Έξυπνη Στάθμευση
Έξυπνη Στάθμευση
Γενική περιγραφή
Δες το βίντεο
Η ανάγκη:

Οι εκπομπές CO2 που παράγονται από τα οχήματα οδηγών, που αναζητούν μια θέση στάθμευσης, έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ανθρώπινη υγεία και στην ατμοσφαιρική επιβάρυνση των πόλεων, καθώς αντιπροσωπεύουν το 30% της κίνησης στις πόλεις. Ο μέσος χρόνος εύρεσης θέσης στάθμευσης υπολογίζεται σε 20 λεπτά, ενώ σε πυκνοκατοικημένες περιοχές ο χρόνος αυτός αυξάνεται δραματικά.

Παράλληλα, εκτός από το ιδιαίτερα σημαντικό ποσοστό εκπομπών CO2, η κυκλοφορία στις πόλεις συμβάλλει στις εκπομπές και άλλων ρυπογόνων στοιχείων.

Η λύση:

Μέσα από την εγκατάσταση αισθητήρων στάθμευσης, καθώς και τη χρήση mobile applications, ο οδηγός μπορεί να βρει εύκολα ελεύθερες θέσεις στάθμευσης. Μπορεί, επίσης, να κάνει χρήση των οδηγιών πλοήγησης μέχρι το σημείο που θέλει να φτάσει.

Τα οφέλη:

Ρυθμίζοντας τον τρόπο που οι οδηγοί αναζητούν θέσεις στάθμευσης, μειώνεται δραστικά ο χρόνος αναζήτησης και, κατ’ επέκταση, η κίνηση στους δρόμους. Ως εκ τούτου, επιτυγχάνεται μείωση της εκπομπής ρύπων από τα οχήματα και βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος. Επιπλέον, ο δήμος μπορεί να διαχειρίζεται αποτελεσματικότερα τις θέσεις στάθμευσης, αφού θα έχει εικόνα τόσο για το χρόνο στάθμευσης κάθε οχήματος, όσο και για κάθε στάθμευση που παραβιάζει τον Κ.Ο.Κ.

Πώς θα το αποκτήσεις

Καλώντας την Εξυπηρέτηση Εταιρικών πελατών COSMOTE, στο 13818!

Συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας!