Η ΧΩΡΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ
 
Υλοποιούμε τη μεγαλύτερη επένδυση
σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές των
τελευταίων δεκαετιών,
χτίζοντας το
ψηφιακό μέλλον της Ελλάδας.

Η Ελλάδα αλλάζει ταχύτητα και εξελίσσεται σε πραγματικά Ψηφιακή Χώρα με την καθοριστική συμβολή του Ομίλου ΟΤΕ.

Αυξάνοντας τις επενδύσεις του σε πάνω από 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2027, ο Όμιλος θα φέρει την οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (Fiber To The Home) στα 2/3 των γραμμών της Ελλάδας, απαντώντας έτσι στις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες και δημιουργώντας νέες προοπτικές για την ψηφιακή ανάπτυξη.

επενδύσεις πάνω από
€3 δις
έως το 2027
 
560 χιλιάδες
νοικοκυριά & επιχειρήσεις έως σήμερα
 
1 εκατομμύριο
νοικοκυριά & επιχειρήσεις
έως το τέλος του 2022
 
3 εκατομμύρια
νοικοκυριά & επιχειρήσεις
έως το τέλος του 2027
Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων
για τους συνδρομητές COSMOTE

Με στόχο την ενίσχυση της διείσδυσης των υπερυψηλών ταχυτήτων σε ακόμα μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, ο Όμιλος ΟΤΕ θα αναβαθμίσει δωρεάν τις ταχύτητες του σταθερού Internet που απολαμβάνουν σήμερα οι συνδρομητές COSMOTE.

Η αναβάθμιση ταχυτήτων αναμένεται να ξεκινήσει το Α’ τρίμηνο του 2022 και να ολοκληρωθεί σταδιακά μέσα στη χρονιά, ενώ οι συνδρομητές μας δεν θα χρειαστεί να προβούν σε καμία ενέργεια, καθώς η διαδικασία θα γίνεται αυτόματα.

Οι μόνες προϋποθέσεις για την αναβάθμιση, είναι ο συνδρομητής COSMOTE να βρίσκεται σε περιοχή που δεν έχει φτάσει ακόμα η οπτική ίνα στο σπίτι (FTTH) και να το επιτρέπει τεχνολογικά η υποδομή δικτύου της περιοχής που βρίσκεται το σπίτι ή η επιχείρησή του.

Οπτική Ίνα μέχρι το Σπίτι
Fiber To The Home
100% Οπτική Ίνα & 100% Εγγυημένη Ταχύτητα
 
Η καθημερινότητα γίνεται ακόμα καλύτερη!
Μέσω της υποδομής Fiber To The Home, στην πρίζα του σπιτιού σου φτάνει πλέον 100% οπτική ίνα. Έτσι, για πρώτη φορά, θα έχεις 100% εγγυημένη ταχύτητα για να κάνεις downloading σε δευτερόλεπτα, online gaming χωρίς καθυστερήσεις, να βλέπεις HD video χωρίς διακοπές και να είναι όλες οι smart συσκευές σου ταυτόχρονα online, όπως ποτέ άλλοτε!
 
Φέρνουμε την κοινωνία του μέλλοντος!
Τα δίκτυα νέας γενιάς θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), το Internet of Things, η Εικονική Πραγματικότητα (VR), το 3D printing, τα Αυτόνομα Ρομπότ (Autonomous Robots) κ.α. που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής με καινούριες εμπειρίες, εξελίξεις και παροχές στην Ιατρική, στην Εκπαίδευση και στην Ψυχαγωγία. Η ελληνική περιφέρεια θα αποκτήσει τοπική ανάπτυξη και βελτιωμένη εξυπηρέτηση για τους πολίτες της, χάρη στις αξιόπιστες δικτυακές υποδομές και υψηλές ταχύτητες.
 
H επιχειρηματική δραστηριότητα εξελίσσεται!
Επιχειρηματίες σε σημαντικούς κλάδους όπως ο Τουρισμός, η Γεωργία, η Κτηνοτροφία και η Βιομηχανία θα εφαρμόσουν τα νέα αυτά δεδομένα στην καθημερινότητά τους, αξιοποιώντας στο έπακρο την τεχνολογία, τις γρήγορες ταχύτητες και την απόλυτη σταθερότητα των οπτικών ινών ανταγωνιζόμενοι πλέον με ίσους όρους τη διεθνή αγορά.
Συχνές ερωτήσεις
Τι είναι το δίκτυο οπτικών ινών;
Το δίκτυο οπτικών ινών είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας για πρόσβαση στο Internet. Επιτρέπει τη μεταφορά δεδομένων με την ταχύτητα του φωτός, μέσα από καλώδια με πάρα πολύ λεπτά γυάλινα νήματα, τις οπτικές ίνες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα νέες εκπληκτικές ταχύτητες που μελλοντικά μπορούν να φτάσουν μέχρι και 1Gbps!
Ποιες είναι οι ταχύτητες download και upload που έχω στο δίκτυο οπτικών ινών COSMOTE Fiber;

