Βοήθεια και Υποστήριξη για COSMOTE TV Μέσω Δορυφόρου

Αν έχεις οποιαδήποτε απορία ή αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα, το Help Desk της COSMOTE TV είναι πάντα στη διάθεσή σου.
Με 24ωρη εξυπηρέτηση, 7 ημέρες την εβδομάδα μπορείς να καλείς στo τηλέφωνo 13888 ή εναλλακτικά επικοινώνησε μαζί μας ηλεκτρονικά εδώ.

Με την αγορά της COSMOTE TV Mέσω Δορυφόρου προμηθεύτηκες έναν αποκωδικοποιητή Hybrid (ο οποίος μπορεί να διαθέτει ή όχι σκληρό δίσκο). Ο αποκωδικοποιητής Hybrid μπορεί να συνδεθεί είτε μέσω Δορυφόρου είτε μέσω Ευρυζωνικής Σύνδεσης ανάλογα με την υπηρεσία που έχεις ενεργοποιήσει και τη συνδεσμολογία που έχεις πραγματοποιήσει. 

Παρακαλούμε ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες σύνδεσης ώστε να εμφανιστεί στην οθόνη της τηλεόρασής σου το μενού μέσω Δορυφόρου.

Αν έχεις αποκτήσει την υπηρεσία COSMOTE TV MULTIROOM μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες για την συνδεσμολογία από εδώ

 

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

 

Για να συνδεθείς στην υπηρεσία μέσω Δορυφόρου με το νέο Hybrid αποκωδικοποιητή υπάρχουν δυο τρόποι.

Μπορείς να συνδέσεις τον αποκωδικοποιητή μόνο με τη δορυφορική κεραία (απλή σύνδεση Μέσω Δορυφόρου) όπου θα έχεις πρόσβαση σε όλα τα κανάλια της υπηρεσίας ή να τον συνδέσεις με τη δορυφορική κεραία και με το router σου (λειτουργιά Hybrid) όπου θα έχεις πρόσβαση εκτός από τα κανάλια και σε όλες τις διαδραστικές υπηρεσίες της COSMOTE TV, όπως COSMOTE REPLAY TV, COSMOTE CINEMA ON DEMAND, COSMOTE TV PLUS κ.α

 

 

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗ (SET TOP BOX) & ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗΣ ΚΕΡΑΙΑΣ

 

1. Για τον συντονισμό στην υπηρεσία απαιτείται η εγκατάσταση κατάλληλης δορυφορικής κεραίας, καθώς και η χρήση συμβατού αποκωδικοποιητή και συνδρομητικής κάρτας COSMΟΤΕ TV. Οι εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες του ΟΤΕ είναι στη διάθεσή σου για να εγκαταστήσουν την αντίστοιχη δορυφορική κεραία, μέσω της οποίας θα μπορείς να απολαύσεις την υπηρεσία στο χώρο σου. Επιλέγοντας την εγκατάσταση και την αντίστοιχη δορυφορική κεραία από τον ΟΤΕ, απολαμβάνεις και την ανάλογη εγγύηση. Κατά την αγορά της COSMOTE TV Μέσω Δορυφόρου, προμηθεύεσαι έναν αποκωδικοποιητή ο οποίος έχει ήδη τοποθετημένη την αντίστοιχη συνδρομητική κάρτα COSMΟΤΕ TV στην κατάλληλη υποδοχή.

 

2. Ανάλογα με τον αποκωδικοποιητή που διαθέτεις σύνδεσε το καλώδιο της κεραίας στην κατάλληλη είσοδο "LNB" για απλό αποκωδικοποιητή (KAON) ή "SAT 1 ΙΝ" για αποκωδικοποιητή με σκληρό δίσκο (TECHNICOLOR). Σε αποκωδικοποιητή με σκληρό δίσκο απαιτείται η σύνδεση και δεύτερου δορυφορικού καλωδίου στην υποδοχή SAT 2 IΝ του αποκωδικοποιητή, για να μπορείς να γράφεις δυο προγράμματα ταυτόχρονα ή να βλέπεις και να γράφεις ταυτόχρονα διαφορετικά προγράμματα από όλα τα κανάλια της COSMOTE TV. Στην περίπτωση που συνδέσεις καλώδιο μόνο στη θύρα  SAT 1 ΙΝ, είναι δυνατές οι εν λόγω λειτουργίες για την πλειοψηφία των καναλιών COSMOTE TV. 

                                                                                                              

3. Σύνδεσε τον αποκωδικοποιητή με την τηλεόρασή σου μέσω της θύρας TV SCART ή HDMI χρησιμοποιώντας το κατάλληλο καλώδιο, ανάλογα με τον τύπο σύνδεσης που υποστηρίζει η τηλεόρασή σου. Για υψηλή ανάλυση εικόνας και ήχου σύνδεσε τον αποκωδικοποιητή με την τηλεόρασή σου μέσω καλωδίου HDMI.

Για αναλυτική περιγραφή της συνδεσμολογίας του αποκωδικοποιητή με την τηλεόρασή σου ή και άλλες οπτικοακουστικές συσκευές, συμβουλέψου το εγχειρίδιο χρήσης του αποκωδικοποιητή.

4. Προαιρετικό βήμα για σύνδεση σε λειτουργία Hybrid. Για να θέσεις τον αποκωδικοποιητή σου σε λειτουργία Hybrid, είναι απαραίτητο να έχεις εγκαταστήσει συμβατό router ADSL/VDSL και να έχεις πρόσβαση στο Internet (οποιοδήποτε παρόχου σταθερής τηλεφωνίας). Σύνδεσε μια θύρα Ethernet του router σου [σύνδεση στις θύρες 1-3 και όχι στη θύρα 4 (STB) για router COSMΟΤΕ] με την αντίστοιχη θύρα του αποκωδικοποιητή σου, χρησιμοποιώντας το καλώδιο Ethernet που περιλαμβάνεται στη συσκευασία. Η σύνδεση με το δίκτυο Internet μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή ακόμη και μετά την αρχική ενεργοποίηση, ωστόσο θα χρειαστείς τους κωδικούς ενεργοποίησης που σου παραδόθηκαν μαζί με τον αποκωδικοποιητή.      

 

     

Στην περίπτωση που ο χώρος σου δεν σου επιτρέπει να συνδέσεις το router με τον αποκωδικοποιητή σου απευθείας μέσω καλωδίωσης Ethernet (π.χ. λόγω μεγάλης απόστασης) μπορείς να προμηθευτείς ειδικούς προσαρμογείς που επιτρέπουν τη σύνδεση του αποκωδικοποιητή με το router μέσω του ηλεκτρικού δικτύου του σπιτιού σου (Power Line Adapters ή WiFi Adapters).

Υπάρχουν συγκεκριμένα μοντέλα τα οποία είναι συμβατά με τη λειτουργία της υπηρεσίας COSMOTE TV και τα οποία μπορείς να προμηθευτείς από τα καταστήματα COSMOTE και Γερμανός ή τηλεφωνικά στο 13888.

Τα Powerline Adapters που θα προμηθευτείς από το δίκτυό μας παρέχονται σε ζεύγη.

Παρακάτω περιγράφεται συνοπτικά η συνδεσμολογία για τα Powerline Adapters

- Σύνδεσε το τροφοδοτικό ρεύματος του router στο πολύπριζο. Σύνδεσε τη μία θύρα του Powerline Αdapter με τη θύρα (4) του router μέσω καλωδίου Ethernet.

- Σύνδεσε το τροφοδοτικό ρεύματος του αποκωδικοποιητή στο πολύπριζο. Σύνδεσε τη δεύτερη θύρα του Powerline Αdapter με τον αποκωδικοποιητή μέσω καλωδίου Ethernet. Στη συνέχεια σύνδεσε το Poweline Adapter στην πρίζα του ρεύματος.

