Νέες απεριόριστες δυνατότητες έρχονται στο φως, από το COSMOTE Fiber, με ταχύτητες που θα φτάνουν το 1Gbps. Το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών της χώρας φέρνει στη ζωή μας καινούριες δυνατότητες που θα μας προσφέρουν βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, της ποιότητας ζωής των πολιτών αλλά και της ποιότητας παροχής υπηρεσιών στην Κοινωνία, στον Πολιτισμό και στην Οικονομία.
SCROLL DOWN
Ζήσε σήμερα τις εκπληκτικές ταχύτητες οπτικών ινών με τα νέα προγράμματα Double Play Fiber, που για πρώτη φορά σου δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίζεις από πριν την πραγματική ταχύτητα της σύνδεσής σου.
Εγγύηση Πραγματικής Ταχύτητας από το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών

Το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα είναι εδώ, για να προσφέρει σε ακόμα περισσότερους, ταχύτητες έως 200Mbps, με Εγγύηση Πραγματικής Ταχύτητας.

Τι είναι η Εγγύηση Πραγματικής Ταχύτητας

Για πρώτη φορά, μπορείς να γνωρίζεις ποια θα είναι η πραγματική ταχύτητα της σύνδεσής σου πριν την αγοράσεις, αφού ένας εξειδικευμένος εκπρόσωπός μας θα σε ενημερώσει στα καταστήματά μας, στο 13888 ή στο cosmote.gr, για τις εγγυημένα υψηλές ταχύτητες -από τη χαμηλότερη έως και την υψηλότερη- που θα έχεις στο σπίτι ή την επιχείρησή σου, πριν αποφασίσεις ποιο πρόγραμμα ταιριάζει στις ανάγκες σου. Στην περίπτωση που υπάρχει απόκλιση μεταξύ της ταχύτητας που θα δεις τελικά στο router σου και σε αυτήν της Εγγύησης Πραγματικής Ταχύτητας, τότε μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο 13888 κι εμείς θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να βελτιώσουμε την ταχύτητά σου. Εάν δεν μείνεις ικανοποιημένος, θα μπορείς να μεταβείς στο πρόγραμμα της αμέσως μικρότερης ταχύτητας, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Είναι σημαντική για σένα, γι’ αυτό και την κάναμε πραγματικότητα

Όταν επιλέγεις ένα πρόγραμμα Double Play, το επιλέγεις με κύριο κριτήριο την ταχύτητα του Internet. Συνήθως όμως, η ονομαστική ταχύτητα του προγράμματος είναι διαφορετική από την ταχύτητα που πραγματικά έχεις.

Η Εγγύηση Πραγματικής Ταχύτητας έρχεται για να διευκολύνει την επιλογή του ιδανικού προγράμματος για σένα. Χάρη στο δίκτυο οπτικών ινών COSMOTE Fiber, μπορούμε να σου υποσχεθούμε τις ταχύτητες που πραγματικά θα απολαμβάνεις για όλα τα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiber / Business Double Play Fiber, με ταχύτητες από 30Mbps και πάνω.

Η πραγματική ταχύτητα με απλά λόγια

Η πραγματική ταχύτητα σύνδεσης στο Internet είναι η ταχύτητα με την οποία συνδέεται το router σου στο δίκτυο COSMOTE Fiber, μέσω πρίζας. Η ταχύτητα αυτής της σύνδεσης είναι η μόνη που μπορούμε να εγγυηθούμε γιατί η ταχύτητα που τελικά μπορείς να απολαμβάνεις όταν χρησιμοποιείς το Smartphone, το Tablet, την παιχνιδομηχανή ή το laptop σου μέσω Wi-Fi, επηρεάζεται από πάρα πολλούς παράγοντες που είναι αδύνατο να γνωρίζουμε, όπως: η συσκευή με την οποία συνδέεσαι και οι δυνατότητές της, η κατασκευή και διαρρύθμιση του χώρου, οι οικιακές συσκευές όπως φούρνοι μικροκυμάτων, τηλεοράσεις, ψυγεία κ.α. Οι παράγοντες αυτοί άλλοτε επηρεάζουν περισσότερο και άλλοτε λιγότερο την τελική ταχύτητα που θα απολαμβάνεις από τη συσκευή σου. Σε κάθε περίπτωση, το πιθανότερο είναι να τη δεις μειωμένη σε σχέση με την ταχύτητα συγχρονισμού του router σου.