 

Download

Upload

Double Play Fiberspeed 200

έως 200 Mbps

έως 20 Mbps

Double Play Fiberspeed 100

έως 100 Mbps

έως 10 Mbps

Double Play 50

έως 50 Mbps

έως 5 MbpsΜέσω της υποδομής για οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (Fiber To The Home), η πραγματική ταχύτητα της σύνδεσης στο Internet οποιουδήποτε οικονομικού προγράμματος ταυτίζεται με την ονομαστική.
Σε τι διαφέρει η ταχύτητα 100Mbps με υποδομή Fiber To The Home από την ταχύτητα 100Μbps μέσω άλλων υποδομών;
Μέσω της υποδομής Fiber To The Home, φτάνει 100% οπτική ίνα στην πρίζα του σπιτιού ή της επιχείρησής σου με 100% εγγυημένη ταχύτητα.

Η διαφορά βρίσκεται στην τεχνολογική υποδομή η οποία επηρεάζει την πραγματική ταχύτητα στην οποία συγχρονίζει το router. Στην περίπτωση της σύνδεσης με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (Fiber To The Home) δεν παρεμβάλλεται καθόλου χαλκός, όπως γίνεται στις περιπτώσεις που η οπτική ίνα φτάνει μέχρι την καμπίνα της γειτονιάς (FTTC) ή το αστικό κέντρο της περιοχής (FTTE), και έτσι απολαμβάνεις την απόλυτη απόδοση ταχύτητας 100Mbps χωρίς καμία απώλεια ή διακοπή.
Είναι διαθέσιμο το COSMOTE Fiber στην περιοχή μου;

Δες εδώ, τηλεφώνησε στο 13888 (13818 για επιχειρήσεις) ή επισκέψου ένα κατάστημα του Ομίλου ΟΤΕ.

Δεν είμαι πελάτης σταθερού COSMOTE. Τι πρέπει να κάνω για να αποκτήσω πρόγραμμα COSMOTE Double Play;

Μπες εδώ αν είσαι ιδιώτης ή εδώ αν είσαι επαγγελματίας, τηλεφώνησε στο 13888 ή επισκέψου ένα κατάστημα του Ομίλου ΟΤΕ.

Πώς θα ενημερωθώ αν στην περιοχή μου είναι διαθέσιμη η υποδομή με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (Fiber To The Home);

Από τις αρχές Ιουλίου 2018, η υποδομή Fiber To The Home, με 100% οπτική ίνα που φτάνει κατευθείαν μέσα στο σπίτι και την επιχείρηση, είναι διαθέσιμη σε συγκεκριμένες περιοχές στην:

Αττική: Άνω Λιόσια , Αμπελόκηπους, Ζωγράφου, Άγιο Αρτέμιο, Άγιο Δημήτριο, Βύρωνα, Γαλάτσι, Ηλιούπολη, Καισαριανή, Κηφισιά, Μαρούσι, Νέα Ερυθραία, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο, Παπάγου-Χολαργό, Πατήσια, Μελίσσια, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Φιλοθέη, Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Πετρούπολη, Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια,  Λυκόβρυση, Πεντέλη, Άνοιξη, Διόνυσο, Εκάλη, Καματερό, Κερατέα, Κορωπί, Άνω Λιόσια, Νέα Χαλκηδόνα, Δάφνη, Υμηττό, Βάρη, Μαρκόπουλο, Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Σαρωνίδα, Χαϊδάρι, Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Πειραιά, Νέα Φιλαδέλφεια, Παλλήνη, Γέρακας, Ανάβυσσο, Ραφήνα, Ελευσίνα, Λαύριο, Σπάτα και Γλυκά Νερά.
Βόρεια Ελλάδα: σε συγκεκριμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης στους δήμους Θεσσαλονίκης, Αγίου Γεωργίου, Σίνδου, Καλαμαριάς, Επανομής, Ωραιόκαστρου, Ευκαρπίας, Πανοράματος, Συκεών, και Πυλαίας. Επιπρόσθετα στην Καβάλα, την Κατερίνη, τα Γιαννιτσά, την Έδεσσα, το Κιλκίς, το Διδυμότειχο, τη Νάουσα, τις Σέρρες, την Καστοριά, τη Πτολεμαΐδα, τη Δράμα, την Κομοτηνή, την Ορεστιάδα, τη Φλώρινα και τα Γρεβενά, την Άρτα, Ηγουμενίτσα και την Πρέβεζα.
Στερεά Ελλάδα: Αγρίνιο, Άργος, Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Καρπενήσι και Μεσολόγγι.
Θεσσαλία: Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα και η Λειβαδιά
Πελοπόννησο: Σπάρτη, Κόρινθος, Μεσσήνη, Πύργος Ηλείας, Τρίπολη, Αίγιο και Ναύπλιο.
Νησιωτική Ελλάδα: στην Κρήτη στους δήμους Χανίων, Ρεθύμνου, Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας καθώς και σε Ρόδο, Σάμο, Λέσβο και Χίο.

