Υποστήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων

Υποστήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων

Στον παρακάτω πίνακα απεικονίζονται συνοπτικά χορηγικές δράσεις του 2010, για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, μέσω των παρακάτω φορέων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που ενέταξε ο ΟΤΕ στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας:

Φορέας Μορφή Χορηγίας
Τράπεζα Τροφίμων – Ίδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας Κάλυψη αναγκών λειτουργίας του Ιδρύματος και αγορά τροφίμων προς όφελος 2.857 απόρων που σιτίζονται σε 37 παρεχόμενα συσσίτια & ιδρύματα στην Αττική.
 Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία Αγορά επιστημονικών οργάνων για το «Κέντρο Έγκαιρης Διάγνωσης του Καρκίνου» (Πλήρες σύστημα Δερματοσκοπίου, αγορά 3 κεφαλών του υπερηχοτομογράφου).
Γιατροί του Αιγαίου Ενίσχυση για πέμπτη συνεχή χρονιά των ανθρωπιστικών αποστολών των γιατρών της ομάδας σε ακριτικά νησιά.
Σύλλογος Οικογένειας Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) Κάλυψη εξόδων της τελετής αποφοίτησης των παιδιών από τα Προγράμματα του Κ.Ε.Θ.Ε.Α. όλης της χώρας και κάλυψη εξόδων για το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Συλλόγου.
Χορήγηση μιας Υποτροφίας σε απόφοιτο του Προγράμματος.
Φεστιβάλ Αστέγων 8ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, Ρίο ντε Τζανέιρο Βραζιλίας
Εmotion Pictures Το 2010, ο ΟΤΕ υποστήριξε το Διεθνές Φεστιβάλ με Θέμα «Ντοκιμαντέρ & Αναπηρία» (παρουσίαση καινοτόμου συσκευής «EyeWriter Initiative” για συγγραφείς & καλλιτέχνες με παράλυση

Επιπλέον, σε 20 τηλεμαραθώνιους (έναντι 14 το 2009), που πραγματοποιήθηκαν με ειδική τιμολογιακή πολιτική, μέσω της υπηρεσίας Televoting-IN, για φιλανθρωπικούς σκοπούς, παραχωρήθηκε από τον ΟΤΕ χρηματικό ποσό ύψους 76.510 € (έναντι 206.250 € το 2009). Η υπηρεσία αυτή διατέθηκε ενδεικτικά σε φορείς, όπως ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της “Unicef” και το Σωματείο «Γιατροί Χωρίς Σύνορα». Το μειωμένο έσοδο οφείλεται σε πτώση της κίνησης της υπηρεσίας αυτής στο γενικότερο πλαίσιο.

Επίσης, εντός του 2010, δόθηκαν 2.940 τηλεκάρτες (συνολικής αξίας 12.300 €) σε φορείς όπως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ), το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, τα Ειδ. Καταστήματα Κράτησης Νέων κ.λπ.