Ξανασχεδιάζουμε τον κόσμο
από την αρχή
Δες την ταινία
Το COSMOTE 5G είναι εδώ,
για να μας βοηθήσει να ξανασχεδιάσουμε
τον κόσμο από την αρχή!
Υπάρχουν εξελίξεις που αλλάζουν τον κόσμο μας προς το καλύτερο.
Το δίκτυο 5G, η ταχύτερη και πιο αξιόπιστη τεχνολογία κινητής που έχουμε γνωρίσει έως σήμερα ήρθε για να αλλάξει θεαματικά τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και διασκεδάζουμε! Με την δύναμη του
COSMOTE GigaSpeed Network.
Πώς το 5G
θα αλλάξει τον κόσμο
Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ ήρθε για να μας ξεναγήσει, με απλό και κατανοητό τρόπο, όχι στον κόσμο του 5G, αλλά στον κόσμο μας με το 5G, δείχνοντας μας πώς κάθε τομέας της καθημερινότητάς μας θα αλλάξει προς το καλύτερο.
Ακολούθησέ μας
Trailer: Πώς το 5G θα αλλάξει τον κόσμο.
Ας πάρουμε μια πρώτη γεύση από όσα πρόκειται να δούμε, να μάθουμε και πώς τελικά θα ξανασχεδιάσουμε τον κόσμο από την αρχή, στη νέα σειρά mini ντοκιμαντέρ που έρχεται σύντομα στο YouTube.
Τι είναι το 5G;
Ήρθε η στιγμή να συστηθούμε με το 5G. Πού βρισκόμαστε σήμερα και πού θα φτάσουμε στο μέλλον; Με τη βοήθεια ειδικών κι επιστημόνων, θα μάθουμε για τις νέες δυνατότητες του 5G καθώς και για τις καινοτόμες λύσεις που θα αλλάξουν τον κόσμο μας
Πόλεις & Μετακινήσεις
Πώς το 5G θα βελτιώσει τη ζωή στις πόλεις μας; Τι νέο θα φέρει στις μετακινήσεις; Πώς θα μας βοηθήσει να αντιδρούμε πιο άμεσα και αποτελεσματικά σε περιπτώσεις κινδύνου και φυσικών καταστροφών; Ελάτε να το ανακαλύψουμε μαζί, στο 2ο επεισόδιο της σειράς!
Εκπαίδευση
Μπορεί το 5G να βοηθήσει στην εκπαίδευση μαθητών, φοιτητών και επαγγελματιών; Πώς θα κάνει την εμπειρία πιο διαδραστική και πώς θα δώσει ίσες ευκαιρίες σε όλους, όπου κι αν βρίσκονται; ; Ελάτε να το ανακαλύψουμε μαζί, στο 3o επεισόδιο της σειράς!
Σπίτι & Ψυχαγωγία
Πώς θα μοιάζει μια μέρα σε ένα έξυπνο σπίτι, με το 5G; Πώς θα απογειώσει την ψυχαγωγία μας, την εμπειρία στο gaming και τον τρόπο που παρακολουθούμε τα αγαπημένα μας event; Πώς μπορεί η εξέλιξη του gaming να μεταφέρει τα παιχνίδια μας όπου κι αν είμαστε; Ελάτε να το ανακαλύψουμε μαζί στο 4ο επεισόδιο της σειράς!
Ιατρική & Προσβασιμότητα
Με ποιους τρόπους το 5G θα εξελίξει την τηλεϊατρική, ώστε να φτάνει ακόμα και σε μέρη που δεν υπάρχει οπτική ίνα; Τι advanced wearables έρχονται για να βοηθήσουν στην πρόληψη της υγείας μας και πώς το 5G μπορεί να δώσει νέες δυνατότητες σε ανθρώπους με αναπηρία; Ελάτε να το ανακαλύψουμε μαζί στο 5ο επεισόδιο της σειράς!
Το μεγαλύτερο 5G δίκτυο
στην Ελλάδα,
με απίστευτες ταχύτητες
που ξεπερνούν το 1Gbps!
Εξελίσσοντας διαρκώς το δίκτυο κινητής COSMOTE, φέραμε πρώτοι στην Ελλάδα το 5G, το Internet του μέλλοντος. Mε την συνεχή επέκτασή του σε όλο και περισσότερες πόλεις, το COSMOTE 5G έχει την μεγαλύτερη 5G κάλυψη στην χώρα, με 97% στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, ενώ σε συγκεκριμένες περιοχές οι μέγιστες ταχύτητες ήδη ξεπερνούν το 1Gbps.
COSMOTE 5G σε
68 πόλεις
Πληθυσμιακή Κάλυψη
Αθήνα και Θεσσαλονίκη
97%
Πανελλαδική κάλυψη
90%
Πώς θα είναι το δίκτυο 5G
