Φέραμε πρώτοι στην Ελλάδα, το Internet του μέλλοντος
 
COSMOTE Gigaspeed Network
Για πρώτη φορά, απίστευτες ταχύτητες
που ξεπερνούν το 1Gbps!

Αξιοποιώντας το δίκτυό μας και αναβαθμίζοντάς το με νέο προηγμένο 5G εξοπλισμό, φέραμε πρώτοι στην Ελλάδα το Internet του μέλλοντος και τις απεριόριστες δυνατότητές του, δημιουργώντας νέες προοπτικές για την ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας.

Το δίκτυο COSMOTE 5G είναι ήδη διαθέσιμο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κι άλλες πόλεις στην Ελλάδα, ενώ σε συγκεκριμένες περιοχές οι μέγιστες ταχύτητες ξεπερνούν το 1Gbps.

H πληθυσμιακή κάλυψη αναμένεται να ξεπεράσει το 50% έως το τέλος του 2021 ενώ παράλληλα η εμπειρία διαρκώς θα βελτιώνεται καθώς οι ταχύτητες Μobile Internet ολοένα θα αυξάνονται και οι καθυστερήσεις σχεδόν θα μηδενίζονται.
Με τη δύναμη του GIGASPEED NETWORK της COSMOTE!
Φτάνοντας στο 5G
2G
Σχεδιάστηκε κυρίως για φωνή και εισήγαγε το SMS και MMS chatting, δημιουργώντας μία νέα «γλώσσα» επικοινωνίας!
3G
Χάρη στην αύξηση χωρητικότητας δεδομένων είναι δυνατή για πρώτη φορά η video επικοινωνία και η χρήση Mobile Internet.
4G
Με σημαντικά αυξημένες ταχύτητες, τα live video, το HD streaming και η άμεση ενημέρωση άλλαξαν τη ζωή και την επικοινωνία όλων μας.
5G
Οι απίστευτες δυνατότητές του θα στηρίξουν καινοτόμες εφαρμογές που θα βελτιώσουν κάθε τομέα της καθημερινότητάς μας, με τρόπους που δεν έχουμε καν φανταστεί.
Εξελίσσουμε το μεγαλύτερο
δίκτυο κινητής στη χώρα,

για να είσαι ελεύθερος
να ζήσεις ό,τι δεν είχες ποτέ φανταστεί!
Το δίκτυο 5G δεν είναι απλώς μία ακόμα γενιά ασύρματης τεχνολογίας, αλλά πρόκειται για την ταχύτερη και πιο αξιόπιστη τεχνολογία κινητής που έχουμε γνωρίσει έως σήμερα!

Εκπαίδευση και ψυχαγωγία που θα ζωντανεύει μπροστά σου μέσω εικονικής (VR) και επαυξημένης (AR) πραγματικότητας, ζωντανές ολογραφικές κλήσεις, η ανάπτυξη έξυπνων πόλεων αλλά και η απομακρυσμένη παρακολούθηση και θεραπεία ασθενών σε πραγματικό χρόνο, είναι μόνο κάποιες από τις απεριόριστες δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας και θα αλλάξουν θεαματικά τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και διασκεδάζουμε!
Τι θα αλλάξει με την πλήρη ανάπτυξη του δικτύου 5G;
Μεγαλύτερη χωρητικότητα έως και
100 φορές
Το 5G θα συνδέει μεταξύ τους έως και 1.000.000 συσκευές ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, αφού η χωρητικότητα δικτύου θα είναι έως και 100 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα, στα hotspot σημεία!
Απίστευτες ταχύτητες έως
10 Gbps
Φαντάσου απλά ότι το περιεχόμενο ενός DVD (4.7GB) που χρειαζόταν περίπου 13΄, με το 5G θα κατεβαίνει σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα!
Καθυστερήσεις σχεδόν
μηδενικές
Ο χρόνος απόκρισης θα κατέβει στο 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου, με ταυτόχρονη αξιοπιστία επικοινωνίας στο 99,999%, καθιστώντας την όποια καθυστέρηση, αδύνατο να την αισθανθείς.
 
Εκπαίδευση & Ψυχαγωγία

Με τις απίστευτες ταχύτητες 5G και με σχεδόν μηδενικές καθυστερήσεις, τεχνολογίες όπως Augmented & Virtual Reality, Artificial Intelligence και Holograms, θα απογειώσουν τους τομείς της εκπαίδευσης και της ψυχαγωγίας.