Δες και μόνος σου την πραγματική ταχύτητα που έχεις στο σπίτι σου
Εάν είσαι πελάτης COSMOTE

1. πληκτρολογώντας http://192.168.1.1/ στο Web Browser

2. μπαίνοντας στο My COSMOTE www.cosmote.gr/selfcare και πατώντας “Έλεγχος ταχύτητας” στις πληροφορίες της σταθερής σύνδεσής σου.

Εάν είσαι νέος πελάτης

Κάνε online παραγγελία και στη συνέχεια ένας εκπρόσωπός μας θα σε καλέσει για να σε ενημερώσει για την πραγματική ταχύτητας της σύνδεσής σου

Επισκέψου οποιοδήποτε κατάστημα του ομίλου ΟΤΕ

Κάλεσε στο 13888

Δες τα νέα προγράμματα για το σπίτι ή την επιχείρησή σου

Κάνε την παραγγελία σου online κι ένας εκπρόσωπός μας θα σε καλέσει ώστε να ενημερωθείς για την πραγματική ταχύτητα της σύνδεσής σου, πριν ολοκληρώσεις την αγορά σου.

Δες τα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiber
 
COSMOTE
Double Play Fiber
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ
 
COSMOTE Business
Double Play Fiber
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΟΥ
ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ
Οι νέες ταχύτητες 100Mbps & 200Mbps θα είναι εμπορικά διαθέσιμες στις 20 Νοεμβρίου 2017. Ισχύει για νέους και υφιστάμενους πελάτες προγραμμάτων COSMOTE Double Play 30 & 50, αποκλειστικά με χρήση κατάλληλου εξοπλισμού COSMOTE. Ο πελάτης μπορεί να μεταβεί στο εμπορικά διαθέσιμο πρόγραμμα με την αμέσως χαμηλότερη ταχύτητα, χωρίς να διαφοροποιήσει τα χαρακτηριστικά ομιλίας του αρχικού προγράμματος. Δεν καταβάλλεται τέλος αποδέσμευσης για το αρχικό πρόγραμμα.
Η καθημερινότητα γίνεται ακόμα καλύτερη για σένα και για όλη την οικογένεια
Νέα δεδομένα έρχονται στη ζωή μας και την αναβαθμίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, από τα μικρά και καθημερινά, μέχρι τα πολύ μεγάλα και σημαντικά. Χάρη στο COSMOTE Fiber, όλες οι δραστηριότητες που σχετίζονται με το Internet, λειτουργούν χωρίς να χάνεται το σήμα και η ταχύτητα σύνδεσης. Την ίδια στιγμή, το δίκτυο οπτικών ινών βελτιώνει την ποιότητα ζωής με καινούριες εμπειρίες, εξελίξεις και παροχές στην Ιατρική, στην Εκπαίδευση και στην Ψυχαγωγία.
Η επιχειρηματική δραστηριότητα εξελίσσεται
Η απόλυτη σταθερότητα του δικτύου οπτικών ινών προσφέρει νέα εργαλεία στους επιχειρηματίες και η καθημερινή δραστηριότητά τους χτίζεται πλέον σε νέες καινοτόμες βάσεις. Οι ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές δεν επηρεάζουν καθόλου το δίκτυο και έτσι τα δεδομένα μεταφέρονται σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις, χωρίς εξασθένιση του σήματος. Σημαντικοί κλάδοι όπως η Γεωργία, η Κτηνοτροφία, η Βιομηχανία εφαρμόζουν τα νέα αυτά δεδομένα στην καθημερινότητά τους, αξιοποιώντας στο έπακρο την τεχνολογία και τις γρήγορες ταχύτητες των οπτικών ινών.
 
Το COSMOTE Fiber είναι σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα
και συνεχίζει να εξαπλώνεται, μέσα από ένα μεγάλο επενδυτικό πλάνο που ενώνει όλη τη χώρα. Το μέγεθος του δικτύου COSMOTE Fiber δίνει τη δυνατότητα στα περισσότερα σπίτια και επιχειρήσεις να απολαμβάνουν τις νέες δυνατότητες των οπτικών ινών, ενώ το πλάνο ανάπτυξής του, μέρα με τη μέρα, αναβαθμίζει τις ταχύτητες, σε ολοένα και περισσότερες γειτονιές.
Εξελίσσουμε συνεχώς τον ψηφιακό κόσμο και εισάγουμε μια καινούρια πραγματικότητα που κοιτά ξεκάθαρα στο μέλλον!
Το COSMOTE Fiber:
καλύπτει
43.000 χλμ
στο εθνικό δίκτυο οπτικών ινών
φτάνει σε
2.700.000
νοικοκυριά
θα φέρει
1 Gbps
ταχύτητα σε κάθε σπίτι & επιχείρηση
Τα οφέλη των οπτικών ινών
Χάρη στη χρήση νέων τεχνολογιών και συνδεσιμότητας, αναπτύσσεται καλύτερη εξυπηρέτηση και προσφορά σε κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας,όπως ο τουρισμός, η ιατρική, η εκπαίδευση.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα χτίζεται σε νέες, καινοτόμες βάσεις και ανταγωνίζεται με ίσους όρους τη διεθνή αγορά.

