Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής
Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής Υπηρεσίες υγείας
Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής
Παροχή υπηρεσιών υγείας σε νησιά του Αιγαίου.
Ανάγκη Επιχείρησης
Με το έργο «Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής», που ολοκλήρωσε ο Όμιλος ΟΤΕ, προσφέρονται υπηρεσίες υγείας αντίστοιχες με εκείνες των μεγάλων αστικών κέντρων, σε κατοίκους και επισκέπτες απομακρυσμένων νησιών του Αιγαίου. Το δίκτυο περιλαμβάνει 43 μονάδες τηλεϊατρικής, που ενώνουν κέντρα υγείας σε νησιά του Αιγαίου με κεντρικά νοσοκομεία του Πειραιά και της περιφέρειας.
Οι λύσεις
Εξοπλισμός
Κάθε μονάδα τηλεϊατρικής αποτελείται από έναν ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο, κάμερα υψηλής ευκρίνειας, οθόνη και ειδικά ιατρικά όργανα, που αναμεταδίδουν ζωντανά τις ενδείξεις των εξετάσεων.
Άμεση επικοινωνία
Οι γιατροί και οι ασθενείς στα νησιά μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με γιατρούς/συμβούλους των νοσοκομείων της Αθήνας, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν.
Αυτόματη πρόσβαση σε στοιχεία
Κάθε εξειδικευμένος γιατρός-σύμβουλος μπορεί, τώρα, να έχει αυτόματα στη διάθεσή του όλες τις ενδείξεις από τις εξετάσεις.
Τηλε-εκπαίδευση
Παρέχεται η δυνατότητα τηλε-εκπαίδευσης του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, σε πραγματικό χρόνο.
Οι μονάδες τηλεϊατρικής που δημιούργησε ο Όμιλος ΟΤΕ για τη 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου, με τεχνολογία της Cisco, έχουν τοποθετηθεί σε 30 κέντρα υγείας νησιών και σε 12 περιφερειακά και κεντρικά νοσοκομεία. Παράλληλα, μία μονάδα έχει τοποθετηθεί στο κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου Υγείας. Τα νησιά που καλύπτει το δίκτυο τηλεϊατρικής είναι η Αμοργός, η Άνδρος, η Αστυπάλαια, η Ικαρία, η Ίος, η Κάλυμνος, η Κάρπαθος, η Κάσος, το Καστελόριζο, τα Κύθηρα, η Κως, η Λέρος, η Λήμνος, η Μήλος, η Μύκονος, η Μυτιλήνη, η Νάξος, η Νίσυρος, οι Οινούσσες, η Πάρος, η Πάτμος, η Ρόδος, η Σάμος, η Σαντορίνη, η Σίφνος, η Σύμη, η Σύρος, η Τήνος, οι Φούρνοι και η Χίος.
Τα οφέλη
Υπηρεσίες υγείας σε πραγματικό χρόνο
Με τις υπηρεσίες απομακρυσμένης εξέτασης και διάγνωσης, εξασφαλίζεται το αγαθό της υγείας σε όσους το έχουν ανάγκη, αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε ιατρικές μονάδες. Έτσι, περιορίζονται οι άσκοπες μετακινήσεις και αεροδιακομιδές ασθενών.
Μείωση δαπανών
Με το έργο «Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής», ελαχιστοποιούνται τα έξοδα μεταφοράς και νοσηλείας.
Εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Παρέχεται στους κατοίκους των νησιών που καλύπτει το δίκτυο η δυνατότητα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ή πληροφόρησης για ιατρικά θέματα.
Μίλησε τώρα με ένα εξειδικευμένο σύμβουλο πωλήσεων.
Πες μας τι χρειάζεσαι, ώστε να διαμορφώσουμε μαζί τις λύσεις που ταιριάζουν στην επιχείρησή σου.