COSMOTE FIBER
Το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών
 

Ξεκινήσαμε το μεγάλο έργο επέκτασης του COSMOTE Fiber, για να φέρουμε την δύναμη των οπτικών ινών από την μία άκρη της Ελλάδας ως την άλλη.

Και συνεχίζουμε!

Τώρα, πάνω από 2,3 εκατομμύρια ιδιώτες κι επιχειρήσεις μπορούν να αποκτήσουν ασύλληπτες ταχύτητες:

300Mbps   500Mbps   1Gbps

για να απολαμβάνουν την απόλυτη εμπειρία Internet.
Οι ταχύτητες COSMOTE Fiber είναι εμπορικά διαθέσιμες σε περιοχές με υποδομή Fiber To The Home.

Αναβαθμίζουμε τη χώρα επεκτείνοντας
το δίκτυο COSMOTE Fiber!

Υλοποιούμε τη μεγαλύτερη επένδυση σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές των τελευταίων δεκαετιών, χτίζοντας το ψηφιακό μέλλον της Ελλάδας, με επενδύσεις που ξεπερνούν τα 3 δις ευρώ μέχρι το 2027
Eπεκτείνουμε το δίκτυο COSMOTE Fiber για να φέρουμε 100% οπτική ίνα και 100% εγγυημένη ταχύτητα που ήδη φτάνει το 1Gbps!

Eπεκτείνουμε το δίκτυο COSMOTE Fiber για να φέρουμε 100% οπτική ίνα και 100% εγγυημένη ταχύτητα που ήδη φτάνει το 1Gbps!

Σήμερα, περισσότερα από 940.000 σπίτια κι επιχειρήσεις σε όλη την χώρα, μπορούν να απολαμβάνουν τις νέες ασύλληπτες ταχύτητες, ενώ μέχρι το τέλος του 2027, πρόσβαση σε αυτές θα έχουν 3.000.000 σπίτια κι επιχειρήσεις, καλύπτοντας τα 2/3 της Ελλάδας.

Γιατί ένας κόσμος πιο γρήγορος για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους.

Δυνατότητα για 100% εγγυημένη ταχύτητα Internet,
μέσω της υποδομής Fiber To The Home σε:
2.300.000
ιδιώτες & επιχειρήσεις
έως σήμερα
7.650.000
Ιδιώτες & επιχειρήσεις
έως το τέλος του 2027
Σήμερα το COSMOTE Fiber,
μέσω υποδομών FTTC & FTTH, έχει συνολικά:
Μήκος
>43.000χλμ.
 
Ενεργές καμπίνες
16.400
 
Κάλυψη σε
3.400.000
νοικοκυριά & επιχειρήσεις
Ταχύτητες έως
200Mbps
μέσω FTTC
Ταχύτητες
1Gbps
μέσω FTTH
Δωρεάν αναβάθμιση ταχύτητας
για τους συνδρομητές COSMOTE

Ο μεγάλος μας στόχος είναι η ενίσχυση της διείσδυσης των υπερυψηλών ταχυτήτων σε ακόμα μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Γι' αυτό και μέχρι να ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο της επέκτασης της οπτική ίνας, ξεκινήσαμε ήδη την δωρεάν αναβάθμιση ταχύτητας του σταθερού ευρυζωνικού Internet που απολαμβάνουν σήμερα οι συνδρομητές COSMOTE.

Η αναβάθμιση ταχύτητας θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέσα στη χρονιά σε 750.000 σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ οι συνδρομητές μας δεν θα χρειαστεί να προβούν σε καμία ενέργεια, καθώς η διαδικασία θα γίνεται αυτόματα. Οι μόνες προϋποθέσεις για την αναβάθμιση, είναι ο συνδρομητής COSMOTE να βρίσκεται σε περιοχή που δεν έχει φτάσει ακόμα η οπτική ίνα στο σπίτι (FTTH) και να το επιτρέπει τεχνολογικά η υποδομή δικτύου της περιοχής που βρίσκεται το σπίτι ή η επιχείρησή του.