Η ενίσχυση της απομακρυσμένης εκπαίδευσης, γνώσεις που θα ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια σου, η δυνατότητα να παρακολουθείς απομακρυσμένα, αγώνες και συναυλίες σαν να βρισκόσουν εκεί αλλά και η αποτελεσματικότερη απόκτηση τεχνογνωσίας μέσω διαδραστικών εφαρμογών, είναι κάποιες από τις εφαρμογές που θα αλλάξουν θεαματικά την καθημερινότητά μας.

 
Υγεία

Μέσω των καινοτόμων ψηφιακών λύσεων που θα δημιουργήσει η τεχνολογία 5G, θα αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του δημόσιου και του ιδιωτικού συστήματος υγείας.

Η δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης ασθενών σε πραγματικό χρόνο, μέσω φορητών συσκευών, η χρήση ιατρικών ρομπότ σε περιπτώσεις που απαιτούν πρωτόκολλα αυστηρής ασφάλειας (π.χ. επαφή με ασθενείς Covid-19), η γρήγορη μεταφορά μεγάλων αρχείων (π.χ. σάρωση CT / MRI) και μελλοντικά οι απομακρυσμένες ιατρικές επεμβάσεις, θα αλλάξουν την αίσθηση ασφάλειας των πολιτών, όπου κι αν βρίσκονται, καθώς θα βελτιωθούν σημαντικά η πρόληψη, διάγνωση, παρακολούθηση και θεραπεία.

 
Smart Cities

Το δίκτυο 5G, χάρη στη δυνατότητα να συνδέει μεταξύ τους εκατομμύρια συσκευές (ΙοΤ) και να μεταδίδει δεδομένα σε σχεδόν πραγματικό χρόνο, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη έξυπνων πόλεων, θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών και θα προστατεύσει το αστικό περιβάλλον.

Η μετακίνηση μέσω συνδεδεμένων οχημάτων χωρίς οδηγό, η real time παρακολούθηση των δημόσιων συγκοινωνιών, οι έξυπνοι χώροι στάθμευσης με ζωντανή ενημέρωση διαθεσιμότητας και η βελτιστοποίηση της κυκλοφορίας με έξυπνα φανάρια, είναι κάποιες από τις εφαρμογές που θα απαντήσουν στις μεγάλες προκλήσεις των σύγχρονων πόλεων, όπως η αύξηση του πληθυσμού και η αυξημένη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

 
Έξυπνη Γεωργία

Μέσω του δικτύου 5G και της συνδεσιμότητας πολλών, ταυτόχρονα συσκευών σε ένα σύστημα (IoT), η γεωργική δραστηριότητα της χώρας θα αναβαθμιστεί με σύγχρονες τεχνολογίες και εξοπλισμό που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα και απόδοση γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, ενώ παράλληλα θα μειώσουν τα κόστη και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Με δυνατότητες όπως απομακρυσμένο πότισμα και ψεκασμό μόνο όταν και όπου χρειάζεται, αισθητήρες εδάφους που παρακολουθούν την υγρασία και τα χημικά στοιχεία, παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο της υγείας και των διατροφικών αναγκών των ζώων, οι παραγωγοί θα έχουν στην διάθεσή τους ό,τι χρειάζεται για να ανταπεξέλθουν στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες στον τομέα τους.

 
Δημόσια Ασφάλεια

Οι δυνατότητες της 5G τεχνολογίας θεωρούνται ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη και την ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας και της διαχείρισης απρόβλεπτων καταστάσεων.

Καινοτόμες εφαρμογές που θα βασίζονται σε Augmented Reality και Real time χειρισμό συσκευών από απόσταση (drones, HD cameras και αισθητήρων) θα βοηθήσουν στην παρακολούθηση περιοχών για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αλλά και στην πιο άμεση ενημέρωση σημαντικών φορέων προστασίας όπως οι πυροσβέστες, οι ομάδες αναζήτησης και διάσωσης κ.α.

Ειδοποιήσεις κινδύνου σε πραγματικό χρόνο για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης (πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμοί), παρακολούθηση επιπέδων ρύπανσης και παράλληλα εκπαιδεύσεις σε real life προσομοίωσεις, θα αυξήσουν το αίσθημα ασφάλειας μεταξύ των πολιτών και θα μειώσουν το περιβαλλοντικό και οικονομικό αντίκτυπο.

