IT Integration

IT Integration

Ο Όμιλος ΟΤΕ δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια με επιτυχία στον τομέα του ΙΤ Integration, διατηρώντας ηγετική θέση στην αγορά. Η αντιμετώπιση πολύπλοκων έργων, που συνδυάζουν υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, πληροφορικής και εξειδικευμένες λύσεις και που αφορούν στο ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δραστηριότητας του Ομίλου.

Με πάνω από 120 πιστοποιημένους εργαζόμενους, πωλητές, μηχανικούς πωλήσεων, ειδικούς στην υλοποίηση και υποστήριξη των έργων, ο Όμιλος ΟΤΕ προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε έργα υψηλής τεχνολογίας και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις ή τους φορείς, υποστηρίζοντας κάθε στάδιο ενός έργου: την μελέτη, την υλοποίηση, την υποστήριξη, την συντήρηση και την εκπαίδευση των εκπροσώπων της επιχείρησης.

Η τεχνολογική γνώση των στελεχών του, σε συνδυασμό με την γνώση τους σε οργάνωση και διαχείριση έργων (project management skills), αλλά και η υψηλή ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την επιτυχημένη πορεία ενός έργου.  Εξάλλου η πολυετής παρουσία του Ομίλου στο χώρο, δίνει στα στελέχη εκείνη την εμπειρία που χρειάζεται για την υλοποίηση του πιο απαιτητικού έργου.

Παράλληλα, ο Όμιλος διαθέτει μια σειρά συνεργασιών με τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς οίκους παγκοσμίως και με εταιρίες κολοσσούς στον τομέα τους, αλλά και με σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις. Μέσα από τέτοιες στρατηγικές συνεργασίες ο Όμιλος συνθέτει το κατάλληλο σχήμα σε κάθε έργο για να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τη βέλτιστη λύση σε κάθε περίπτωση. Ενδεικτικά οι στρατηγικές συνεργασίες του Ομίλου είναι με τις εταιρίες: CISCO, ORACLE, Hewlett Packard, Huawei, SAP, Microsoft, Alcatel Lucent, NEC, κ.ά..

Αναλυτικά παρέχονται: 

  • H πληρέστατη γκάμα συστημάτων δικτύωσης, πληροφορικής και εφαρμογών των μεγαλύτερων κατασκευαστών στον κόσμο: λύσεις δικτύωσης LAN και WAN, ασύρματης δικτύωσης, παραδοσιακής και IP τηλεφωνίας, επικοινωνίας με χρήση video, Unified Communications, ασφάλειας, συστημάτων υποδομής πληροφορικής, επιχειρησιακών εφαρμογών στο χώρο της επιχείρησης ή σε υποδομή cloud.
  • Συμβουλευτικές υπηρεσίες ανάλυσης και σχεδιασμού των προσφερόμενων λύσεων από έμπειρους μηχανικούς, ειδικούς ασφάλειας, και εξειδικευμένους συνεργάτες, με σκοπό την αποτελεσματικότερη ικανοποίηση των ιδιαίτερων αναγκών κάθε επιχείρησης.
  • Υλοποίηση από πιστοποιημένους μηχανικούς, ειδικευμένους ανά τομέα και Project Managers ώστε να διασφαλίζεται υψηλή ποιότητα και ταχύτητα στο προδιαγεγραμμένο κόστος.
  • Συνεχής και αξιόπιστη λειτουργία των παρεχόμενων λύσεων 24x7x365, που περιλαμβάνει την παρακολούθηση της λειτουργίας του δικτύου της επιχείρησης (Managed Network Services), την παροχή προκαθορισμένου επιπέδου υπηρεσιών (SLA) και δυνατότητα έγκαιρης επέμβασης πριν ένα γεγονός γίνει πρόβλημα (proactive monitoring).
Η επιτυχημένη δραστηριοποίηση του στον τομέα του ΙΤ Integration έρχεται να επιβεβαιωθεί από τα μεγάλα και επιτυχημένα έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί για τον δημόσιο τομέα αλλά και για τραπεζικούς φορείς. Το έργο της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, του Κέντρου Φορολογουμένων του Υπουργείο Οικονομικών, το έργο για το 112 – Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης, το έργο Connected Hospital που υλοποιήθηκε για το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου είναι μερικά μόνο παραδείγματα της πολυπλοκότητας των έργων που έχει κληθεί να υλοποιήσει ο Όμιλος, επιβεβαιώνοντας το επίπεδο γνώσης και λειτουργίας του.

Η υπηρεσία παρέχεται από την OTE  Α.Ε.

Open Telekom Cloud


Τώρα, με την υπηρεσία OTC (Open Telekom Cloud) οι επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από την παροχή υπολογιστικών πόρων (Infrastructure as a Service - IaaS) που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος Deutsche Telekom  μέσω της T-Systems στη Γερμανία. Η υπηρεσία συνοδεύεται από λειτουργικότητα διαχείρισης και ασφαλούς διαδικτυακής πρόσβασης σε virtual servers, ενώ βασίζεται σε πλατφόρμα OpenStack και απευθύνεται σε κάθε επιχείρηση, ανεξαρτήτως μεγέθους ή κλάδου.  Τέλος, η πλατφόρμα φιλοξενείται σε κέντρα δεδομένων που ανήκουν στον όμιλο της Deutsche Telekom και πληροί υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας και προστασίας  δεδομένων.

Η σύμβαση συνεργασίας μεταξύ του τελικού πελάτη/επιχείρησης και του OTC είναι τελείως ανεξάρτητη από οποιαδήποτε υφιστάμενη σχέση της επιχείρησης με προϊόντα και υπηρεσίες που παρέχονται από τον Όμιλο ΟΤΕ και επιτρέπει στην επιχείρηση να δημιουργήσει έναν virtual server σε λίγα λεπτά μέσω απευθείας online διαδικασίας. Η υποστήριξη για όλα τα συστατικά της υπηρεσίας είναι δυνατή μέσω Web κονσόλας, που παρέχει εργαλεία τόσο για την αγορά των υπηρεσιών, όσο και για τη διαχείριση και την παρακολούθηση των επιδόσεων των virtual servers. Ιδιαίτερα χρήσιμη για την επιχείρηση είναι η λεπτομερής παρουσίαση των διαφόρων βημάτων ρύθμισης του περιβάλλοντος, καθώς και η ύπαρξη τηλεφωνικής υποστήριξης απευθείας από το ΟΤC.

H πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει ένα προσωποποιημένο και πλήρως παραμετροποιήσιμο περιβάλλον που μπορεί να συνεισφέρει άμεσα στις IT υποδομές της εταιρείας εξασφαλίζοντας έτσι επιπλέον και άμεσα πόρους για όλες τις επιχειρηματικές εφαρμογές όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το CRM, τα λογιστικά συστήματα κ.λπ. Το OTC έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τα διεθνή πρότυπα ηλεκτρονικού εμπορίου ενσωματώνοντας αυτόματη λειτουργία κλιμάκωσης υπολογιστικών πόρων, καλύπτοντας με τον τρόπο αυτό οποιαδήποτε ανάγκη υποστήριξης ενός π.χ. web site ή μίας web εφαρμογής.

Οι υπηρεσίες του OTC προσφέρονται μέσω του Ομίλου της Deutsche Telekom - T-Systems International. 

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε κλικ εδώ:  ΟpenTelekom Cloud