Αθωνική Ψηφιακή Κιβωτός
Αθωνική Ψηφιακή Κιβωτός Οι «θησαυροί» του Αγίου Όρους σε ψηφιακή μορφή
Αθωνική Ψηφιακή Κιβωτός
Έργο παγκόσμιας εμβέλειας για την ανάδειξη των θησαυρών του Αγίου Όρους
Ανάγκη
H διάσωση, διαφύλαξη και προβολή του πολιτιστικού και κειμηλιακού πλούτου της Αθωνικής Πολιτείας, μέσω της ψηφιοποίησης και τεκμηρίωσης του ιστορικού αρχείου και των έργων τέχνης, καθώς και η διάθεσή τους στην παγκόσμια κοινότητα, μέσω του διαδικτύου.
Οι λύσεις
Ψηφιοποίηση
Ψηφιοποίηση ιστορικού αρχείου και έργων τέχνης της Αθωνικής Πολιτείας, μέσα από περισσότερες από 2.000.000 ψηφιακές απεικονίσεις από όλους τους τομείς της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της ορθόδοξης χριστιανικής τέχνης, καθώς και 500 ώρες ηχητικού υλικού, με λειτουργίες και ομιλίες.
Διάθεση εξοπλισμού
Διάθεση εξοπλισμού πληροφορικής και λογισμικού για τη διαχείριση του υλικού προς ψηφιοποίηση.
Αναβάθμιση τηλεπικοινωνιακών υποδομών
Εγκατάσταση υπερσύγχρονων δικτύων σταθερής και κινητής, COSMOTE FIBER και COSMOTE 4G στο Άγιο Όρος.
Data Center
Υλοποίηση Data Center στις Καρυές και δημιουργία κλειστού δικτύου VPN απομακρυσμένης πρόσβασης, για μεταφορά του ψηφιοποιημένου υλικού και την εξ αποστάσεως τεκμηρίωση από επιστήμονες.
Δικτυακή πύλη «Αθωνική Ψηφιακή Κιβωτός»
Δημιουργία του www.mountathos.org σε 5 γλώσσες με υπηρεσίες εικονικής περιήγησης, ηλεκτρονικούς καταλόγους με το ψηφιοποιημένο υλικό, τρισδιάστατες αποτυπώσεις μονών.
Τεκμηρίωση Υλικού
Περισσότεροι από 200 εξειδικευμένοι διακεκριμένοι συνεργάτες εργάστηκαν για την τεκμηρίωση του υλικού.
Τα οφέλη
Η «Αθωνική Ψηφιακή Κιβωτός» είναι τo μεγαλύτερο έργο στην Ελλάδα στον τομέα του ψηφιακού πολιτισμού. Μέσω του www.mountathos.org, δίνεται πλέον η δυνατότητα σε όλο τον κόσμο να εισέλθουν στα άδυτα του Ιερού Τόπου και να ανακαλύψουν τον σπάνιο πολιτιστικό του πλούτο.
«Η πνευματική και ιστορική κληρονομιά του Αγίου Όρους είναι ανεκτίμητης αξίας. Ήταν τιμή μας που συμβάλαμε στη διαφύλαξη και ανάδειξή της μέσα από τη δημιουργία της Αθωνικής Ψηφιακής Κιβωτού, ενός εμβληματικού έργου τεχνολογίας, που ανοίγει τις πόρτες του Αγίου Όρους στην παγκόσμια κοινότητα και βάζει την Αθωνική Πολιτεία στη νέα ψηφιακή εποχή. Με σύμμαχό μας την τεχνολογία, θα συνεχίσουμε να φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους».

 
κ. Μιχάλης Τσαμάζ Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ
Μίλησε τώρα με ένα εξειδικευμένο σύμβουλο πωλήσεων.
Πες μας τι χρειάζεσαι, ώστε να διαμορφώσουμε μαζί τις λύσεις που ταιριάζουν στην επιχείρησή σου.