στην πλήρη ανάπτυξή του;
Μεγαλύτερη χωρητικότητα έως και
100 φορές
Το 5G θα συνδέει μεταξύ τους έως και 1.000.000 συσκευές ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, αφού η χωρητικότητα δικτύου θα είναι έως και 100 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα, στα hotspot σημεία!
Απίστευτες ταχύτητες έως
10 Gbps
Φαντάσου απλά ότι το περιεχόμενο ενός DVD (4.7GB) που χρειαζόταν περίπου 13΄, με το 5G θα κατεβαίνει σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα!
Καθυστερήσεις σχεδόν
μηδενικές
Ο χρόνος απόκρισης θα κατέβει στο 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου, με ταυτόχρονη αξιοπιστία επικοινωνίας στο 99,999%, καθιστώντας την όποια καθυστέρηση, αδύνατο να την αισθανθείς.
Πώς αποκτώ πρόσβαση στο COSMOTE 5G;
Στο δίκτυο COSMOTE 5G έχουν πρόσβαση όλοι οι συνδρομητές COSMOTE, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαθέτουν 5G συσκευή, πιστοποιημένη στο δίκτυο COSMOTE, και να βρίσκονται σε περιοχή με κάλυψη δικτύου COSMOTE 5G. Σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές, όλο και περισσότερες συσκευές θα πιστοποιούνται σταδιακά και θα παρέχουν πρόσβαση στο COSMOTE 5G.
Δες τις συσκευές
Η αφοσίωσή μας σε ένα δίκτυο
υπεροχής, μας φέρνει κάθε χρόνο
στην κορυφή των μετρήσεων.
Πιστοποίηση best in test για τις υπηρεσίες Mobile Internet και φωνής,για 9η συνεχή φορά, από τη διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων τηλεπικοινωνιακών δικτύων, Umlaut Communications.
Δες τα αποτελέσματα
Βραβείο γρηγορότερου δικτύου κινητής στην Ελλάδα για 7η συνεχή χρονιά από την Ookla®, την πρώτη εταιρεία παγκοσμίως για μετρήσεις Mobile Internet. Το Speed Score™ της COSMOTE ξεπερνά σε ταχύτητα το αποτέλεσμα του δεύτερου σε βαθμολογία παρόχου κατά 88% *.
Δες τα αποτελέσματα
* Βασισμένο σε ανάλυση της Ookla® των Speedtest Intelligence® δεδομένων για το 1o και 2ο εξάμηνο του 2023. Τα εμπορικά σήματα της Ookla χρησιμοποιούνται με άδεια χρήσης και ανατυπώνονται με άδεια.
Συχνές ερωτήσεις
Θέλεις να μάθεις περισσότερα; Εδώ θα βρεις όλες τις απαντήσεις.
Τι είναι το δίκτυο 5G;
Το 5G είναι η 5η γενιά δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Πρόκειται για την ταχύτερη και πιο αξιόπιστη τεχνολογία κινητής που έχουμε γνωρίσει, αφού θα υποστηρίζει πολύ υψηλές ταχύτητες δεδομένων, σημαντικά αυξημένη χωρητικότητα και σχεδόν μηδενικό χρόνο απόκρισης. Το 5G έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στην πολύ μεγάλη αύξηση των δεδομένων και τις ανάγκες συνδεσιμότητας της σημερινής σύγχρονης κοινωνίας, στην αποτελεσματική υποστήριξη δισεκατομμυρίων, παράλληλα συνδεδεμένων, συσκευών (Internet of Things) και στην πραγματοποίηση καινοτόμων εφαρμογών που θα αλλάξουν θεαματικά τον τρόπο που ζούμε.
Πόσο γρήγορο είναι το 5G;
Το δίκτυο COSMOTE 5G είναι διαθέσιμο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη με κάλυψη που φθάνει στο 97% κι σε άλλες 68 πόλεις στην Ελλάδα, ενώ σε συγκεκριμένες περιοχές οι μέγιστες ταχύτητες Mobile Internet του δικτύου COSMOTE 5G ξεπερνούν το 1Gbps.

