Τώρα, το Internet of Things
ακόμα πιο ασφαλές και με χαμηλότερο κόστος!
ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η δυνατότητα διασύνδεσης
εκατομμυρίων συσκευών
στο Internet, γνωστό ως
Internet of Things,
αποτελεί
μία από τις σημαντικότερες
τεχνολογικές εξελίξεις
της εποχής μας.
Πρόκειται για έναν ψηφιακό κόσμο, όπου συσκευές που μέχρι σήμερα δεν σχετίζονταν με το Internet, τώρα όχι μόνο «επικοινωνούν» μαζί μας αλλά και μεταξύ τους.

Από έναν smart λαμπτήρα μέχρι ολόκληρα συστήματα βιομηχανικής παραγωγής, όγκοι δεδομένων συγκεντρώνονται καθημερινά και αναλύονται, επιτρέποντας έτσι την ταχύτερη λήψη αποφάσεων, πιο αποτελεσματικά και με μεγαλύτερη ακρίβεια.
Επενδύοντας δυναμικά στις νέες τεχνολογίες και αναπτύσσοντας το δίκτυο NarrowBand Internet of Things σε όλη την Ελλάδα, ανοίγουμε τον δρόμο σε νέες έξυπνες εφαρμογές. Το COSMOTE NB-IoT είναι ένα δίκτυο ασύρματης τεχνολογίας που υποστηρίζει τις καινοτόμες IoT εφαρμογές, οι οποίες απαιτούν μικρό όγκο μεταδιδόμενης πληροφορίας (Kbytes) καθώς διασυνδέονται μόνο όταν απαιτείται (για παράδειγμα, ένας ανιχνευτής φωτιάς μπορεί να μην συνδεθεί για χρόνια, παρά μόνο όταν χρειαστεί) μειώνοντας έτσι δραστικά την κατανάλωση ενέργειας και προσφέροντας νέες δυνατότητες με πολύ χαμηλότερο κόστος.
 
Εκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές
Η διασύνδεση πολλών ταυτόχρονα συσκευών, όπως αισθητήρων, αυτοκινήτων κ.λπ., γίνεται με χαμηλότερο κόστος, καθώς ο εξοπλισμός είναι προσαρμοσμένος στον πολύ μικρό όγκο δεδομένων που απαιτείται.
 
Καλύτερη κάλυψη και σε εσωτερικούς χώρους
Με βελτιωμένα πρωτόκολλα (+20 dB) που επιτρέπουν διείσδυση και στους πιο δύσκολους χώρους, όπως υπόγεια και φρεάτια, προσφέρει κάλυψη παντού.
 
Μεγαλύτερη ασφάλεια στην κίνηση δεδομένων
Η μετάδοση δεδομένων γίνεται μέσω του δικτύου κινητής ΝΒ-ΙοΤ (LTE 800MHz) που διασφαλίζουν την ποιότητα και ασφάλεια.
 
Χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας
Συμβάλλει στην αύξηση της διάρκειας μπαταρίας των IoT συσκευών, έως και 10 έτη
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα
έξυπνες εφαρμογές μέσω
του δικτύου COSMOTE NB-IoT
Εφαρμογή Smart Wine
PLAY VIDEO
Σε συνεργασία με το οινοποιείο Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα,
υλοποιήσαμε την πιλοτική εφαρμογή Smart Wine,
διασφαλίζοντας
τις συνθήκες ποιότητας του κρασιού σε κάθε βήμα της πορείας του
μέχρι τον καταναλωτή, χάρη στην αξιοποίηση της καινοτόμου
τεχνολογίας Narrow-Band Internet of Things.
 
IoT αισθητήρες
Ειδικοί αισθητήρες καταγράφουν σε πραγματικό χρόνο τη θερμοκρασία, την υγρασία και τη φωτεινότητα στο οινοποιείο, όπως επίσης τις συνθήκες στην αποθήκη του διανομέα στη Θεσσαλονίκη και σε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, ενώ έχουν εγκατασταθεί αισθητήρες που παρακολουθούν και τη μεταφορά του.
 
