Κορυφαίες ταχύτητες στο μεγαλύτερο δίκτυο κινητής της χώρας
Η αφοσίωσή μας σε ένα δίκτυο που προσφέρει κορυφαία εμπειρία συνδεσιμότητας και
Mobile Internet, μας φέρνει κάθε χρόνο στην κορυφή των μετρήσεων.
Βραβείο γρηγορότερου δικτύου κινητής στην Ελλάδα για 6η συνεχή χρονιά από την Ookla®, την πρώτη εταιρεία παγκοσμίως για μετρήσεις Mobile Internet. H μέση ταχύτητα download του δικτύου κινητής COSMOTE αυξήθηκε κατά 26% σε σχέση με πέρσι και το Speed Score™ της COSMOTE είναι υπερδιπλάσιο από του δεύτερου παρόχου*.
ΔΕΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ >
* Βασισμένο σε ανάλυση της Ookla® των Speedtest Intelligence® δεδομένων για τα έτη 2017 - 2022. Συγκριτικά αποτελέσματα βάσει στοιχείων Speedtest Intelligence® για Q3-Q4 2021 vs Q3-Q4 2022. Τα εμπορικά σήματα της Ookla χρησιμοποιούνται με άδεια χρήσης και ανατυπώνονται με άδεια.
Πιστοποίηση best in test για τις υπηρεσίες Mobile Internet και φωνής, για 8η συνεχή φορά, από τη διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων τηλεπικοινωνιακών δικτύων, Umlaut Communications. Χάρη στο COSMOTE 5G, ο μέσος όρος ταχυτήτων του δικτύου κινητής COSMOTE αυξήθηκε κατά 78%.
ΔΕΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ >
Γρήγορο Mobile Internet σε περισσότερα
σημεία
από οποιαδήποτε άλλο δίκτυο!​
Πληθυσμιακή κάλυψη 5G
80%
Πληθυσμιακή κάλυψη 4G
99%
Γεωγραφική κάλυψη 4G
98%
Θαλάσσια κάλυψη 4G
98%
Πληθυσμιακή κάλυψη 4G+
96%
Δες εδώ τις προδιαγραφές & προϋποθέσεις του χάρτη ταχυτήτων Δικτύου Κινητής COSMOTE.
Μάθε περισσότερα για τη διαδικασία που ακολουθείται σε περίπτωση απόκλισης της ταχύτητας Internet της σύνδεσής σας από τη μέγιστη που εμφανίζεται στον χάρτη καθώς και τα μέσα
αποκατάστασης/αποζημίωσης που ισχύουν, στο πλαίσιο της εκάστοτε ακολουθούμενης εμπορικής πολιτικής, στους Όρους Ανοικτού Διαδικτύου
Συχνές ερωτήσεις
Θέλεις να μάθεις περισσότερα; Εδώ θα βρεις όλες τις απαντήσεις.
1. Τι απεικονίζει ο χάρτης ταχυτήτων του δικτύου κινητής COSMOTE;
Ο χάρτης απεικονίζει την εκτίμηση της μέγιστης ταχύτητας download & upload, με βάση την πανελλαδική κάλυψη του δικτύου της COSMOTE, εφόσον χρησιμοποιείται συσκευή που υποστηρίζει τεχνολογία LTE-A (Cat16 και άνω) ή/και τεχνολογία 5G. Η πραγματική κάλυψη καθώς επίσης η ταχύτητα της σύνδεσης στο διαδίκτυο εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες όπως η θέση του συνδρομητή, η υποστηριζόμενη τεχνολογία (5G/4G/3G), το φάσμα συχνοτήτων – bandwidth που χρησιμοποιεί ο πάροχος, ο τύπος της συσκευής του συνδρομητή, ο αριθμός των συνδρομητών που την ίδια στιγμή είναι συνδεδεμένοι στην ίδια τοποθεσία και μοιράζονται τους ίδιους πόρους του δικτύου, οι τοπικές συνθήκες, η παραμετροποίηση τερματικού εξοπλισμού και λογισμικού, ο προορισμός των ροών ανόδου/καθόδου, τυχόν παροδικά προβλήματα βλαβών/ διαθεσιμότητας δικτύου ή και της συσκευής της ίδιας κλπ. Ο χάρτης αφορά εικόνα Μαρτίου 2021 και θα ανανεώνεται ετησίως ή, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, εφόσον προκύψουν νέα δεδομένα στη κάλυψη του δικτύου κινητής COSMOTE.