Μάθε περισσότερα
ΑΥΤΟΜΑΤΗ
Δωρεάν
αναβάθμιση
ταχύτητας Internet
ΣΕ
750.000
νοικοκυριά & επιχειρήσεις
έως το τέλος του 2022
100% Οπτική ίνα & 100% Εγγυημένη ταχύτητα
που φτάνει το 1Gbps
 
Η καθημερινότητα γίνεται ακόμα καλύτερη!
Μέσω της υποδομής Fiber To The Home, στην πρίζα του σπιτιού σου φτάνει πλέον 100% οπτική ίνα. Έτσι, για πρώτη φορά, θα έχεις 100% εγγυημένη ταχύτητα για να κάνεις downloading σε δευτερόλεπτα, online gaming χωρίς καθυστερήσεις, να βλέπεις HD video χωρίς διακοπές και να είναι όλες οι smart συσκευές σου ταυτόχρονα online, όπως ποτέ άλλοτε!
 
Φέρνουμε την κοινωνία του μέλλοντος!
Τα δίκτυα νέας γενιάς συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), το Internet of Things, η Εικονική Πραγματικότητα (VR), το 3D printing, τα Αυτόνομα Ρομπότ (Autonomous Robots) κ.α. που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής με καινούριες εμπειρίες, εξελίξεις και παροχές στην Ιατρική, στην Εκπαίδευση και στην Ψυχαγωγία. Η ελληνική περιφέρεια θα αποκτήσει τοπική ανάπτυξη και βελτιωμένη εξυπηρέτηση για τους πολίτες της, χάρη στις αξιόπιστες δικτυακές υποδομές και υψηλές ταχύτητες.
 
H επιχειρηματική δραστηριότητα εξελίσσεται!
Επιχειρηματίες σε σημαντικούς κλάδους όπως ο Τουρισμός, η Γεωργία, η Κτηνοτροφία και η Βιομηχανία θα εφαρμόσουν τα νέα αυτά δεδομένα στην καθημερινότητά τους, αξιοποιώντας στο έπακρο την τεχνολογία, τις γρήγορες ταχύτητες και την απόλυτη σταθερότητα των οπτικών ινών ανταγωνιζόμενοι πλέον με ίσους όρους τη διεθνή αγορά.
Μάθε περισσότερα
για τα προγράμματα COSMOTE Fiber
Συχνές ερωτήσεις
Τι είναι το δίκτυο οπτικών ινών;
Το δίκτυο οπτικών ινών είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας για πρόσβαση στο Internet. Επιτρέπει τη μεταφορά δεδομένων με την ταχύτητα του φωτός, μέσα από καλώδια με πάρα πολύ λεπτά γυάλινα νήματα, τις οπτικές ίνες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα εκπληκτικές ταχύτητες που ήδη φτάνουν το 1Gbps
Ποιες είναι οι ταχύτητες download και upload που έχω στο δίκτυο οπτικών ινών COSMOTE Fiber;

Μέσω υποδομής Fiber To The Home

 

Download

Upload

Fiber 1Gbps

1 Gbps

100 Mbps

Fiber 500

500 Mbps

50 Mbps

Fiber 300

300 Mbps

30 Mbps

Fiber 200

200 Mbps

20 Mbps

Fiber 100

100 Mbps

10 Mbps

 

Μέσω υποδομής Fiber To The Cabinet

 

 

Download

Upload

Fiber 200

έως 200 Mbps

έως 20 Mbps

Fiber 100

έως 100 Mbps

έως 10 Mbps

Double Play Advanced 50

έως 50 Mbps

έως 5 Mbps

 

 


Μέσω της υποδομής για οπτική ίνα μέχρι το σπίτι η πραγματική ταχύτητα της σύνδεσης στο Internet οποιουδήποτε οικονομικού προγράμματος ταυτίζεται με την ονομαστική.

Είναι διαθέσιμο το COSMOTE Fiber στην περιοχή μου;

Δες εδώ, τηλεφώνησε στο 13888 (13818 για επιχειρήσεις) ή επισκέψου ένα κατάστημα του Ομίλου ΟΤΕ.

Δεν είμαι πελάτης σταθερού COSMOTE. Τι πρέπει να κάνω για να αποκτήσω πρόγραμμα Double Play Fiberspeed;

Μπες εδώ αν είσαι ιδιώτης ή εδώ αν είσαι επαγγελματίας, τηλεφώνησε στο 13888 ή επισκέψου ένα κατάστημα του Ομίλου ΟΤΕ.

Ποιο είναι το όφελος της υποδομής FTTH; Σε τι διαφέρει η ταχύτητα 100Mbps με υποδομή FTTH από την ταχύτητα 100Μbps μέσω άλλων υποδομών;

Μέσω της υποδομής Fiber To The Home, φτάνει 100% οπτική ίνα στην πρίζα του σπιτιού ή της επιχείρησής σου με 100% εγγυημένη ταχύτητα.