Μπορείς να βρεις αναλυτικές πληροφορίες συνδεσμολογίας για τα Poweriline Adapters εδώ

Ακολουθεί σχετικό σχεδιάγραμμα παρακάτω: 

                                                                   

 

Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα από τα μοντέλα των WiFi Adapters, τα TP-LINK WA850 ή WA860. Η συνδεσμολογία είναι απλή και  μπορείς να την δεις παρακάτω εικόνα. Μπορείς να βρεις αναλυτικές πληροφορίες συνδεσμολογίας για κάθε μοντέλο WiFi Adapter στα ακόλουθα Links:

TP-LINK WA850

TP-LINK WA860

                                                                   

 

Στην περίπτωση που δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις την εγκατάσταση μόνος σου και εφόσον έχεις προμηθευτεί τα ειδικά Adaptors από τον ΟΤΕ, διατίθεται υπηρεσία "Εγκατάσταση Powerplugs" με επιπλέον κόστος, που πραγματοποιείται από εξουσιοδοτημένο τεχνικό εγκαταστάσεων COSMOTE TV.

5. Τέλος σύνδεσε το τροφοδοτικό ρεύματος στην πρίζα και το καλώδιο ρεύματος στην είσοδο τροφοδοσίας του αποκωδικοποιητή. Στη συνέχεια, θέσε στη θέση ON το διακόπτη τροφοδοσίας, ο οποίος βρίσκεται στην πίσω πλευρά του αποκωδικοποιητή και πάτησε το πλήκτρο STANDBY στην μπροστινή πλευρά του αποκωδικοποιητή ή στο τηλεχειριστήριό σου.

Στους αποκωδικοποιητές με σκληρό δίσκο δεν υπάρχει διακόπτης τροφοδοσίας στην πίσω πλευρά του δέκτη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να πατήσεις το πλήκτρο STANDBY στην μπροστινή πλευρά του αποκωδικοποιητή ή στο τηλεχειριστήριό σου.

Αφού ενεργοποιήσεις τον αποκωδικοποιητή, στην οθόνη της τηλεόρασής σου θα εμφανιστεί το μήνυμα "Ρύθμιση αποκωδικοποιητή σε εξέλιξη...Παρακαλώ περιμένετε"

Κατά την πρώτη ενεργοποίηση του αποκωδικοποιητή, είναι απαραίτητο να ρυθμίσεις τις βασικές λειτουργικές παραμέτρους του αποκωδικοποιητή σου. Σε περίπτωση που επιλέξεις εγκατάσταση από τον ΟΤΕ, τη ρύθμιση των παραμέτρων του αποκωδικοποιητή θα πραγματοποιήσει ο εξουσιοδοτημένος τεχνικός εγκαταστάσεων COSMOTE TV.

6. Επίλεξε γλώσσα μενού ανάμεσα σε Ελληνικά και Αγγλικά. 

7. Στη συνέχεια ανάλογα με το είδος εγκατάστασης που πραγματοποίησες (απλή δορυφορική λειτουργία ή Hybrid λειτουργία) θα χρειαστεί να συνδεθείς με τους κωδικούς ενεργοποίησης που σου παραδόθηκαν μαζί με τον αποκωδικοποιητή.
                                                                     
Ο αποκωδικοποιητής διατίθεται έναντι εκμίσθωσης. Για τις τιμές εκμίσθωσης μπορείς να ενημερωθείς μέσα από τον Τιμοκατάλογο. Σε περίπτωση βλάβης (μη υπαιτιότητας πελάτη) παρέχεται υποστήριξη από τον ΟΤΕ για όσο διάστημα παρέχεται η υπηρεσία COSMOTE TV.

 

Διάβασε το ηλεκτρονικό εγχειρίδιο χρήσης για τον απλό αποκωδικοποιητή ή αυτόν που υποστηρίζει δυνατότητες εγγραφής προγραμμάτων και μάθε τα πάντα γύρω από τον τρόπο εγκατάστασης και χρήσης της υπηρεσίας.

 

   

 

Εγχειρίδια Χρήσης υπηρεσίας COSMOTE TV (για κάθε μοντέλο αποκωδικοποιητή):  

KAON NS 111O    

Technicolor DS 810

Hybrid KAON NS1110H

Hybrid TECHNICOLOR DSI 810H

Hybrid KAONMEDIA NS1110H (Eurobox)

 

Εγχειρίδια χρήσης αποκωδικοποιητών: 

KAON NS1110H Hybrid – STB Manual

TECHNICOLOR DSI 810H Hybrid – STB Manual

Hybrid KAONMEDIA NS1110H (Eurobox) – STB Manual

 

Επιπλέον, παρακάτω μπορείς να βρεις αναλυτικές πληροφορίες για την συνδεσμολογία για τα μοντέλα WiFi Adapters TP-LINK WA850 & TP-LINK WA860, αλλά και για το WiFi USB Adapter: 

WiFi Adapter TP-LINK WA850 

WiFi Adapter TP-LINK WA860

WiFi USB Adapter 
 

 

 

 • Ποιοί είναι οι νέοι αναμεταδότες στον δορυφόρο EUTELSAT 9Β;

  Δες παρακάτω τη λίστα των νέων αναμεταδοτών που χρησιμοποιεί πλέον η COSMΟΤΕ ΤV στο δορυφόρο EUTELSAT 9B και τα χαρακτηριστικά μετάδοσης του κάθε αναμεταδότη.  

  Συχνότητα| Διαμόρφωση| Ρυθμός Μετάδοσης| FEC|Πόλωση| Roll-Off | Τροχιακή Θέση 
  11842.56   DVB-S2/8PSK    27500                  3/5    Vertical       0.2       9o EAST
  12053.54   DVB-S2/8PSK    27500                  2/3    Horizontal   0.2       9o EAST
  12206.98   DVB-S2/8PSK    27500                  2/3    Horizontal   0.2       9o EAST
  12283.7     DVB-S2/8PSK    27500                  2/3    Horizontal   0.2       9o EAST
  12398.78   DVB-S2/8PSK    27500                  2/3    Horizontal   0.2       9o EAST
  12475.5     DVB-S2/8PSK    27500                  2/3    Horizontal   0.2       9o EAST

 • Τι είναι η COSMOTE TV Μέσω Δορυφόρου;

  H COSMΟΤΕ TV Μέσω Δορυφόρου είναι η υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης από τον ΟΤΕ μέσω δορυφορικής σύνδεσης. Η υπηρεσία εκπέμπει από τον Δορυφόρο Eutelsat 9Β.
 • Τι αλλάζει με τη Νέα πλατφόρμα Hybrid;

  Με τη νέα hybrid υπηρεσία της COSMOTE TV έχεις πλέον τη δυνατότητα να αποφασίζεις πότε, που και από ποια συσκευή θα απολαμβάνεις το αγαπημένο σου περιεχόμενο, αφού έχεις τις παρακάτω διαδραστικές δυνατότητες:

  > COSMOTE TV GO: η τηλεόραση σε «ακολουθεί» παντού για να μπορείς να παρακολουθείς τα αγαπημένα σου προγράμματα, κάθε στιγμή, όπου και αν βρίσκεσαι, από το κινητό, το τάμπλετ, το λάπτοπ/ντέσκτοπ.

  > COSMOTE CINEMA ON DEMAND: για να απολαμβάνεις νέες ταινίες, αμέσως μετά τον κινηματογράφο, όποτε θελήσεις.

  > ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (PVR): για να προγραμματίζεις τις εγγραφές σου και να μη χάνεις λεπτό από τα αγαπημένα σου προγράμματα.

  > COSMOTE REPLAY TV: για να ‘γυρίζεις’ τον χρόνο πίσω μέχρι και 48 ώρες σε επιλεγμένα κανάλια ώστε να μην αγχώνεσαι αν θα χάσεις τα αγαπημένα σου προγράμματα.

  > COSMOTE TV PLUS: για να έχεις στη διάθεσή σου, όποτε θέλεις και χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, μία πλούσια συλλογή από ταινίες και ξένες σειρές από τα κανάλια COSMOTE CINEMA, καθώς επίσης ντοκιμαντέρ και εκπομπές του COSMOTE HISTORY, όλα σε high definition, εφόσον τα κανάλια περιλαμβάνονται στο πακέτο συνδρομής σου.

  Η υπηρεσία COSMOTE TV παρέχεται από τον OTE. Για λειτουργία hybrid απαιτείται σύνδεση του αποκωδικοποιητή στο internet. Στις υπηρεσίες COSMOTE REPLAY TV & COSMOTE TV GO παρέχεται δυνατότητα θέασης  επιλεγμένων προγραμμάτων. Η προβολή του περιεχομένου της υπηρεσίας COSMOTE TV GO είναι διαθέσιμη μόνο στην Ελλάδα.