Εφαρμογή Cloud
Όλα τα δεδομένα συγκεντρώνονται μέσω του δικτύου NB-IoT σε ειδική cloud εφαρμογή 1, όπου αναλύονται και η οποία είναι προσβάσιμη από παντού. Έτσι ο επιχειρηματίας, μπορεί να ελέγχει και να διασφαλίζει την ποιότητα του προϊόντος του ανά πάσα στιγμή και από οποιοδήποτε σημείο.
1 Η cloud εφαρμογή στηρίζεται στη λύση ISTMOS της ελληνικής εταιρείας ASN και υλοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας WARP-NBIoT του hub:raum της Deutsche Telekom.
Η πρώτη smart πανεπιστημιούπολη
Στο πλαίσιο πιλοτικής εφαρμογής με χρήση
της τεχνολογίας Narrow-Band Internet of Things

στην πανεπιστημιούπολη του Δ.Π.Θ. στην Ξάνθη,
εγκαταστάθηκαν έξυπνες λύσεις:
 
Air Quality Monitoring
Με ειδικό αισθητήρα μετρούνται σε πραγματικό χρόνο θερμοκρασία, υγρασία, πίεση καθώς και διάφορα αέρια και μικροσωματίδια, ενώ δίνεται η δυνατότητα καλύτερης σχεδίασης και δράσης για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
 
Smart Fuel Tank Management 1
Με ειδική συσκευή μέτρησης της στάθμης του πετρελαίου θέρμανσης συμβάλουμε στην αποφυγή υπερκατανάλωσης, την αποτροπή κλοπής καυσίμων και την αποτίμηση τιμολογίων.
 
Water Quality Management 2
Βοηθά στη διασφάλιση της ποιότητας του πόσιμου νερού των φοιτητών της Πανεπιστημιούπολης
1 Η εφαρμογή αυτή στηρίζεται στη λύση της ελληνικής εταιρείας Fuelics και υλοποιείται σε συνεργασία με την Ericsson.
2 Υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία Wings.
* Το πιλοτικό έργο υλοποιήθηκε με τη συμβολή της θερμοκοιτίδας hub:raum της Deutsche Telekom, ενώ όλες οι λύσεις αξιοποιούν το δίκτυο NB-IoT COSMOTE για τη μεταφορά δεδομένων και την επικοινωνία μεταξύ συσκευών.
Το μέλλον των Smart Cities
Το μέλλον των smart cities ξεκίνησε πιλοτικά στην Πάτρα
με την πρώτη πανελλαδική εφαρμογή της τεχνολογίας
Narrow-Band Internet of Things
και από τις πρώτες
στην Ευρώπη. Τα οφέλη που προσφέρει η καινοτόμος
τεχνολογία ασύρματης επικοινωνίας Narrow-Band,
φάνηκαν μέσα από την εφαρμογή της για υπηρεσίες:
 
Smart Parking
Με αισθητήρες Έξυπνης Στάθμευσης, οι οδηγοί ενημερώνονται άμεσα για το πού βρίσκονται ελεύθερες θέσεις στάθμευσης και πώς θα φτάσουν εκεί, μέσω ειδικού mobile application.
 
Smart Lighting
Με τα συστήματα Έξυπνου Φωτισμού ο φωτισμός της πόλης προσαρμόζεται σε διαφορετικά επίπεδα έντασης, ανάλογα με την εποχή και την ώρα της ημέρας, μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας.
 
Air Quality Monitoring
Με ειδικό αισθητήρα μετρούνται σε πραγματικό χρόνο θερμοκρασία, υγρασία, πίεση καθώς και διάφορα αέρια και μικροσωματίδια, ενώ δίνεται η δυνατότητα καλύτερης σχεδίασης και δράσης για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
Για το έργο αξιοποιήθηκαν τεχνολογίες της Huawei, η OTS παρείχε την εφαρμογή για την Έξυπνη Στάθμευση, η ΚΑΥΚΑΣ διέθεσε φωτιστικά LED,
η Flashnet τους ελεγκτές Έξυπνου Φωτισμού ενώ η εφαρμογή Air Quality Monitoring πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Radgreen.