 
Έξυπνα Εργοστάσια

Τα 5G Campus networks παρέχουν την τέλεια λύση για απαιτήσεις συνδεσιμότητας στα «έξυπνα» εργοστάσια, τα σύγχρονα logistics και οι επιδόσεις, το εύρος και οι απαιτήσεις ασφαλείας υπερβαίνουν τις δυνατότητες των υφιστάμενων δικτύων.

Οι επιχειρήσεις πλέον θα μπορούν να ελέγχουν και να παρακολουθούν αποτελεσματικά, με ασφάλεια και σε πραγματικό χρόνο, κεντρικά ελεγχόμενα βιομηχανικά ρομπότ και συστήματα μεταφοράς χωρίς οδηγό. Με αυτές τις νέες δυνατότητες, θα αυξηθεί η αποδοτικότητα παραγωγής, θα μειωθούν τα έκτακτα κόστη και οι κίνδυνοι του προσωπικού με απομακρυσμένο χειρισμό βαρέων μηχανημάτων και παράλληλα θα γίνονται πιο σωστές προβλέψεις συντήρησης (predictive maintenance) με real time δεδομένα.

Πώς θα έχω πρόσβαση στο COSMOTE 5G;

Στο δίκτυο COSMOTE 5G έχουν πρόσβαση όλοι οι συνδρομητές COSMOTE, συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαθέτουν 5G συσκευή, πιστοποιημένη στο δίκτυο COSMOTE, και να βρίσκονται σε περιοχή με κάλυψη δικτύου COSMOTE 5G.

Οι διαθέσιμες πιστοποιημένες συσκευές αυτή την στιγμή είναι οι:
Apple iPhone 12 mini, Apple iPhone 12, Apple iPhone 12 Pro, Apple iPhone 12 Pro Max, Xiaomi Mi10T Lite, Xiaomi Mi10T Pro, Xiaomi Mi10T, Xiaomi Mi10, Xiaomi Mi10 Pro, Xiaomi Redmi Note 9T, Samsung Galaxy S20 Ultra, Samsung Galaxy S20 FE 5G, Samsung Galaxy A42, Samsung Galaxy Α32 5G, Samsung Galaxy Note 20 Ultra, Samsung Galaxy S21, Samsung Galaxy S21+, Samsung Galaxy S21 Ultra, Huawei P40 PRO, OnePlus Nord N10, Realme 7, Realme X50.

Σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές, όλο και περισσότερες συσκευές θα πιστοποιούνται σταδιακά και θα παρέχουν πρόσβαση στο COSMOTE 5G.

Δες τις συσκευές
Οι πρώτες καινοτόμες 5G εφαρμογές​
στο πιλοτικό μας δίκτυο!​
 
Προσομοίωση εκπαίδευσης από απόσταση
Παρουσιάστηκε η δυνατότητα εκπαίδευσης από απόσταση, με επίδειξη και ανατροφοδότηση μέσω τηλεχειρισμού. Ο φοιτητής Ιατρικής έβλεπε και μάθαινε τις σωστές κινήσεις μέσω της δραστηριότητας του εκπαιδευτή γιατρού, που μέσω χρήσης Haptic Pen, έλεγχε το ιατρικό ρομπότ CGI σε Virtual Reality περιβάλλον.
 
5G connecting robots
Δυνατότητες του σχεδόν μηδενικού χρόνου απόκρισης έγιναν εύκολα αντιληπτές συγκρίνοντας την ταχύτητα αντίδρασης του ρομποτικού συστήματος μεταξύ των τεχνολογιών 4G και 5G. Σε κάθε μετακίνηση της σφαίρας, τα 3 robot συνεργάζονταν μεταξύ τους, επαναφέροντάς την στην αρχική της θέση, σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.
 
Μουσική εμπειρία με ολογράμματα
Πρόκειται για την πρώτη δοκιμαστική εφαρμογή «ολογραφικής» live συναυλίας, μέσω 5G. Οι μουσικοί εμφανίστηκαν μαζί στην ίδια σκηνή μέσω ολογραμμάτων και έπαιξαν σε πραγματικό χρόνο, ενώ βρίσκονταν σε διαφορετικά μέρη. Η συναυλία επιτεύχθηκε χάρη στην τεχνολογία 5G NR (New Radio), η οποία επιτρέπει χρόνο απόκρισης στα 3.4ms.
 