 • Ποια κανάλια περιλαμβάνει η COSMOTE TV Μέσω Δορυφόρου;

  Μπορείτε να δεις αναλυτικά τα κανάλια που περιλαμβάνονται στην υπηρεσία εδώ.
 • Πως μπορώ να κάνω χρήση των υπηρεσιών COSMOTE REPLAY TV, COSMOTE CINEMA ON DEMAND, COSMOTE TV PLUS και των υπόλοιπων διαδραστικών δυνατοτήτων;

  Αν είσαι νέος πελάτης COSMOTE TV Μέσω Δορυφόρου με αποκωδικοποιητή Hybrid (μοντέλα KAON MEDIA NS1110H, TECHNICOLOR DSI810HYB) μπορείς να κάνεις χρήση των υπηρεσιών COSMOTE REPLAY TV, COSMOTE CINEMA ON DEMAND, COSMOTE TV PLUS και των υπόλοιπων διαδραστικών δυνατοτήτων. Η χρήση των υπηρεσιών είναι δυνατή σε λειτουργία Hybrid, δηλ. θα πρέπει να συνδέσεις τον αποκωδικοποιητή σου και με το router της xDsl internet σύνδεσης ΟΤΕ, ή άλλου παρόχου σταθερής τηλεφωνίας.

  Για standard definition περιεχόμενο το διαθέσιμο bandwidth της xDSL σύνδεσης συνίσταται να είναι μεγαλύτερο από 3Μbps ενώ για Ηigh Definition μεγαλύτερο από 7Μbps. Εάν το απαιτούμενο διαθέσιμο bandwidth δεν επαρκεί μπορείς να επιλέξεις προσωρινή αποθήκευση (Λήψη) του προγράμματος σε σκληρό δίσκο. Η χρήση των υπηρεσιών αυτών συνίσταται για ταχύτητα σύνδεσης μεγαλύτερη των 2Μbps.

 • Μπορώ να συνδέσω εξωτερικό σκληρό δίσκο στον αποκωδικοποιητή μου;

  Η σύνδεση εξωτερικού σκληρού δίσκου είναι δυνατή σε αποκωδικοποιητή Hybrid χωρίς σκληρό δίσκο (μοντέλο KAON MEDIA NS1110H). Ο σκληρός δίσκος πρέπει να είναι 160GB το λιγότερο και 2TB το περισσότερο, έκδοσης USB 2.0 ή νεώτερης, με παροχή DC5V, 0,5 A.

  Ο σκληρός δίσκος συνδέεται στην σχετική υποδοχή USB του αποκωδικοποιητή και θα πρέπει να διαμορφωθεί (format) πριν τη χρήση του. Με τη διαμόρφωση θα διαγραφεί οποιοδήποτε περιεχόμενο έχετε ήδη αποθηκευμένο.

  Μετά τη διαμόρφωση του σκληρού δίσκου το περιεχόμενο που αποθηκεύεται σε αυτόν είναι προσβάσιμο αποκλειστικά από το συγκεκριμένο αποκωδικοποιητή ενώ σε περίπτωση που συνδέσεις έναν νέο σκληρό δίσκο το περιεχόμενο του αρχικού δίσκου δεν θα είναι πλέον προσβάσιμο.

  Για να χρησιμοποιηθεί ο σκληρός δίσκος εκ των υστέρων σε άλλη συσκευή (π.χ.PC) θα πρέπει να διαμορφωθεί εκ νέου.

 • Σε τι διαφέρουν οι COSMOTE TV Μέσω Δορυφόρου & COSMOTE TV Μέσω Ευρυζωνικής Σύνδεσης;

  Πλέον, με την νέα πλατφόρμα Hybrid όλοι οι πελάτες COSMOTE TV λαμβάνουν εκτός από τα κανάλια και όλες τις διαδραστικές υπηρεσίες που ήταν διαθέσιμες μέχρι πρότινος μόνο στην COSMOTE TV Μέσω Ευρυζωνικής Σύνδεσης. Έτσι, και οι πελάτες COSMOTE TV Μέσω Δορυφόρου με Hybrid αποκωδικοποιητή μπορούν να λαμβάνουν τις υπηρεσίες COSMOTE REPLAY TV, COSMOTE CINEMA ON DEMAND, COSMOTE TV PLUS, κ.α. 

  Όσον αφορά τα κανάλια, η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι κοινή και στις δυο υπηρεσίες, υπάρχουν ωστόσο κάποιες διαφοροποιήσεις. Στην COSMOTE TV Μέσω Δορυφόρου περιλαμβάνονται HD κανάλια χωρίς επιπλέον χρέωση ενώ τα κανάλια αυτά είναι διαθέσιμα  σε HD στην COSMΟΤΕ TV Μέσω Ευρυζωνικής Σύνδεσης μόνο σε πελάτες VDSL (βάσει διαθεσιμότητας στη γραμμή τους). Οι υπόλοιποι πελάτες COSMΟΤΕ TV Μέσω Ευρυζωνικής Σύνδεσης λαμβάνουν τα κανάλια αυτά σε SD ανάλυση.

  Επιπλέον, στην COSMOTE TV Μέσω Δορυφόρου παρέχονται 4 κανάλια CINEMA ON DEMAND με δυνατότητα ενοικίασης ταινιών. Το εύρος των ταινιών που υπάρχουν στα κανάλια αυτά είναι μικρότερο σε σύγκριση με την αντίστοιχη υπηρεσία COSMOTE CINEMA ON DEMAND

  Επιπρόσθετα, στον δορυφόρο Eutelsat 9 υπάρχουν αρκετά κανάλια ελεύθερα προς λήψη (FTA) σε κανονική (SDTV) και υψηλή (HDTV) ευκρίνεια που μπορεί να απολαύσει ο συνδρομητής της COSMΟΤΕ TV Μέσω Δορυφόρου κάνοντας αναζήτηση μέσα από την πλατφόρμα της υπηρεσίας. 
  Τέλος, εάν είσαι κάτοχος τηλεφωνικής σύνδεσης ΟΤΕ, έχεις έκπτωση 20% επί των ονομαστικών τιμών για την υπηρεσία COSMOTE TV Μέσω Δορυφόρου.

 • Τι είναι η υπηρεσία COSMOTE CINEMA ON DEMAND της COSMOTE TV μέσω Δορυφόρου;

  H υπηρεσία είναι διαθέσιμη για πελάτες COSMOTE TV Μέσω Δορυφόρου με αποκωδικοποιητή Hybrid, εφόσον συνδέσουν τον αποκωδικοποιητή τους και με το router της xDSL Internet σύνδεσης τους.

  Στην υπηρεσία COSMOTE CINEMA ON DEMAND έχεις τη δυνατότητα να «νοικιάσεις» από μια συλλογή την ταινία που επιθυμείς να δεις. Η ταινιοθήκη της υπηρεσίας COSMOTE CINEMA ON DEMAND απαρτίζεται από πλούσια γκάμα ταινιών πρώτης προβολής αλλά και κλασσικές. Από τη στιγμή που νοικιάσεις την ταινία της επιλογής σου, είναι διαθέσιμη για προβολή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που παρουσιάζεται στις πληροφορίες της ταινίας (συνήθως έως 48 ώρες). Η υπηρεσία COSMOTE CINEMA ON DEMAND διαθέτει ταινίες από μεγάλα Hollywood Studios που ανανεώνονται σε μηνιαία βάση.

  Ανάλογα με τις δυνατότητες της Internet σύνδεσης σου, ενδέχεται να χρειαστεί η προσωρινή αποθήκευση του περιεχομένου σε σκληρό δίσκο (σε αποκωδικοποιητή με σκληρό δίσκο ή σε εξωτερικό σκληρό δίσκο) πριν την προβολή.

  Εάν έχεις αποκωδικοποιητή Hybrid μπορείς να μοιράσεις το περιεχόμενο μεταξύ των συσκευών σου (π.χ.  να ξεκινήσετε την προβολή μια SD ταινία στην υπηρεσία COSMOTE CINEMA ON DEMAND στον αποκωδικοποιητή σου και να συνεχίσεις την προβολή της στο COSMOTE TV GO εφόσον είναι διαθέσιμη (στο κινητό, στο tablet ή τον υπολογιστή σου).

