Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών 5G Campus Network
5G Campus Network στον
Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
Ανάγκη Επιχείρησης
Μεταφορά εικόνας υψηλής ευκρίνειας σε πραγματικό χρόνο, με μηδενική καθυστέρηση και με ασφάλεια διαβίβασης στο κέντρο επιχειρήσεων του αεροδρομίου (ASOC) από περιοχές ιδιαίτερου επιχειρησιακού ενδιαφέροντος ή και περιορισμένης πρόσβασης.
Οι λύσεις
Πρώτο 5G Campus Network
Δημιουργία από την COSMOTE του πρώτου 5G campus network στην Ελλάδα, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, για πιλοτική εφαρμογή (use case) διαχείρισης συμβάντων και φυσικής ασφάλειας εσωτερικών ή εξωτερικών χώρων.
Μεταφορά Εικόνας με Μηδενική Καθυστέρηση
Μέσω ειδικού εξοπλισμού τοποθετημένου σε κινούμενο όχημα τύπου «follow me», η μεταφορά εικόνας με υψηλή ευκρίνεια έγινε σε πραγματικό χρόνο, με μηδενική καθυστέρηση και με ασφάλεια διαβίβασης, χάρη στην υποδομή 5G.
Τα oφέλη
Ασφάλεια και Σταθερότητα
Τα ιδιωτικά δίκτυα κινητής υπερέχουν σε ασφάλεια και σταθερότητα, καθώς επιτρέπουν την αξιοποίηση συγκεκριμένου φάσματος, αποδίδοντας κορυφαία ποιότητα και αξιοπιστία χωρίς παρεμβολές.
Καινοτόμος Τεχνολογική Λύση Συνδεσιμότητας
Το 5G campus network, με μηδενική χρονοκαθυστέρηση και πολύ υψηλή χωρητικότητα και ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων, θα επιταχύνει την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς αερομεταφορών και υπηρεσιών των αεροδρομίων, αλλά και των νευραλγικών τομέων της οικονομίας.
Απρόσκοπτη Λειτουργία και Οργάνωση των Αεροδρομικών Υποδομών

Η χρήση του 5G campus network, μπορεί να διευκολύνει τις αερομεταφορές, αλλά και να συμβάλει δραστικά στην καλύτερη εμπειρία και εξυπηρέτηση επιβατών, επισκεπτών και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αεροδρομιακή κοινότητα.

«Η υλοποίηση της στρατηγικής μας εστιάζει στο «ψηφιακό αεροδρόμιο» και οι δράσεις μας στη κατεύθυνση αυτή είναι σε εξέλιξη. Αναμφίβολα, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας 5G σε συνδυασμό με το Internet of Things (IoT), την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ), τις εφαρμογές εικονικής (VR) και επαυξημένης πραγματικότητας (AR), αποτελούν τις βασικές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των εφαρμογών που θα επιτρέψουν μια τέτοια μετάβαση. Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών αποτελεί διαχρονικά πρωτοπόρο φορέα υιοθέτησης και εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών και ψηφιακών λύσεων και, παρά τις δυσκολίες που επέφερε η πανδημία, η ενίσχυση της λειτουργικότητας του αεροδρομίου σε κάθε δραστηριότητά του, αλλά και η διαρκής βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας των επιβατών μας, δεν μπήκε ποτέ σε δεύτερη μοίρα.»

Αλέξανδρος Ζιώμας Διευθυντής της Επιχειρηματικής Μονάδας Συστημάτων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΔΑΑ
Μίλησε τώρα με ένα εξειδικευμένο σύμβουλο πωλήσεων.
Πες μας τι χρειάζεσαι, ώστε να διαμορφώσουμε μαζί τις λύσεις που ταιριάζουν στην επιχείρησή σου.