Immersive VR Gaming
Οι χρήστες, χρησιμοποιώντας μάσκα εικονικής πραγματικότητας (VR) και χειριστήρια χειρός, είχαν την ευκαιρία να «μπουν» στο παιχνίδι Fruit Ninja και να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία immersive gaming, με κορυφαία ποιότητα και χωρίς καμία διακοπή. Η απόδοση των γραφικών του παιχνιδιού έγινε μέσω Cloud, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στο online gaming.
 
VR Soccer Penalty
Μέσω Virtual Reality γυαλιών, οι χρήστες ‘’μεταφέρονταν’ σε ένα ζωντανό στάδιο, σε θέση πέναλτι και με δυνατότητα 180ο view. Σε κάθε εκτέλεση, η κίνηση της μπάλας, καθώς και η αντίδραση του τερματοφύλακα, γίνονταν σε πραγματικό χρόνο, απογειώνοντας έτσι την εμπειρία όσων συμμετείχαν.
 
Συνομιλία μέσα ολογραμμάτων
Οι συνομιλητές πραγματοποιούσαν κλήση με μεταφορά εικόνας σε ολόγραμμα και ήχου, μέσω Augmented Reality Hololens, ενώ βρίσκονταν σε διαφορετικούς χώρους. Χάρη στην υψηλή ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων και του σχεδόν μηδενικού χρόνου απόκρισης, οι χρήστες έζησαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία επικοινωνίας.
Συχνές ερωτήσεις
Θέλεις να μάθεις περισσότερα; Εδώ θα βρεις όλες τις απαντήσεις.
Τι είναι το δίκτυο 5G;
Το 5G είναι η 5η γενιά δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Πρόκειται για την ταχύτερη και πιο αξιόπιστη τεχνολογία κινητής που έχουμε γνωρίσει, αφού θα υποστηρίζει πολύ υψηλές ταχύτητες δεδομένων, σημαντικά αυξημένη χωρητικότητα και σχεδόν μηδενικό χρόνο απόκρισης. Το 5G έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στην πολύ μεγάλη αύξηση των δεδομένων και τις ανάγκες συνδεσιμότητας της σημερινής σύγχρονης κοινωνίας, στην αποτελεσματική υποστήριξη δισεκατομμυρίων, παράλληλα συνδεδεμένων, συσκευών (Internet of Things) και στην πραγματοποίηση καινοτόμων εφαρμογών που θα αλλάξουν θεαματικά τον τρόπο που ζούμε.
Πόσο γρήγορο θα είναι το 5G;
Το δίκτυο COSMOTE 5G είναι ήδη διαθέσιμο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κι άλλες πόλεις στην Ελλάδα, ενώ σε συγκεκριμένες περιοχές οι μέγιστες ταχύτητες Mobile Internet του δικτύου COSMOTE 5G ξεπερνούν το 1Gbps.

Το πρώτο διάστημα, η μέση ταχύτητα κυμαίνεται περίπου στις ίδιες ταχύτητες με το COSMOTE 4G+ και παράλληλα υπάρχει μειωμένος χρόνος απόκρισης, περίπου στα 10ms. Όσο θα προχωράμε με την ανάπτυξη του δικτύου COSMOTE 5G και την αξιοποίηση του φάσματος στα 3,5 GHz, οι ταχύτητες διαρκώς θα αυξάνονται και οι καθυστερήσεις σχεδόν θα μηδενίζονται.

Στην πλήρη του ανάπτυξη, το 5G θα δίνει τη δυνατότητα παροχής και διαχείρισης νέων διαδραστικών και έξυπνων υπηρεσιών, σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές, σε σχεδόν πραγματικό χρόνο. Θα μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 1.000.000 συσκευές ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο και θα επιτρέπει μέγιστες ταχύτητες που θα φτάνουν έως και τα 10Gbps. Ο χρόνος απόκρισης (latency) θα κατέβει στο 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου με ταυτόχρονη αξιοπιστία επικοινωνίας στο 99,999%.Έτσι, για πρώτη φορά, θα δούμε να γίνεται πραγματικότητα η αίσθηση real time στις εφαρμογές Internet.
Ποια θα είναι τα οφέλη του δικτύου 5G;
  • Εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες που θα φτάνουν έως και τα 10Gbps (x10 φορές πιο γρήγορο από το δίκτυο 4G).

