Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και στις ομάδες που προκρίθηκαν!

Η COSMOTE για 9 η συνεχή χρονιά, ως στρατηγικός συνεργάτης του WRO Hellas, βρέθηκε δίπλα στις ομάδες που συμμετείχαν στους Προκριματικούς της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2023. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και καλή επιτυχία στις ομάδες που περάσαν στην επόμενη φάση και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2023 τον ΝοέμβριοΟι ομάδες που διακρίθηκαν και αποτελούν την ελληνική αποστολή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, είναι οι: Μinders, Smartbirds, BitLab1, Teamword Happines, Save Energy, JoFre, και Evripos Robotics.

Θέλουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων

Στην COSMOTE πιστεύουμε στην ισότιμη συμμετοχή στη νέα ψηφιακή κοινωνία, μέσα από την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων. Γιατί η επιστήμη, η γνώση και η τεχνολογία συμβάλλουν σε ένα κόσμο καλύτερο για όλους!

Η πρόκληση

Η πρόσβαση στην τεχνολογία δεν είναι αυτονόητη, και με την ταχύτητα εξέλιξής της, ορισμένες ομάδες συνανθρώπων μας κινδυνεύουν να μείνουν έξω από την ψηφιακή κοινωνία του μέλλοντος χωρίς πρόσβαση στις απεριόριστες δυνατότητες που θα προσφέρει.
Για το λόγο αυτό, εδώ και 9 χρόνια ενισχύουμε τη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής και του STEM και ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή των παιδιών και των εφήβων στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς και την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, μέσα από την στρατηγική συνεργασία μας με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas.

 

To έργο μας

 

Από το 2014 έως και σήμερα:

  • Έχουν ωφεληθεί συνολικά περισσότεροι από 224.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί.

  • Περίπου 38.000 μαθητές και μαθήτριες έχουν συμμετάσχει στους διαγωνισμούς.

  • Περισσότεροι από 9.450 εκπαιδευτικοί έχουν συμμετάσχει σε ειδικά σεμινάρια σχετικά με τη διδασκαλία της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

  • Έχουμε διαθέσει δωρεάν περισσότερα από 950 πακέτα εκπαιδευτικού εξοπλισμού σε σχολεία.

  • Έχουμε δημιουργήσει τις πρώτες ταινίες στην Ελλάδα με θέμα την εκπαιδευτική ρομποτική, Robogirl και The Real Robokids που έχουν συμβάλλει σημαντικά στη διάδοσή της στα παιδιά και στους εφήβους.

 

Μπορείς να βοηθήσεις κι εσύ

Είσαι εκπαιδευτικός; Μπορείς να εκπαιδευτείς στη διδασκαλία της εκπαιδευτικής ρομποτικής για να βοηθήσεις στη διάδοσή της. Μάθε περισσότερα εδώ

Μπορείς να ωφεληθείς κι εσύ

Εάν το παιδί σου ή οι μαθητές σου έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την εκπαιδευτική ρομποτική, μπορείς να τα ενθαρρύνεις να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς.
Κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρουσιάζουν καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για διαφορετικούς τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας, αναπτύσσοντας STEM δεξιότητες.

Στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, πάνω από 1.200 μαθητές & μαθήτριες σχεδίασαν, προγραμμάτισαν και παρουσίασαν αυτοματισμούς και τεχνολογικές λύσεις για μια «έξυπνη» πόλη, φιλική για τους ανθρώπους και το περιβάλλον.
1-2 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν οι Προκριματικοί της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2023 από τους οποίους αναδείχθηκε και η ελληνική αποστολή της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ρομποτικής 2023, που θα διεξαχθεί στον Παναμά της Κεντρικής Αμερικής στις 7-9 Νοεμβρίου 2023, με θέμα « Συνδέοντας Τον Κόσμο | Connecting The World» . Οι ομάδες θα κατασκευάσουν ρομπότ που βοηθούν στη σύνδεση ανθρώπων και χώρων με βιώσιμο τρόπο.
Μάθετε περισσότερα εδώ