Η ταχύτητα Internet που μπορείς να απολαμβάνεις στο σπίτι σου όταν χρησιμοποιείς το tablet, την τηλεόραση, την κονσόλα, το laptop και τις υπόλοιπες συσκευές σου, επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες όπως:

  • η ποιότητα και το μήκος της εσωτερικής καλωδίωσης του σπιτιού. Συνήθως στα παλαιότερα σπίτια υπάρχουν απώλειες που οφείλονται σε θέματα ηλεκτρολογικής υποδομής.
  • η ασύρματη σύνδεση WiFi των συσκευών σου με το router. Η σύνδεση WiFi επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες όπως η ποιότητα και οι δυνατότητες του router, η απόσταση του router από τις συσκευές καθώς και η χωροταξικές ιδιαιτερότητες του κάθε σπιτιού, η παρεμβολή άλλων ηλεκτρικών συσκευών όπως φούρνοι μικροκυμάτων, τηλεοράσεις, ψυγεία κ.α.
  • η απόσταση του σπιτιού από το Αστικό Κέντρο του ΟΤΕ ή την καμπίνα Τηλεπικοινωνιών στη γειτονιά σου καθώς και το καλωδίο που συνδέει το Αστικό Κέντρο ή την καμπίνα Τηλεπικοινωνιών με τον χώρο εγκατάστασης του εξοπλισμού.

Πώς μπορώ να ενημερωθώ για την ταχύτητα σύνδεσης του Internet στην περιοχή μου;  
  1. Έλεγξε τη διαθεσιμότητα των ταχυτήτων του COSMOTE Fiber και ADSL στην περιοχή σου, συμπληρώνοντας τον τηλεφωνικό αριθμό του σταθερού σου, αν είσαι συνδρομητής COSMOTE, ή εναλλακτικά τη διεύθυνσή σου, επιλέγοντας https://www.cosmote.gr/selfcare/jsp/diathesimotita-adsl-vdsl-cosmotetv.jsp?ct=res
  2. Αν είσαι πελάτης COSMOTE μπορείς να ενημερωθείς μέσα από το MyCOSMOTE App
  3. Καλώντας το 13888
  4. Σε οποιοδήποτε κατάστημα του ομίλου ΟΤΕ