Η διαφορά βρίσκεται στην τεχνολογική υποδομή η οποία επηρεάζει την πραγματική ταχύτητα στην οποία συγχρονίζει το router. Στην περίπτωση της σύνδεσης με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (Fiber To The Home) δεν παρεμβάλλεται καθόλου χαλκός, όπως γίνεται στις περιπτώσεις που η οπτική ίνα φτάνει μέχρι την καμπίνα της γειτονιάς (FTTC) ή το αστικό κέντρο της περιοχής (FTTE), και έτσι απολαμβάνεις την απόλυτη απόδοση ταχύτητας χωρίς καμία απώλεια ή διακοπή.

Επιπλέον, μέσω της υποδομής FTTC οι ταχύτητες Internet φτάνουν έως 200Mbps ενώ μέσω της υποδομής FTTH, για πρώτη φορά στο δίκτυο COSMOTE Fiber, προσφέρονται ταχύτητες 300Mbps, 500Mbps και 1Gbps.

Πώς θα ενημερωθώ αν στην περιοχή μου είναι διαθέσιμη η υποδομή με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι ;
Μπορείς να ελέγξεις τη διαθεσιμότητα στη διεύθυνσή σου εδώ.

Η υποδομή FTTH, με 100% οπτική ίνα που φτάνει κατευθείαν μέσα στο σπίτι και την επιχείρηση, είναι διαθέσιμη σε συγκεκριμένες περιοχές παρακάτω:
Αττική: Άνω Λιόσια , Αμπελόκηπους, Ζωγράφου, Άγιο Αρτέμιο, Άγιο Δημήτριο, Βύρωνα, Γαλάτσι, Ηλιούπολη, Καισαριανή, Κηφισιά, Μαρούσι, Νέα Ερυθραία, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο, Παπάγου-Χολαργό, Πατήσια, Μελίσσια, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Φιλοθέη, Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Πετρούπολη, Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Λυκόβρυση, Πεντέλη, Άνοιξη, Διόνυσο, Εκάλη, Καματερό, Κερατέα, Κορωπί, Άνω Λιόσια, Νέα Χαλκηδόνα, Δάφνη, Υμηττό, Βάρη, Μαρκόπουλο, Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Σαρωνίδα, Χαϊδάρι, Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Πειραιά, Νέα Φιλαδέλφεια, Παλλήνη, Γέρακας, Ανάβυσσο, Ραφήνα, Ελευσίνα, Λαύριο, Σπάτα, Γλυκά Νερά και Βουλιαγμένη
Βόρεια Ελλάδα: σε συγκεκριμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης στους δήμους Θεσσαλονίκης, Αγίου Γεωργίου, Σίνδου, Καλαμαριάς, Επανομής, Ωραιοκάστρου, Ευκαρπίας, Πανοράματος, Συκεών, και Πυλαίας. Επιπρόσθετα στην Καβάλα, την Κατερίνη, τα Γιαννιτσά, την Έδεσσα, το Κιλκίς, το Διδυμότειχο, τη Νάουσα, τις Σέρρες, την Καστοριά, τη Πτολεμαΐδα, τη Δράμα, την Κομοτηνή, την Ορεστιάδα, τη Φλώρινα και τα Γρεβενά, την Άρτα, Ηγουμενίτσα και την Πρέβεζα.
Στερεά Ελλάδα: Αγρίνιο, Άργος, Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Καρπενήσι και Μεσολόγγι.
Θεσσαλία: Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα και η Λειβαδιά
Πελοπόννησο: Σπάρτη, Κόρινθος, Μεσσήνη, Πύργος Ηλείας, Τρίπολη, Αίγιο και Ναύπλιο.
Νησιωτική Ελλάδα: στην Κρήτη στους δήμους Χανίων, Ρεθύμνου, Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας καθώς και σε Ρόδο, Σάμο, Λέσβο, Χίο και στον δήμο Μυκόνου.
Τι πρέπει να κάνω για να αποκτήσω οπτική ίνα στον χώρο μου (FTTH) και ποια είναι η διαδικασία;

Μέσω της υποδομής FTTH, φτάνει 100% οπτική ίνα στην πρίζα του σπιτιού ή της επιχείρησής σου για 100% εγγυημένη ταχύτητα.