 • Εάν νοικιάσω μια ταινία και χρειαστεί προσωρινή λήψη, από ποια στιγμή ξεκινούν να μετράνε οι 48 ώρες των δικαιωμάτων προβολής;

  Από τη στιγμή της ενοικίασης η οποία σηματοδοτείται με την εισαγωγή του PIN σου.

 • Τι είναι τα κανάλια COSMOTE CINEMA ON DEMAND της COSMOTE TV μέσω Δορυφόρου;

  Εάν δεν έχεις συνδέσει τον αποκωδικοποιητή σου, σε λειτουργία Hybrid ώστε να έχεις πρόσβαση στην υπηρεσία COSMOTE CINEMA ON DEMAND μπορείς να νοικιάσεις και να δεις πρεμιέρες ταινιών, στα κανάλια COSMOTE CINEMA ON DEMAND 1HD, 2, 3 & 4. Κάθε κανάλι προβάλει μια ταινία ανά εβδομάδα (Δευτέρα-Κυριακή) σε προκαθορισμένα διαστήματα. Εφόσον νοικιάσεις μια ταινία μπορείς να δεις την τρέχουσα προβολής της καθώς και όλες τις επαναληπτικές προβολές της για έως 48 ώρες. Μπορείς να νοικιάσεις μια ταινία έως και 15 λεπτά πριν την έναρξη της τελευταίας προβολής της. Μπορείς να δεις το πρόγραμμα των καναλιών COSMOTE CINEMA ON DEMAND από τον Οδηγό Προγράμματος.

 • Πως μπορώ να νοικιάσω ταινίες στα κανάλια COSMOTE CINEMA ON DEMAND στην COSMOTE TV Μέσω Δορυφόρου;

  Μπορείς να νοικιάσεις ταινίες με δυο τρόπους. Μέσω τηλεφώνου (IVR) και μέσω SMS.

  Μέσω τηλεφώνου (IVR):

  Κάλεσε στο 8001196600 από σταθερό τηλέφωνο χωρίς χρέωση ή στο 2106100300 από κινητό. Θα σου ζητηθεί να πληκτρολογήσεις τον αριθμό της συνδρομητικής σου κάρτας καθώς και τον κωδικό της ταινίας που επιθυμείς να νοικιάσεις. Ο αριθμός συνδρομητικής κάρτας εμφανίζεται στο Μενού->Ρυθμίσεις->Σύστημα-> Πληροφορίες ->Αριθμός Κάρτας. Ο κωδικός της ταινίας αναγράφεται στις Πληροφορίες προγράμματος και στον Οδηγό Προγράμματος EPG.

  Μέσω SMS:

  Βήμα 1: Καταχώρησε το κινητό τηλέφωνο από το οποίο επιθυμείς να νοικιάζεις ταινίες -εφόσον δεν το έχεις κάνει στην αρχική αίτηση της υπηρεσίας στο σημείο πώλησης- στέλνοντας το μήνυμα «REC κενό και τον  Αριθμό της συνδρομητικής σoυ κάρτας» στο 54994

  Βήμα 2: Εφόσον έχεις καταχωρήσει το τηλέφωνό σου σύμφωνα με τα παραπάνω μπορείτε να νοικιάζεις ταινίες στέλνοντας κάθε φορά RENT κενό και τον Κωδικό Ταινίας» στο 54994.

  Η χρέωση για αποστολή μηνύματος είναι 0,1116€/SMS.
  Μπορείς να βρεις ανά πάσα στιγμή τις παραπάνω πληροφορίες ενοικίασης στην υπηρεσία στο Μενού Βοήθειας. 

 • Τι είναι το High Definition; Η τηλεόρασή μου μπορεί να προβάλει HD;

  Είναι η μετάδοση τηλεοπτικού σήματος σε υψηλή ανάλυση, δηλ. η εικόνα είναι ουσιαστικά πολύ πιο καθαρή και είναι ορατές στην εικόνα και οι πολύ μικρές λεπτομέρειες. Η τηλεόραση σου θα πρέπει να είναι συμβατή (δηλ. να το προβάλλει) και να έχει είσοδο HDMI.

 • Τι είναι η υπηρεσία COSMOTE REPLAY TV;

  Με την υπηρεσία COSMOTE REPLAY TV σου δίνεται η δυνατότητα xωρίς επιπλέον κόστος να:
  - Βλέπεις τα προγράμματα που «έχασες» τις τελευταίες 48 ώρες από μεγάλα Ελληνικά κανάλια, τα κανάλια COSMOTE SPORT και επιλεγμένα θεματικά κανάλια
  - Βλέπεις από την αρχή το ζωντανό πρόγραμμα, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει
  - Κάνεις Pause, Rewind ή Fast Forward όπως και με ένα dvd player στα προγράμματα των τελευταίων 48 ωρών και στο ζωντανό.

  H υπηρεσία είναι διαθέσιμη για πελάτες COSMOTE TV Μέσω Δορυφόρου σε λειτουργία Hybrid, εφόσον συνδέσεις τον αποκωδικοποιητή σου με το router της xDSL Internet σύνδεσης σου. Ανάλογα με την ταχύτητα της Internet σύνδεσης σου, ενδέχεται να χρειαστεί να αποθηκεύεται προσωρινά  το περιεχόμενο σε σκληρό δίσκο ( ενσωματωμένο  ή εξωτερικό σκληρό δίσκο) πριν την προβολή.
  Η υπηρεσία COSMOTE REPLAY TV διατίθεται σε επιλεγμένα προγράμματα τα οποία φέρουν σχετική σήμανση (ροζ μπίλια).

 • Τι είναι οι υπηρεσίες Εγγραφής Προγραμμάτων (PVR) & Pause TV;

  Με την υπηρεσία Εγγραφής Προγραμμάτων μπορείς να προγραμματίσεις, να εγγράψεις τα προγράμματα της επιλογής σου και να τα απολαύσεις όποτε εσύ επιθυμείς, ενώ με την υπηρεσία Pause TV μπορείς να παγώσεις το ζωντανό πρόγραμμα. 
  Συγκεκριμένα μπορείς να: 
  - Προγραμματίσεις την εγγραφή ενός προγράμματος ή των επεισοδίων ενός κύκλου σειράς με μία μόνο εντολή εγγραφής
  - «Παγώσεις» την προβολή ζωντανών προγραμμάτων έως 90 λεπτά και να συνεχίσεις την προβολή, σε κανονικό χρόνο ή σε αργή και γρήγορη κίνηση
  - «Γυρίσεις πίσω» στο ζωντανό πρόγραμμα που παρακολουθείς πατώντας Rewind (για όση ώρα βρίσκεσαι συντονισμένος στο συγκεκριμένο κανάλι). 
  - Προγραμματίσεις μια ή περισσότερες εγγραφές ορίζοντας τη χρονική διάρκεια, μέσα από το μενού «Εγγραφή Βάση Χρονικής Διάρκειας».

  Για να κάνεις χρήση των παραπάνω λειτουργιών, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχεις αποκωδικοποιητή με σκληρό δίσκο ή, αν έχεις απλό αποκωδικοποιητή Hybrid, να συνδέσεις εξωτερικό σκληρό δίσκο.

  Επιπλέον, αν έχεις αποκωδικοποιητή με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο μπορείς να γράφεις και να παρακολουθείς ταυτόχρονα ένα διαφορετικό πρόγραμμα ή να γράφεις δυο προγράμματα ταυτόχρονα. Για τη χρήση της δυνατότητας αυτής για το σύνολο των καναλιών της υπηρεσίας χρειάζεται να γίνουν πρόσθετες εργασίες εγκατάστασης (σύνδεση του αποκωδικοποιητή με το κεραιοσύστημα δορυφορικής λήψης με δεύτερο καλώδιο και διπλό LNB στην κεραία σου).

 • Τι είναι η υπηρεσία Απομακρυσμένης Εγγραφής;

  Εάν είστε συνδρομητής της υπηρεσίας COSMOTE TV και έχετε αποκωδικοποιητή Hybrid με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο (PVR) μπορείτε μέσω της υπηρεσίας COSMOTE TV GO να δώσετε απομακρυσμένα εντολή για εγγραφή στον αποκωδικοποιητή που βρίσκεται σπίτι σας. 

  Για συνδρομητές COSMOTE TV Μέσω Δορυφόρου θα πρέπει ο αποκωδικοποιητής σας να έχει συνδεθεί και στο δίκτυο Internet, οποιουδήποτε παρόχου για λειτουργία Hybrid. 

