Νέα Προγράμματα COSMOTE Business Double Play
Τώρα ακόμη πιο οικονομικά και με το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών
στην Ελλάδα θα δώσουν νέα ώθηση στην επιχείρησή σου!
Tα νέα COSMOTE Business Double Play σου προσφέρουν περισσότερο χρόνο ομιλίας προς κινητά & διεθνείς προορισμούς, υπηρεσίες τηλεφωνικού κέντρου μόνο με μια απλή τηλεφωνική συσκευή και μια αξεπέραστη εμπειρία internet με το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα! Με υπέρυψηλες ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων έως 200Mbps μπορείς να κατεβάζεις αρχεία στο δευτερόλεπτο, να πραγματοποιείς video conference με τους συνεργάτες σου χωρίς καμία χρονοκαθυστέρηση, να ανεβάζεις τα αρχεία σου στο Cloud γρήγορα και με ασφάλεια! Μέσω της υποδομής Fiber To The Home η οπτική ίνα φτάνει μέχρι την επιχείρησή σου για να απολαμβάνεις 100% εγγυημένη ταχύτητα. Mπες κι εσύ στην νέα ψηφιακή εποχή!
Δες την διαθεσιμότητα Δες τα προγράμματα
Το COSMOTE Fiber έφερε το γρήγορο Internet στην πόλη & τη γειτονιά σου.
Τώρα, για πρώτη φορά φέρνει στην επιχείρησή σου 100% οπτική ίνα!
Το COSMOTE Fiber
είναι στην πόλη σου
Η COSMOTE, με δίκτυο οπτικών ινών που ξεπερνάει τα 43.000 χιλιόμετρα και καλύπτει ολόκληρη την χώρα, φτάνει στο Αστικό Κέντρο του ΟΤΕ και σου παρέχει ταχύτητες έως 50Mbps μέσω της τεχνολογίας VDSL υπό την προϋπόθεση ότι η επιχείρησή σου βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτό.
 
Το COSMOTE Fiber
είναι στη γειτονιά σου
Από τα Αστικά Κέντρα του ΟΤΕ, η οπτική ίνα φτάνει στις καμπίνες τηλεπικοινωνιών (ΚΑΦΑΟ) που υπάρχουν σε όλη τη χώρα. Από εκεί, μπορεί να φτάσει στην επιχείρησή σου μία σύνδεση VDSL και μέσω των τεχνολογιών Vectoring & Super Vectoring απολαμβάνεις ταχύτητες έως 100Mbps ή και 200Mbps αντίστοιχα.
 
Το COSMOTE Fiber
είναι και στην επιχείρησή σου με 100% οπτική ίνα
Για πρώτη φορά, η οπτική ίνα έρχεται από το Αστικό Κέντρο του ΟΤΕ κατευθείαν μέσα στο γραφείο σου μέσω της νέας τεχνολογίας Fiber To The Home.. Έτσι μπορείς να απολαμβάνεις όλα τα οφέλη μιας σύνδεσης με 100% οπτική ίνα, δηλαδή εγγυημένες υπέρυψηλες ταχύτητες που στο μέλλον θα φτάνουν το 1Gbps!

Δες εδώ εάν είναι διαθέσιμη η υποδομή FTTH στην επιχείρηση σου.
 
Δες ποια είναι η διαδικασία εγκατάστασης
της οπτικής ίνας μέχρι την επιχείρησή σου!
 
Επιθεώρηση κτιρίου
Ο μηχανικός του ΟΤΕ, σε συνεννόηση με εσένα & τον διαχειριστή του κτηρίου,εφόσον η έδρα της επιχείρησής σου βρίσκεται σε συγκρότημα γραφείων,επισκέπτεται το κτίριο και συντάσσει τη μελέτη υλοποίησης της οπτικής υποδομής του.
Εκτιμ. χρόνος: 10 εργ. ημέρες
 
Κατασκευή οπτικής υποδομής
Ο εξουσιοδοτημένος συνεργάτης του ΟΤΕ, σε συνεννόηση με τον διαχειριστή, ξεκινά να κατασκευάζει την οπτική υποδομή του κτιρίου.
Εκτιμ. χρόνος: 20 εργ. ημέρες
 
Υλοποίηση διασύνδεσης επιχείρησης
Ο ίδιος συνεργάτης, σε συνεννόηση μαζί σου, προχωρά στην εγκατάσταση οπτικής ίνας σε οπτική πρίζα μέσα στην επιχείρησή σου.
Εκτιμ. χρόνος: 10 εργ. ημέρες
 
Ενεργοποίηση υπηρεσίας
Τέλος, ο τεχνικός του ΟΤΕ έρχεται στον χώρο της επιχείρησής σου, εγκαθιστά τον κατάλληλο εξοπλισμό και ενεργοποιεί την υπηρεσία.
 