Η μέση ταχύτητα κυμαίνεται περίπου στις ίδιες ταχύτητες με το COSMOTE 4G+ και παράλληλα υπάρχει μειωμένος χρόνος απόκρισης, περίπου στα 10ms. Όσο θα προχωράμε με την ανάπτυξη του δικτύου COSMOTE 5G και την αξιοποίηση του φάσματος στα 3,5 GHz, οι ταχύτητες διαρκώς θα αυξάνονται και οι καθυστερήσεις σχεδόν θα μηδενίζονται.

Στην πλήρη του ανάπτυξη, το 5G θα δίνει τη δυνατότητα παροχής και διαχείρισης νέων διαδραστικών και έξυπνων υπηρεσιών, σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές, σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Θα μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 1.000.000 συσκευές ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο και θα επιτρέπει μέγιστες ταχύτητες που θα φτάνουν έως και τα 10Gbps. Ο χρόνος απόκρισης (latency) θα κατέβει στο 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου με ταυτόχρονη αξιοπιστία επικοινωνίας στο 99,999%.Έτσι, για πρώτη φορά, θα δούμε να γίνεται πραγματικότητα η αίσθηση real time στις εφαρμογές Internet.
Ποια θα είναι τα οφέλη του δικτύου 5G;
 • Εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες που θα φτάνουν έως και τα 10Gbps (x10 φορές πιο γρήγορο από το δίκτυο 4G).

 • Σχεδόν μηδενικός χρόνος απόκρισης (latency) αφού θα κατέβει στο 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου και ταυτόχρονη αξιοπιστία επικοινωνίας στο 99,999%. Χαρακτηριστικά που θα απογειώσουν την εμπειρία Virtual & Augmented Reality εφαρμογών και θα κάνουν πραγματικότητα εφαρμογές όπως η απομακρυσμένη χειρουργική επέμβαση και οι ζωντανές ολογραφικές τηλεφωνικές κλήσεις.

 • Θα μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 1.000.000 συσκευές ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, δυνατότητα στην οποία θα βασιστεί το Internet of Things, όπου πολλές πρόσθετες συσκευές, όπως τα αυτοκίνητα και οι οικιακές συσκευές, θα συνδεθούν τελικά με κινητά δίκτυα.

 • Μεγαλύτερη χωρητικότητα έως και 100 φορές, που σημαίνει ότι πολύ περισσότερα άτομα θα μπορούν να εξυπηρετούνται ταυτόχρονα, κάνοντας χρήση απαιτητικών, σε ταχύτητα και απόκριση, υπηρεσιών, ακόμη και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Τι χρειάζεται να κάνω για να έχω πρόσβαση στο δίκτυο COSMOTE 5G;

Πρόσβαση στο δίκτυο COSMOTE 5G έχουν όλοι οι συνδρομητές COSMOTE, ιδιώτες κι επιχειρήσεις, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση κι ανεξαρτήτως προγράμματος (συμβόλαιο, καρτοσυμβόλαιο, καρτοκινητή).

Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαθέτεις 5G συσκευή, πιστοποιημένη στο δίκτυο COSMOTE, να έχεις εγκαταστήσει το τελευταίο software και να βρίσκεσαι σε περιοχή με κάλυψη δικτύου COSMOTE 5G.

H 5G συσκευή σου θα μεταβεί αυτόματα στο δίκτυο COSMOTE 5G, εναλλακτικά μπορείς να στείλεις δωρεάν SMS με το λεκτικό “5G” στο 1333.

Ποιες συσκευές είναι συμβατές;

Διαθέτουμε την μεγαλύτερη ποικιλία πιστοποιημένων 5G συσκευών, σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές:

 • Apple: Apple iPhone 15 Pro Max, Apple iPhone 15 Pro, Apple iPhone 15 Plus, Apple iPhone 15,iPad 11 Pro 2021, iPad 12.9 Pro 2021, iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, APPLE iPad mini 6th Gen 8.3'' 5G, iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, Apple iPhone SE 5G (2022), Apple iPad Air 5th Gen 10.9 5G, Apple iPhone 14 Plus, iPad Pro 11'' Wi-Fi + Cellular 2022 5G, iPad Pro 12.9'' Wi-Fi + Cellular 2022 5G, iPad 10th Gen 10.9 '' Wi-Fi + Cellular 5G
 • Samsung:Samsung Galaxy Α55 5G, Samsung Galaxy Α35 5G, Samsung Galaxy Α15 5G, Samsung Galaxy Tab Active 5G, Samsung Galaxy Xcover 7 5G, Samsung Galaxy Tab A9+ 5G, Samsung Galaxy Galaxy Tab S9 FE+ 5G, Samsung Galaxy A25 5G, Samsung Galaxy S23 FE 5G, Samsung Galaxy Galaxy Tab S9 FE 5G, Samsung Galaxy Tab S9 Ultra 5G, Samsung Galaxy Tab S9+ 5G, Samsung Galaxy Tab S9 5G, Samsung Galaxy Flip 5 5G, Samsung Galaxy Fold 5 5G, Galaxy S20 Ultra, Galaxy A42 5G, Galaxy Note 20 Ultra, Galaxy S20 FE 5G, S21, S21+, S21 Ultra, A52 5G, Α32 5G, GALAXY Z FOLD 2, Samsung Galaxy Α22 5G, Samsung Galaxy A23 5G, Samsung Galaxy Z Flip 3 5G, Samsung Galaxy Z Flip 4 5G, Samsung Galaxy Z Fold 3 5G, Samsung Galaxy Z Fold 4 5G, Samsung Galaxy A52s 5G, Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G, Samsung Galaxy Tab S7+ 5G, Samsung S21 FE 5G, Samsung Galaxy S21 FE 2022 5G, Samsung Galaxy S22 5G, Samsung Galaxy S22+ 5G, Samsung Galaxy S22 Ultra 5G, Samsung Galaxy Tab S8 5G, Samsung Galaxy Tab S8+ 5G, Samsung Galaxy Tab S8 Ultra 5G, Samsung Galaxy A33 5G, Samsung Galaxy A53 5G, Samsung Galaxy A13 5G, Samsung Galaxy X Cover 6 5G, Galaxy Tab Active 4 Pro 5G, Galaxy S23 5G, Galaxy S23+ 5G, Galaxy S23 Ultra 5G, Galaxy A14 5G, Galaxy A34 5G, Galaxy A54 5G