Μπορείς να δεις αν είναι διαθέσιμη η υποδομή FTTH στην περιοχή σου, να μάθεις περισσότερα για τα προγράμματα και την διαδικασία εγκατάστασης εδώ αν είσαι ιδιώτης ή εδώ αν είσαι επαγγελματίας

Δεν έχω υποδομή FTTH στην περιοχή μου. Πότε θα αποκτήσω;
Το COSMOTE Fiber επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς και σήμερα διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο Fiber To The Home στη χώρα, με 730.000 γραμμές που αντιστοιχεί σε 1.861.500 ιδιώτες κι επιχειρήσεις. Μέχρι το τέλος του 2022, αναμένεται να καλύψουμε με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις, και 3 εκατομμύρια μέχρι το 2027, καλύπτοντας σχεδόν τα 2/3 της χώρας με υπερυψηλές ταχύτητες Internet. Μπορείς να ενημερώνεσαι για τις νέες περιοχές που προστίθενται στην ερώτηση 2.
Θα έχουν πρόσβαση όλοι στις νέες ταχύτητες;
Πρόσβαση στις ασύλληπτες ταχύτητες 300Mbps, 500Mbps και 1Gbps θα έχουν ιδιώτες κι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε περιοχές με υποδομή Fiber To The Home.

Μπορείς να ελέγξεις τη διαθεσιμότητα στη διεύθυνσή σου εδώ
Δεν έχω υποδομή FTTH στην περιοχή μου. Θα μπορώ να έχω ταχύτητα 1Gbps?
Οι νέες ταχύτητες 300Mbps, 500Mbps και 1Gbps είναι διαθέσιμες μόνο σε περιοχές με υποδομή Fiber To The Home.

Το COSMOTE Fiber επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς και σήμερα διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο Fiber To The Home στη χώρα, με 730.000 γραμμές που αντιστοιχεί σε 1.861.500 ιδιώτες κι επιχειρήσεις. Μέχρι το τέλος του 2022, αναμένεται να καλύψουμε με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις, και 3 εκατομμύρια μέχρι το 2027, καλύπτοντας σχεδόν τα 2/3 της χώρας με υπερυψηλές ταχύτητες Internet.

Μπορείς να ενημερώνεσαι για τις νέες περιοχές με υποδομή Fiber To The Home που προστίθενται διαρκώς, στην ερώτηση 2 της ενότητας “Οπτική Ίνα μέχρι το Σπίτι”.
Τι είναι η δωρεάν αναβάθμιση των ταχυτήτων;

Πρόκειται για αναβάθμιση της υφιστάμενης ταχύτητας πρόσβασης του συνδρομητή στην αμέσως επόμενη εμπορικά διαθέσιμη ταχύτητα, δωρεάν και αυτόματα, χωρίς ο συνδρομητής, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, να χρειάζεται να προβεί σε κάποια ενέργεια.

Για παράδειγμα:

  • όποιος έχει σήμερα πρόγραμμα ταχύτητας έως 24Mbps θα αναβαθμιστεί η ταχύτητά του σε έως 50Mbps,

  • όποιος έχει σήμερα πρόγραμμα ταχύτητας έως 50Mbps θα αναβαθμιστεί η ταχύτητά του σε έως 100Mbps,

  • όποιος έχει σήμερα πρόγραμμα ταχύτητας έως 100Mbps θα αναβαθμιστεί η ταχύτητά του σε έως 200Mbps.

Οι μόνες προϋποθέσεις για την αναβάθμιση, είναι η σύνδεσή σου να βρίσκεται σε περιοχή που δεν έχει φτάσει ακόμα η οπτική ίνα στο σπίτι (Fiber To The Home), ούτε προγραμματίζεται να φτάσει μέχρι το τέλος του 2022 και να το επιτρέπει τεχνολογικά η υποδομή δικτύου της περιοχής που βρίσκεται το σπίτι ή η επιχείρησή σου.

Αν η υποδομή για οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (Fiber To The Home) είναι ήδη διαθέσιμη στην περιοχή σου, μπορείς να αποκτήσεις τις νέες ασύλληπτες ταχύτητες Internet 300Mbps, 500Mbps ή 1 Gbps. Μάθε περισσότερα εδώ αν είσαι ιδιώτης και εδώ αν είσαι επιχειρηματίας.

