
Το COSMOTE Fiber
είναι στο σπίτι σου
Πολύ σύντομα, από την καμπίνα, η οπτική ίνα θα μπορεί να έρχεται στο σπίτι σου και τότε θα μπορείς να απολαμβάνεις 100% Fiber με υπέρ-υψηλές ταχύτητες που θα φτάνουν το 1 Gbps, αφού δεν θα μεσολαβεί κανένα άλλο υλικό.
+
 
Για πρώτη φορά, έχεις τη δέσμευσή μας για την πραγματική ταχύτητα της σύνδεσής σου!
Όταν επιλέγεις ένα πρόγραμμα Double Play, γνωρίζουμε ότι κύριο κριτήριο είναι η ταχύτητα του Internet. Συνήθως όμως, η ονομαστική ταχύτητα του προγράμματος είναι διαφορετική από την ταχύτητα που πραγματικά έχεις.
Τώρα, με την Δέσμευση Πραγματικής Ταχύτητας:
  • μπορούμε να σου υποσχεθούμε τις ταχύτητες που θα έχεις στο σπίτι σου- από τη χαμηλότερη έως και την υψηλότερη - κατά τη διαδικασία αγοράς του προγράμματος.
  • σε περίπτωση απόκλισης της ταχύτητας που θα δεις τελικά στο router σου και αυτής που δεσμευτήκαμε, μπορείς να μας καλέσεις στο 13888 για να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια βελτίωσης και αν δεν μείνεις ικανοποιημένος να μεταβείς στο πρόγραμμα της αμέσως μικρότερης ταχύτητας, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.
Ένας εξειδικευμένος εκπρόσωπός μας θα είναι πάντα στην διάθεσή σου να σε ενημερώσει, στα καταστήματά μας, στο 13888 ή στο cosmote.gr
Δυνατό σήμα παντού στο σπίτι
Η τελική ταχύτητα που θα απολαμβάνεις από κάθε συσκευή σου όταν βρίσκεσαι στο σπίτι, δεν εξαρτάται μόνο από την ταχύτητα συγχρονισμού του router σου. Η ταχύτητα που θα έχεις καθώς χρησιμοποιείς ένα κινητό ή tablet μέσα από το WiFi του σπιτιού σου, επηρεάζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις ιδιαιτερότητες κάθε σπιτιού. Ανάλογα με το σπίτι σου υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός για να βελτιώσεις την κάλυψη του wifi.
Δες εδώ τα διαθέσιμα προϊόντα
Πιο γρήγορο Downloading & Uploading
Κατεβάζεις ό,τι θέλεις όπως αρχεία μεγάλου όγκου, μουσική, videos μέχρι 8 φορές πιο γρήγορα ενώ τo uploading γίνεται πραγματικά μέσα σε δευτερόλεπτα. Μοιράζεσαι φωτογραφίες και videos μέσα σε 1 λεπτό και ανεβάζεις 35MB σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα!
Oι μετρήσεις αφορούν στην ονομαστική ταχύτητα του προγράμματος COSMOTE Double Play Fiberspeed 200 σε σχέση με το COSMOTE Double Play 24
Όλες οι συσκευές ταυτόχρονα online
Συνδέεσαι στο Internet με πολλές συσκευές την ίδια στιγμή. Τηλεοράσεις, φορητοί υπολογιστές, smartphones, tablet, εκτυπωτές, συστήματα οικιακής ασφάλειας, κονσόλες παιχνιδιών και πολλά άλλα, με το COSMOTE Fiber είναι ταυτόχρονα on line για να κάνεις περισσότερα μέσα σε λιγότερο χρόνο.
Αδιάκοπο HD Video Streaming
Απολαμβάνεις live streaming σε high definition και on demand videos με μεγαλύτερη ευκρίνεια και ρεαλισμό. Ακόμα κι αν κάποιος κάνει παράλληλα video streaming από την ίδια σύνδεση, εσύ δεν χάνεις στιγμή από αυτό που παρακολουθείς.
Super εμπειρία online gaming χωρίς καθυστερήσεις
Ζεις το online gaming με τη καλύτερη απόκριση από ποτέ χωρίς καμία απολύτως διακοπή. Πλέον μπορείς να αντιμετωπίζεις κάθε online «πρόκληση» αντιδρώντας αστραπιαία και αποτελεσματικά!
Ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα με την ενίσχυση του δικτύου κινητής!
Με την αποκλειστική και πρωτοποριακή υπηρεσία COSMOTE Home Speed Booster μπορείς να συνδυάσεις τις ταχύτητες σταθερής και κινητής. Έτσι, η ταχύτητα του σταθερού Internet μπορεί να αυξηθεί ακόμα και έως και +60Mbps, μέσω COSMOTE 4G..
❯ Μάθε περισσότερα
Το WiFi σου σε ακολουθεί παντού!
Το WiFi του σπιτιού σου σε ακολουθεί παντού, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με την αποκλειστική υπηρεσία COSMOTE My WiFi που σου δίνει τη δυνατότητα να συνδέεσαι εντελώς δωρεάν μέσω WiFi σε περισσότερα από 360.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα και πάνω από 20 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.
❯ Μάθε περισσότερα
Απόλυτη ασφάλεια στο Internet σε όλες τις συσκευές
Το COSMOTE Total Security είναι μια ολοκληρωμένη λύση online προστασίας για έως 5 συσκευές (PC, Laptops, smartphones ή tablets), με Anti-virus, Firewall, Anti-spam, Banking Protection, Parental Control, Browsing Protection και Mobile Finder.
❯ Μάθε περισσότερα
Τα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiberspeed παρέχονται από τον ΟΤΕ.
Συχνές ερωτήσεις
 