  • Σχεδόν μηδενικός χρόνος απόκρισης (latency) αφού θα κατέβει στο 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου και ταυτόχρονη αξιοπιστία επικοινωνίας στο 99,999%. Χαρακτηριστικά που θα απογειώσουν την εμπειρία Virtual & Augmented Reality εφαρμογών και θα κάνουν πραγματικότητα εφαρμογές όπως η απομακρυσμένη χειρουργική επέμβαση και οι ζωντανές ολογραφικές τηλεφωνικές κλήσεις.

  • Θα μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 1.000.000 συσκευές ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, δυνατότητα στην οποία θα βασιστεί το Internet of Things, όπου πολλές πρόσθετες συσκευές, όπως τα αυτοκίνητα και οι οικιακές συσκευές, θα συνδεθούν τελικά με κινητά δίκτυα.

  • Μεγαλύτερη χωρητικότητα έως και 100 φορές, που σημαίνει ότι πολύ περισσότερα άτομα θα μπορούν να εξυπηρετούνται ταυτόχρονα, κάνοντας χρήση απαιτητικών, σε ταχύτητα και απόκριση, υπηρεσιών, ακόμη και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Τι χρειάζεται να κάνω για να έχω πρόσβαση στο δίκτυο COSMOTE 5G;

Πρόσβαση στο δίκτυο COSMOTE 5G έχουν όλοι οι συνδρομητές COSMOTE, ιδιώτες κι επιχειρήσεις, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση κι ανεξαρτήτως προγράμματος (συμβόλαιο, καρτοσυμβόλαιο, καρτοκινητή).

Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαθέτεις 5G συσκευή, πιστοποιημένη στο δίκτυο COSMOTE, να έχεις εγκαταστήσει το τελευταίο software και να βρίσκεσαι σε περιοχή με κάλυψη δικτύου COSMOTE 5G.

H 5G συσκευή σου θα μεταβεί αυτόματα στο δίκτυο COSMOTE 5G, εναλλακτικά μπορείς να στείλεις δωρεάν SMS με το λεκτικό “5G” στο 1333.

Ποιες συσκευές είναι συμβατές;

Οι διαθέσιμες πιστοποιημένες συσκευές αυτή την στιγμή είναι οι: Apple iPhone 12 mini, Apple iPhone 12, Apple iPhone 12 Pro, Apple iPhone 12 Pro Max, Xiaomi Mi10T Pro, Xiaomi Mi10T, Xiaomi Mi10T Lite, Xiaomi Mi10 Pro, Xiaomi Mi10, Samsung Galaxy S20 Ultra, Samsung Galaxy A42, Samsung Galaxy Note 20 Ultra, Samsung Galaxy S21, Samsung Galaxy S21+, Samsung Galaxy S21 Ultra, PlusOnePlus Nord N10, Realme 7.

Σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές, όλο και περισσότερες συσκευές θα πιστοποιούνται σταδιακά και θα παρέχουν πρόσβαση στο COSMOTE 5G.

Δες τις διαθέσιμες συσκευές εδώ

Χρειάζεται αλλαγή η SIM κάρτα μου για να έχω πρόσβαση στο 5G;
Όλες οι SIM που είναι συμβατές με το δίκτυο 4G είναι συμβατές και με το 5G δίκτυο.
Σε ποια σημεία έχει κάλυψη το 5G;

Το δίκτυο COSMOTE 5G είναι ήδη διαθέσιμο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κι άλλες πόλεις στην Ελλάδα, ενώ η πληθυσμιακή κάλυψη αναμένεται να ξεπεράσει το 50% έως το τέλος του 2021.

Εάν χρησιμοποιείς συμβατή 5G συσκευή σε περιοχή που δεν έχει κάλυψη 5G, το κινητό σου θα αλλάξει αυτόματα στο διαθέσιμο σήμα και στην συνέχεια θα επανασυνδεθεί αυτόματα στο δίκτυο COSMOTE 5G μόλις επιστρέψεις σε περιοχή εντός 5G κάλυψης.

Μπορώ να απενεργοποιήσω το 5G;

Σε περίπτωση που χρησιμοποιείς συμβατή συσκευή και δεν θέλεις να έχεις πρόσβαση στο 5G, έχεις την δυνατότητα να απενεργοποιήσεις την πρόσβαση 5G μέσα από το μενού της συσκευής σου (Ρυθμίσεις Δικτύου).

Εναλλακτικά μπορείς ανά πάσα στιγμή να στείλεις δωρεάν SMS με λεκτικό “5G END” στο 1333.

