8 Άξονες Προσφοράς στους Πελάτες μας και στην Κοινωνία

Εδώ και πολλές εβδομάδες ζούμε όλοι μια πρωτοφανή συνθήκη που έχει αλλάξει τα δεδομένα της καθημερινότητας όλων μας. Η COSMOTE, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες είναι δίπλα σας φροντίζοντας να ανταποκριθεί στις ανάγκες όλων: των εργαζομένων, των οικογενειών, των μαθητών, των δημοσίων υπηρεσιών αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της.


1. Επικοινωνία

Σε όλους τους πελάτες μας προσφέρουμε μία σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες που διευκολύνουν την επικοινωνία.
Από την πρώτη στιγμή προχωρήσαμε σε παροχή:
 • Δωρεάν απεριόριστες κλήσεις από το σταθερό προς όλα τα σταθερά και κινητά τηλέφωνα εντός Ελλάδας, όλων των παρόχων, για τις ημέρες του Πάσχα. Με τον τρόπο αυτό, φέρνουμε κοντά τα αγαπημένα πρόσωπα, συμβάλλοντας στην προσπάθεια να μείνουμε σπίτι αυτές τις γιορτές προκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας σε όλη την Ελλάδα.
 • Δωρεάν Μόνιμη Περιαγωγή: Οι πελάτες που βρίσκονται αρκετό καιρό σε κάποια χώρα εντός της Ε.Ε., από τις 26/3 μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα λεπτά προς όλους, ΜΒ και SMS του προγράμματός τους, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση λόγω μόνιμης περιαγωγής. Οι χρεώσεις μόνιμης περιαγωγής (αυτές που εφαρμόζονται όταν σε μια περίοδο τετραμήνου, η διάρκεια και η χρήση περιαγωγής ξεπερνάει την αντίστοιχη εθνική), αναστέλλονται έως 25/5.
 • Δωρεάν πακέτα Περιαγωγής για Ιταλία/Ισπανία: Οι συνδρομητές COSMOTE που βρίσκονταν στην Ιταλία μεταξύ 9-12/3 και στην Ισπανία μεταξύ 14-16/3 είχαν πρόσβαση σε δωρεάν πακέτο που ίσχυε για 7 ημέρες και μπορούσε να ανανεωθεί μετά τη λήξη του για ακόμη 7 ημέρες.
 • Δημιουργία ειδικής σελίδας #COSMOTEApoToSpiti για να απαντήσουμε εύκολα και γρήγορα σε όλες τις ερωτήσεις σας.
 

2. Ψυχαγωγία

Στηρίζουμε τις αυξημένες ανάγκες της ελληνικής οικογένειας για ποιοτική ψυχαγωγία όσο «μένουμε σπίτι»:
 • Δωρεάν επιλεγμένο πρόγραμμα με ντοκιμαντέρ και εκπομπές του COSMOTE History ελεύθερα για όλους, μέσα από το επίσημο κανάλι της COSMOTE TV στο YOUTUBE.
 • Εμπλουτισμό του προγράμματος  με κινηματογραφικά blockbuster, παιδικό πρόγραμμα και παραγωγές μεγάλων σκηνοθετών σε Α΄προβολή για όλους τους συνδρομητές


3. Εργασία

Σε όλες τις επιχειρήσεις προσφέρουμε μία σειρά από προϊόντα που διευκολύνουν την επικοινωνία και την απομακρυσμένη εργασία.
 • 15GB δωρεάν προς όλους τους επαγγελματίες συνδρομητές κινητής για 1 μήνα.
 • Για τις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που λειτουργούν απομακρυσμένα, δωρεάν παροχή για τρεις μήνες, της υπηρεσίας Office 365 Business Premium της Microsoft, ώστε οι εργαζόμενοι να συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους με ασφάλεια, στο σπίτι, μέσα από οποιαδήποτε φορητή συσκευή.
 • Δωρεάν απεριόριστες κλήσεις από το σταθερό προς όλα τα σταθερά και κινητά τηλέφωνα εντός Ελλάδας, όλων των παρόχων, για τις ημέρες του Πάσχα. Με αυτόν τον τρόπο όσες επιχειρήσεις λειτουργούν κανονικά μπορούν να επικοινωνήσουν ελεύθερα με τους συνεργάτες τους.


4. Υγεία

Παίρνοντας μέρος στην εθνική προσπάθεια, προχωρήσαμε στην ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των ελληνικών νοσοκομείων με αγορά απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού αξίας  2 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα για την προμήθεια 24 αναπνευστήρων, 110 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και 110 monitors.
 
Οι περισσότεροι από τους 24 αναπνευστήρες έχουν ήδη τεθεί στην υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου» και του Θριάσιου Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας. Η παράδοση των 110 κλινών, τύπου 3303-6, και των ισάριθμων monitors, τύπου Elite V8, συνολικής αξίας €1.540.000, θα ξεκινήσει από τις 15 Απριλίου.
 