1. Τι είναι η πραγματική ταχύτητα;

Η πραγματική ταχύτητα της σύνδεσης στο Ιnternet είναι η ταχύτητα με την οποία συνδέεται το router σου στο δίκτυο COSMOTE Fiber μέσω της πρίζας (ταχύτητα συγχρονισμού). H ταχύτητα συγχρονισμού εξαρτάται από το πόσο μακριά μένεις από το Αστικό Κέντρο ΟΤΕ ή την καμπίνα Τηλεπικοινωνιών στη γειτονιά σου, καθώς και την ποιότητα των καλωδίων τόσο του δικτύου όσο και του κτιρίου που μένεις. Οι παραπάνω παράγοντες αξιολογούνται και σού προτείνεται το κατάλληλο πρόγραμμα κατά την online παραγγελία σου στο cosmote.gr, καλώντας στο 13888 ή πηγαίνοντας σε ένα από τα καταστήματα του Ομίλου ΟΤΕ.

Η ταχύτητα αυτή είναι η μόνη για την οποία μπορούμε να δεσμευτούμε, καθώς η ταχύτητα που τελικά μπορείς να απολαμβάνεις μέσω Wi-Fi όταν χρησιμοποιείς το Smartphone, το Tablet, την κονσόλα ή το laptop σου, επηρεάζεται από πάρα πολλούς εξωγενείς παράγοντες που είναι αδύνατο να γνωρίζουμε, όπως: η όποια συσκευή με την οποία συνδέεσαι και οι δυνατότητές της, η κατασκευή και διαρρύθμιση του σπιτιού ή της επιχείρησής σου, οι οικιακές συσκευές όπως φούρνοι μικροκυμάτων, τηλεοράσεις, ψυγεία κ.α. Οι παράγοντες αυτοί επηρεάζουν άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο, την τελική ταχύτητα που απολαμβάνεις από τη συσκευή σου, αλλά σε κάθε περίπτωση το πιθανότερο είναι να την δεις μειωμένη σε σχέση με την ταχύτητα συγχρονισμού του router σου.

2. Πώς μπορώ να δω ποια είναι η πραγματική ταχύτητα σύνδεσης στο Internet που έχω στην επιχείρησή μου;

Αν είσαι πελάτης COSMOTE, μπορείς:

Να μπεις στη σελίδα του router (http://192.168.1.1/) από συσκευή συνδεδεμένη στο δίκτυο του σπιτιού σου και επιλέγεις «Κατάσταση Σύνδεσης / Status Information»

Αν είσαι νέος πελάτης, μπορείς :

  • Να κάνεις Online παραγγελία εδώ και στη συνέχεια θα σε καλέσει ένας εκπρόσωπος μας για να σε ενημερώσει για την πραγματική ταχύτητα της σύνδεσής σου
  • Να επισκεφθείς οποιοδήποτε κατάστημα του ομίλου ΟΤΕ
  • Να καλέσεις το 13818.
3. Σε ποια προγράμματα ισχύει η «Δέσμευση Πραγματικής Ταχύτητας»;

Ισχύει σε όλα τα προγράμματα με ταχύτητες από 30Mbps και πάνω.