Η ελληνική περιφέρεια αποκτά τοπική ανάπτυξη και βελτιωμένη εξυπηρέτηση για τους πολίτες της, χάρη στις αξιόπιστες δικτυακές υποδομές και υψηλές ταχύτητες.

Η καθημερινότητα ενισχύεται με περισσότερη επικοινωνία, ψυχαγωγία και νέες δυνατότητες, με ποιότητα υπηρεσιών.
Χάρη στις οπτικές ίνες
Καταφέραμε με μικρές διαστάσεις να επιτρέπεται η χωρική πολυπλεξία περισσότερων οπτικών ινών σε ένα καλώδιο. Το καλώδιο 96 οπτικών ινών που χρησιμοποιεί ο ΟΤΕ έχει εξωτερική διάμετρο που δεν ξεπερνά τα 7,0 mm.

Αποκτάμε χαμηλότερο κόστος πρώτης ύλης, που είναι γυαλί υψηλής καθαρότητας (διοξείδιο του πυριτίου) προερχόμενο από την άμμο, σε σύγκριση με τον ακριβότερο χαλκό, από τον οποίο κατασκευάζονται οι αγωγοί των συμβατικών καλωδίων.
Θέλεις να μάθεις περισσότερα γι' αυτό; Εδώ θα βρεις όλες τις απαντήσεις:
1. Ποιες είναι οι ταχύτητες download και upload που έχω στο δίκτυο COSMOTE Fiber;
  Download Upload
Fiber (200Mbps) 200 Mbps 20 Mbps
Fiber (100Mbps) 100 Mbps 10 Mbps
Fiber (50Mbps) 50 Mbps 5 Mbps
Fiber (30Mbps) 30 Mbps 3 Mbps
2. Οι ταχύτητες του προγράμματος μου θα είναι πραγματικές;
Το δίκτυο COSMOTE Fiber, φέρνοντας πιο κοντά σου την οπτική ίνα και τις νέες τεχνολογίες (vectoring, supervectoring), επιτρέπει τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα στη γραμμή σου. Επιπλέον, για πρώτη φορά θα μπορείς να ξέρεις την ταχύτητα που πραγματικά θα απολαμβάνεις, πριν αγοράσεις το πρόγραμμα σου, με την Εγγύηση Πραγματικής Ταχύτητας.