Είναι το δίκτυο 5G ασφαλές για την υγεία;

Ναι το 5G είναι ασφαλές, καθώς τηρούνται όλες οι διεθνείς οδηγίες που αφορούν την έκθεση σε ραδιοκύματα, οι οποίες βασίζονται σε εκτενείς έρευνες και συμπεριλαμβάνουν και τις συχνότητες που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη και λειτουργία των δικτύων 5ης γενιάς.

Μάθε περισσότερα εδώ

Λαμβάνετε μέρος σε ερευνητικά προγράμματα;

Συμμετέχουμε δυναμικά σε 19 ερευνητικά χρηματοδοτούμενα έργα του προγράμματος 5G Infrastructure Public Private Partnership (5G-PPP), μέσω του οποίου η Ευρωπαϊκή Ένωση στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Έτσι, συμβάλουμε στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, υποδομών και υπηρεσιών 5G αλλά και στην διαμόρφωση και αξιολόγηση μελλοντικών τεχνολογικών λύσεων, εμπορικών εφαρμογών και καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων σε τομείς όπως έξυπνες πόλεις, e-health, έξυπνες μεταφορές, εκπαίδευση, ψυχαγωγία και media.

Θα μπορώ να χρησιμοποιώ το 5G και εκτός Ελλάδας;
Ναι. Το 5G Roaming είναι ήδη διαθέσιμο σε Γερμανία και Αυστρία για όλους τους συνδρομητές μας, ενώ σύντομα θα επεκταθεί σε ακόμα περισσότερες χώρες.
Θα αντικατασταθεί το δίκτυο 4G από το 5G;

Το δίκτυο 5G δεν θα αντικαταστήσει το 4G στο άμεσο μέλλον. Τα δύο αυτά δίκτυα θα συνυπάρχουν, όπως ακριβώς συνέβη και με τα δίκτυα 4G και 3G.

Παράλληλα με την επέκταση του δικτύου 5G, συνεχίζουμε να επενδύουμε στην εξέλιξη και του 4G δικτύου μας, για να εξασφαλίζουμε συνεχώς, την καλύτερη εμπειρία των συνδρομητών μας, όπου κι αν βρίσκονται.

Πώς θα λειτουργεί το δίκτυο COSMOTE 5G;

To δίκτυο 5G θα λειτουργεί σε τρία διαφορετικά φάσματα συχνοτήτων, όπου τα δυνατά χαρακτηριστικά τους θα αλληλοσυμπληρώνονται, με στόχο να εξασφαλίσουμε ότι είτε βρίσκεσαι σε μία απομακρυσμένη αγροτική περιοχή είτε σε μία πυκνοκατοικημένη πόλη, θα μπορείς να απολαμβάνεις τις απεριόριστες δυνατότητές της νέας αυτής τεχνολογίας!

Πώς; Οι διαφορετικές αυτές συχνότητες λειτουργούν σαν κομμάτια ενός παζλ:  

Mid-Band 3.500 Mhz

Η συχνότητα αυτή είναι ιδανική για πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές ή μεγάλους χώρους όπως γήπεδα, όπου γίνεται χρήση πολλών συσκευών ταυτότοχρονα και απαιτείται υψηλή χωρητικότητα.

Τα χαρακτηριστικά της είναι οι υπερ-υψηλές ταχύτητες που αρχικά θα φτάνουν ή και θα ξεπερνούν το 1 Gbps, η πολύ μεγάλη χωρητικότητα, ο σχεδόν μηδενικός χρόνος απόκρισης (latency) και το περιορισμένο εύρος κάλυψης.

 

Mid-Bands 1.800/2.100 Mhz

Στο μεσαίο επίπεδο βρίσκονται οι συχνότητες που αποτελούν ιδανική λύση για τα αστικά κέντρα, καθώς συνδυάζουν υψηλές ταχυτήτες και καλή γεωγραφική κάλυψη, προσφέροντας ικανοποιητική χωρητικότητα και χρόνο απόκρισης.

 

Low-Band 700 Mhz

Oι low-band συχνότητες έχουν απόδοση ταχύτητας παρόμοια με του 4G και πολύ μεγάλη γεωγραφική κάλυψη που αποτελεί και το δυνατό χαρακτηριστικό τους. Το εύρος κάλυψης στο φάσμα αυτό δεν επηρεάζεται από εμπόδια όπως κτίρια, καιρικά φαινόμενα κλπ, καθιστώντας το ιδανικό για την ύπαιθρο και για την αξιόπιστη εμπειρία συνδεσιμότητας τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.