5. Με ποιον τρόπο θα ελέγξω την ταχύτητα συγχρονισμού του COSMOTE router μου και κατά πόσο αυτή έχει απόκλιση από αυτή που μού υποσχέθηκαν στο σημείο πώλησης στα πλαίσια της «Δέσμευσης Πραγματικής Ταχύτητας»;

Εφόσον έχεις ενεργοποιημένο ένα πρόγραμμα COSMOTE Double Play Fiberspeed, μπορείς να ελέγξεις το COSMOTE router σου και να δεις ακριβώς την ταχύτητα με την οποία συγχρονίζεσαι με δύο εναλλακτικούς τρόπους:

  1. μπαίνεις στο My COSMOTE από οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι , επιλέγεις Σταθερή Σύνδεση και στη συνέχεια πατάς «Έλεγχος ταχύτητας»
  2. μπαίνεις από το σπίτι σου στη σελίδα του router από συσκευή συνδεδεμένη στο δίκτυο του σπιτιού σου και επιλέγεις «Κατάσταση Σύνδεσης / Status Information»
Αν αυτή η ταχύτητα είναι μικρότερη από αυτήν της «Δέσμευσης Πραγματικής Ταχύτητας», επικοινώνησε με έναν τεχνικό στο 13888 για να ελέγξει πώς μπορεί να τη βελτιώσει.
6. Είναι διαφορετική η ταχύτητα που προκύπτει από οποιοδήποτε online εργαλείο μέτρησης (πχ. ΟΟΚLΑ) από την ταχύτητα συγχρονισμού του router;

Ναι είναι διαφορετική και συνήθως ίση ή μικρότερη σε σχέση με τη ταχύτητα συγχρονισμού.

Κάθε εργαλείο μέτρησης της ταχύτητας της σύνδεσης στο Internet (π.χ. OOKLA) μετράει την ταχύτητα με την οποία η συσκευή σου (π.χ. Tablet) έχει πρόσβαση στο Internet μέσω ασύρματης σύνδεσης, ενώ η ταχύτητα συγχρονισμού του router σου (πραγματική ταχύτητα) προκύπτει από μέτρηση που πραγματοποιείται μέσω ενσύρματης σύνδεσης του υπολογιστή με το router σου (μάθε περισσότερα στην ερώτηση 4).

Αν η ταχύτητα συγχρονισμού του router σου είναι μικρότερη από αυτήν της πραγματικής ταχύτητας, επικοινώνησε με έναν τεχνικό στο 13888 για να ελέγξει πως μπορεί να τη βελτιώσει.

7. Επικοινώνησα με το 13888 αλλά δυστυχώς, λόγω της καλωδίωσης του σπιτιού μου, ο τεχνικός δεν μπόρεσε να βελτιώσει την ταχύτητά μου ώστε να φτάσει σε αυτήν που μού υποσχέθηκαν στο σημείο πώλησης στα πλαίσια της «Δέσμευσης Πραγματικής Ταχύτητας». Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

Μπορείς να απευθυνθείς στο COSMOTE@YourService εδώ, την υπηρεσία που σου προσφέρει υψηλής ποιότητας εξειδικευμένη υποστήριξη, ώστε ένας εξειδικευμένος τεχνικός να σε επισκεφτεί και να εξετάσει τις ιδιαιτερότητες του σπιτιού σου με στόχο να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τη βελτίωση της ταχύτητάς σου.

Εναλλακτικά, μπορείς να καλέσεις στο 13888 (χωρίς χρέωση από Σταθερό COSMOTE) και να ζητήσεις να ενημερωθείς για τη δυνατότητα να αποκτήσεις το ίδιο πρόγραμμα στην αμέσως μικρότερη ταχύτητα. Για παράδειγμα, αν έχεις ένα πρόγραμμα COSMOTE Double Play 50 L, μπορείς να αποκτήσεις το εμπορικά διαθέσιμο πρόγραμμα COSMOTE Double Play 30 L.

8. Θα πρέπει να αλλάξω router για να συνδεθώ στις νέες υψηλές ταχύτητες;

Εφόσον το router σου δεν είναι συμβατό με την ταχύτητα του προγράμματος που επέλεξες, το σημείο πώλησης θα φροντίσει να αποκτήσεις ένα νέο συμβατό COSMOTE router.

9. Αν δεν συνδέσω το συμβατό COSMOTE router, θα επηρεαστεί η ταχύτητα συγχρονισμού μου;

Απαιτείται συμβατό router προκειμένου να έχεις τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα του προγράμματος που έχεις επιλέξει. Επομένως, αν δεν συνδέσεις συμβατό router, θα έχεις χαμηλότερη ταχύτητα συγχρονισμού. Το σημείο πώλησης ή εξυπηρέτησης θα σε καθοδηγήσει κατάλληλα για τα συμβατά COSMOTE router.