Romtelecom

Romtelecom

Το 2010, η Romtelecom ανέπτυξε δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας που αφορούσαν στους εξής τομείς:

 • Υγεία
 • Παιδιά
 • Περιβάλλον
 • Πολιτισμός
 • Φιλανθρωπία

Παιδιά

 • Εδώ και 10 χρόνια, η Romtelecom υποστηρίζει τα δικαιώματα των παιδιών μέσω μιας μακροχρόνιας συνεργασίας με την Ένωση Γραμμών Βοήθειας για Παιδιά (Child Helpline Association). Η Ένωση αυτή διαχειρίζεται στη Ρουμανία τον πανευρωπαϊκό αριθμό «116 111», τον οποίο μπορεί κανείς να καλέσει για οποιοδήποτε ζήτημα αφορά τα παιδιά. Το 2009, η Ένωση Γραμμών Βοήθειας για Παιδιά ανέφερε αύξηση των κλήσεων από παιδιά που ήθελαν απλώς να επικοινωνήσουν με κάποιον. Για να αξιολογήσει το φαινόμενο, η Romtelecom ανέθεσε τη διεξαγωγή μελέτης σε εθνικό επίπεδο, η οποία αποκάλυψε ότι οι γονείς περνούν πολύ λίγο χρόνο με τα παιδιά τους και δεν επικοινωνούν αρκετά μαζί τους.
 • Τον Απρίλιο του 2010, η Εταιρία ξεκίνησε την εκστρατεία «Τα παιδία αναζητούν να περάσουν χρόνο με τους γονείς τους» μέσω του Ιδρύματος «Η Romtelecom για τους Ρουμάνους» («Romtelecom for Romanians»), με την υποστήριξη της Ένωσης Γραμμών Βοήθειας και της διαδικτυακής τοποθεσίας www.copilul.ro. Η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε σε εθνικό επίπεδο, σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Επιπλέον, δημιουργήθηκε μια ειδική διαδικτυακή τοποθεσία (www.timpimreuna.ro) και ανατέθηκε σε ψυχοθεραπευτή ειδικευμένο στην ψυχοθεραπεία παιδιών να προσφέρει συμβουλευτική υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας. Η εκστρατεία περιλάμβανε ένα φάσμα από εξωτερικές δραστηριότητες (συνέντευξη και δελτίο Τύπου, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, διαδικτυακά βίντεο, ειδικό θέμα στη διαδικτυακή τοποθεσία www.copilul.ro, κ.λπ.), αλλά και εσωτερικές δραστηριότητες (Intranet, ενημερωτικό δελτίο, μήνυμα ηλ. Ταχυδρομείου προς όλους τους εργαζομένους, διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ ψυχοθεραπευτή και εργαζομένων). Περισσότερα από 150 άρθρα στον ηλεκτρονικό και παραδοσιακό τύπο ασχολήθηκαν με την εκστρατεία.
 • Υποστήριξε την εκστρατεία «Η Γραμμή Βοήθειας για παιδιά μέσα από τα δικά σας μάτια», στόχος της οποίας είναι να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στην ειδική αυτή γραμμή, έτσι ώστε να προσδιοριστούν οι ανάγκες και οι προσδοκίες που έχουν από τους συμβούλους του «116111». Κατά το πρώτο στάδιο της εκστρατείας, κάθε παιδί στη Ρουμανία είχε την ευκαιρία να στείλει τις ευχές του (με τη μορφή επιστολών) και τις προσδοκίες του από τη Γραμμή Βοήθειας για Παιδιά «116111».
 • Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, η Romtelecom υποστήριξε τα δικαιώματα των παιδιών μέσα από συνεργασίες με διάφορους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς της Ρουμανίας. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Εταιρία συνέχισε το πρόγραμμα «A child is an icon» που ξεκίνησε η «My Flower Association» και το οποίο απευθύνεται σε παιδιά από ορφανοτροφεία. Επίσης, η Romtelecom και η Asociatia P.A.V.E.L. «έφεραν» τον Άι-Βασίλη σε παιδιά που βρίσκονταν στο νοσοκομείο στο Βουκουρέστι. Περισσότερα από 230 νοσηλευόμενα παιδιά έλαβαν παιχνίδια, ζαχαρωτά και ρούχα.
 • Το 2010, η Romtelecom επέλεξε να μοιραστεί με συνεργάτες της, ιστορίες παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ώστε να τους αποσταλεί για τα Χριστούγεννα μια ειδική ευχετήρια κάρτα αντί της παραδοσιακής, με στόχο τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σχετικά με τα προβλήματα των παιδιών στη Ρουμανία. 

