Εγνατία Οδός
Εγνατία Οδός Video Analytics
Εγνατία Οδός
Πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο
Ανάγκη Επιχείρησης

Η συλλογή δεδομένων και πληροφοριών (real time traffic information) για την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο σε πραγματικό χρόνο, καθώς και η επεξεργασία και ανάλυσή τους, ώστε να μπορεί να παρέχεται πληροφόρηση για τις κυκλοφοριακές συνθήκες προς τους χρήστες της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ.  Την ανάγκη αυτή κάλυψε η COSMOTE αξιοποιώντας λύσεις Internet of Things (ΙοΤ), με στόχο την αναβάθμιση της οδηγικής εμπειρίας των χρηστών της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ.

Οι λύσεις
Κάμερες Κλειστού Κυκλώματος (CCTV)
Η προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση ψηφιακών καμερών, σε διάφορα σημεία της Εγνατίας Οδού και των καθέτων αξόνων της. Το υλικό των καμερών συλλέγεται μέσω κλειστού κυκλώματος και μεταφέρεται σε κατανεμημένους υπολογιστές (server).
Κεντρικό σημείο συλλογής δεδομένων
Συλλογή δεδομένων και πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, από τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες, και δρομολόγησή τους σε έναν κεντρικό server, όπου μέσω ειδικού λογισμικού γίνεται η απαραίτητη ανάλυση της πληροφορίας.
Έξυπνη ανάλυση περιεχομένου

Επεξεργασία και μορφοποίηση των πληροφοριών που λαμβάνονται, μέσα από την εφαρμογή έξυπνης ανάλυσης περιεχομένου video (VCA, Video Content Analysis), και προώθηση τους σε κατάλληλα σημεία διάθεσης δεδομένων με στόχο να καταστούν προσβάσιμα στους ενδιαφερόμενους, βάσει κοινά αποδεκτών συμφωνιών και ευρωπαϊκών προτύπων. 

Τα οφέλη
Ενημέρωση για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο
Οι πληροφορίες που συλλέγονται, συμπληρωματικά με τα δεδομένα του ήδη υπάρχοντα εξοπλισμό του αυτοκινητοδρόμου, βοηθούν στην παρακολούθηση της κυκλοφορίας οχημάτων και των κατά τόπους καιρικών συνθηκών, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των οδηγών.
Ασφάλεια

Η ανάλυση, επεξεργασία και διάθεση των πληροφοριών υποβοηθά το έργο του προσωπικού λειτουργίας και συντήρησης του αυτοκινητόδρομου και συμβάλει στην έγκαιρη διαχείριση των κυκλοφοριακών συνθηκών προς όφελος των χρηστών. 

Το έργο πραγματοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και της ΕΕ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “CROCODILE II”. 

Το έργο πραγματοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και της ΕΕ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “CROCODILE II”. 

Μίλησε τώρα με ένα εξειδικευμένο σύμβουλο πωλήσεων.
Πες μας τι χρειάζεσαι, ώστε να διαμορφώσουμε μαζί τις λύσεις που ταιριάζουν στην επιχείρησή σου.