  Για να θέσετε μια απομακρυσμένη εγγραφή προγράμματος παρακαλώ βεβαιωθείτε ότι ο αποκωδικοποιητής σας δεν βρίσκεται σε κατάσταση παθητικής αναμονής. Μπορείτε να αλλάξετε την συγκεκριμένη ρύθμιση στον αποκωδικοποιητή σας στο Μενού/Ρυθμίσεις/Γενικές Ρυθμίσεις/Εξοικονόμηση ενέργειας/Απενεργοποίηση. 

  Για να έχετε πρόσβαση στην επιλογή της εγγραφής, θα πρέπει να έχετε πρώτα συνδεθεί με τον λογαριασμό σας στην υπηρεσία COSMΟΤΕ TV GO. Την επιλογή «Εγγραφή» μπορείτε να την βρείτε μέσα στις αναλυτικές πληροφορίες του προγράμματος. Έχετε τη δυνατότητα να ορίσετε εγγραφή μεμονωμένων προγραμμάτων αλλά και εγγραφή σειρών. 

  Επιπλέον, εφόσον διαθέτετε περισσότερους από έναν αποκωδικοποιητές με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο εντός της οικίας σας (δηλαδή έχετε ενεργοποιήσει την υπηρεσία COSMOTE TV MULTIROOM) τότε μπορείτε να επιλέξετε τον/τους αποκωδικοποιητή/ες που θα γίνει η εγγραφή.  
  Στο μενού “Ο λογαριασμός μου/ Εγγραφές” έχετε τη δυνατότητα να δείτε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εγγραφές που έχετε ορίσει, είτε από την υπηρεσία COSMOTE TV GO είτε από τον αποκωδικοποιητή σας και να τις διαχειριστείτε. 

  Οι εγγραφές είναι κατηγοριοποιημένες ανάλογα με τον τύπο του περιεχομένου (Όλες, Απλοί Τίτλοι, Σειρές). 

  Επιπλέον μπορείτε να τις φιλτράρετε ανά αποκωδικοποιητή (στην περίπτωση που διαθέτετε περισσότερους από έναν αποκωδικοποιητή με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο) και ανάλογα με την κατάστασή τους (Σε εγγραφή , Προγραμματισμένες , Ολοκληρωμένες , Ημιτελείς, Σε Διακοπή , Αποτυχημένες). Η κατάσταση εγγραφής προσδιορίζεται με την ανάλογη σήμανση για ευκολότερη αναγνώριση. 

   

  1.  Εγγραφή σε εξέλιξη

   

  2.  Ολοκληρωμένη εγγραφή

   

  3.  Μερικώς Ολοκληρωμένη Εγγραφή 

   

  4.  Προγραμματισμένη Εγγραφή

   

  5.  Αποτυχημένη εγγραφή 

   

  6.  Η εγγραφή έχει διακοπεί από τον χρήστη

   

  7.  Εκκρεμεί ενημέρωση για την κατάσταση της εγγραφής

 • Για ποια κανάλια δεν μπορώ να κάνω χρήση της ταυτόχρονης εγγραφής χωρίς πρόσθετες εργασίες εγκατάστασης;

  Μπορείς να απολαμβάνεις αυτή τη δυνατότητα για το σύνολο των καναλιών εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων (κυρίως για κάποια μουσικά ή ξένα ειδησιογραφικά κανάλια). 

 • Τι είναι ο Γονικός Έλεγχος;

  Μέσα από το Γονικό Έλεγχο έχεις τη δυνατότητα να απαγορεύσεις στα παιδιά σου την πρόσβαση σε περιεχόμενο για ανηλίκους. Τα επίπεδα είναι 5 και μπορείτε να τα ορίσεις ως εξής: από το «Μενού» επίλεξε «Ρυθμίσεις» και στη συνέχεια «Γονικός Έλεγχος». Θα σου ζητηθεί να βάλεις Κωδικό PIN και κατόπιν θα μπορέσεις να επιλέξεις το επίπεδο που επιθυμείς. Επίσης, μέσα από το ίδιο μενού μπορείς να κλειδώσεις τα κανάλια που επιθυμείς.

  Η ρύθμιση Γονικού Ελέγχου για απλή Δορυφορική λειτουργία και για λειτουργία Hybrid είναι διακριτή. 

 • Για αποκωδικοποιητή Hybrid η ρύθμιση του Γονικού Ελέγχου εξαρτάται από τη Λειτουργία Hybrid;

  Όχι, η ρύθμιση είναι ξεχωριστή. Συνίσταται να εφαρμόσεις τον έλεγχο και για τις δυο λειτουργίες ώστε σε περίπτωση που ο αποκωδικοποιητής σου χάσει τη σύνδεση με το δίκτυο Internet ή αντίστοιχα συνδεθεί στο δίκτυο ο λογαριασμός σου να παραμείνει προστατευμένος.

 • Γιατί με το Hybrid αποκωδικοποιητή έχω δυο κωδικούς PIN;

  Ο κωδικός PIN Συνδρομητικής Κάρτας χρησιμοποιείς σε Απλή Δορυφορική Λειτουργία για τη ρύθμιση του γονικού ελέγχου, για το κλείδωμα καναλιών κ.α.. 
  Όταν ο αποκωδικοποιητής σου βρίσκεται σε λειτουργία Hybrid ο έλεγχος όλων των λειτουργιών (γονικός έλεγχος, κλείδωμα καναλιών, διαχείριση Χρηστών κ.α.) γίνεται με τον κωδικό PIN Χρήστη/Διαχειριστή.

 • Πως μπορώ να αλλάξω τον Κωδικό PIN;

  Για να αλλάξεις τον Κωδικό PIN Χρήστη ή τον κωδικό PIN Συνδρομητικής Κάρτας θα πρέπει να μεταβείς στο «Μενού/Δικαιώματα Χρηστών», Θα σου ζητηθεί να εισάγεις νέο Κωδικό PIN μέσω του τηλεχειριστηρίου σου, πατώντας τα αντίστοιχα πλήκτρα. 

  Ο Κωδικός PIN πρέπει να περιέχει 4-12 αριθμητικά ψηφία ενώ ο Κωδικός PIN Συνδρομητικής Κάρτας πρέπει να είναι 4ψηφιος αριθμητικός.

  Για την πρόσβαση στο μενού θα πρέπει να πληκτρολογήσεις τον τρέχων κωδικό σου.

  Επιπλέον, εάν ξεχάσεις το PIN σου έχεις τη δυνατότητα να κάνεις αλλαγή στο site cosmote.gr, από το My COSMOTE Σταθερή, στην ενότητα My TV.

 • Μπορώ να δημιουργήσω επιπλέον Προφίλ/Χρήστες για τα μέλη της οικογένειάς μου;

  Η δημιουργία επιπλέον Χρηστών/Προφίλ είναι δυνατή για πελάτες με αποκωδικοποιητή Hybrid. Ως Αρχικός Χρήστης είσαι και ο Διαχειριστής του λογαριασμού COSMOTE TV. Έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις έως τέσσερις (4) επιπλέον Χρήστες/Προφίλ  και να ορίσεις δικαιώματα για αυτούς όπως: Γονικό έλεγχο, κανάλια και καταλόγους COSMOTE CINEMA ON DEMAND που θα έχουν πρόσβαση, μηνιαίο όριο ενοικιάσεων για κάθε Χρήστη ώστε να έχεις έλεγχο του λογαριασμού σου. (π.χ. μπορείς να φτιάξεις ένα προφίλ για το παιδί σου κλειδώνοντας κανάλια στα οποία δεν επιθυμείς να έχει πρόσβαση και να ορίσεις επίπεδο γονικού ελέγχου χωρίς να κλειδώνεις δικαιώματα στο δικό σου Προφίλ).

  - Ο κάθε Χρήστης μπορεί να συνδέεται στη συνέχεια απευθείας στην υπηρεσία με τους κωδικούς του και θα έχει τις δυνατότητες θέασης που έχεις ορίσει για αυτόν.