Μπορείς να ελέγξεις τη διαθεσιμότητα στη διεύθυνσή σου εδώ

Τι πρέπει να κάνω για να αποκτήσω οπτική ίνα στο σπίτι μου (FTTH);

Μέσω της υποδομής Fiber To The Home, φτάνει 100% οπτική ίνα στην πρίζα του σπιτιού ή της επιχείρησής σου για 100% εγγυημένη ταχύτητα.

Μπορείς να δεις αν είναι διαθέσιμη η υποδομή FTTH στην περιοχή σου, να μάθεις περισσότερα για τα προγράμματα και την διαδικασία αλλά και να ενημερωθείς για την δράση Superfast Broadband, μέσω της οποίας μπορείς να λάβεις επιδότηση στις ταχύτητες 100 & 200Mbps, με υποδομή Fiber To The Home, για μειωμένη τιμή από 28,90€/μήνα, εδώ

Υπάρχει κάποια επιδότηση για να αποκτήσω υποδομή Fiber To The Home πιο οικονομικά;

Ναι. Μέσω της δράσης Superfast Broadband, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, επιδοτούνται τα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiberspeed 100 & 200Mbps με την τεχνολογική υποδομή Fiber To The Home. Η επιδότηση αφορά στο κόστος σύνδεσης με €48 εφάπαξ και στο μηνιαίο πάγιο της σύνδεσης με €13/μήνα για 24 μήνες.
Δες αν είναι διαθέσιμη η υποδομή Fiber To The Home στην περιοχή σου και αν δικαιούσαι την επιδότηση εδώ

Δεν έχω υποδομή FTTH στην περιοχή μου. Πότε θα αποκτήσω;
Το COSMOTE Fiber επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς και σήμερα διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο Fiber To The Home στη χώρα, με 560.000 γραμμές. Μέχρι το τέλος του 2022, αναμένεται να καλύψουμε με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις και 3 εκατομμύρια μέχρι το 2027, καλύπτοντας σχεδόν τα 2/3 της χώρας με υπερυψηλές ταχύτητες Internet.
Μπορείς να ενημερώνεσαι για τις νέες περιοχές που προστίθενται στην ερώτηση 1.
Τι είναι η αναβάθμιση των ταχυτήτων;

Πρόκειται για αναβάθμιση της υφιστάμενης ταχύτητας πρόσβασης του συνδρομητή στην αμέσως επόμενη εμπορικά διαθέσιμη ταχύτητα, δωρεάν και αυτόματα, χωρίς ο συνδρομητής, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, να χρειάζεται να προβεί σε κάποια ενέργεια.

Για παράδειγμα:

όποιος έχει σήμερα πρόγραμμα ταχύτητας έως 24Mbps θα αναβαθμιστεί η ταχύτητά του σε έως 50Mbps,

όποιος έχει σήμερα πρόγραμμα ταχύτητας έως 50Mbps θα αναβαθμιστεί η ταχύτητά του σε έως 100Mbps,

όποιος έχει σήμερα πρόγραμμα ταχύτητας έως 100Mbps θα αναβαθμιστεί η ταχύτητά του σε έως 200Mbps.

Οι μόνες προϋποθέσεις για την αναβάθμιση, είναι η σύνδεσή σου να βρίσκεται σε περιοχή που δεν έχει φτάσει ακόμα η οπτική ίνα στο σπίτι (Fiber To The Home) και να το επιτρέπει τεχνολογικά η υποδομή δικτύου της περιοχής που βρίσκεται το σπίτι ή η επιχείρησή σου.