 • Xiaomi: Xiaomi 14 Ultra 5G, Poco X6 5G, Poco X6 Pro 5G, Xiaomi 14 5G, Xiaomi 13T 5G, Xiaomi Redmi Note 13 5G, Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, Xiaomi 13T Pro 5G, Xiaomi Redmi 12 5G, Mi10T Pro, Mi10T, Mi10T Lite, Mi10 Pro, Mi10, Redmi Note 9T 5G, Mi11 Lite 5G, Mi11 5G, Redmi Note 10 5G, Xiaomi Mi 11i 5G, Xiaomi Mi 11 Ultra 5G, Xiaomi Poco M3 Pro 5G, Xiaomi Mi 11i 5G, Xiaomi Mi 11 Ultra 5G, Xiomi Poco F3 5G, Xiaomi Mi11T 5G, Xiaomi Mi11T Pro 5G, Xiaomi Mi11 Lite NE 5G, Xiaomi Poco M4 Pro 5G, Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G, Xiaomi 12 5G, 12 Pro 5G, 12X 5G, Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 5G, Xiaomi Poco X4 Pro 5G, Poco F4 GT 5G, Xiaomi 12 Lite 5G, Xiaomi 12T 5G, Xiaomi 12T Pro 5G, Mi13 Lite 5G, Mi13 5G, Mi13 Pro 5G, Redmi Note 12 Pro 5G, Poco X5 5G, Poco X5 Pro 5G, Xiaomi Redmi Note 12 5G, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G, Xiaomi Poco F5 Pro 5G, Xiaomi Poco F5 5G
 • Realme: X50, 11 Pro 5G, 11 Pro+ 5G, 7 5G, 8 5G, Realme GT Master Edition 5G, 9 Pro 5G, 9 Pro+ 5G, Realme GT2 5G, Realme GT2 Pro 5G, Realme Narzo 50 5G, Realme GT NEO 3T DragonBall 5G
 • OnePlus: 8T, Nord N10 5G, 8, 8 Pro, 9, 9 Pro, OnePlus Nord N1 5G, OnePlus Nord N2 5G, OnePlus 11 5G
 • Nokia: Nokia XR21 5G, 8.3, G50 5G, X10 5G, X20 5G, X30 5G, G60 5G
 • Huawei: P40 Pro
 • TCL: TCL 40 NXTPaper 5G,20 5G, TCL 20R 5G
 • Sony: Xperia 1 II, Sony XPERIA 5 II 5G , Sony XPERIA 10 III 5G
 • Motorola: Μoto G54 5G Power Edition, Μoto G84 5G, Μoto G54 5G, Μoto Edge 40 Neo 5G, Μoto Edge 40 Pro 5G, Μoto Razr 40 Ultra 5G, Μoto Edge 40 5G, Motorola G50 5G, Motorola Edge 20 Lite 5G, Motorola Edge 30 Pro 5G, Motorola G200 5G, Moto Edge 30 neo 5G, Moto Edge 30 Ultra 5G, Moto Razr 22 5G, Moto Edge 20 Lite 5G, Moto ThinkPhone 5G, Moto Edge G53 5G
 • OPPO: Oppo Reno 11 F 5G, Oppo A79 5G, Oppo Reno 10 Pro 5G,Oppo Reno 10 5G, FIND X3 PRO 5G, Find X5 Pro 5G, Reno7 Lite 5G, Reno 8 5G, A78 5G, Find N2 Flip 5G, Oppo A98 5G
 • Vivo: Y76 5G, V29 Lite 5G, V23 5G, X80 Pro 5G, X90 Pro 5G
 • Asus: Zenfone 9 5G, ROG Phone 6 5G, ROG Phone 6D 5G, ROG Phone 6D Ultimate 5G
 • AVM: FRITZ!Box 6850 5G
 • TP-Link: NX510v 5G