  - Επιπλέον εφόσον έχεις ενεργοποιήσει την υπηρεσία COSMOTE TV GO, μπορεί ο κάθε Χρήστης να συνδεθεί με τους κωδικούς του. Ο κάθε Χρήστης/μπορεί να βρει το Όνομα Σύνδεσής του για την υπηρεσία COSMOTE TV GO, συνδεόμενος με το Προφίλ του στον αποκωδικοποιητή στο μενού «Λογαριασμός Χρήστη/Διαχείριση Χρηστών/Αλλαγή Στοιχείων».

 • Εάν έχω και COSMOTE TV GO η διαχείριση του λογαριασμού μου είναι κοινή;

  Εάν έχεις αποκωδικοποιητή Hybrid η διαχείριση του λογαριασμού σου για τις υπηρεσίες COSMOTE TV & COSMΟΤΕ TV GO είναι κοινή. Έτσι, μπορείς:

  - να μοιράσεις περιεχόμενο μεταξύ των συσκευών τους (π.χ. να ξεκινήσεις να βλέπεις μια SD ταινία στην υπηρεσία COSMOTE CINEMA ON DEMAND στην τηλεόρασή σου (αποκωδικοποιητή) και να συνεχίσεις την προβολή της στο COSMOTE TV GO εφόσον είναι διαθέσιμη (στο κινητό, στο tablet ή στον υπολογιστή σου). 

  - να ορίσεις υπενθυμίσεις για ένα πρόγραμμα και να ενημερώνεσαι σε όλες τις συσκευές σου συμπεριλαμβανομένου του αποκωδικοποιητή σου

  - να ορίσεις αγαπημένα κανάλια ή προγράμματα

  - να διαχειρίζεσαι τους χρήστες της υπηρεσίας (π.χ. αν θέλει κάποιος να αλλάξει το επίπεδο γονικού ελέγχου για το παιδί του στο σπίτι, θα μπορεί να το κάνει απομακρυσμένα
    από την υπηρεσία COSMOTE TV GO)

 • Τι είναι τα «Αγαπημένα» και πως μπορώ να τα διαχειριστώ;

  Η υπηρεσία σου δίνει τη δυνατότητα να ορίσεις μια λίστα Αγαπημένων καναλιών, ώστε να έχεις γρήγορη πρόσβαση στα κανάλια της αρεσκείας σου. Η λίστα των αγαπημένων καναλιών μπορεί να περιλαμβάνει κανάλια από το «μπουκέτο» της COSMΟΤΕ TV Μέσω Δορυφόρου, αλλά και τα ελεύθερα δορυφορικά κανάλια. Η διαχείρισή τους γίνεται εύκολα μέσα από το μενού «Λογαριασμός Χρήστη/Αγαπημένα Κανάλια».

  Επίσης παρέχεται η δυνατότητα πλοήγησης (zapping) μόνο μέσα στα Αγαπημένα Κανάλια με τα πλήκτρα CH+/-. Για να ενεργοποιήσεις τη δυνατότητα αυτή αρκεί να πατήσεις το πλήκτρο “FAV” στο τηλεχειριστήριο σου και να συντονιστείς σε οποιοδήποτε Αγαπημένο κανάλι, ενώ μπορείς να την απενεργοποιήσεις εάν συντονιστείς σε ένα μη Αγαπημένο Κανάλι πληκτρολογώντας τον  αριθμό του καναλιού στο τηλεχειριστήριο σου. 

 • Τι σημαίνει το μήνυμα «Έλεγχος ταχύτητας πρόσβασης» στον αποκωδικοποιητή Hybrid;

  Στον αποκωδικοποιητή Hybrid όταν επιλέγω να δω ένα πρόγραμμα COSMOTE REPLAY TV, ή έναν τίτλο από τους καταλόγους των υπηρεσιών COSMOTE CINEMA ON DEMAND και COSMOTE TV PLUS μπορεί να εμφανίσει το μήνυμα «Έλεγχος ταχύτητας πρόσβασης».
  O αποκωδικοποιητής πραγματοποιεί έλεγχο της σύνδεσης DSL, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη θέαση του προγράμματος/ταινίας. Εάν η ταχύτητα σύνδεσής σου δεν επαρκεί για την προβολή της ταινίας έχεις τη δυνατότητα να αποθηκεύσεις προσωρινά το πρόγραμμα/ταινία στον σκληρό σας δίσκο επιλέγοντας «Λήψη». Για ταινίες COSMOTE CINEMA ON DEMAND θα πρέπει να νοικιάσεις πρώτα την ταινία εισάγοντας το PIN σου. Τα δικαιώματα προβολής ισχύουν από τη στιγμή της ενοικίασης.

  Στην περίπτωση αυτή η προβολή του περιεχομένου γίνεται από το προσωρινά αποθηκευμένο περιεχόμενο και όχι από το δίκτυο μέσω streaming.

 • Γιατί όταν βλέπω ένα πρόγραμμα που έχω αποθηκεύσει προσωρινά δεν μπορώ να κάνω fast-forward μέχρι το τέλος;

  Όταν κάνεις προσωρινή λήψη ενός προγράμματος COSMOTE REPLAY TV ή ενός τίτλου COSMOTE CINEMA ON DEMAND & COSMOTE TV PLUS, στην συνέχεια η προβολή γίνεται μέσω του προσωρινά αποθηκευμένου περιεχομένου και μπορείς να το προβάλλεις μέχρι το σημείο που έχει ολοκληρωθεί η λήψη.

 • Ποια είναι τα ελεύθερα δορυφορικά κανάλια στον Eutelsat 9Β;

  Ενδεικτικά μπορείς να δεις το TF1 HD, Μ6 HD, W9, Duna TV, CCTV, Fashion One, TV 5, κ.α. Αναλυτική λίστα των ελεύθερων δορυφορικών καναλιών στον Eutelsat 9Β καθώς και τα χαρακτηριστικά εκπομπής τους μπορείς να δεις εδώ

 • Είναι εύκολη η αναζήτηση και η προσθήκη καναλιών που είναι ελεύθερα στο δορυφόρο;

  Απαιτεί ρύθμιση των παραμέτρων, σύμφωνα με το που εκπέμπει το κάθε κανάλι (πληροφορίες για τις παραμέτρους εκπομπής των καναλιών μπορείς να βρεις στo ακόλουθο site.

  Επιπλέον οδηγίες μπορείς να αντλήσεις και από το manual της υπηρεσίας. Εφ’ όσον το δορυφορικό σου πιάτο βλέπει και τον δορυφόρο Hot Bird (διπλό LNB), ο τεχνικός σου μπορεί να προσθέσει και τα ελεύθερα κανάλια που βρίσκονται στον δορυφόρο Hot Bird.

 • Ποιες είναι οι προϋποθέσεις αγοράς της COSMOTE TV Μέσω Δορυφόρου;

  Η υπηρεσία διατίθεται αποκλειστικά σε συνδρομητές που έχουν δηλώσει διεύθυνση εγκατάσταση της υπηρεσίας εντός της Ελληνικής επικράτειας.

 • Τι εξοπλισμός απαιτείται;

  Απαιτείται η χρήση ειδικού αποκωδικοποιητή και συνδρομητικής κάρτας που μισθώνεται από τον ΟΤΕ καθώς και η ύπαρξη εγκεκριμένου τύπου δορυφορικής κεραίας (και μεταλλάκτη συχνοτήτων (LNB). Η κάρτα μπορεί να λειτουργήσει μόνο με το συγκεκριμένο αποκωδικοποιητή που δίνεται στον πελάτη. Δεν μπορεί να μεταφερθεί σε άλλους αποκωδικοποιητές. Εγκεκριμένου τύπου θεωρείται η δορυφορική κεραία που έχει διάμετρο τουλάχιστον 60 εκατοστά και είναι σε καλή κατάσταση. 
  Επιπλέον, για Σύνδεση σε λειτουργία Hybrid, των μοντέλων που διαθέτουν τη σχετική δυνατότητα, απαιτείται σύνδεση και με το router της xDSL  Internet σύνδεσης οποιουδήποτε παρόχου. 

