Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής
Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής Υπηρεσίες υγείας
Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής
Παροχή υπηρεσιών υγείας σε νησιά του Αιγαίου.
Ανάγκη Επιχείρησης
Με το έργο «Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής», που ολοκλήρωσε ο Όμιλος ΟΤΕ, προσφέρονται υπηρεσίες υγείας αντίστοιχες με εκείνες των μεγάλων αστικών κέντρων, σε κατοίκους και επισκέπτες απομακρυσμένων νησιών του Αιγαίου. Το δίκτυο περιλαμβάνει 43 μονάδες τηλεϊατρικής, που ενώνουν κέντρα υγείας σε νησιά του Αιγαίου με κεντρικά νοσοκομεία του Πειραιά και της περιφέρειας.
Οι λύσεις
Εξοπλισμός
Κάθε μονάδα τηλεϊατρικής αποτελείται από έναν ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο, κάμερα υψηλής ευκρίνειας, οθόνη και ειδικά ιατρικά όργανα, που αναμεταδίδουν ζωντανά τις ενδείξεις των εξετάσεων.
Άμεση επικοινωνία
Οι γιατροί και οι ασθενείς στα νησιά μπορούν να επικοινωνούν άμεσα με γιατρούς/συμβούλους των νοσοκομείων της Αθήνας, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν.
Αυτόματη πρόσβαση σε στοιχεία
Κάθε εξειδικευμένος γιατρός-σύμβουλος μπορεί, τώρα, να έχει αυτόματα στη διάθεσή του όλες τις ενδείξεις από τις εξετάσεις.
Τηλε-εκπαίδευση
Παρέχεται η δυνατότητα τηλε-εκπαίδευσης του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, σε πραγματικό χρόνο.
Οι μονάδες τηλεϊατρικής που δημιούργησε ο Όμιλος ΟΤΕ για τη 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου, με τεχνολογία της Cisco, έχουν τοποθετηθεί σε 30 κέντρα υγείας νησιών και σε 12 περιφερειακά και κεντρικά νοσοκομεία. Παράλληλα, μία μονάδα έχει τοποθετηθεί στο κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου Υγείας. Τα νησιά που καλύπτει το δίκτυο τηλεϊατρικής είναι η Αμοργός, η Άνδρος, η Αστυπάλαια, η Ικαρία, η Ίος, η Κάλυμνος, η Κάρπαθος, η Κάσος, το Καστελόριζο, τα Κύθηρα, η Κως, η Λέρος, η Λήμνος, η Μήλος, η Μύκονος, η Μυτιλήνη, η Νάξος, η Νίσυρος, οι Οινούσσες, η Πάρος, η Πάτμος, η Ρόδος, η Σάμος, η Σαντορίνη, η Σίφνος, η Σύμη, η Σύρος, η Τήνος, οι Φούρνοι και η Χίος.
Τα οφέλη
Υπηρεσίες υγείας σε πραγματικό χρόνο
Με τις υπηρεσίες απομακρυσμένης εξέτασης και διάγνωσης, εξασφαλίζεται το αγαθό της υγείας σε όσους το έχουν ανάγκη, αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε ιατρικές μονάδες. Έτσι, περιορίζονται οι άσκοπες μετακινήσεις και αεροδιακομιδές ασθενών.
Μείωση δαπανών
Με το έργο «Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής», ελαχιστοποιούνται τα έξοδα μεταφοράς και νοσηλείας.
Εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Παρέχεται στους κατοίκους των νησιών που καλύπτει το δίκτυο η δυνατότητα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ή πληροφόρησης για ιατρικά θέματα.
Επέκταση του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής

Την επέκταση του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ) σε ακόμη 22 νησιά του βόρειου και του νότιου Αιγαίου, ανέλαβαν ο Όμιλος ΟΤΕ και η Intracom Telecom. Από τους 28 νέους σταθμούς τηλεϊατρικής που θα εγκατασταθούν συνολικά και θα διασυνδεθούν με το υπάρχον δίκτυο, οι 26 θα τοποθετηθούν στα Κέντρα Υγείας και Πολυδύναμα Ιατρεία των νησιών, ένας στο κέντρο αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στην Ελευσίνα και ένας στο Κατάστημα Κράτησης της Κω. Στο πλαίσιο του έργου θα δημιουργηθούν και 90 συστήματα κατ’ οίκον παρακολούθησης ασθενών, των οποίων η μετακίνηση από την οικεία τους στα Κέντρα Υγείας καθίσταται δυσχερής. Μετά την επέκτασή του, το ΕΔΙΤ θα διαθέτει συνολικά 71 μονάδες τηλεϊατρικής, οι οποίες θα ενώνουν 52 νησιά του Αιγαίου με κεντρικά νοσοκομεία της Αττικής και της περιφέρειας.
Μίλησε τώρα με ένα εξειδικευμένο σύμβουλο πωλήσεων.
Πες μας τι χρειάζεσαι, ώστε να διαμορφώσουμε μαζί τις λύσεις που ταιριάζουν στην επιχείρησή σου.