* Οι εκτιμώμενοι χρόνοι είναι ενδεικτικοί και αφορούν στις εργασίες των συνεργατών COSMOTE.
 
Δες τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά των προγραμμάτων.
 
Απεριόριστες Ενδοεταιρικές κλήσεις &
Δωρεάν Χρόνος Ομιλίας
Μιλάς απεριόριστα με τους συναδέλφους σου από τα σταθερά της επιχείρησης σε κινητά COSMOTE Business αλλά και με τους συνεργάτες σου χωρίς να ανησυχείς για το ύψος των λογαριασμών σου αφού μπορείς να επωφεληθείς από τον περισσότερο χρόνο ομιλίας που προσφέρουν τα νέα μας προγράμματα.
 
Απολαμβάνεις υπηρεσίες τηλεφωνικού κέντρου
Με το COSMOTE Smart Office μπορείς να απολαμβάνεις ακόμη και προηγμένες υπηρεσίες τηλεφωνικού κέντρου χωρίς να χρειάζεσαι επιπλέον εξοπλισμό. Μπορείς να κάνεις δρομολόγηση κλήσεων, να δημιουργείς προσωποποιημένα μηνύματα για τους πελάτες όταν σε καλούν ή είναι σε αναμονή, να λαμβάνεις τα μυνήματα του τηλεφωνητή σου στο email σου ή και να έχεις στην επιχείρησή σου IVR & Line Hunting όπως οι μεγάλες εταιρείες.
 
Δυναμική Παρουσία στο Ιnternet
Μπορείς να έχεις στατική ΙΡ, Domain Name και να δημιουργήσεις website για την επιχείρησή σου.
 
Διαχείριση και οργάνωση των email
της επιχείρησής σου από παντού.
Έχεις στην διάθεση σου 40GB αποθηκευτικού χώρου για να δημιουργήσεις έως 50 email accounts για τους εργαζομένους στην επιχείρησή σου. Μπορείς να τα διαχειρίζεσαι κεντρικά μέσω ενός portal από παντού!
Μάθε περισσότερα
Επιπλέον δυνατότητες για ακόμα χαμηλότερο κόστος COSMOTE Business One
COSMOTE Business One
Συνδύασε το πρόγραμμα σταθερής τηλεφωνίας που διαθέτεις με τα κινητά της επιχείρησής σου για να έχεις ακόμα περισσότερα οφέλη .
Μάθε περισσότερα
Συχνές Ερωτήσεις
1. Τι είναι το δίκτυο οπτικών ινών;
Το δίκτυο οπτικών ινών είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας για πρόσβαση στο Internet. Επιτρέπει τη μεταφορά δεδομένων με την ταχύτητα του φωτός, μέσα από καλώδια με πάρα πολύ λεπτά γυάλινα νήματα, τις οπτικές ίνες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα νέες εκπληκτικές ταχύτητες που μελλοντικά μπορούν να φτάσουν μέχρι και 1Gbps!
2. Ποιες είναι οι ταχύτητες download και upload που έχω στο δίκτυο COSMOTE Fiber;

  

Download

Upload

Fiber (200Mbps)

200 Mbps

20 Mbps

Fiber (100Mbps)

100 Mbps

10 Mbps

Fiber (50Mbps)

