Οινοποιείο Κυρ-Γιάννη
Οινοποιείο Κυρ-Γιάννη Smart Winery
Οινοποιείο Κυρ-Γιάννη
Η διαδρομή του κρασιού γίνεται εξυπνότερη, μέσα από τις νέες τεχνολογίες.
Ανάγκη Επιχείρησης
Η διασφάλιση της ποιότητας του κρασιού. Μέσα από την πιλοτική εφαρμογή “Smart Wine”, γίνεται αξιοποίηση της καινοτόμου τεχνολογίας Narrow-Band Internet of Things (NB-IoT), που διασφαλίζει την ποιότητα του κρασιού σε κάθε βήμα της πορείας του μέχρι τον καταναλωτή.
 
Οι λύσεις
Παρακολούθηση πορείας
Παρακολούθηση όλων των σταδίων της διαδρομής του κρασιού, από τον παραγωγό στον διανομέα και, τέλος, στον τελικό καταναλωτή.
Καταγραφή συνθηκών στο οινοποιείο
Ειδικοί αισθητήρες καταγράφουν, σε πραγματικό χρόνο, τη θερμοκρασία, την υγρασία και τη φωτεινότητα στο οινοποιείο.
Καταγραφή συνθηκών σε άλλα στάδια της διαδρομής
Άλλοι αισθητήρες καταγράφουν τις συνθήκες στην αποθήκη του διανομέα και σε εστιατόρια, ενώ άλλοι παρακολουθούν τη μεταφορά του κρασιού.
Συγκέντρωση δεδομένων σε cloud εφαρμογή
Όλα τα δεδομένα συγκεντρώνονται μέσω του δικτύου NB-IoT COSMOTE σε ειδική cloud εφαρμογή, για να είναι προσβάσιμα ανά πάσα στιγμή και παντού.
Λύση ISTMOS

Η εφαρμογή στηρίζεται στη λύση ISTMOS της ελληνικής εταιρείας ASN και υλοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας WARP-NBIoT του hub:raum της Deutsche Telekom.

Τα οφέλη
Ανάλυση δεδομένων
Η εφαρμογή “Smart Wine” αναλύει τα όλα τα δεδομένα που συγκεντρώνονται, πράγμα που επιτρέπει στον επιχειρηματία να ελέγχει και να διασφαλίζει την ποιότητα του προϊόντος του, όπου κι αν βρίσκεται.
Έλεγχος
Ελέγχονται οι συνθήκες της διαδρομής του κρασιού (θερμοκρασία, υγρασία, φωτεινότητα) σε πραγματικό χρόνο και από οπουδήποτε.
Διασφάλιση ποιότητας
Εξασφαλίζεται η ποιότητα του κρασιού σε ολόκληρη την πορεία του, που ξεκινά από τον παραγωγό, περνά από τον διανομέα και φτάνει μέχρι τον τελικό καταναλωτή.
Τεχνολογία ΝΒ-ΙοΤ
Κάλυψη
Η τεχνολογία NB-IoT προσφέρει τη δυνατότητα διασύνδεσης συσκευών, όπως για παράδειγμα αισθητήρων, παρέχοντας κάλυψη ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους.
Χαμηλότερη κατανάλωση
Το δίκτυο προσφέρει χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, αυξάνοντας τη διάρκεια της μπαταρίας των συσκευών έως και 10 έτη.
Ασφάλεια
Μέσω του δικτύου κινητής NB-IoT, τα δεδομένα κινούνται ασφαλέστερα, γρηγορότερα και χωρίς τη χρήση ειδικού εξοπλισμού. Επιπλέον, η επιχείρηση απολαμβάνει χαμηλό κόστος χρήσης.
Μίλησε τώρα με ένα εξειδικευμένο σύμβουλο πωλήσεων.
Πες μας τι χρειάζεσαι, ώστε να διαμορφώσουμε μαζί τις λύσεις που ταιριάζουν στην επιχείρησή σου.