  Σε περίπτωση που ο χώρος σου δεν σου επιτρέπει να συνδέσεις το modem με τον αποκωδικοποιητή απευθείας μέσω Ethernet καλωδίου (π.χ. λόγω μεγάλης απόστασης) μπορείς να προμηθευτείς ειδικά Adaptors (Powerline Adaptors & WiFi Extenders) τα οποία σου επιτρέπουν τη διασύνδεση των δύο συσκευών μέσω του ηλεκτρικού δικτύου του σπιτιού σου. Θα πρέπει να επισημάνουμε, όμως, ότι σ’ αυτήν την περίπτωση ο ΟΤΕ δεν εγγυάται την απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσίας καθώς η ποιότητα της διασύνδεσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού. Υπάρχουν συγκεκριμένα μοντέλα προσαρμογέων που υποστηρίζουν ανάλογες υπηρεσίες τα οποία μπορείς να τα προμηθευτείς είτε από τον ΟΤΕ, είτε από το εμπόριο.

  Η εγκατάσταση με τους ειδικούς προσαρμογείς είναι πολύ απλή αρκεί να ακολουθήσεις τις οδηγίες που συνοδέουν την συσκευασία τους. Ωστόσο, στην περίπτωση που δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις την εγκατάσταση μόνος σου και εφόσον έχεις προμηθευτεί τον εξοπλισμό των adapters από τον ΟΤΕ, διατίθεται υπηρεσία εγκατάστασης των προσαρμογέων με κόστος 20€, που πραγματοποιείται από εξουσιοδοτημένο τεχνικό εγκαταστάσεων COSMOTE TV. Το κόστος της εγκατάστασης καταβάλλεται στον εξουσιοδοτημένο τεχνικό.

  Ανάλογα με τις δυνατότητες της σύνδεσης σας για χρήση των διαδραστικών υπηρεσιών σε λειτουργία Hybrid, ενδέχεται να χρειαστεί η προσωρινή αποθήκευση περιεχομένου σε σκληρό δίσκο (σε αποκωδικοποιητή με σκληρό δίσκο ή σε εξωτερικό σκληρό δίσκο).

 • Τον εξοπλισμό τον παραλαμβάνω ο ίδιος;

  Ο τερματικός εξοπλισμός (αποκωδικοποιητής + συνδρομητική κάρτα) παραδίδεται από τον ΟΤΕ. Το κεραιοσύστημα, εφόσον το παραγγείλεις από τον ΟΤΕ το παραδίδει ο εγκαταστάτης. 
  Εφόσον χρειάζεσαι πρόσθετο εξοπλισμό (εξωτερικό σκληρό δίσκο ή και powerplugs) μπορείς να τα προμηθευτείς και από το δίκτυο καταστημάτων COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ ή τηλεφωνικά στο 13888.

 • Η εγκατάσταση της υπηρεσίας είναι εύκολη;

  Απαιτείται η εγκατάσταση κατάλληλου κεραιοσυστήματος, η οποία απαιτεί τεχνικές γνώσεις και κατάλληλο εξοπλισμό. Επίσης, εφόσον έχει γίνει η εγκατάσταση του κεραιοσύστηματος απαιτείται ρύθμιση των βασικών λειτουργικών παράμετρων σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες που υπάρχουν στο manual της υπηρεσίας.

  Για λειτουργία Hybrid, σε περίπτωση που ο χώρος σου δεν σου επιτρέπει να συνδέσεις το modem με τον αποκωδικοποιητή απευθείας μέσω Ethernet καλωδίου (π.χ. λόγω μεγάλης απόστασης) μπορείς να προμηθευτείς ειδικά Adaptors (Powerline Adaptors ή WiFi Extenders) τα οποία σου επιτρέπουν τη διασύνδεση των δύο συσκευών μέσω του ηλεκτρικού δικτύου του σπιτιού σου. Θα πρέπει να επισημάνουμε, όμως, ότι σ’ αυτήν την περίπτωση ο ΟΤΕ δεν εγγυάται την απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσίας καθώς η ποιότητα της διασύνδεσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού. Υπάρχουν συγκεκριμένοι προαρμογείς που υποστηρίζουν ανάλογες υπηρεσίες τους οποίους μπορείς να τα προμηθευτείς είτε από τον ΟΤΕ, είτε από το εμπόριο.

  Η εγκατάσταση με των adapters είναι πολύ απλή αρκεί να ακολουθήσεις τις οδηγίες που συνοδέουν την συσκευασία τους. Ωστόσο, στην περίπτωση που δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις την εγκατάσταση μόνος σου και εφόσον έχεις προμηθευτεί τα ειδικά adaptors από τον ΟΤΕ, διατίθεται υπηρεσία εγκατάστασης των adaptors με κόστος 20€, που πραγματοποιείται από εξουσιοδοτημένο τεχνικό εγκαταστάσεων COSMOTE TV. Το κόστος της εγκατάστασης καταβάλλεται στον εξουσιοδοτημένο τεχνικό.

 • Μπορώ να παραγγείλω εγκατάσταση της υπηρεσίας από τον ΟΤΕ;

  Ναι. Ο ΟΤΕ διαθέτει εξουσιοδοτημένους εγκαταστάτες. Βρες εδώ τη λίστα με τους εξουσιοδοτημένους εγκαταστάτες του ΟΤΕ.  

 • Πόσο κοστίζει η δορυφορική κεραία και η εγκατάσταση, εφόσον την παραγγείλω από τον ΟΤΕ;

  Το κόστος της κεραίας είναι €34,99 και της εγκατάστασης €50 (για τυπική εγκατάσταση). Πιο αναλυτικά περιλαμβάνονται α) η προμήθεια και εγκατάσταση (δορυφορικής κεραίας διαμέτρου 60εκ., μεταλλάκτη συχνοτήτων (LNB), βάσεων στήριξης και ομοαξονικού καλωδίου), β) η εγκατάσταση δορυφορικής λήψης σε ένα μόνο σημείο στον χώρο του πελάτη, γ) απόσταση μεταξύ του δορυφορικού κατόπτρου και του αποκωδικοποιητή μέχρι 30 μέτρα, δ) η δυνατότητα λήψης αποκλειστικά της COSMΟΤΕ TV Μέσω Δορυφόρου. Εργασίες πέραν των προαναφερόμενων (π.χ. ομοαξoνικό καλώδιο πέραν των 30 μέτρων, εγκατάσταση διπλού μεταλλάκτη συχνοτήτων, εγκατάσταση διπλής καλωδίωσης για ταυτόχρονη εγγραφή και θέαση όλων των καναλιών της υπηρεσίας COSMOTE TV σε εγκατάσταση COSMOTE TV με αποκωδικοποιητή που έχει σκληρό δίσκο κτλ.) αποτιμούνται και συμφωνούνται με τον εξουσιοδοτημένο εγκαταστάτη. Μέγιστη απόσταση εξυπηρέτησης από τους εξουσιοδοτημένους εγκαταστάτες είναι 30χλμ. πέραν των οποίων καταβάλλεται σε αυτούς χιλιομετρική αποζημίωση (πληροφορίες για το κόστος της χιλιομετρικής αποζημίωσης παρέχονται στα σημεία πώλησης COSMΟΤΕ TV).

 • Που μπορεί να εγκατασταθεί η κεραία;

  Η κεραία μπορεί να εγκατασταθεί σε ταράτσα εφόσον έχεις εξασφαλίσει το δικαίωμα πρόσβασης και την άδεια για την εγκατάστασής της.

 • Έχω ήδη κεραία. Μπορώ να τη χρησιμοποιήσω;

  Ναι. Εφόσον χρησιμοποιηθεί για τη λήψη αποκλειστικά της COSMOTE TV Μέσω Δορυφόρου, θα πρέπει να έχει  διάμετρο τουλάχιστον 60 εκατοστά και να είναι σε καλή κατάσταση. Εάν επιθυμείς να λαμβάνεις και άλλη δορυφορική υπηρεσία, από άλλο δορυφόρο (π.χ. Hotbird), στην ίδια κεραία, θα πρέπει να έχει διάμετρο τουλάχιστον 80 εκατοστά και να είναι σε καλή κατάσταση. Σ’ αυτή την περίπτωση χρειάζεται προσαρμογή της υπάρχουσας κεραίας με την προσθήκη 2ου δορυφορικού ματιού (LNB). O τεχνικός εγκαταστάτης γνωρίζει τη διαδικασία.

