Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης
112 Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης
112
Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης
Ανάγκη Επιχείρησης

Αναβάθμιση και εναρμονισμός της λειτουργίας και των δυνατοτήτων του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης ”112” στην Ελλάδα*, σύμφωνα με τα ενιαία ευρωπαϊκά πρότυπα και προδιαγραφές. Παράλληλα, βελτιστοποίηση της διαχείρισης περιστατικών και καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

*Στην Ελλάδα ο Φορέας λειτουργίας του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 είναι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι λύσεις
Νέα υποδομή 112

Δημιουργία δύο πλήρως αυτόνομων κέντρων 112 στην Αθήνα για υψηλή διαθεσιμότητα και αδιάλειπτη λειτουργία, με δυνατότητα 1440 ταυτόχρονων εισερχόμενων/εξερχόμενων κλήσεων, 100 θέσεων χειριστών 112, 1ου επιπέδου, για τη λήψη των περιστατικών έκτακτης ανάγκης και διασυνδεδεμένων με έως 150 θέσεις απομακρυσμένων χειριστών 2ου επιπέδου (ΕΛΑΣ, ΠΣ, ΕΚΑΒ, ΛΣ), για την διαχείριση των περιστατικών.

Σύστημα διαχείρισης εισερχόμενων περιστατικών

Νέο κεντρικοποιημένο σύστημα διαχείρισης εισερχόμενων περιστατικών έκτακτης ανάγκης 112 ΣΥΔΚΕΑ διασυνδεμένο με τα κατά τόπους σημεία των Φορέων Άμεσης Επέμβασης ανά την Ελλάδα, που επιτρέπει την συντονισμένη και άμεση ενημέρωση των αρμόδιων επιχειρησιακών φορέων με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση του περιστατικού. Το σύστημα υποστηρίζει πολλαπλά κανάλια επικοινωνίας, αυτοματοποιημένη αποτύπωση της πληροφορίας θέσης στον χάρτη, ενώ είναι πλήρως συμβατό με νεότερες προηγμένες λειτουργίες όπως η λειτουργία Advance Mobile Location (AML) και η υπηρεσία eCall, για αυτοματοποιημένες κλήσεις έκτακτης ανάγκης από αυτοκίνητα, σε περίπτωση ατυχήματος.

Σύστημα Συναγερμών Πολιτών

Νέο σύστημα Συναγερμών Πολιτών -112 ΣΥΣΠ, μέσω του οποίου διατίθενται οι λειτουργίες ειδοποιήσεων από το 112 προς τους πολίτες (Reverse 112), όπως η στοχευμένη ενημέρωση του πληθυσμού εντός μίας συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής, μέσω εκπομπής μηνυμάτων Cell Broadcast, φωνητικών κλήσεων, SMS και email, η ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέσω κοινωνικών δικτύων (Facebook, Twitter) και εναλλακτικών μέσων, η ενημέρωση ειδικών ομάδων, καθώς και δυνατότητες συντονισμού των φορέων, οργανισμών και άλλων συντονιστικών οργάνων που εμπλέκονται στη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Portal 112.gr
Portal πολιτών (112.gr) μέσω του οποίου οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στην υπηρεσία ειδοποιήσεων του 112 ΣΥΣΠ, ώστε να λαμβάνουν ενημερώσεις βάσει της διεύθυνσης και του καναλιού επικοινωνίας που έχουν δηλώσει.
Τα οφέλη
Υψηλή διαθεσιμότητα/Αδιάλειπτη λειτουργία
Το 112 λειτουργεί όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα με τα συστήματα να είναι διαθέσιμα σε αρχιτεκτονική που εγγυάται υψηλή διαθεσιμότητα, τόσο σε επίπεδο υποδομής όσο και διασυνδέσεων, παράλληλη (active-active) λειτουργία των δύο κέντρων 112 για την πλήρη αξιοποίηση των διαθέσιμων θέσεων χειριστών κλήσεων και των τηλεπικοινωνιακών υποδομών, τηλεπικοινωνιακή υποδομή εφοδιασμένη με ειδικούς αλγορίθμους διαχείρισης φόρτου μαζικών εξερχόμενων κλήσεων.
Διαχείριση περιστατικών 112 από τους φορείς
Κάθε εισερχόμενο περιστατικό καταγράφεται κεντρικά και ο καλών συνδέεται με τον αρμόδιο τοπικό φορέα (Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα, ΕΚΑΒ, Λιμενικό Σώμα) ή φορείς που εμπλέκονται στη διαχείρισή του. Οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν άμεση πρόσβαση στα στοιχεία του περιστατικού και δυνατότητα συνεργατικής διαχείρισης ή ανταλλαγής πληροφοριών.
Πολλαπλά κανάλια επικοινωνίας
Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνήσουν με το 112 μέσω φωνητικών κλήσεων, SMS, MMS. Υποστηρίζονται επίσης email και fax.
Αυτοματοποιημένος γεωεντοπισμός καλούντος
Οι κλήσεις από πολίτες προς το 112 εμπλουτίζονται αυτοματοποιημένα με την πληροφορία θέσης και εμβέλειας της κεραίας που εξυπηρέτησε την κλήση ή με τα στοιχεία της διεύθυνσης του καλούντος, ενώ είναι σε εξέλιξη η υλοποίηση για την ενεργοποίηση της προηγμένης λειτουργίας εντοπισμού θέσης του κινητού από το λειτουργικό της συσκευής (Advance Mobile Location-AML).
Συναγερμοί προς πολίτες
Μαζική και στοχευμένη εντός περιοχής αποστολή συναγερμών προς τους πολίτες, μέσω διαφόρων τεχνολογιών και καναλιών (Cell broadcast, SMS, Email, Φωνητικοί συναγερμοί), για συμβάν ή επικίνδυνη κατάσταση που συνιστά άμεση απειλή για τη ζωή, την υγεία ή την ασφάλεια των πολιτών. Δυνατότητα συνδυαστικής/παράλληλης ή κλιμακωτής χρήσης διαφορετικών καναλιών μετάδοσης με κοινό ή διαφορετικό μήνυμα.
INFO

Τα έργο αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τον ΟΤΕ, ενώ ο όμιλος ΟΤΕ παρέχει επίσης την τηλεπικοινωνιακή υποδομή (24+24 PRI) για την διασύνδεση των κέντρων 112 με το τηλεφωνικό δίκτυο καθώς και τις υπηρεσίες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης της νέας υπηρεσίας, με εξειδικευμένους και εκπαιδευμένους χειριστές στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.
Μίλησε τώρα με ένα εξειδικευμένο σύμβουλο πωλήσεων.
Πες μας τι χρειάζεσαι, ώστε να διαμορφώσουμε μαζί τις λύσεις που ταιριάζουν στην επιχείρησή σου.