Σταδιακά όλο και περισσότερες συσκευές θα πιστοποιούνται και θα παρέχουν πρόσβαση στο COSMOTE 5G.

Δες τις διαθέσιμες συσκευές εδώ

Χρειάζεται αλλαγή η SIM κάρτα μου για να έχω πρόσβαση στο 5G;
Όλες οι SIM που είναι συμβατές με το δίκτυο 4G είναι συμβατές και με το 5G δίκτυο.
Σε ποια σημεία έχει κάλυψη το 5G;

Το δίκτυο COSMOTE 5G έχει ήδη την μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη στην χώρα (ξεπερνά το 90% η πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη) καθώς είναι διαθέσιμο σε 68 πόλεις και νησιά, με 97% κάλυψη στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, ενώ σε συγκεκριμένες περιοχές οι μέγιστες ταχύτητες ξεπερνούν το 1Gbps.

Οι πόλεις και τα νησιά όπου έχει ενεργοποιηθεί το COSMOTE 5G είναι:

 • Αθήνα
 • Θεσσαλονίκη
 • Πάτρα
 • Αττική: Ευρύτερη Περιοχή Νομού Αττικής συμπεριλαμβανομένων των πόλεων και των οικισμών, οδικών αξόνων και τουριστικών περιοχών.
 • Θεσσαλία: Βόλος, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα, Αλμυρός, Νότιο Πήλιο
 • Ήπειρος: Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα, Άρτα, Πρέβεζα, Πάργα
 • Στερεά Ελλάδα: Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα (εκτός Δομοκού)
 • Ανατολική Μακεδονία και Θράκη: Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή
 • Κεντρική Μακεδονία: Γιαννιτσά, Νάουσα, Σέρρες, Ν. Μουδανιά, Ν. Καλλικράτεια, Κασσάνδρα
 • Δυτική Μακεδονία: Κοζάνη
 • Πελοπόννησος: Σε όλους τους Νομούς
 • Νησιά Αργοσαρωνικού: Σαλαμίνα, Αίγινα, Ύδρα, Πόρος, Σπέτσες, Αγκίστρι, Πόρτο χέλι
 • Κυκλάδες: Σε όλα τα νησιά
 • Δωδεκάνησα: Σε όλα τα νησιά
 • Νησιά Βορείου Αιγαίου: Ικαρία, Σάμος, Φούρνοι, Ψαρά, Λέσβος: Μυτιλήνη, Λήμνος: Μύρινα
 • Επτάνησα: Σε όλα τα νησιά
 • Kρήτη: Σε όλους τους Νομούς
 • Ιόνια Οδός
 • Ολυμπία Οδός
 • Αυτοκινητόδρομος Μωρέας

Το COSMOTE 5G θα συνεχίσει να επεκτείνεται μέσα στη χρονιά σε ακόμη περισσότερες περιοχές της χώρας.

Εάν χρησιμοποιείς συμβατή 5G συσκευή σε περιοχή που δεν έχει κάλυψη 5G, το κινητό σου θα αλλάξει αυτόματα στο διαθέσιμο σήμα και στην συνέχεια θα επανασυνδεθεί αυτόματα στο δίκτυο COSMOTE 5G μόλις επιστρέψεις σε περιοχή εντός 5G κάλυψης.

Μπορώ να απενεργοποιήσω το 5G;

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείς συμβατή συσκευή και δεν θέλεις να έχεις πρόσβαση στο 5G, έχεις την δυνατότητα να απενεργοποιήσεις την πρόσβαση 5G μέσα από το μενού της συσκευής σου (Ρυθμίσεις Δικτύου).

Εναλλακτικά μπορείς ανά πάσα στιγμή να στείλεις δωρεάν SMS με λεκτικό “5G END” στο 1333.

Είναι το δίκτυο 5G ασφαλές για την υγεία;

Ναι το 5G είναι ασφαλές, καθώς τηρούνται όλες οι διεθνείς οδηγίες που αφορούν την έκθεση σε ραδιοκύματα, οι οποίες βασίζονται σε εκτενείς έρευνες και συμπεριλαμβάνουν και τις συχνότητες που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη και λειτουργία των δικτύων 5ης γενιάς.

Μάθε περισσότερα εδώ

Λαμβάνετε μέρος σε ερευνητικά προγράμματα;

Συμμετέχουμε δυναμικά σε 19 ερευνητικά χρηματοδοτούμενα έργα του προγράμματος 5G Infrastructure Public Private Partnership (5G-PPP), μέσω του οποίου η Ευρωπαϊκή Ένωση στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έτσι, συμβάλουμε στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, υποδομών και υπηρεσιών 5G αλλά και στην διαμόρφωση και αξιολόγηση μελλοντικών τεχνολογικών λύσεων, εμπορικών εφαρμογών και καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων σε τομείς όπως έξυπνες πόλεις, e-health, έξυπνες μεταφορές, εκπαίδευση, ψυχαγωγία και media.