H πραγματική ταχύτητα που θα απολαμβάνεις είναι η ταχύτητα συγχρονισμού του router, η οποία εξαρτάται από:
  • το πόσο μακριά μένεις από το Αστικό Κέντρο ΟΤΕ ή από την καμπίνα Τηλεπικοινωνιών (ΚΑΦΑΟ) της γειτονιάς σου
  • την ποιότητα των καλωδίων τόσο του δικτύου, όσο και του κτιρίου που μένεις
Κάνοντας online παραγγελία στο cosmote.gr, καλώντας στο 13888 ή πηγαίνοντας σε ένα από τα καταστήματα του Ομίλου ΟΤΕ, αξιολογούνται τα παραπάνω και σού προτείνεται το κατάλληλο πρόγραμμα.
3. Σε ποια προγράμματα ισχύει η «Εγγύηση Πραγματικής Ταχύτητας»;
Ισχύει σε όλα τα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiber/Business Double Play Fiber, δηλαδή σε όλα τα προγράμματα με ταχύτητες μεγαλύτερες από 30 Mbps.
4. Δηλαδή η COSMOTE μου εγγυάται ότι θα απολαμβάνω για παράδειγμα, ταχύτητα 50 Mbps;
Η COSMOTE είναι η μοναδική εταιρεία στην αγορά που μπορεί να σου εγγυηθεί, πριν αποφασίσεις να αγοράσεις ένα πρόγραμμα, την πραγματική ταχύτητα στην οποία θα συγχρονιστεί το COSMOTE router σου.
5. Έχω ήδη ενεργοποιημένο πρόγραμμα COSMOTE Home Double Play 30 και COSMOTE Home Double Play 50. Ισχύει η «Εγγύηση Πραγματικής Ταχύτητας» για μένα;
Ναι, γιατί όλα τα προγράμματα COSMOTE Home Double Play 30 και COSMOTE Home Double Play 50 μετονομάζονται σε COSMOTE Double Play Fiber 30 και COSMOTE Double Play Fiber 50 αντίστοιχα.
6. Έχω ήδη ενεργοποιημένο πρόγραμμα COSMOTE Business Double Play VDSL 30 Full Pack/Basic και COSMOTE Business Double Play VDSL 50 Full Pack/Basic. Ισχύει η «Εγγύηση Πραγματικής Ταχύτητας» για μένα;
Ναι, γιατί όλα αυτά τα προγράμματα μετονομάζονται σε COSMOTE Βusiness Double Play Fiber 30 Full Pack/Basic και COSMOTE Business Double Play Fiber 50 Full Pack/Basic αντίστοιχα.
7. Με ποιον τρόπο θα ελέγξω την ταχύτητα συγχρονισμού του COSMOTE router μου και κατά πόσο αυτή θα έχει απόκλιση από αυτήν που μού υποσχέθηκαν στο σημείο πώλησης, στα πλαίσια της «Εγγύησης Πραγματικής Ταχύτητας»;
Εφόσον έχεις ενεργοποιημένο ένα πρόγραμμα COSMOTE Double Play Fiber*, μπορείς να ελέγξεις το COSMOTE router σου και να δεις ακριβώς την ταχύτητα με την οποία συγχρονίζεται μέσω web browser στη σελίδα του router (http://192.168.1.1/), μέσω συσκευής που είναι συνδεδεμένη στο τοπικό δίκτυο, στο My COSMOTE (http://www.cosmote.gr/selfcare) από οπουδήποτε επιθυμείς και πατώντας «Έλεγχος ταχύτητας» στις πληροφορίες της σταθερής σύνδεσής σου.