50 Mbps

5 Mbps

3. Πώς θα ενημερωθώ αν στην περιοχή μου θα είναι διαθέσιμη σύνδεση με υποδομή Fiber To The Home;
Τα προγράμματα COSMOTE Business Double Play με υποδομή Fiber To The Home, δηλαδή οπτικής ίνας που θα φτάνει κατευθείαν μέσα στο σπίτι και την επιχείρηση, είναι διαθέσιμα σε συγκεκριμένες περιοχές των Δήμων Παλαιού Φαλήρου, Βύρωνα, Καισαριανής και Καλαμάτας που συνεχώς θα αυξάνονται. Μπορείς να ελέγξεις τη διαθεσιμότητα στη διεύθυνσή σου εδώ.
4. Τι σημαίνει 100% εγγυημένη ταχύτητα;
Η τεχνολογική υποδομή Fiber To The Home (FTTH) αποτελείται από 100% οπτική ίνα, δηλαδή η οπτική ίνα θα φτάνει μέχρι την πρίζα του σπιτιού ή της επιχείρησης χωρίς να μεσολαβεί κάποιο άλλο υλικό, όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις που η οπτική ίνα φτάνει μέχρι την καμπίνα της γειτονιάς (FTTC) ή το αστικό κέντρο της περιοχής (FTTE). Αυτό εξασφαλίζει ότι θα απολαμβάνεις την απόλυτη απόδοση ταχύτητας χωρίς καμία απώλεια ή διακοπή.
5. Σε τι διαφέρει η ταχύτητα 100Mbps με υποδομή Fiber To The Home από την ταχύτητα 100Μbps μέσω άλλων υποδομών;
Η διαφορά βρίσκεται στην τεχνολογική υποδομή η οποία επηρεάζει την πραγματική ταχύτητα στην οποία συγχρονίζει το router. Στην περίπτωση της σύνδεσης με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (Fiber To The Home) δεν παρεμβάλλεται καθόλου χαλκός, όπως γίνεται στις περιπτώσεις που η οπτική ίνα φτάνει μέχρι την καμπίνα της γειτονιάς (FTTC) ή το αστικό κέντρο της περιοχής (FTTE), και έτσι δεν υπάρχει καμία απώλεια στην ταχύτητα που θα απολαμβάνεις.
6. Πότε θα είναι διαθέσιμη σύνδεση με υποδομή Fiber To The Home στην περιοχή μου (που τώρα δεν είναι);
Η επέκταση του δικτύου οπτικών ινών μέχρι το σπίτι (FTTH) είναι ένα έργο που απαιτεί πολύ κόπο, χρόνο και τεράστιες επενδύσεις. Έως το 2022 έχουμε σαν στόχο να φέρουμε την οπτική ίνα σε 1 εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις. Για να ενημερωθείς για τις διευθύνσεις που έχουν ήδη υποδομή Fiber To The Home μπες στο www.sfbb.gr/LandingPage
7. Τι είναι η πραγματική ταχύτητα;
Η πραγματική ταχύτητα της σύνδεσης στο Ιnternet είναι η ταχύτητα με την οποία συνδέεται το router σου στο δίκτυο COSMOTE Fiber μέσω της πρίζας (ταχύτητα συγχρονισμού). H ταχύτητα συγχρονισμού εξαρτάται από το πόσο μακριά μένεις από το Αστικό Κέντρο ΟΤΕ ή την καμπίνα Τηλεπικοινωνιών στη γειτονιά σου, καθώς και την ποιότητα των καλωδίων τόσο του δικτύου όσο και του κτιρίου που μένεις. Οι παραπάνω παράγοντες αξιολογούνται και σού προτείνεται το κατάλληλο πρόγραμμα κατά την online παραγγελία σου στο cosmote.gr, καλώντας στο 13818 ή πηγαίνοντας σε ένα από τα καταστήματα του Ομίλου ΟΤΕ.

Η ταχύτητα που τελικά μπορείς να απολαμβάνεις μέσω Wi-Fi όταν χρησιμοποιείς το Smartphone, το Tablet, την κονσόλα ή το laptop σου, επηρεάζεται από πάρα πολλούς εξωγενείς παράγοντες που είναι αδύνατο να γνωρίζουμε. Για παράδειγμα η όποια συσκευή με την οποία συνδέεσαι και οι δυνατότητές της, η κατασκευή και διαρρύθμιση του σπιτιού ή της επιχείρησής σου, οι οικιακές συσκευές όπως φούρνοι μικροκυμάτων, τηλεοράσεις, ψυγεία που επηρεάζουν το WiFi σήμα κ.α. Οι παράγοντες αυτοί επηρεάζουν άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο, την τελική ταχύτητα που απολαμβάνεις από τη συσκευή σου, αλλά σε κάθε περίπτωση το πιθανότερο είναι να την δεις μειωμένη σε σχέση με την ταχύτητα συγχρονισμού του router σου.
8. Πώς μπορώ να δω ποια είναι η πραγματική ταχύτητα σύνδεσης στο Internet που έχω στην επιχείρησή μου;
Αν είσαι πελάτης COSMOTE, μπορείς:
Να μπεις στη σελίδα του router (http://192.168.1.1/) από συσκευή συνδεδεμένη στο δίκτυο του σπιτιού σου και επιλέγεις «Κατάσταση Σύνδεσης / Status Information»