Θα μπορώ να χρησιμοποιώ το 5G και εκτός Ελλάδας;
Ναι. Το 5G Roaming είναι ήδη διαθέσιμo σε Ανδόρρα, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Η.Π.Α., Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κένυα, Κίνα, Κουβέιτ, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νιγηρία, Ν. Κορέα, Νορβηγία, Ολλανδία, Ομάν, Ουγγαρία, Παρθένοι Νήσοι (Η.Π.Α.), Πολωνία, Πορτογαλία, Πουέρτο Ρίκο, Ρουμανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σιγκαπούρη, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Τσεχία, Φιλιππίνες, Φινλανδία και Χονγκ Κονγκ για όλους τους συνδρομητές μας, ενώ σύντομα θα επεκταθεί σε ακόμα περισσότερες χώρες.
Μάθε περισσότερα εδώ.
Θα αντικατασταθεί το δίκτυο 4G από το 5G;

Το δίκτυο 5G δεν θα αντικαταστήσει το 4G στο άμεσο μέλλον. Τα δύο αυτά δίκτυα θα συνυπάρχουν, όπως ακριβώς συνέβη και με τα δίκτυα 4G και 3G.

Παράλληλα με την επέκταση του δικτύου 5G, συνεχίζουμε να επενδύουμε στην εξέλιξη και του 4G δικτύου μας, για να εξασφαλίζουμε συνεχώς, την καλύτερη εμπειρία των συνδρομητών μας, όπου κι αν βρίσκονται.

Πώς θα λειτουργεί το δίκτυο COSMOTE 5G;

To δίκτυο 5G θα λειτουργεί σε τρία διαφορετικά φάσματα συχνοτήτων, όπου τα δυνατά χαρακτηριστικά τους θα αλληλοσυμπληρώνονται, με στόχο να εξασφαλίσουμε ότι είτε βρίσκεσαι σε μία απομακρυσμένη αγροτική περιοχή είτε σε μία πυκνοκατοικημένη πόλη, θα μπορείς να απολαμβάνεις τις απεριόριστες δυνατότητές της νέας αυτής τεχνολογίας!

Πώς; Οι διαφορετικές αυτές συχνότητες λειτουργούν σαν κομμάτια ενός παζλ:

1

Mid-Band 3.500 Mhz

Η συχνότητα αυτή είναι ιδανική για πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές ή μεγάλους χώρους όπως γήπεδα, όπου γίνεται χρήση πολλών συσκευών ταυτότοχρονα και απαιτείται υψηλή χωρητικότητα.

Τα χαρακτηριστικά της είναι οι υπερ-υψηλές ταχύτητες που αρχικά θα φτάνουν ή και θα ξεπερνούν το 1 Gbps, η πολύ μεγάλη χωρητικότητα, ο σχεδόν μηδενικός χρόνος απόκρισης (latency) και το περιορισμένο εύρος κάλυψης.

 

Mid-Bands 1.800/2.100 Mhz

Στο μεσαίο επίπεδο βρίσκονται οι συχνότητες που αποτελούν ιδανική λύση για τα αστικά κέντρα, καθώς συνδυάζουν υψηλές ταχυτήτες και καλή γεωγραφική κάλυψη, προσφέροντας ικανοποιητική χωρητικότητα και χρόνο απόκρισης.

 

Low-Band 700 Mhz

Oι low-band συχνότητες έχουν απόδοση ταχύτητας παρόμοια με του 4G και πολύ μεγάλη γεωγραφική κάλυψη που αποτελεί και το δυνατό χαρακτηριστικό τους. Το εύρος κάλυψης στο φάσμα αυτό δεν επηρεάζεται από εμπόδια όπως κτίρια, καιρικά φαινόμενα κλπ, καθιστώντας το ιδανικό για την ύπαιθρο και για την αξιόπιστη εμπειρία συνδεσιμότητας τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.