Αν η υποδομή για οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (Fiber To The Home) είναι ήδη διαθέσιμη στην περιοχή σου, μπορείς να επωφεληθείς της επιδότησης Superfast Broadband για μειωμένη τιμή από 28,90€/μήνα. Μάθε περισσότερα εδώ αν είσαι ιδιώτης και εδώ αν είσαι επιχειρηματίας.

Θα αναβαθμιστούν και συνδρομητές COSMOTE που έχουν ταχύτητα 200Mbps;
Οι συνδρομητές μας που ήδη διαθέτουν πρόγραμμα ταχύτητας 200Mbps δεν θα έχουν δυνατότητα αναβάθμισης καθώς οι εμπορικά διαθέσιμες ταχύτητες σήμερα φτάνουν έως και 200Mbps.
Πότε θα γίνει η αναβάθμιση ταχυτήτων;
Η δωρεάν αναβάθμιση των ταχυτήτων, αφού εγκριθεί από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2022 και αναμένεται να ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι το τέλος του έτους. Το διάστημα αυτό είναι απαραίτητο λόγω του μεγάλου αριθμού αναβαθμίσεων, για τις οποίες, ανάλογα με την τεχνολογία του δικτύου, θα απαιτούνται διαφορετικές ενέργειες. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η αναβάθμιση γίνεται αυτόματα και απομακρυσμένα, σε άλλες περιπτώσεις όμως θα απαιτηθεί σημαντική τεχνική υλοποίηση ή αλλαγή router.
Τι χρειάζεται να κάνω για να αναβαθμιστεί η ταχύτητά μου; Πώς θα ενημερωθώ;
Οι συνδρομητές σταθερής COSMOTE δεν θα χρειαστεί να προβούν σε καμία ενέργεια. Η αναβάθμιση, εφόσον δεν είσαι σε περιοχή FTTH και το επιτρέπει τεχνολογικά η υποδομή δικτύου της περιοχής που βρίσκεται το σπίτι ή η επιχείρησή σου, θα γίνει δωρεάν και αυτόματα, χωρίς να επηρεάζει άλλα χαρακτηριστικά της σύνδεσής σου (χρόνο ομιλίας, διάρκεια συμβολαίου) και θα ενημερωθείς από εμάς.

Σε περίπτωση που χρειαστεί αλλαγή του router σου, για να είναι συμβατό με την αναβαθμισμένη ταχύτητα, θα φροντίσουμε να αποκτήσεις δωρεάν συμβατό COSMOTE router.
Μόλις έκανα νέα σύνδεση/αλλαγή προγράμματος σταθερού Internet. Δικαιούμαι αναβάθμιση;
Εφόσον δεν βρίσκεσαι σε περιοχή με υποδομή για οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (Fiber To The Home) και αν η υποδομή δικτύου στην περιοχή σου επιτρέπει μεγαλύτερη ταχύτητα από το υπάρχον πρόγραμμά σου, θα αναβαθμιστείς αυτόματα στην επόμενη ταχύτητα.
Τι μπορώ να κάνω εάν αυτή την στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα για μεγαλύτερη ταχύτητα της γραμμής μου;
Η αναβάθμιση της ταχύτητάς σου εξαρτάται από την υποδομή δικτύου της περιοχής σου και ενδεχομένως να μην την επιτρέπει. Το COSMOTE Fiber επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς και σήμερα διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο Fiber To The Home στη χώρα, με 560.000 γραμμές. Μέχρι το τέλος του 2022, αναμένεται να καλύψουμε με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις, και 3 εκατομμύρια μέχρι το 2027, καλύπτοντας σχεδόν τα 2/3 της χώρας με υπερυψηλές ταχύτητες Internet.

Μπορείς να ενημερώνεσαι για τις νέες περιοχές με υποδομή Fiber To The Home που προστίθενται, στην ερώτηση 1 της ενότητας “Οπτική Ίνα μέχρι το Σπίτι”.
Τι χρειάζεται να κάνω εάν έχω δυνατότητα για μεγαλύτερη ταχύτητα της γραμμής μου με υποδομή FTTH;

Εφόσον είναι διαθέσιμη η υποδομή για οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) στη διεύθυνσή σου, μπορείς να μάθεις περισσότερα για τα προγράμματα και την διαδικασία αλλά και να ενημερωθείς για τη δράση Superfast Broadband, μέσω της οποίας μπορείς να λάβεις επιδότηση στις ταχύτητες 100 & 200Mbps, με υποδομή Fiber To The Home, για μειωμένη τιμή από 28,90€/μήνα, εδώ