Αν είσαι νέος πελάτης, μπορείς :
  • Να κάνεις Online παραγγελία εδώ και στη συνέχεια θα σε καλέσει ένας εκπρόσωπος μας για να σε ενημερώσει για την πραγματική ταχύτητα της σύνδεσής σου

  • Να επισκεφθείς οποιοδήποτε κατάστημα του ομίλου ΟΤΕ

  • Να καλέσεις το 13818.

9. Με ποιον τρόπο θα ελέγξω την ταχύτητα συγχρονισμού του COSMOTE router μου;
Εφόσον έχεις ενεργοποιημένο ένα πρόγραμμα COSMOTE Double Play μπορείς να ελέγξεις το COSMOTE router σου και να δεις ακριβώς την ταχύτητα με την οποία συγχρονίζεσαι με δύο εναλλακτικούς τρόπους:
  • μπαίνεις στο My COSMOTE από οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι, επιλέγεις Σταθερή Σύνδεση και στη συνέχεια πατάς «Έλεγχος ταχύτητας»
  • μπαίνεις στη σελίδα του router από συσκευή συνδεδεμένη στο δίκτυο της επιχείρησής σου και επιλέγεις «Κατάσταση Σύνδεσης / Status Information»
Αν αυτή η ταχύτητα είναι μικρότερη από αυτήν της «Δέσμευσης Πραγματικής Ταχύτητας», επικοινώνησε με έναν τεχνικό στο 13818 για να ελέγξει πώς μπορεί να τη βελτιώσει.
10. Είναι διαφορετική η ταχύτητα που προκύπτει από οποιοδήποτε online εργαλείο μέτρησης (πχ. ΟΟΚLΑ) από την ταχύτητα συγχρονισμού του router;
Ναι είναι διαφορετική και συνήθως ίση ή μικρότερη σε σχέση με τη ταχύτητα συγχρονισμού.

Κάθε εργαλείο μέτρησης της ταχύτητας της σύνδεσης στο Internet (π.χ. OOKLA) μετράει την ταχύτητα με την οποία η συσκευή σου (π.χ. Tablet) έχει πρόσβαση στο Internet μέσω ασύρματης σύνδεσης, ενώ η ταχύτητα συγχρονισμού του router σου (πραγματική ταχύτητα) προκύπτει από μέτρηση που πραγματοποιείται μέσω ενσύρματης σύνδεσης του υπολογιστή με το router σου (μάθε περισσότερα στην ερώτηση 9).

Αν η ταχύτητα συγχρονισμού του router σου είναι μικρότερη από αυτήν της πραγματικής ταχύτητας, επικοινώνησε με έναν τεχνικό στο 13818 για να ελέγξει πως μπορεί να τη βελτιώσει.
11. Θα πρέπει να αλλάξω router για να συνδεθώ στις νέες υψηλές ταχύτητες;
Εφόσον το router σου δεν είναι συμβατό με την ταχύτητα του προγράμματος που επέλεξες, το σημείο πώλησης θα φροντίσει να αποκτήσεις ένα νέο συμβατό COSMOTE router.
12. Αν δεν συνδέσω το συμβατό COSMOTE router, θα επηρεαστεί η ταχύτητα συγχρονισμού μου;
Απαιτείται συμβατό router προκειμένου να έχεις τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα του προγράμματος που έχεις επιλέξει. Επομένως, αν δεν συνδέσεις συμβατό router, θα έχεις χαμηλότερη ταχύτητα συγχρονισμού. Το σημείο πώλησης ή εξυπηρέτησης θα σε καθοδηγήσει κατάλληλα για τα συμβατά COSMOTE router.
Τα προγράμματα COSMOTE Business Double Play παρέχονται από τον ΟΤΕ.