Το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών της χώρας, φέρνει
100% οπτική ίνα μέσα σε σπίτια & επιχειρήσεις!
 
Υλοποιούμε το μεγαλύτερο έργο αναβάθμισης τηλεπικοινωνιακών υποδομών των τελευταίων δεκαετιών, τοποθετώντας οπτικές ίνες παντού. Σήμερα το δίκτυο οπτικών ινών COSMOTE έχει μήκος 43.000 χλμ και φτάνει σε περισσότερες από 12.500 καμπίνες σε όλη την ελληνική επικράτεια, δίνοντας τη δυνατότητα σε 2,7 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις να συνδεθούν στο Internet με υπερ-υψηλές ταχύτητες έως 200Mbps.

Τώρα, επεκτείνουμε το δίκτυό μας ακόμα περισσότερο και για πρώτη φορά, μέσω της υποδομής Fiber To The Home, φέρνουμε 100% οπτική ίνα μέχρι την πρίζα του σπιτιού ή της επιχείρησής σου!
Αυτή τη στιγμή η υποδομή Fiber To The Home είναι διαθέσιμη σε συγκεκριμένες διευθύνσεις του Δήμων Παλαιού Φαλήρου, Αμαρουσίου, Χολαργού και Καλαμαριάς και Θεσσαλονίκης. Σύντομα θα φτάνει σε όλο και περισσότερα σπίτια και επιχειρήσεις αλλά και σε εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.

Οι συνολικές επενδύσεις του Ομίλου μας, κυρίως για υποδομές και δίκτυα νέας γενιάς, θα ανέλθουν σε έως 2 δισ. ευρώ μέχρι το 2022, με στόχο να επιταχύνουμε τη μετάβαση της χώρας στη νέα ψηφιακή εποχή και να συμβάλλουμε έμπρακτα σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους!
Για πρώτη φορά
100% οπτική ίνα & 100% εγγυημένες ταχύτητες
που θα φτάνουν το 1 Gbps
 
Η καθημερινότητα γίνεται ακόμα καλύτερη!
Μέσω της υποδομής Fiber To The Home, στην πρίζα του σπιτιού σου φτάνει πλέον 100% οπτική ίνα. Έτσι, για πρώτη φορά, θα έχεις 100% εγγυημένη ταχύτητα για να κάνεις downloading σε δευτερόλεπτα, online gaming χωρίς καθυστερήσεις, να βλέπεις HD video χωρίς διακοπές και να είναι όλες οι smart συσκευές σου ταυτόχρονα online, όπως ποτέ άλλοτε!
Μάθε περισσότερα για τις νέες δυνατότητες εδώ.
 
Φέρνουμε την κοινωνία του μέλλοντος!
Τα δίκτυα νέας γενιάς θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), το Internet of Things, η Εικονική Πραγματικότητα (VR), το 3D printing, τα Αυτόνομα Ρομπότ (Autonomous Robots) κ.α. που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής με καινούριες εμπειρίες, εξελίξεις και παροχές στην Ιατρική, στην Εκπαίδευση και στην Ψυχαγωγία. Η ελληνική περιφέρεια θα αποκτήσει τοπική ανάπτυξη και βελτιωμένη εξυπηρέτηση για τους πολίτες της, χάρη στις αξιόπιστες δικτυακές υποδομές και υψηλές ταχύτητες. 

 
H επιχειρηματική δραστηριότητα εξελίσσεται!
Επιχειρηματίες σε σημαντικούς κλάδους όπως ο Τουρισμός, η Γεωργία, η Κτηνοτροφία και η Βιομηχανία θα εφαρμόσουν τα νέα αυτά δεδομένα στην καθημερινότητά τους, αξιοποιώντας στο έπακρο την τεχνολογία, τις γρήγορες ταχύτητες και την απόλυτη σταθερότητα των οπτικών ινών ανταγωνιζόμενοι πλέον με ίσους όρους τη διεθνή αγορά.
Ζήσε σήμερα τις εκπληκτικές ταχύτητες των οπτικών ινών!
 