Αν αυτή η ταχύτητα είναι μικρότερη από αυτήν της «Εγγύησης Πραγματικής Ταχύτητας», επικοινώνησε με έναν τεχνικό στο 13888 για να ελέγξει πώς μπορεί να τη βελτιώσει.
8. Μέτρησα με speedtest (π.χ. OOKLA) την ταχύτητά μου και είναι μικρότερη από την «Εγγύηση Πραγματικής Ταχύτητας» για την οποία ενημερώθηκα στο σημείο πώλησης. Γιατί;
Το κάθε speedtest εργαλείο (π.χ. OOKLA) μετράει την ταχύτητα με την οποία η συσκευή σου (π.χ. Tablet) έχει πρόσβαση στο Internet, ενώ η «Εγγύηση Πραγματικής Ταχύτητας» αναφέρεται αποκλειστικά στην ταχύτητα συγχρονισμού του COSMOTE router σου. Εφόσον έχεις ενεργοποιημένο ένα πρόγραμμα COSMOTE Double Play Fiber, μπορείς να μπεις στο COSMOTE router σου και να δεις ακριβώς την ταχύτητα με την οποία συγχρονίζεται.
Αν αυτή η ταχύτητα είναι μικρότερη από αυτή της «Εγγύησης Πραγματικής Ταχύτητας», τότε επικοινώνησε με έναν τεχνικό στο 13888 για να ελέγξει πώς μπορεί να τη βελτιώσει.
9. Είναι διαφορετική η μέτρηση μέσω speedtest (πχ. ΟΟΚLΑ) από την ταχύτητα συγχρονισμού;
Ναι είναι διαφορετική, καθώς η ταχύτητα συγχρονισμού του router είναι η μέγιστη δυνατή ταχύτητα, καθώς η δεύτερη μπορεί να επηρεάζεται από τους εξής παράγοντες:
  • a. Άλλες συσκευές μέσα στο σπίτι που συνδέονται στο Internet τη στιγμή που γίνεται η μέτρηση
  • b. Άλλες εφαρμογές που κάνουν χρήση του Internet στη συσκευή που γίνεται η μέτρηση
  • c. Ασθενές σήμα Wi-Fi στη συσκευή που γίνεται η μέτρηση
Η μέτρηση ταχύτητας θα πρέπει ιδανικά να γίνεται με ενσύρματη σύνδεση υπολογιστή με το COSMOTE router σου.
10. Επικοινώνησα με το 13888 αλλά δυστυχώς, λόγω της καλωδίωσης του σπιτιού μου, ο τεχνικός δεν μπόρεσε να μου βελτιώσει την ταχύτητα έτσι ώστε να φτάσει σε αυτήν που υποσχέθηκαν στο σημείο πώλησης στα πλαίσια της «Εγγύησης Πραγματικής Ταχύτητας». Τι με συμβουλεύετε να κάνω;
Έχεις πολλές επιλογές:
  • Μάθε για την υπηρεσία COSMOTE@YourService εδώ
  • Ενημερώσου για Wi-Fi repeater εδώ
Αν επιθυμείς, κάλεσε στο 13888 (χωρίς χρέωση από Σταθερό COSMOTE) και ζήτα να ενημερωθείς για τη δυνατότητα να αποκτήσεις το ίδιο πρόγραμμα στην αμέσως μικρότερη ταχύτητα. Για παράδειγμα, αν έχεις ένα πρόγραμμα COSMOTE Double Play Fiber 50, μπορείς να αποκτήσεις το εμπορικά διαθέσιμο πρόγραμμα COSMOTE Double Play Fiber 30.
11. Επικοινώνησα με το 13818 αλλά δυστυχώς, λόγω της καλωδίωσης στην επιχείρησή μου, ο τεχνικός δεν μπόρεσε να βελτιώσει την ταχύτητά μου έτσι ώστε να φτάσει σε αυτή που μού υποσχέθηκαν στο σημείο πώλησης στα πλαίσια της «Εγγύησης Πραγματικής Ταχύτητας». Τι με συμβουλεύετε να κάνω;
Έχεις πολλές επιλογές:
  • Μάθε για την υπηρεσία COSMOTE@YourService for Business εδώ
  • Ενημερώσου για το Wi-Fi repeater εδώ
  • Αν επιθυμείς, κάλεσε στο 13818 (χωρίς χρέωση από Σταθερό COSMOTE) και ζήτα να ενημερωθείς για τη δυνατότητα να αποκτήσεις το ίδιο πρόγραμμα στην αμέσως μικρότερη ταχύτητα. Για παράδειγμα, αν έχεις ένα πρόγραμμα COSMOTE Business Double Play Fiber 50 Full Pack, μπορείς να αποκτήσεις το εμπορικά διαθέσιμο πρόγραμμα COSMOTE Business Double Play Fiber 30 Full Pack.
12. Δεν είμαι πελάτης σταθερού COSMOTE. Τι πρέπει να κάνω για να το αποκτήσω;
Μπες στο cosmote.gr, τηλεφώνησε στο 13888 ή επισκέψου ένα κατάστημα του Ομίλου ΟΤΕ.
13. Θα πρέπει να αλλάξω router για να συνδεθώ στις νέες υψηλές ταχύτητες;
Εφόσον το router σου δεν είναι συμβατό με την ταχύτητα του προγράμματος που επέλεξες, το σημείο πώλησης θα φροντίσει να αποκτήσεις ένα νέο συμβατό COSMOTE router.
14. Αν δεν συνδέσω το συμβατό COSMOTE router, θα επηρεαστεί η ταχύτητα συγχρονισμού μου;
Απαιτείται συμβατό router προκειμένου να έχεις τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα του προγράμματος που έχεις επιλέξει. Επομένως, εάν δεν συνδέσεις συμβατό router, θα έχεις χαμηλότερη ταχύτητα συγχρονισμού. Το σημείο πώλησης ή εξυπηρέτησης θα σε καθοδηγήσει κατάλληλα για τα συμβατά COSMOTE router.
15. Είναι το COSMOTE Fiber διαθέσιμο στην περιοχή μου;
Μπες εδώ, τηλεφώνησε στο 13888 ή επισκέψου ένα κατάστημα του Ομίλου ΟΤΕ για να ενημερωθείς.
16. Δεν έχω COSMOTE Fiber στην περιοχή μου. Πότε θα αποκτήσω;
Η COSMOTE προβαίνει συνεχώς σε επέκταση του δικτύου της. Μέχρι να έρθει στην περιοχή σου, μπορείς να απευθυνθείς στο δίκτυο πωλήσεων προκειμένου να ενημερωθείς για το COSMOTE Home Speedbooster.