Θα προχωρήσουμε στην αγορά και πρόσθετου ιατρικού εξοπλισμού μέχρι το συνολικό ποσό των 2 εκατ. ευρώ, πάντα σε συνεννόηση με το συντονιστικό τμήμα του Υπουργείου Υγείας και σύμφωνα με τις ανάγκες των νοσοκομείων. 

Μια σειρά επιπλέον δράσεων στήριξης των αναγκών του Υπουργείου Υγείας με στόχο την διευκόλυνση όλων των πολιτών έχουν ήδη υλοποιηθεί.

Η COSMOTE συνεισέφερε με:

 • Την παροχή των SMS που απαιτούνται για τη σωστή λειτουργία της άυλης συνταγογράφησης για όλο τον Απρίλιο.
 • Δωρεάν SMS για 3 μήνες στο Κέντρο Επιχειρήσεων και Υγείας (ΚΕΠΥ) του ΕΚΑΒ για την συλλογή, καταγραφή και αξιολόγηση των ημερήσιων στοιχείων από τα διαχειριζόμενα περιστατικά της πανδημίας από όλα τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας.
 • τη Δωρεάν δημιουργία και λειτουργία ειδικού 5ψηφίου αριθμού Γραμμής Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης (10306) για τη συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη των πολιτών. Επίσης, όλες οι κλήσεις από συνδρομητές COSMOTE προς το 10306 είναι εντελώς δωρεάν.


5. Εκπαίδευση

Αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για την ελληνική οικογένεια, η COSMOTE προσέφερε:
 • Δωρεάν πρόσβαση από κινητά δίκτυα, χωρίς χρέωση δεδομένων στις ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία.
 • Πρόσβαση στα εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις του  Μουσείου Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν από το σπίτι.
 

6. Πολιτεία

Είμαστε υπερήφανοι που υλοποιούμε έργα τεχνολογίας που διευκολύνουν το Κυβερνητικό έργο στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ενδεικτικά η COSMOTE προσέφερε:
 • Εξ αποστάσεως εργασία για 10.000 Δημόσιους Υπαλλήλους για διάστημα 3 μηνών.
 • Δωρεάν παροχή από την cosmoONE της υπηρεσίας ηλεκτρονικών διαγωνισμών, sourceONE, για τρεις μήνες, στα Δημόσια και Ιδιωτικά Νοσοκομεία, τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας μας. Με την πρωτοβουλία αυτή, διευκολύνουμε Νοσοκομεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση να καλύψουν ψηφιακά τις αυξημένες ανάγκες των προμηθειών τους, κατά την αντιμετώπιση της πανδημίας.


7. Στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων

 • Το Διοικητικό Μέγαρο του Ομίλου ΟΤΕ πρόσφατα έγινε «Προστατευόμενο Πόστο» για τους πωλητές του περιοδικού Σχεδία. Λόγω του covid19, η ενέργεια για τον μήνα Απρίλιο ανεστάλη και προχωρήσαμε άμεσα σε:
  • Ηλεκτρονική αγορά 250 τευχών για τον μήνα Απρίλιο.
  • Παροχή δωρεάν χρόνου ομιλίας και GB στους πωλητές της Σχεδίας για τους επόμενους 3 μήνες.
 • Παροχή δωρεάν COSMOTE TV  σε 4  σπίτια του Χαμόγελου του Παιδιού. Συνολικά τα τελευταία χρόνια έχουμε προσφέρει δωρεάν την υπηρεσία COSMOTE TV και στα 15 σπίτια του Χαμόγελου του Παιδιού και σε πάνω από 165 χώρους που φιλοξενούν παιδιά.


8. Οι άνθρωποί μας

Όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατά χωρίς τους ανθρώπους μας.
 
Σε όλους αυτούς που δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό - ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο - προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι κάθε οικογένεια, κάθε επιχείρηση και ο καθένας από εμάς θα παραμείνει συνδεδεμένος, θα συνεχίσει να επικοινωνεί, να εργάζεται, να ψυχαγωγείται και να εξυπηρετείται από το σπίτι, ο Όμιλος ΟΤΕ προχώρησε στην εφαρμογή συγκεκριμένων ενεργειών, που διασφαλίζουν πρώτα από όλα την υγεία και ασφάλειά τους, αλλά και την συνέχιση της εργασίας τους.
13.000 εργαζόμενοι δουλεύουν από το σπίτι, αλλά ακόμα 3.000 βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Οι τεχνικοί μας, οι άνθρωποι των καταστημάτων μας και των τηλεφωνικών μας κέντρων δίνουν το παρόν καθημερινά για να βρισκόμαστε πάντα δίπλα σας.
 
Ο κόσμος μας είναι καλύτερος όταν αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί, την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση, με υπευθυνότητα, σεβασμό και φροντίδα για τον συνάνθρωπο.