 
ΔΕΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ
ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΔΕΣ ΕΔΩ
Θέλεις να μάθεις περισσότερα γι' αυτό; Εδώ θα βρεις όλες τις απαντήσεις:
1. Τι είναι το δίκτυο οπτικών ινών;
Το δίκτυο οπτικών ινών είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας για πρόσβαση στο Internet. Επιτρέπει τη μεταφορά δεδομένων με την ταχύτητα του φωτός, μέσα από καλώδια με πάρα πολύ λεπτά γυάλινα νήματα, τις οπτικές ίνες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα νέες εκπληκτικές ταχύτητες που μελλοντικά μπορούν να φτάσουν μέχρι και 1Gbps!
2. Ποιες είναι οι ταχύτητες download και upload που έχω στο δίκτυο COSMOTE Fiber;
  Download Upload
Fiber (200Mbps) 200 Mbps 20 Mbps
Fiber (100Mbps) 100 Mbps 10 Mbps
Fiber (50Mbps) 50 Mbps 5 Mbps
3. Πώς θα ενημερωθώ αν στην περιοχή μου θα είναι διαθέσιμη σύνδεση με υποδομή Fiber To The Home;
Από τις αρχές Ιουλίου 2018, τα προγράμματα COSMOTE Double Play/Business Double Play με υποδομή Fiber To The Home, δηλαδή οπτικής ίνας που θα φτάνει κατευθείαν μέσα στο σπίτι και την επιχείρηση, είναι διαθέσιμα σε συγκεκριμένες περιοχές των Δήμων Παλαιού Φαλήρου, Αμαρουσίου, Χολαργού και Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης που συνεχώς θα αυξάνονται. Μπορείς να ελέγξεις τη διαθεσιμότητα στη διεύθυνσή σου εδώ.
4. Τι σημαίνει 100% εγγυημένη ταχύτητα;
Η τεχνολογική υποδομή Fiber To The Home (FTTH) αποτελείται από 100% οπτική ίνα, δηλαδή η οπτική ίνα θα φτάνει μέχρι την πρίζα του σπιτιού ή της επιχείρησης χωρίς να μεσολαβεί κάποιο άλλο υλικό, όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις που η οπτική ίνα φτάνει μέχρι την καμπίνα της γειτονιάς (FTTC) ή το αστικό κέντρο της περιοχής (FTTE). Αυτό εξασφαλίζει ότι θα απολαμβάνεις την απόλυτη απόδοση ταχύτητας χωρίς καμία απώλεια ή διακοπή.
5. Σε τι διαφέρει η ταχύτητα 100Mbps με υποδομή Fiber To The Home από την ταχύτητα 100Μbps μέσω άλλων υποδομών;
Η διαφορά βρίσκεται στην τεχνολογική υποδομή η οποία επηρεάζει την πραγματική ταχύτητα στην οποία συγχρονίζει το router. Στις περιπτώσεις που η οπτική ίνα φτάνει μέχρι την καμπίνα της γειτονιάς (FTTC) ή το αστικό κέντρο της περιοχής (FTTE), δεσμευόμαστε για την πραγματική ταχύτητα που θα απολαμβάνεις, από την υψηλότερη έως την χαμηλότερη, κατά την διαδικασία αγοράς του προγράμματος. Στην περίπτωση της σύνδεσης με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (Fiber To The Home) δεν παρεμβάλλεται καθόλου χαλκός, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, και έτσι δεν υπάρχει καμία απώλεια στην ταχύτητα που θα απολαμβάνεις.
6. Θα πρέπει να αλλάξω router για να συνδεθώ στις υψηλές ταχύτητες COSMOTE Fiber;
Εφόσον το router σου δεν είναι συμβατό με την ταχύτητα του προγράμματος που επέλεξες, το σημείο πώλησης θα φροντίσει να αποκτήσεις ένα νέο συμβατό COSMOTE router.
7. Αν δεν συνδέσω το συμβατό COSMOTE router, θα επηρεαστεί η ταχύτητα συγχρονισμού μου;
Απαιτείται συμβατό router προκειμένου να έχεις τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα του προγράμματος που έχεις επιλέξει. Επομένως, αν δεν συνδέσεις συμβατό router, θα έχεις χαμηλότερη ταχύτητα συγχρονισμού. Το σημείο πώλησης ή εξυπηρέτησης θα σε καθοδηγήσει κατάλληλα για τα συμβατά COSMOTE router.
8. Είναι διαθέσιμο το COSMOTE Fiber στην περιοχή μου;
Δες εδώ, τηλεφώνησε στο 13888 (13818 για επιχειρήσεις) ή επισκέψου ένα κατάστημα του Ομίλου ΟΤΕ.
9. Δεν έχω COSMOTE Fiber στην περιοχή μου. Πότε θα αποκτήσω;
Το δίκτυο COSMOTE Fiber επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς με στόχο να φθάσει γρήγορα κοντά σου. Μέχρι τότε, σου προτείνουμε την αποκλειστική και πρωτοποριακή υπηρεσία COSMOTE Home Speed Booster που συνδυάζει ταχύτητες σταθερής και κινητής μέσω του δικτύου COSMOTE 4G και η οποία θα σου δώσει τη δυνατότητα να ενισχύσεις τη ταχύτητά της σύνδεσής σου ακόμα και έως και +60Mbps. Μάθε περισσότερα εδώ.
10. Δεν είμαι πελάτης σταθερού COSMOTE. Τι πρέπει να κάνω για να το αποκτήσω πρόγραμμα Double Play Fiberspeed;
Μπες στο cosmote.gr, τηλεφώνησε στο 13888 ή επισκέψου ένα κατάστημα του Ομίλου ΟΤΕ.
facebook
instagram
youtube
twitter