Κοινωνικό Marketing

Κοινωνικό Marketing

Από το 2003, ο ΟΤΕ αποδίδει ένα σημαντικό μέρος των εσόδων που προκύπτουν από τη Χριστουγεννιάτικη Καμπάνια, για την ενίσχυση φιλανθρωπικών φορέων. Το 2010, το ποσό των 200.000 ευρώ, που προέκυψε από αγορές  που πραγματοποιήθηκαν στα OTESHOP, το 13888 ή το oteshop.gr, κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων 2010-2011, διατέθηκε για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», του Σωματείου για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις MDA ΕΛΛΑΣ και των φιλανθρωπικών σωματείων που απαρτίζουν την Ένωση «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ».

Απολογισμός Χριστουγεννιάτικης Καμπάνιας 2009-2010:
Σύλλογος «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»
Υποστήριξη του Κέντρου Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας του Συλλόγου που λειτουργεί από το 2008 & το οποίο ενίσχυσε, το 2010, συνολικά 854 παιδιά & τις οικογένειές τους.
Σωματείο για την φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις MDA ΕΛΛΑΣ
Υποστήριξη της δημιουργίας του «Κέντρου Νέων» του Σωματείου, με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών, πέραν των παρεχομένων, μέσω των τριών μονάδων του MDA στα νοσοκομεία, καθώς και την καλύτερη κοινωνική ένταξη των ασθενών με προσέλκυση μελών & εθελοντών στους χώρους του.
Ένωση «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ»:
Αποτελείται από 10 κοινωφελείς φορείς, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που συνεργάζονται από το 1996, σε ένα πλαίσιο αγάπης, αλληλεγγύης και ισοτιμίας για να βοηθήσουν το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας, το παιδί κα ιδιαίτερα το παιδί σε ανάγκη. Οι προσπάθειες της Ένωσης αγκαλιάζουν και υποστηρίζουν ετησίως 5.000 παιδιά με νοητική υστέρηση, κινητικές δυσκολίες, οικογενειακά προβλήματα και βαριές αρρώστιες, προσφέροντας τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ένα καλύτερο μέλλον.
 1. Ίδρυμα «Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ»
  Φύλαξη και φροντίδα παιδιών προσχολικής ηλικίας μη προνομιούχων εργαζόμενων μητέρων.
  Διαμόρφωση αύλιου χώρου σε μία από τις πέντε Παιδικές Στέγες του Ιδρύματος (Παπαστράτειος), εξοπλισμός δύο Παιδικών Στεγών με έπιπλα (Αργέντειος & Κυνοσάργους) και κλιματιστικά σώματα σε δύο από τις Παιδικές Στέγες (Κρώσφηλδ & Παπαστράτειος).
 2. Μέριμνα
  Εταιρία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και το Θάνατο.
  Αγορά εξοπλισμού (έπιπλα, υπολογιστές κ.λπ.) της νέας υπηρεσίας της Μέριμνας «Υπηρεσία Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Σπίτι» που λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2010.

 3. Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη
  Έξοδα ανακαίνισης διαμερίσματος ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑΣ, κατασκήνωσης, Περιοδικού «ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ», ΕΛΤΑ και οικονομική ενίσχυση άπορου μέλους της Ένωσης.

 4. Πνοή – Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού
  Στηρίζει το χώρο εντατικής θεραπείας παιδιών και νεογνών
  Αγορά ενός συστήματος Infant Flow SiPAP για τις ανάγκες του Νεογνολογικού Τμήματος του Μαιευτηρίου «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ».

 5. Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας
  Προστατεύει παιδιά που για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών.
  Κάλυψη εξόδων διατροφής, ιατρικής και ψυχοπαιδαγωγικής φροντίδας παιδιών φιλοξενούμενων στον Ξενώνα SOS-ELIZA για κακοποιημένα-παραμελημένα βρέφη και νήπια, εξόδων λειτουργίας του Ξενώνα και μισθοδοσίας του προσωπικού του.

 6. Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας – Χατζηπατέρειο Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών
  Κάλυψη σχεδόν 58% του ετήσιου συνολικού κόστους του Προγράμματος «Τηλε-ΚΑΣΠ» για την εξ αποστάσεως παροχή υπηρεσιών αποκατάστασης σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

 7. Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η ΧΑΡΑ»
  Οικοτροφείο για παιδιά με πολύ χαμηλό δείκτη νοημοσύνης.
  Κάλυψη του κόστους μισθοδοσίας του προσωπικού και των εργοδοτικών εισφορών του ΙΚΑ.

 8. Οι Φίλοι του Ιδρύματος «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ»
  Σωματείο για την ενίσχυση του Κέντρου Αξιολόγησης, Κατάρτισης & Αποκατάστασης παιδιών με νοητική στέρηση «ΘΕΟΤΟΚΟΣ».
  Στήριξη του Κέντρου Επαγγελματικής Προετοιμασίας & Προώθησης, ενός νεοσύστατου αυτόνομου τμήματος του Ιδρύματος «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ».

 9. Εταιρία Προστασίας Σπαστικών
  Σκοπός του σωματείου είναι η ανάπτυξη της πρόνοιας για άτομα με εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα.
  Κάλυψη οκτώ μηνών του κόστους λειτουργίας του τμήματος Μουσικοθεραπείας (αμοιβές & εργοδοτικές εισφορές δύο μουσικών).

 10. Σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού»
  Φροντίζει το παιδί που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και σοβαρά οικογενειακά προβλήματα.
  Αγορά σομπών για 24 άπορες οικογένειες και ηλεκτρικών συσκευών για 10 άπορες οικογένειες, πληρωμή φροντιστηρίων αγγλικών και αγορά βιβλίων αγγλικών για άπορα παιδιά.