2. Ποιες συσκευές υποστηρίζουν τις μέγιστες ταχύτητες του δικτύου κινητής COSMOTE ;
Οι συσκευές 5G ή συσκευές με τεχνολογία LTE-A Cat 16, οι οποίες υποστηρίζουν τη τεχνολογία Carrier Aggregation, μέσω της οποίας επιτυγχάνεται υψηλός ρυθμός μετάδοσης δεδομένων (download) καθώς αξιοποιούν τρία ή και περισσότερα διαθέσιμα κανάλια κινητής.
3. Τι υποδεικνύουν οι διαφορετικοί χρωματισμοί στον χάρτη;
Οι μέγιστες ταχύτητες download & upload αποτυπώνονται σε έξι (6) κατηγορίες βάσει τους εύρους στο οποίο ανήκουν. Συγκεκριμένα, για τις μέγιστες download ταχύτητες υπάρχουν οι εξής κατηγορίες:
 • Εξαίρετη (πράσινο σκούρο) για ταχύτητες που είναι πάνω 100Mbps
 • Πολύ καλή (πράσινο) για ταχύτητες που είναι από 30 έως 100Mbps
 • Καλή (πράσινο ανοικτό) για ταχύτητες που είναι από 10 έως 30Mbps
 • Ικανοποιητική (γαλάζιο) για ταχύτητες που είναι από 2 έως 10Mbps
 • Μέτρια (γκρι) για ταχύτητες που είναι από 256kbps έως 2Mbps
 • Χαμηλή (μαύρο) για ταχύτητες που είναι κάτω από 256kbps

Για τις μέγιστες upload ταχύτητες υπάρχουν οι εξής κατηγορίες:
 • Εξαίρετη (πράσινο σκούρο) για ταχύτητες που είναι πάνω 40Mbps
 • Πολύ καλή (πράσινο) για ταχύτητες που είναι από 20 έως 40Mbps
 • Καλή (πράσινο ανοικτό) για ταχύτητες που είναι από 5 έως 20Mbps
 • Ικανοποιητική (γαλάζιο) για ταχύτητες που είναι από 1 έως 5Mbps
 • Μέτρια (γκρι) για ταχύτητες που είναι από 128kbps έως 1Mbps
 • Χαμηλή (μαύρο) για ταχύτητες που είναι κάτω από 128kbps
4. Πως μπορεί κάποιος να ελέγξει την ταχύτητα της σύνδεσής του;
Με ένα εργαλείο ελέγχου ταχύτητας internet. H COSMOTE σε συνεργασία με την OOKLA, τη παγκοσμίως κορυφαία εταιρεία speedtest®, έχει δημιουργήσει ένα νέο εργαλείο μέτρησης ταχύτητας. Εκτός από μια πλήρη εικόνα αναφορικά με τη ταχύτητα της σύνδεσης, το νέο εργαλείο παρέχει τη δυνατότητα στους εκπροσώπους της Τεχνική Υποστήριξης COSMOTE να έχουν εικόνα των μετρήσεων για την καλύτερη εξυπηρέτηση του συνδρομητή σε περίπτωση βλάβης/παραπόνου για χαμηλές ταχύτητες. Η πρόσβαση στο Εργαλείο Μέτρησης Ταχύτητας γίνεται μέσω οποιουδήποτε web browser από τις συσκευές (κινητό, tablet, κλπ.) του χρήστη μέσω της ιστοσελίδας https://myspeedtest.cosmote.gr. Η χρήση του εργαλείου μέτρησης ταχύτητας είναι δωρεάν και δεν καταναλώνονται δεδομένα κινητής από το πρόγραμμα/πακέτο του συνδρομητή για τη χρήση του.
5. Ποια είναι τα δικαιώματα του συνδρομητή ως προς τις ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο;
Σε περίπτωση που ο συνδρομητής παρατηρήσει και επιβεβαιώσει απόκλιση από την μέγιστη ταχύτητα που εμφανίζεται στη περιοχή του, τότε ακολουθείται όπως και σήμερα η διαδικασία βλαβοδιαχείρισης. Αν για 30 μέρες από τη βλάβη/παράπονο του πελάτη, και παρόλες τις προσπάθειες των τεχνικών, η απόκλιση προς τα κάτω παραμένει μεγαλύτερη του 10%, ο πελάτης έχει το δικαίωμα για αζήμια καταγγελία της σύμβασης.
7. Που μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρει πληροφορίες για τη μεθοδολογία και τα μέσα αποκατάστασης;
Πληροφορίες για τη μεθοδολογία και τα μέσα αποκατάστασης είναι διαθέσιμες στους Όρους Ανοικτού Διαδικτύου.