 • Είμαι συνδρομητής άλλης συνδρομητικής υπηρεσίας τηλεόρασης. Μπορώ με τον ίδιο εξοπλισμό να λαμβάνω και την COSMΟΤΕ TV Μέσω Δορυφόρου;

  Χρειάζεσαι να αποκτήσεις και να εγκαταστήσεις την κάρτα πρόσβασης και τον αποκωδικοποιητή COSMOTE ΤV Μέσω Δορυφόρου.  Ο τεχνικός εγκαταστάτης σου θα σε ενημερώσει για τις τυχόν προσαρμογές που απαιτούνται ώστε να χρησιμοποιήσεις το υπάρχον δορυφορικό πιάτο και καλωδίωση.

 • Ο ΟΤΕ αναλαμβάνει την εγκατάσταση σε υπάρχουσα κεραία;

  Ο ΟΤΕ αναλαμβάνει μέσω των εξουσιοδοτημένων εγκαταστατών του την εγκατάσταση σε υπάρχουσα κεραία εγκεκριμένου τύπου, εφόσον χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τη λήψη της υπηρεσίας COSMOTE TV.

  Το κόστος για  «Εγκατάσταση» χωρίς προμήθεια κεραιοσυστήματος ανέρχεται στα 25€ (με ΦΠΑ 24%) και περιλαμβάνει τον αναπροσανατολισμό της ήδη εγκατεστημένης κεραίας (εφόσον κριθεί κατάλληλη) στο χώρο του πελάτη, για τη λήψη αποκλειστικά της COSMΟΤΕ TV Μέσω Δορυφόρου.

 • Τι εγγύηση δίνεται για τον τερματικό εξοπλισμό, το κεραιοσύστημα και την εγκατάσταση;

  Ο ΟΤΕ παρέχει εγγύηση:

  α. για την περίπτωση εκμίσθωσης τερματικού εξοπλισμού από τον ΟΤΕ ή εξουσιοδοτημένα από τον ΟΤΕ καταστήματα, εγγύηση καλής λειτουργίας του τερματικού εξοπλισμού για όλη τη διάρκεια παραμονής στην υπηρεσία. Σε περίπτωση βλάβης εντός της εγγύησης ο ΟΤΕ τον αντικαθιστά με μοντέλο ισοδύναμων προδιαγραφών. Στην περίπτωση βλάβης αποκωδικοποιητή που είχες αγοράσει από τον ΟΤΕ παλαιότερα, δεδομένου ότι ο χρόνος εγγύησης έχει παρέλθει, μπορείς να μισθώσεις έναν νέο αποκωδικοποιητή από τον ΟΤΕ.

  β. για την περίπτωση παραγγελίας «Εγκατάσταση και κεραιοσύστημα» από τον ΟΤΕ, εγγύηση της εγκατάστασης του κεραιοσυστήματος για ένα (1) έτος, του μεταλλάκτη συχνοτήτων  (LNB) για δύο (2) έτη, του  δορυφορικού κατόπτρου και της βάσης για προστασία από σκουριά για πέντε (5) έτη. Ως χρόνος έναρξης της ως άνω προθεσμίας λαμβάνεται η ημερομηνία αγοράς τους. Σε περίπτωση βλάβης του  ανωτέρω εξοπλισμού εντός του χρόνου εγγύησης, ο ΟΤΕ  υποχρεούται να τον επισκευάσει ή/και αντικαταστήσει με μοντέλο ισοδύναμων προδιαγραφών. Στην περίπτωση αντικατάστασης τμήματος του κεραιοσυστήματος (π.χ. μεταλλάκτη συχνοτήτων LNB) η εγγύηση αυτόματα ανανεώνεται για όλη της τη διάρκεια για το τμήματος του κεραιοσυστήματος που αντικαταστάθηκε. Ο δε Συνδρομητής δεν δικαιούται επιστροφή χρημάτων από τυχόν διαφορά της τιμής του αρχικού και του νέου μοντέλου.

  γ. για την περίπτωση εγκατάστασης σε υπάρχουσα κεραία που θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τη λήψη της COSMΟΤΕ TV Μέσω Δορυφόρου, εγγύηση της εγκατάστασης του κεραιοσυστήματος για ένα (1) έτος.

  δ. για τον επιπρόσθετο εξοπλισμό, παρέχεται εγγύηση για τα Adapters (Powerplugs & WiFi Extenders) τριών (3) ετών, ενώ για τους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους δύο (2) ετών από την ημερομηνία αγοράς όπως αυτή βεβαιώνεται με την απόδειξη αγοράς. 

  Πέραν της διάρκειας των παραπάνω εγγυήσεων, ο συνδρομητής οφείλει να καταβάλλει το αντίστοιχο τίμημα αντικατάστασης τερματικού εξοπλισμού ή του κεραιοσυστήματος ή των τεχνικών εργασιών που θα απαιτηθούν σε περίπτωση βλάβης της εγκατάστασης.

 • Ποιες είναι οι βασικές ρυθμίσεις για τη στόχευση του κεραιοσυστήματος;

  Για τη στόχευση του κεραιοσυστήματος πρέπει να ρυθμιστούν οι παρακάτω γωνίες λήψης ανάλογα με τη γεωγραφική θέση της εγκατάστασης. Αζιμούθιο (Azimuth), Γωνία Ανύψωσης (Elevation), Πόλωση (Skew). 
  Ενδεικτικά, 
  i. για Αθήνα: 
  Αζιμούθιο: 199,38ο, Γωνία Ανύψωσης: 43,4ο και Πόλωση: 18ο 
  ii. για Θεσσαλονίκη:
  Αζιμούθιο: 196,96ο, Γωνία Ανύψωσης: 40,9ο και Πόλωση: 15,7ο

  Μάθε περισσότερες πληροφορίες στα: 
  http://www.satsig.net/maps/lat-long-finder.htm, http://www.satpointer.com & www.dishpointer.com

     

 • Μπορώ να χρησιμοποιήσω την κάρτα σε άλλο αποκωδικοποιητή;

  Όχι, η δορυφορική κάρτα είναι «δεμένη» με τον αποκωδικοποιητή για προστασία απέναντι στην πειρατεία.

 • Με τι είδους καλώδιο μπορώ να συνδέσω τον αποκωδικοποιητή μου (STB) με την τηλεόρασή μου;

  Μέσω Scart ή HDMI, τα οποία συμπεριλαμβάνονται. Προτιμάται η σύνδεση μέσω HDMI (εφόσον η τηλεόραση διαθέτει τη συγκεκριμένη είσοδο), για να έχεις καλύτερη εικόνα και μπορείς να απολαύσεις τα HD κανάλια της COSMOTE TV Μέσω Δορυφόρου.

 • Μπορώ να συνδέσω τον αποκωδικοποιητή μου (STB) ταυτόχρονα με 2 τηλεοράσεις;

  Μπορείς με την προϋπόθεση ότι θα βλέπεις το ίδιο κανάλι σε όλες τις συνδεδεμένες τηλεοράσεις. Η εσωτερική καλωδίωση-εγκατάσταση που απαιτείται είναι ευθύνη του συνδρομητή. H COSMΟΤΕ TV Μέσω Δορυφόρου δεν διαθέτει προς το παρόν υπηρεσία για 2η συνδρομή και διανομή του σήματος εντός της οικίας του συνδρομητή.

  Επιπλέον, διευκρινίζουμε πως ο αποκωδικοποιητής με σκληρό δίσκο δεν υποστηρίζει τη δυνατότητα θέασης δύο διαφορετικών καναλιών σε διαφορετικές τηλεοράσεις (υπηρεσία multiroom ή mutliview).

 • Που μπορώ να βρω οδηγίες για την εγκατάσταση της υπηρεσίας COSMΟΤΕ TV MULTIROOM;

  Για να δείτε τις οδηγίες εγκατάστασης της υπηρεσίας COSMOTE TV MULTIROOM πατήστε εδώ.
 • Τι είναι ο ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος (EPG);

  Μέσα από τον Ηλεκτρονικό Οδηγό Προγράμματος μπορείς να δεις το αναλυτικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα των καναλιών για την τρέχουσα ημέρα και τις επόμενες έξι (6). Σε σύνδεση Hybrid μπορείς να δεις επίσης και το πρόγραμμα των προηγούμενων 48 ωρών.

 • Μπορώ να συνδέσω ηχοσύστημα στον αποκωδικοποιητή;

  Μπορεί να γίνει σύνδεση μέσω των εξόδων HDMI, ήχου RCA ή της S/PDIF για πολυκάναλο ήχο (Dolby 5.1).