Νέες σημάνσεις καταλληλότητας τηλεοπτικών προγραμμάτων

Από τις 30 Σεπτεμβρίου αλλάζει η σήμανση καταλληλότητας των τηλεοπτικών εκπομπών.

Αλλάζουν τόσο τα σύμβολα όσο και οι εννοιολογίες τους, μιας και η παρακολούθηση δεν θα καθορίζεται πλέον βάσει της γονικής συναίνεσης αλλά βάσει των ηλικιακών ορίων.

Όλες οι κατηγορίες κατάταξης των τηλεοπτικών προγραμμάτων θα έχουν χρώμα τετράγωνου πλαισίου μαύρο, κύκλου λευκό και χρώμα χαρακτήρων ή αριθμών μαύρο. Για την επεξήγηση των νέων σημάνσεων καταλληλότητας, μπορείς να ανατρέξεις στο σχετικό βίντεο παραπάνω.

 

Επιπλέον, κατά την έναρξη του προγράμματος και μετά από κάθε διακοπή του θα εμφανίζονται στην οθόνη τα λεκτικά σήματα προσδιορισμού του περιεχομένου του προγράμματος και η επεξήγησή τους. Τα λεκτικά σήματα, δηλαδή ο λέξεις «βία», «σεξ», «χρήση ουσιών» και «ακατάλληλη φρασεολογία» αναλόγως του περιεχομένου του προγράμματος, εμφανίζονται στην οθόνη κάτω από το οπτικό σύμβολο κατάταξης των προγραμμάτων για τριάντα δευτερόλεπτα στην αρχή μετάδοσης του προγράμματος και μετά από κάθε διακοπή του.

 

 

Να σημειώσουμε πως τα νέα σύμβολα καταλληλότητας θα εμφανιστούν στην υπηρεσία COSMOTE TV GO (στα appliacations και στο www.cosmotetvgo.gr). Στους αποκωδικοποιητές της υπηρεσίας COSMOTE TV θα αρχίσουν να εμφανίζονται σταδιακά όταν λάβει χώρα η αντίστοιχη αναβάθμιση των δεκτών. 

Μη ξεχνάς όμως ότι εσύ μπορείς να συνεχίσεις να ορίζεις το επίπεδο γονικού ελέγχου μέσα από το μενού του αποκωδικοποιητή: 

Για λειτουργία Hybrid: Μενού --> Λογαριασμός Χρήστη --> Δικαιώματα Χρηστών --> Γονικός Έλεγχος
Δες εδώ ένα βίντεο με τα βήματα.

Για δορυφορική λειτουργία: Μενού --> Λογαριασμός Χρήστη --> Δικαιώματα Χρηστών --> Δορυφ. Γονικός Έλεγχος
Δες εδώ ένα βίντεο με τα βήματα.

 

Τα παλιά επίπεδα γονικού ελέγχου έχουν την ίδια λειτουργικότητα με τα νέα. Προς διευκόλυνσή σου ακολουθεί και η αντιστοίχιση των παλιών και νέων σημάτων καταλληλότητας: