e-Tourism

e-Tourism

Ολοκληρωμένες ICT λύσεις για ξενοδοχεία

Η σπουδαιότητα που έχει ο τουρισμός στην ελληνική οικονομία είναι για τον Όμιλο ΟΤΕ δεδομένη! Αποτελεί σημείο αναφοράς για τη δημιουργία εξειδικευμένων λύσεων που σχεδιάζονται και υλοποιούνται για να ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες απαιτήσεις του τουριστικού κλάδου και ειδικά της ξενοδοχειακής αγοράς.

Μέσα από ένα ολοκληρωμένο σύνολο υπηρεσιών ICT (Information & Communication Technologies) προσφέρουμε τις λύσεις εκείνες που έρχονται να ενισχύσουν την καθημερινή εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των ξενοδοχείων, βελτιώνουν την εμπειρία των πελατών τους και συμβάλλουν στη μείωση των λειτουργικών δαπανών τους.
 

 


Οι υπηρεσίες παρέχονται από την ΟΤΕ Α.Ε.

Λύσεις e-Tourism

Tourismart
Το Tourismart είναι μία εφαρμογή που επιτρέπει στους ξενοδόχους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εντός των χώρων του ξενοδοχείου μέσα από τα smartphone των επισκεπτών τους ή την Android TV των δωματίων τους. Η εφαρμογή προσφέρει  δυνατότητες για room service, κρατήσεις στο εστιατόριο ή σε άλλες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, αλλά και για προβολή διαθέσιμων προσφορών, αποστολή προσωπικών αιτημάτων, πρόσβαση σε τοπικό τουριστικό οδηγό κ.ά. Η διαχείριση των αιτημάτων γίνεται από το προσωπικό του ξενοδοχείου μέσω tablet, με σκοπό να αυξηθεί η ικανοποίηση των επισκεπτών του.
❯ Μάθε περισσότερα
COSMOTE TV Hotel Packs
Κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου μπορεί να μετατραπεί τώρα σε έναν κόσμο διασκέδασης!  Μια μεγάλη ποικιλία θεματικών καναλιών, περισσότερα από 50 ψηφιακά κανάλια με αποκλειστικό αθλητικό περιεχόμενο, εθνικά & περιφερειακά κανάλια, πλούσιο HD περιεχόμενο, προσφέρονται από την COSMΟΤΕ σε 4 πακέτα μέσω δορυφόρου, ειδικά σχεδιασμένα για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
Πρόσβαση στο Internet / DIA for Hotels
H υπηρεσία COSMOTE Dedicated Internet Access (DIA) for Hotels προσφέρει αξιόπιστη και γρήγορη πρόσβαση στο Internet, αποκλειστικά για χρήστες που βρίσκονται στους χώρους του ξενοδοχείου. Η ταχύτητα είναι εγγυημένη συμμετρική (από 1Mbps έως 1Gbps) επιτρέποντας ισοδύναμη χρήση για ανέβασμα και κατέβασμα δεδομένων στον ίδιο χρόνο, ακόμα και σε περιόδους υψηλού web traffic (σε αντίθεση με το ADSL/VDSL). Η χρέωση γίνεται με βάση το μοντέλο "pay-as-you-use", ικανοποιώντας έτσι την ανάγκη εποχικής λειτουργίας των ξενοδοχείων.
Δικτυακές Υποδομές /Wi-Fi
Ολοκληρωμένες λύσεις δικτύωσης προσφέρονται μέσω ενσύρματων δικτύων (LAN), ασύρματων δικτύων (Wi-Fi), δομημένης καλωδίωσης και σύγχρονων τηλεφωνικών κέντρων (PBX-Unified Communications) σε συνεργασία με κορυφαίους παγκοσμίως προμηθευτές, ώστε να υλοποιούνται με επιτυχία απαιτητικές δικτυακές υποδομές στον ξενοδοχειακό κλάδο.
Energy Management
Ο  Όμιλος OTE προσφέρει "πράσινες" λύσεις διαχείρισης ενέργειας ειδικά σχεδιασμένες για ξενοδοχεία, μέσω των οποίων παρέχεται ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για την κατανάλωση ενέργειας των ξενοδοχειακών μονάδων, η δυνατότητα ελέγχου των εξόδων για ηλεκτρική ενέργεια με απώτερο σκοπό τη μείωση λειτουργικών εξόδων και ο εξ αποστάσεως χειρισμός - χρονοπρογραμματισμός επιλεγμένων ηλεκτρικών συσκευών. Για περισσότερες πληροφορίες, κάνε click εδώ.
Asset Management
Με τη χρήση τεχνολογίας RFID (Radio Frequency ID) είναι εφικτή η ασύρματη παρακολούθηση των ξενοδοχειακών παγίων (π.χ. ιματισμός, κλινοσκεπάσματα, εξοπλισμός catering κ.ά.), ενώ παρέχονται εξελιγμένες δυνατότητες διαχείρισης, όπως η ακριβής και γρήγορη απογραφή των παγίων και η αντικλεπτική προστασία, αλλά και ειδικές λύσεις για τη διαχείριση ιματισμού (π.χ. δυνατότητα μέτρησης του αριθμού των πλύσεων, ποιοτική αξιολόγηση προμηθευτών, έλεγχος εισερχομένων / εξερχομένων τεμαχίων όταν χρησιμοποιούνται εξωτερικά πλυντήρια κ.ά.).
Λύσεις Cloud Computing
Με τις λύσεις Cloud Computing γίνεται εφικτή η μείωση των δαπανών για επένδυση σε υπολογιστική ισχύ, καθώς προσφέρονται on-line υπηρεσίες που δίνουν στους χρήστες τους τη δυνατότητα για άμεση πρόσβαση, παρακολούθηση και διαχείριση των δεδομένων τους. O τρόπος χρέωσης των υπηρεσιών ικανοποιεί την ανάγκη εποχικότητας των ξενοδοχείων, καθώς γίνεται με τη λογική του μοντέλου "pay-as-you-use".
Hotel Facilities Surveillance
Για την ασφάλεια των επισκεπτών του ξενοδοχείου και την προστασία της περιουσίας του, παρέχεται η δυνατότητα εγκατάστασης σύγχρονων καμερών που επιτυγχάνουν την επιτήρηση των κοινόχρηστων χώρων του ξενοδοχείου.

Video Streaming / Conference
Για την ζωντανή αναμετάδοση εικόνας από συνεδριακές εκδηλώσεις στους χώρους του ξενοδοχείου, παρέχονται υπηρεσίες Video Streaming και Video Conference με στόχο την συμμετοχή απομακρυσμένων χρηστών.

Πώς θα το αποκτήσεις