Θα αναβαθμιστούν και συνδρομητές COSMOTE που έχουν ταχύτητα 200Mbps;
Οι συνδρομητές που ήδη διαθέτουν πρόγραμμα ταχύτητας 200Mbps δεν θα έχουν δυνατότητα αναβάθμισης καθώς οι εμπορικά διαθέσιμες ταχύτητες σήμερα φτάνουν έως και 200Mbps.
Πότε θα γίνει η αναβάθμιση ταχυτήτων;
Η δωρεάν αναβάθμιση των ταχυτήτων του ευρυζωνικού Internet που απολαμβάνουν οι συνδρομητές σταθερής COSMOTE, ξεκίνησε ήδη και αναμένεται να ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι το τέλος του 2022.
Το διάστημα αυτό είναι απαραίτητο καθώς ανάλογα με την τεχνολογία του δικτύου, απαιτούνται διαφορετικές ενέργειες.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η αναβάθμιση γίνεται αυτόματα και απομακρυσμένα, σε άλλες περιπτώσεις όμως θα απαιτηθεί σημαντική τεχνική υλοποίηση.
Τι χρειάζεται να κάνω για να αναβαθμιστεί η ταχύτητά μου;
Οι συνδρομητές σταθερής COSMOTE στους οποίους είναι τεχνικά εφικτή η αναβάθμιση, θα αναβαθμιστούν στην αμέσως επόμενη εμπορικά διαθέσιμη ταχύτητα Internet, διατηρώντας την ίδια τιμή και χωρίς καμία μεταβολή στους όρους του προγράμματός τους, συμπεριλαμβανομένης της διάρκειας της δέσμευσής τους.

Η αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί αυτόματα και απομακρυσμένα, όπου αυτό είναι δυνατό, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα απαιτηθεί τεχνική υλοποίηση και επικοινωνία με τους συνδρομητές.
Πώς θα ενημερωθώ για την αναβάθμιση της σύνδεσής μου;
Οι συνδρομητές θα ενημερωθούν, με την ολοκλήρωση της αναβάθμισης, μέσω της εφαρμογής My COSMOTE App, τον λογαριασμό τους ή/και με γραπτό μήνυμα (sms).

Προκειμένου να διασφαλιστεί η βέλτιστη εμπειρία πρόσβασης στο Internet με την αναβαθμισμένη ταχύτητα, σε κάποιες περιπτώσεις η COSMOTE θα προχωρήσει σε δωρεάν διάθεση COSMOTE router νέας τεχνολογίας.
Μόλις έκανα νέα σύνδεση/αλλαγή προγράμματος σταθερού Internet. Δικαιούμαι αναβάθμιση;
Ναι, εφόσον δεν βρίσκεσαι σε περιοχή με υποδομή για οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) ή με πρόβλεψη για υποδομή μέχρι το τέλος του 2022 και αν η υποδομή δικτύου στην περιοχή σου, επιτρέπει μεγαλύτερη ταχύτητα από το υπάρχον πρόγραμμά σου, θα αναβαθμιστείς αυτόματα στην επόμενη ταχύτητα.

Οι συνδρομητές προγραμμάτων που διατέθηκαν εμπορικά μετά τις 01/03/2022 και διαθέτουν ενσωματωμένο 500’ ή απεριόριστο χρόνο ομιλίας προς κινητά, δεν συμμετέχουν στη δωρεάν αναβάθμιση ταχύτητας.
Τι μπορώ να κάνω εάν αυτή την στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα για μεγαλύτερη ταχύτητα της γραμμής μου;
Η αναβάθμιση της ταχύτητάς σου εξαρτάται από την υποδομή δικτύου της περιοχής σου και ενδεχομένως να μην την επιτρέπει.
Το COSMOTE Fiber επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς και σήμερα διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο Fiber To The Home στη χώρα, με 730.000 γραμμές που αντιστοιχεί σε 1.861.500 ιδιώτες κι επιχειρήσεις. Μέχρι το τέλος του 2022, αναμένεται να καλύψουμε με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις, και 3 εκατομμύρια μέχρι το 2027, καλύπτοντας σχεδόν τα 2/3 της χώρας με υπερυψηλές ταχύτητες Internet.

Μπορείς να ενημερώνεσαι για τις νέες περιοχές με υποδομή Fiber To The Home που διαρκώς προστίθενται, στην ερώτηση 2 της ενότητας “Οπτική Ίνα μέχρι το Σπίτι”.
Τι χρειάζεται να κάνω εάν έχω δυνατότητα για μεγαλύτερη ταχύτητα της γραμμής μου με υποδομή FTTH;
Εφόσον είναι διαθέσιμη η υποδομή για οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) στη διεύθυνσή σου, μπορείς να μάθεις περισσότερα για τα προγράμματα και την διαδικασία εγκατάστασης εδώ αν είσαι ιδιώτης ή εδώ αν είσαι επαγγελματίας.