Υγεία

 • Το 2010, η Romtelecom συνέχισε τον αγώνα της ενάντια στον καρκίνο του μαστού μέσω της υποστήριξής της προς το Κέντρο Διάγνωσης Καρκίνου του Μαστού «Renasterea», καθώς και μέσω μιας ειδικής γραμμής βοήθειας η οποία διατίθεται για πληροφορίες και συμβουλές.
 • Περίπου 26.000 γυναίκες επωφελήθηκαν από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε επαγγελματικό επίπεδο και, μόνο το 2010, το «Ίδρυμα Renasterea» κατέγραψε 5.000 ασθενείς και 205 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού, έναντι 4.176 ασθενών και 300 περιπτώσεων που καταγράφηκαν το 2009.
 • Το 2010, η Romtelecom κάλυψε επίσης τις δαπάνες αγοράς ιατρικού εξοπλισμού για το «Κέντρο Μετάγγισης Αίματος» στο Βουκουρέστι.

Περιβάλλον

Η Εταιρία υποστήριξε το πρόγραμμα «Let’s do it Romania!», το οποίο είχε στόχο τον καθαρισμό των σκουπιδιών από διάφορες περιοχές φυσικής ομορφιάς σε ολόκληρη τη χώρα μέσα σε μία μέρα. Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο αποσκοπούσε στην αύξηση του αισθήματος ευθύνης απέναντι στο περιβάλλον, συγκέντρωσε περισσότερους από 200.000 εθελοντές, στους οποίους περιλαμβάνονταν και οι εθελοντές της Romtelecom. Το πρόγραμμα αποτελεί διεθνή πρωτοβουλία που θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Πολιτισμός

Η Romtelecom συνέχισε να υποστηρίζει τη συμμετοχή στο Θεατρικό Φεστιβάλ της Αβινιόν, στη Γαλλία, του φημισμένου θιάσου «Passe Partout», ο οποίος δραστηριοποιείται κάτω από την καθοδήγηση του Dan Puric, κορυφαίας προσωπικότητας των τεχνών και των γραμμάτων στη Ρουμανία.

Φιλανθρωπία

 • Όπως κάθε χρόνο, έτσι και το 2010 η Romtelecom βοήθησε άτομα σε κατάσταση ανάγκης ή παιδιά που έχουν προσβληθεί από θανατηφόρες ασθένειες, προσφέροντάς τους δωρεάν τηλεφωνικές γραμμές για τη συγκέντρωση χρημάτων.
 • Επιπλέον, η Εταιρία υποστήριξε το πρόγραμμα του Οργανισμού «Habitat Romania» για την ανοικοδόμηση σπιτιών για τους πλημμυροπαθείς, προκειμένου να αγοράσουν ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα και άλλες οικιακές συσκευές.
 • Κατά την περίοδο των χειμερινών διακοπών, η Romtelecom βοήθησε τη «Second Chance Association» να εξασφαλίσει το χριστουγεννιάτικο γεύμα για περισσότερους από 1.000 άπορους από το χωριό Berceni, ενώ οι εργαζόμενοι στα κεντρικά γραφεία της Romtelecom ένωσαν της προσπάθειές τους προκειμένου να συγκεντρώσουν τρόφιμα για τις φτωχές οικογένειες στο Βουκουρέστι.